En Son İzlediğiniz Film? 🎞

bazinga

Admin
Reaksiyon puanı
49,025
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com

Amélie (2001)

Üçüncü izleyişimde yine büyük hayranlıkla izledim. 2023'ten bakınca filmin özgünlükleri azalmaya başlamış gözüküyor. Çünkü bu film pek çok yapıma etki etti, etmeye devam ediyor. Tabii bu durum filmin değerini düşürmüyor, hala çok çok eğlenceli filmdeki pek çok detay...

İyi insan olmayı seçmenin, insanlara yardımcı olmayı seçmenin güzelliğini çok güzel görüntülerle anlatan bir film bu. Amelie karakteri kesinlikle çok özgün ve Audrey Tautou'nun sevimliğinin de filme katkısı çok büyük.

Bu arada yönetmen geçenlerde çıkıp Amelie KGB ajanıydı kimse fark etmedi falan demiş. Ağır saçmalamış ya milleti trolllüyor ya da dikkat çekme peşinde. :A

10/10

• Beğendim
Reactions: Dante

bazinga

Admin
Reaksiyon puanı
49,025
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com

Pulp Fiction (1994)

Sanırım dördüncü izleyişim oldu, yaşlanıyoruz. :A

Tarantino ile karşılaştıktan sonra izlediğim ilk Tarantino filmi oldu aynı zamanda. :A

Normalde hiç sevmediğim türden suç komedilerinin en iyisi. Konu olarak aslında zayıf diyebileceğimiz bir şey var elde ama o kadar tarz sahibi şekilde işlenmiş ki her şey takdir etmemek elde değil. Uma Thurman ve John Travolta hayatlarının performanslarını sergiliyorlar. Özellikle Mia Wallace karakteri daha fazla süreyi hak eden çok çarpıcı bir karakter. Her sahnede ekrana kilitledi yine...

9/10

• Beğendim
Reaksiyon puanı
154
Puanı
44
Buradan yorum yapabilirsiniz.
Teşekkür ederim..
------

Gemide filmi çok özel 1 filmlerden bana göre.Gerek konusuyla gerek müziğiyle gerek anlatmak istediğiyle.Ben gemide çalışmadım ama illa ki o işe gemi diye bakmayalım.Her işin zorluğuna göre insan psikolojisine yaptığı etki de değişkenlik gösterir..

• Beğendim
Reactions: Dante and Aserat

Dante

Favori Üye
Reaksiyon puanı
465
Puanı
64
Teşekkür ederim..
------

Gemide filmi çok özel 1 filmlerden bana göre.Gerek konusuyla gerek müziğiyle gerek anlatmak istediğiyle.Ben gemide çalışmadım ama illa ki o işe gemi diye bakmayalım.Her işin zorluğuna göre insan psikolojisine yaptığı etki de değişkenlik gösterir..

harika bir secim olmus.

gemide -filmi, cok dogal buldugum ozel filmler arasinda - kult bir eser.

tahminim, - laleli de bir azize - filmini de izlemissindir,. . cunku, ikisi de bir birine ilisik . *sayet izlemediysen de mutlaka izlemeni tavsiye ederim.

gemi, deniz dolayli son donemlerde en ozel buldugum eser ise ;
sarmasik -filmi. 4/4 luk bir eser. anlatim dilini cok klas bulmustum, keza, gorsel yonden de cok kaliteli... aldigi odulleri hak eden leziz bir eser.

The_Erinch

Favori Üye
Reaksiyon puanı
29,364
Puanı
1,060
MV5BODBjM2M4YTQtNmJlMS00MGU2LWI4ZGYtZTA1MzdmZDAyMjFkXkEyXkFqcGdeQXVyODE5NzE3OTE@._V1_.jpg

İzleme fırsatım oldu sonunda..

Neredeyse tüm serilerin içine katıldığı,ilk seriden tutun son seriye kadar kahtamanların içine katıldığı,neden-sonuç kurgusunun çok olduğu kendi açıma keyifliydi.

Bol kanlı,bıçaklı bir filmdi... Katilde işte.. Kilişe Scream modeliii ..Ahhhh buydu dimi dersiniz :A :A :A ama bu sefer öyle değil.
İyi seyiler olsun.

10 üzerinden 7,5.

• Beğendim

Dante

Favori Üye
Reaksiyon puanı
465
Puanı
64
uzun zaman oldu bu filmi izledigim...benim acimdan kaliteli eserlerden dir -turu ozelinde... 3 katmanli bir film. neo noir kafa da.

kanimca, anlatmak istedigini tek filmde ~ tek bir eserde harika matematikle anlatan bir film 13.kat. . . benzer turde kimi buyuk butceli filmler gibi uzatip cilkini cikarmaktansa tek nokta atisla samimi ve klas bir is ortaya cikmis bence.

sayet izlemediysen ; ayni yil vizyona giren hemen hemen benzer dunya temali benim icin kult eserlerden olan eXistenz filmini de tavsiye ederim - sayet 13.kat filmin den memnun kaldiysan bunu da begenecegini dusunuyorum ...
< - ikisi arasinda bir tik existenz tarafindayim bazi ince nuanslardan dolayi ,. . ikisi de cok begendigim islerdendir genel toplamda.
zaten yapildigi yil bir anlamda *sinema adina altin bir yil olan *km tasi bir yil - 1999

.
13.kat filminin havasi ilgini cektiyse,
klasik olacak, birde bilumum david linch ustadin eserlerini izle derim sayet izlemediysen.

<- tron ,tron legacy filmlerini de ayrica oneriyorum. muzikleri de muazzamdir.ozellikle tron legacy nin 2 farkli albumu mevcut yanilmiyorsam. ben ikisini de almistim. biri klasik tur diger dance elektro.

son olarak sunu da belirtmek gerekir yeri gelmisken :

13.kat ve existenz filmlerinin gise ve sonrasinda one cikamamasinin makus nedeni kanimca ;
( ne zaman 99 yili sinemasini es dostla konussam )
ayni yil vizyona giren -ayni dunya temali buyuk butceli is olan *matrix filmi yuzunden oldugunu dusunurum...

ps;
13.kat
filminin basligi var ise ,daha detaylica yorumlayabiliriz gerek gorulurse.

@taksicigazlabiraz1905 , @ömer karataş , @mrt-06
ustteki filmleri izlemediyseniz ,turu dolayli tavsiye ederim.

Son düzenleme:

The_Erinch

Favori Üye
Reaksiyon puanı
29,364
Puanı
1,060
4348225.jpg

Bunca zamandır...çizgi film yada film olarak birçok versiyonu izlediğim için pek bir etki yaratmadı
Ufak bir tebessüm ile 2 saatinizi geçirebilirsiniz.

1o üzerinden 6.

Dante

Favori Üye
Reaksiyon puanı
465
Puanı
64
Buradan yorum yapabilirsiniz.
yanlis anlasilmasin - fakat - ,
gemide filmi - kanimca basli basina *konusunun olmasini hak eden kult ve de ozgun yerli filmlerimizden.

katilmayan olabilir , saygi duyarim. benimkisi bolum/konu ozelinde duz gozlem yorumudur forumumuza dair.

@The_Erinch ilginc olan su benim adima ,
hatirlarsan , sohbet bolumunde,
sen 3 gunluk tatilde su su filmleri izleyecegim dediginde, orada yazmis oldugun *peter pan filmini *ben eski adaptasyonlar dan verdigim iki ornekten biri sandim - o yuzden olumlu yorum yaptim.

dolayisiyla, ustte belirttigin disney versiyonu mesajini gordugumde, bahsini ettigim mesajimin alameti farikasi nin kalmadigini fark ettim :) .

toparlarsak;

disney versiyonunu izlemedim, dolayisiyla yorum yapamam.
10/6 fena degil ,kendi yaginda kavrulur turden.

• Güldürdün
Reactions: The_Erinch

Dante

Favori Üye
Reaksiyon puanı
465
Puanı
64
netflix - ozel ders (yerli film) .

10/6

konusu fena degil.
klise ana konusu yoktu, < > en azinda bensu soral'in oynadigi karakteri *ozgun buldum.

oyunculuklar bilindik romkom sinifinda. . .
tarz - her ne kadar popcorn turu bir is olsa da,

bensu soral'in oynadigi -azra- karakteri dolayli > helin kandemir'in oynadigi sevimli -hande- karakteri baglaminda islenen bold bir konusu mevcut gibi...

spoiler -

ergen/genc kizlara azra nin meslek dolayli destegi -ozellikle hande uzerinden isleniyor genel anlamda. yan rollere de bu baglamda ayni konu uzerinden deginiliyor.

ask anlaminda, basrollerin bilindik rom kom dizi ve filmlerden gordugumuz konusu ve islenis mevcut.

benim adima filmde ilgimi ceken nokta ; hande nin hikayesi. zaten kendisi filmde kilit rol de.

tanim : ozel ders. filmi enerjik renkli ve izlenir kilan helin kandemir'in performansi ve oynadigi ilginc karakter. cok sempatik,masum ,caliskan ve enerjik buldum.

erkek basrol cool ve saygili ,dusunceli , ne yaptigini bilen , centilmen tarafi da olan durusu ve davranislariyla,,yeri geliyor bir abi gibi,,yeri geliyor arkadas, sirdas gibi. kendisi, hikaye ilerlerken azra ve hande nin her daim yanlarinda olmasi, takdire sayan bir rol karakteri olarak dikkat cekiciydi.halit ozgur sari nin oynadigi yetenekli burak karakteri.

diger yandan ,azra(bensu soral) adeta tatli zeki ,caliskan manevi abla gibi hande'ye kol kanat gerdi,her daim yaninda oldu, hayati / en zor aninda bile < >

filmin sonlarinda - kotu karakter dolayli - filmin aslinda vermek istedigi mesajini ve uyariyi da genclere gosteren bir yonu de var bence.

bence -imdb puani bu kadar dusuk- olmayi hak etmeyen ,izlenir bir genclik filmi olmus. en azindan gencler adina.

@Angelica izlemis miydin ?

Son düzenleme:
  • Beğendim
Reactions: Angelica

Angelica

Favori Üye
Reaksiyon puanı
53,435
Puanı
1,060
netflix - ozel ders (yerli film) .

10/6

konusu fena degil.
klise ana konusu yoktu, < > en azinda bensu soral'in oynadigi karakteri *ozgun buldum.

oyunculuklar bilindik romkom sinifinda. . .
tarz - her ne kadar popcorn turu bir is olsa da,

bensu soral'in oynadigi -azra- karakteri dolayli > helin kandemir'in oynadigi sevimli -hande- karakteri baglaminda islenen bold bir konusu mevcut gibi...

spoiler -

ergen/genc kizlara azra nin meslek dolayli destegi -ozellikle hande uzerinden isleniyor genel anlamda. yan rollere de bu baglamda ayni konu uzerinden deginiliyor.

ask anlaminda, basrollerin bilindik rom kom dizi ve filmlerden gordugumuz konusu ve islenis mevcut.

benim adima filmde ilgimi ceken nokta ; hande nin hikayesi. zaten kendisi filmde kilit rol de.

tanim : ozel ders. filmi enerjik renkli ve izlenir kilan helin kandemir'in performansi ve oynadigi ilginc karakter. cok sempatik,masum ,caliskan ve enerjik buldum.

erkek basrol cool ve saygili ,dusunceli , ne yaptigini bilen , centilmen tarafi da olan durusu ve davranislariyla,,yeri geliyor bir abi gibi,,yeri geliyor arkadas, sirdas gibi. kendisi, hikaye ilerlerken azra ve hande nin her daim yanlarinda olmasi, takdire sayan bir rol karakteri olarak dikkat cekiciydi.halit ozgur sari nin oynadigi yetenekli burak karakteri.

diger yandan ,azra(bensu soral) adeta tatli zeki ,caliskan manevi abla gibi hande'ye kol kanat gerdi,her daim yaninda oldu, hayati / en zor aninda bile < >

filmin sonlarinda - kotu karakter dolayli - filmin aslinda vermek istedigi mesajini ve uyariyi da genclere gosteren bir yonu de var bence.

bence -imdb puani bu kadar dusuk- olmayi hak etmeyen ,izlenir bir genclik filmi olmus. en azindan gencler adina.

@Angelica izlemis miydin ?

Evet izledim beğenmiştim ya bencede çok güzel filmdi o puanı hak etmiyordu

• Beğendim

The_Erinch

Favori Üye
Reaksiyon puanı
29,364
Puanı
1,060
guardians-of-the-galaxy-vol-three-newbutton-1676306275720.jpg

Bana göre Marvelin en eğlenceli ekibi bunlar..
Birbirindenmarjinal karakterleri içeren,futurustik bir seri bana göreçç

Eğlendirerek aksiyonu içine atılmış keyifli bir filmdir..

Ve. I am Groottttt

10 üzerinden 7,5

The_Erinch

Favori Üye
Reaksiyon puanı
29,364
Puanı
1,060
1684524756091.png

Bu filmde kendi dünyası içinde 20-30 turu görecektir..
Kendi sinematik evreni oluşturulmalı..
Gene muazzam görsel şöleni ile aksiyon ile sizi doyuruyor..

Film bitmiyor çünkü film kendi içinde en az farklı 5 filme ayrılıyor ..İzlerseniz anlarsınız!

10 üzerinden 8.5

• İlginç
Reactions: BARON男爵

BARON男爵

Favori Üye
Reaksiyon puanı
4,087
Puanı
399
  • Beğendim
Reactions: The_Erinch