Ekli dosyayı görüntüle 121899
Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatulûk, agh burzum-ishi krimpatul!
("One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all, and in the darkness bind them.")
@EmreCan sayesinde tekrar izlemeye karar verdim ve Bilbo Baggins gibi yeni bir Orta Dünya yolculuğa çıktım.
Yeni bilgiler öğrendikten sonra filmin her sahnesini tam anlamıyla anlamaya başlıyorsun mesela ilk izlediğimde Gandalf, Thorin ismini söyleyince pek umursamamıştım ama The Hobbit'i izledikten sonra ya da kitabı okuduktan sonra o sahne daha anlamlı oluyor ya da Balin konusu,Gimlinin aldığı 3 saç telinin bile bir hikayesi var yani kısacası Tolkien öyle bir dünya kurmuş ki her sahnesi çok anlamlı.
'Fellowship of the Ring' öyle güzel bir açılış yapıyor ki ilk 30dak bitirdikten sonra ister istemez acaba nasıl bitecek diye meraklandırıyor,Phil Jackson bugünün yönetmenleri gibi 'woke' kafası ile çalışmadığı için ve tam anlamıyla büyük bir Tolkien seveni olduğu için ortaya müthiç bir iş çıkıyor.
Oyuncular,hikaye,tempo,müzik,görüntü yönetmeni,cgi,sinematografi üst düzeyde tam anlamıyla 10/10 'luk bir film
10/10