Fav10 Başyapıt Festivali Mart'ta Başlıyor!

Once Upon a Time in America, Kill Bill, The Sixth Sense, Terminator 2: Judgment Day seçildi. Catch Me If You Can, Ben-Hur ve Scent of a Woman için umutlar sürüyor.

Son oylama grubu animasyonlar arasında. 8 animasyondan en fazla 5 tanesi seçilecek.

Doğrudan katılacak olan animasyondan bahsedelim önce...

Grave of Fireflies (1988)
Japon sinemasından çıkan en ünlü animelerden biri.Top 250'de #60

Spirited Away (2001)
Usta yönetmen Hayao Miyazaki'nin en sevilen filmi. Oscar ödüllü. Top 250'de #29

The Lion King (1994)
Müzik ve şarkılarıyla 4 adaylık 2 Oscar kazanan ve animasyonların daha ciddiye alınmasını sağlayan bir başyapıt. Top 250'de #52

WALL-E (2008)
En iyi senaryo dahil 6 dalda Oscar adayı ve en iyi animasyon Oscar'ı ödüllü 2000'lerin en çok konuşulan animasyonlarından. Top 250'de #62

Toy Story (1995)
En iyi senaryo dahil 3 dalda Oscar adayı ve getirdiği teknik başarıyla animasyonda çığır açması nedeniyle özel Oscar sahibi bir başyapıt. Top 250'de #96

Up (2009)
İki Oscar ödüllü, en iyi film dalında Oscar adayı bir başyapıt. Top 250'de #117

Finding Nemo (2003)
En iyi senaryo dahil 4 dalda Oscar adayı ve en iyi animasyon Oscar'ı ödüllü, tüm zamanların en ünlü animasyonlarından. Top 250'de #163

Monsters, Inc (2001)
Müzikleriyle Oscar kazanan ünlü animasyon. Top 250'de #216

Ice Age (2002)
Eleştirel başarı elde edemese de animasyon türünün en ünlü örneklerinden.

Ratatouille (2007)
En iyi senaryo dahil 5 dalda Oscar adayı ve en iyi animasyon Oscar'ı ödüllü bir yapım.

@Danger UA! @Yiğitt @Tolstoyevski @gundix123 @Maskeli Fedai @destere @RevaN @mrt-06 @RüzgarGülü @xdragxx @BesaleT @Since2011 @HeisenBerg @Tzira @Forumdash @Çiğdem-

ahh tam ilgi alanım animasyonları bana sorun

madagascar'da olsaydı keşke
@OzaN

1-aslan kral çizgi film serisinide film serisinide ezbere bliyorum nerdeyse ayol simba

2-buz devri tüm seriyi yine ezbere biliyorum halada tvde görsem bıkmadan bakarım

3-kayıb balık nemo çok sık izlediğim bir filmde bu geçen gün trt1 yine izlemiştim

4-sevimli canavarlar buz devri kadar olmasada eğlenceli bir filmdir🙂
5-oyuncak hikayesi- eskiden sık izlediğim bir film buda güzeldir

Ruhların kaçişini çok kere izlemeye kalkıştım ama fırsat olmamişti. Ona veAteş böceklerinin mezarına kesin oy vericem de wall e hariç hepsini izlemiştim. Bir kere daha guncellenmek için de izlemek istemiyorum
bana o iki filmler gibi film versene @OzaN

Komşum Totorro da gelmiş geçmiş en iyi birkaç animeden biridir, benim gözümde en iyi Miyazaki filmi keşke o da olsaydı.

Totorro haricinde Yürüyen Şato, Gökteki Kale , Prenses Mononoke, Rüzgarlı Vadi..
Her biri o kadar sıcacık ve mükemmel ki, defalarca izlenebilir.

Buz devri
oyuncak hikayesi
Ateş böcüklerinin mezarı

@OzaN burda ateş böceklerinin mezarı ankette yok onun yerine ruhların kaçışı demek zorunda kaldım ama niye böyle yaptınki tanıtımını yapmışsın ankete koymamışsın
benim izlemek istediğim ateş böcükleriydi?

kayıp balık nemo ile aslan kralı izlemiştim sevmiştimde bir daha ankette eklemedim
yani ikinci kez izlemek zor olacak
ama buz devrini 10 kez izleyebilirim

Son düzenleme:

Ateşböcükleri direkt olarak katılıyor oylamaya girmeksizin.

Fakat henüz izlemediysen içinin burkulmasına hazır ol. Olağanüstü bir film, izleyip de en duygusuz adamın bile duygulanmamış olması görülmemiş neredeyse. Şuana kadar izlediğim gelmiş geçmiş en iyi 2 filmden biri; bir film değil, insanlık öğretisi.

hayır izlememiştim daha önce sadece ismi bana daha güzel geldi onuda ankette bulamayınca hayal kırıklığı olmuştu
ama direk katılıyorsa zaten sorun yok mutlaka izleyeceğim

O zaman doğru adres burasıymış. @OzaN bi araştır dediği filmleri seçelim?

aaa madem izledin biliyorsun neden eklemiyorsun allah allah aslan kral ve nemo bıkılıırmı bu animasyonlardan hiçç batırmışsın vlla birde utanamdan söylüyorsun

@Tolstoyevski senin film de varmış, izleriz bu etkinlikle böylece.

Buz Devri ve Oyuncak Hikayesi filmleri benim animasyonda en sevdiğim seridir. Yılda 1-2 kez de izlerim. Yani izlediğim için o filmlere oy vermedim. Yukarı Bak filmini sürekli izlemek istemistim ama nasip olmamışti, bu etkinlikle onu da izlemiş olurum.

@OzaN bu hafta başlıyoruz inşallah?

O tarz işte... nasıl anlatsam bilmedim ki. Büyüklere anime diyeyim
Hayao Miyazaki'nin tüm filmleri o kategoriye giriyor. @Tolstoyevski saymış zaten. Büyük ihtimalle Spirited Away seçilecek etkinlikte iki tanesi yeterli. Zaten diğer filmlerinden de bazıları daha önceki etkinliklerde yer aldığından direkt eleniyor.

Başlarız gibi inşallah.

Anketlerde elenen filmler hep birlikte yeniden mi ankete girecek orayı tam anlayamadım?

@OzaN Bu arada şimdi aklıma geldi. Sen Alien'a burun kıvırdın ama dua et kimse Blade Runner'ın lafını açmadı.

Spirited Away, WALL-E, Toy Story ve Monsters, Inc etkinliğe katılma hakkı kazandılar. Up ise final oylamasına kaldı...

İşte son oylamaya geçme zamanı. İyi oy alıp en iyilere giremeyen 12 filmden 7 tanesi etkinliğe vize kazanacak...

Bu arada Oscar takımında 18 filme ulaşıp etkinliğin ilk sezonuna film seçme hakkı kazanan @Danger UA! @sürgünüm @Maskeli Fedai @destere @Tolstoyevski seçilen 72 filmden istediği bir tanesini seçebilirsiniz. İsterseniz bu grubun da sonucunu bekleyin ama isterseniz diğer sayfada seçilenlere, benim seçtiklerime göz atarak bir tanesini ilk sezonda olması için seçebilirsiniz.

Final oylamasındaki 12 film:

Modern Times (1936)
Komedinin küçük devi Charlie Chaplin'in unutulmaz yapıtlarından biri. Top 250'de #39

American Beauty (1999)
En iyi film dahil 5 dalda Oscar ödüllü bir başyapıt. Kevin Spacey başrolde ve bu rolde Oscar kazandı. Top 250'de #63

V For Vendetta (2005)
Hugo Weaving ve Natalie Portman'ın başrolleri paylaştığı tüm zamanların en ünlü filmlerinden. Senaryosunu Matrix'in arkasındaki Wachowski kardeşler yazdı. Top 250'de #146

Into the Wild (2007)
Sean Penn'in yönettiği ve iki dalda Oscar'a aday gösterilen ünlü film. Top 250'de #162

North by Northwest (1959)
Alfred Hitchcock'un çok sayıdaki başyapıtlarından en ünlülerinden biri. Dönemin en ünlü aktörlerinden Cary Grant başrolde.Top 250'de #68

Amélie (2001)
Farklı tarzıyla 2000'lerin en çok ses getiren komedilerinden biri. En ünlü Fransız filmlerinden biri, Audrey Tautou'yu ünlü yapan film. Top 250'de #75

A Beautiful Mind (2001)
En iyi film dahil 4 dalda Oscar kazanan bir Ron Howard başyapıtı. Eğer başrolü Russell Crowe da Oscar'ı kazansaydı büyük beşliyi kazanan ender filmlerden olabilirdi. Top 250'de #148

3 Idiots (2009)
Hint sinemasının ve Aamir Khan'ın dünya çapında en çok ses getiren filmi. Top 250'de #113

Catch Me If You Can (2002)
Steven Spielberg yönetti Leonardo DiCaprio ve Tom Hanks başrolleri paylaştı. Top 250'de #240

Scent of a Woman (1992)
Al Pacino'ya yıllardır beklediği Oscar'ını kazandıran film.

Ben-Hur (1959)
Tam 11 dalda Oscar galibi. Dönemine göre gelişmiş teknolojisiyle Top 250'de #192

Up (2009)
İki Oscar ödüllü, en iyi film dalında Oscar adayı bir başyapıt. Top 250'de #117

@Danger UA! @Yiğitt @Tolstoyevski @gundix123 @Maskeli Fedai @destere @RevaN @mrt-06 @RüzgarGülü @xdragxx @BesaleT @Since2011 @HeisenBerg @Tzira @Forumdash @Çiğdem-

Dile kolay tam 11 dalda Oscar ve düşünün ki sinema tarihinde hiçbir film Ben Hur'dan daha fazla Oscar alamamış. Böylesine bir filmin "Başyapıt festivalinde" olmaması ayıp olmaz mıydı?
Ben Hur'u izlemeden ölmeyin diye bir atasözü duymuştum, ısrarla tavsiye ederim kaçırmayın bence.
@Çiğdem- @destere @Yiğitt @sokak sanati @Tzira @Maskeli Fedai @HeisenBerg