Fav10 Başyapıt Festivali Mart'ta Başlıyor!

Snatch., American History X, Braveheart, Cast Away, The Terminator, The Big Lebowski etkinliğe dahil oldular. 3 Idiots'ın durumu daha sonra netleşecek.

Son adaylar (animasyonlar hariç) şöyle:

Catch Me If You Can (2002)
Steven Spielberg yönetti Leonardo DiCaprio ve Tom Hanks başrolleri paylaştı. Top 250'de #240

Terminator 2: Judgment Day (1991)
Tüm zamanların en iyi devam filmlerinden biri olarak gösteriliyor. 4 dalda Oscar galibi. Top 250'de #41

(Not: Seçilirse tıpkı The Godfather'da olduğu gibi ardışık olarak farklı sezonlarda yer alacaklar.)

Once Upon a Time in America (1984)
Sergio Leone yönetti, Robert De Niro başrolde. Unutulmaz müzikleriyle Top 250'de #69

Downfall (2004)
Hitler'e dair en önemli filmlerden biri. Alman yapımı, Oscar adayı. Top 250'de #121

The Sixth Sense (1999)
Gizem ve gerilim türünün en ünlü örneklerinden biri. En iyi film dahil 6 dalda Oscar adayı. Top 250'de #161

Groundhog Day (1993)
Fantastik ve komedinin birleştiği en ünlü filmlerden biri. Ayrıca Bill Murray'nin de en ünlü filmlerinden. Top 250'de #218

Kill Bill: Vol. 1 (2003)
Tarantino'nun ünlü filmlerinden. Uma Thurman başrolde. Top 250'de #169

Tüm zamanların en çok gişe yapan filmi. Bir James Cameron başyapıtı. 3 dalda Oscar ödüllü.

Scent of a Woman (1992)
Al Pacino'ya yıllardır beklediği Oscar'ını kazandıran film.

Ben-Hur (1959)
Tam 11 dalda Oscar galibi. Dönemine göre gelişmiş teknolojisiyle Top 250'de #192

Raging Bull (1980)
Martin Scorsese birlikteliklerinden Robert De Niro'ya Oscar kazandıranı. Top 250'de #120

@Danger UA! @Yiğitt @Tolstoyevski @gundix123 @Maskeli Fedai @destere @RevaN @mrt-06 @RüzgarGülü @xdragxx @BesaleT @Since2011 @HeisenBerg @Tzira @Forumdash @Çiğdem-

Son düzenleme:
bir zamanlar amerikada ve ben hur dikkat çekiyor hemen :)

@Çiğdem- ben hur un başoğlanı tam senlik baklava totolu bişey zeka olarak kıt ama cüsse ve vücut olarak tam aradığın özellikler var çocukta ister evde kulllanırsın istersen tarlada kullanırsın oğlanı :) o açıdan ben hur u işaretlemeyi unutma :)

Snatch., American History X, Braveheart, Cast Away, The Terminator, The Big Lebowski etkinliğe dahil oldular. 3 Idiots'ın durumu daha sonra netleşecek.

Steven Spielberg yönetti Leonardo DiCaprio ve Tom Hanks başrolleri paylaştı. Top 250'de #240

Tüm zamanların en iyi devam filmlerinden biri olarak gösteriliyor. 4 dalda Oscar galibi. Top 250'de #41

(Not: Seçilirse tıpkı The Godfather'da olduğu gibi ardışık olarak farklı sezonlarda yer alacaklar.)

Sergio Leone yönetti, Robert De Niro başrolde. Unutulmaz müzikleriyle Top 250'de #69

Downfall (2004)
Hitler'e dair en önemli filmlerden biri. Alman yapımı, Oscar adayı. Top 250'de #121

The Sixth Sense (1999)
Gizem ve gerilim türünün en ünlü örneklerinden biri. En iyi film dahil 6 dalda Oscar adayı. Top 250'de #161

Groundhog Day (1993)
Fantastik ve komedinin birleştiği en ünlü filmlerden biri. Ayrıca Bill Murray'nin de en ünlü filmlerinden. Top 250'de #218

Tüm zamanların en çok gişe yapan filmi. Bir James Cameron başyapıtı. 3 dalda Oscar ödüllü.

Scent of a Woman (1992)

Ben-Hur (1959)
Tam 11 dalda Oscar galibi. Dönemine göre gelişmiş teknolojisiyle Top 250'de #192

Raging Bull (1980)
Martin Scorsese birlikteliklerinden Robert De Niro'ya Oscar kazandıranı. Top 250'de #120

@Danger UA! @Yiğitt @Tolstoyevski @gundix123 @Maskeli Fedai @destere @RevaN @mrt-06 @RüzgarGülü @xdragxx @BesaleT @Since2011 @HeisenBerg @Tzira @Forumdash @Çiğdem-

Tüm zamanların gelmiş geçmiş en destansı birkaç filminden biri olan, etkisi bugün bile hissedilen ve sadece müziğiyle bile ruha hitap eden; epik bir dram öyküsünü konu olan ve uzun süresine rağmen bir çırpıda biten filmi direkt olarak oyladım, yeniden izlemek büyük bir zevk olur: BEN HUR.

Onun yanı sıra Kill Bill, Grouindig Day ve Bir Zamanlar Amerika da tercih ettiklerim arasında. :)

Downfall (2004)

The Sixth Sense (1999)

Groundhog Day (1993)

Scent of a Woman (1992)

Ben-Hur (1959)

Raging Bull (1980)

aaa bildiklerim bunlar

1-terminator serisini anlatmama gerek yok bence ay şu adamdan ödüm kopardı çocukken yaaa kabusumdu resmen:F

2-Altıncı His : The Sixth ayy Burucu Wills önderliğinde harika ama harika bir filmdir bu anketin bence tartışmasız en iyi filmi böyle bir senaryo olamaz:love1:

Avatar güncel bir film sayılır bence bilmeyen yoktur gayette güzeldir 🙂

Kızgın Boğa : Raging Bull rocky bilboğa kadar olmasada güzel bir boks filmidir buda rocky bilboadan sonra boks filmlerine merak sardım bunauda bliyorum ama rocky bilboanın gerisinde tabi yinede iyi filmdir :F

bir zamanlar amerikada ve ben hur dikkat çekiyor hemen :)

@Çiğdem- ben hur un başoğlanı tam senlik baklava totolu bişey zeka olarak kıt ama cüsse ve vücut olarak tam aradığın özellikler var çocukta ister evde kulllanırsın istersen tarlada kullanırsın oğlanı :) o açıdan ben hur u işaretlemeyi unutma :)
aaa ikisinide bilmiyorum benim seçtiklerim daha kaliteli yukarda mesajım bakta film gör
:A:A:A

Pazartesi gecesi dedim ama 12 kişi oy kullandı daha ne olsun. Yarını beklemeye gerek yok olur da işim falan çıkar açamam riske girmeyelim de oylama faslı bitsin bu hafta.

Geçen gruptan The Godfather II, Taxi Driver, Once Upon a Time in the West, Die Hard ve Alien çıkmayı garantileyen filmler oldular. North by Northwest, Amélie ve A Beautiful Mind için umutlar sürüyor.

Üçüncü 10'lumuz ise şöyle. Anket yine konuya eklendi en kısa sürede oy kullanırsanız güzel olur. :) Oy sayısına göre yarın gece veya en geç Salı gecesi sona erdiririz. :)

American History X (1998)
Edward Norton'a Oscar adaylığı kazandıran, kendisinin en ünlü filmlerinden biri. Top 250'de #33

Braveheart (1995)
En iyi film dahil 5 dalda Oscar kazanan, başrolünde Mel Gibson'ın yer aldığı bir başyapıt. Top 250'de #78

Cast Away (2000)
Robert Zemeckis yönetti, Tom Hanks Oscar'a aday olup Altın Küre kazandı. Hayatta kalma temalı filmlerin belki de akla ilk geleni.

3 Idiots (2009)
Hint sinemasının ve Aamir Khan'ın dünya çapında en çok ses getiren filmi. Top 250'de #113

The Terminator (1984)
James Cameron'n yönettiği efsane serinin ilk filmi. Arnold Schwarzenegger başrolde. Top 250'de #212

The Big Lebowski (1998)
Coen Kardeşlerin en ünlü filmlerinden biri. En iyi komedi listelerinde sıklıkla rastlanabilecek bir yapıt. Top 250'de #150

Gran Torino (2008)
Clint Eastwood'un hem yönettiği hem de oyunculuk yaptığı son filmi. Top 250'de #149

Million Dollar Baby (2004)
En iyi film dahil 4 dalda Oscar kazanan bir başyapıt. Clint Eastwood, Hilary Swank ve Morgan Freeman başrollerde. Top 250'de #191

Incendies (2010)
Denis Villenueve'yi ünlü yapan Kanada yapımı film. Top 250'de #153

Snatch. (2000)
Guy Ritchie'nin ünlü suç komedilerinden biri. Brad Pitt, Jason Statham, Benicio Del Toro gibi isimler başrollerde. Top 250'de #94

@Danger UA! @Yiğitt @Tolstoyevski @gundix123 @Maskeli Fedai @destere @RevaN @mrt-06 @RüzgarGülü @xdragxx @BesaleT @Since2011 @HeisenBerg @Tzira @Forumdash

ben daha bunlara oy veremedimki bu grubun oylaması nerde @OzaN :) şimdi yukarda başka bir anket var onunda film açıklamaları yok bu sayfa çokmu karışık oldu aynı sayfada hepsi birbirine girdi sanırım ya da ben karıştırdım :)

Sıkıya yakala'yı geçen ay izlemiştim çok iyi filmdir kesinlikle listede olmalı onun dışında

Ben Hur
Bir Zamanlar Amerika da
6.his

Diye sıraladım :)

ben daha bunlara oy veremedimki bu grubun oylaması nerde @OzaN :) şimdi yukarda başka bir anket var onunda film açıklamaları yok bu sayfa çokmu karışık oldu aynı sayfada hepsi birbirine girdi sanırım ya da ben karıştırdım :)
Onları dün oylayacaktın kaçırmışsın, geçmiş olsun. :):)

Raging Bull ve Scent Of A Woman oylamada geri kalmış ama seçilmesini çok istediğim filmlerdendi. Başyapıt diyorsak Ben Hur da mutlaka olmalı.