En Son İzlediğiniz Film? 🎞

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan şirin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Daha önce de rastlamıştım da neyse. Bir de IMDb puanlaması yapıyorsun sen de @Tolstoyevski gibi, 7.7 gibi. :A
Hangisine rastlamıştın? :A

IMDb puanlaması yapmıyorum aslında. Örneğin bazı filmlerde 8-8.5 arasında kalıyorum, 8 az 8.5 çok geliyor, ben de ortasını veriyorum. :A

• İlginç
Reactions: Araf
Hangisine rastlamıştın? :A

IMDb puanlaması yapmıyorum aslında. Örneğin bazı filmlerde 8-8.5 arasında kalıyorum, 8 az 8.5 çok geliyor, ben de ortasını veriyorum. :A
Şimdi teker teker bakmayayım, gerek yok. :A

IMDb'de puan vermeye kalksan zaten bu şekilde oy kullanamazsın mesela. En güzeli düz puan, hiç kasmayacaksın. :A

Şimdi teker teker bakmayayım, gerek yok. :A

IMDb'de puan vermeye kalksan zaten bu şekilde oy kullanamazsın mesela. En güzeli düz puan, hiç kasmayacaksın. :A
Bana bu muameleyi yapıyorsan aklında en azından bir filmin kalmış olması lazım. :A

Ben de böyle küsüratlı puanlar vermeyi sevmiyorum ama -buçuklu puanları küsürattan saymıyorum :A- ama bu tam 8'lik diyemediğim filme 8 verince içim rahat etmiyor. :A

Ben de iyiydi diyorum zaten ama etkileyici bir olay örgüsü yoktu. Ben de yer edinmedi yani, en az sevdiğim filmi oldu. Ben zaten Hitchcock'ın filmlerini öyle abartıldığı gibi kusursuz bulmuyorum. Bu cümlem sevmiyorum olarak yanlış algılanmasın lütfen. :A

The Greatest Showman'a daha düşük verirdim normalde ama güzel müziklerinin hatrına biraz yükselttim puanı. Metacritic puanı benim puanımdan bile düşük zaten, eleştirmenler de beğenmemiş. :A
Keşke sevmiyorum deseydin. :A

The Greatest Showman'ı biraz daha eleştirirsen @bazinga kalpten gidecek. :A
Bir daha sadece sevdiğim filmleri yazacağım buraya. Hepiniz üzerime geldiniz resmen. Sadece The Greatest Showman'a düşük puan vermiştim halbuki. :A @bazinga @Sherlock
(Bundan sonra hiç film yorumlamadı. :A)

Şaka bir yana bu kabul edilemez. :A Film, müzik gibi konularda herkesin aynı şeyleri sevmesi mümkün değil. Bu yüzden katılmasak da saygı duyarız yapacak bir şey yok. :A

Keşke sevmiyorum deseydin. :A

The Greatest Showman'ı biraz daha eleştirirsen @bazinga kalpten gidecek. :A

(Bundan sonra hiç film yorumlamadı. :A)

Şaka bir yana bu kabul edilemez. :A Film, müzik gibi konularda herkesin aynı şeyleri sevmesi mümkün değil. Bu yüzden katılmasak da saygı duyarız yapacak bir şey yok. :A
@Araf'ın yaptığıma yoruma sinir oldum, zevksiz muamelesi yaptı bana. :A

Belki özür dilerse sizin beğendiğiniz filmleri burada yermeye devam edebilirim. :A

• Güldürdün
Reactions: Sherlock and Araf
@Araf'ın yaptığıma yoruma sinir oldum, zevksiz muamelesi yaptı bana. :A

Belki özür dilerse sizin beğendiğiniz filmleri burada yermeye devam edebilirim. :A
Evet @Araf'ın yorumu biraz abartılı olmuş ancak orada zor beğenen birisi olmanı kast etmiş bence, olumsuza yormamak lazım bu abartıyı. :A

Bu yorumunla da sen bizi gömdün şimdi, bu şekilde bir yere varamayız. :A En iyisi isteyen istediği gibi yapsın yorumunu yapacak bir şey yok diyeceğim, bu sefer de @bazinga'nın şu yorum ve puanını görüyorum... :A

Crouching Tiger, Hidden Dragon (2000)

Bir türlü izlemeye elimin gitmediği önemli filmlerden biriydi. Sevmeyeceğimi tahmin ediyordum ama bu kadar nefret etmeyi beklemiyordum. Tek kelimeyle berbat bir filmdi...

Filmdeki hiçbir duygu geçmedi, hiçbir karakterle bağ kuramadım. Dövüş sahneleri aşırı abartıydı. Fantastiklik katılması da hoşuma gitmedi...

Ang Lee'nin Hollywood'da büyük torpili var galiba. Yoksa bu filmin en iyi film dalında aday olmasını falan anlamak mümkün değil. Kendisinin Life of Pi dışında hiçbir filmiyle uyuşamayacağız sanırım...

2/10

Zevksiz dediğin için değil direkt ön yargılı olduğun için alındım. :A
Ön yargılı değilim de, genel olarak kendi yorumlarımı ve puanlamalarımı bile eleştiririm ben. Üzerine alınma yani hiç,, şaka yapıyorum. :A
------

Evet @Araf'ın yorumu biraz abartılı olmuş ancak orada zor beğenen birisi olmanı kast etmiş bence, olumsuza yormamak lazım bu abartıyı. :A

Bu yorumunla da sen bizi gömdün şimdi, bu şekilde bir yere varamayız. :A En iyisi isteyen istediği gibi yapsın yorumunu yapacak bir şey yok diyeceğim, bu sefer de @bazinga'nın şu yorum ve puanını görüyorum... :A
Aynen, ondan bahsetmek de istedim ve @bazinga'yı o yorumuna yorum yazmak da istemiştim ama sonradan vazgeçtim. @bazinga da zaten ya göklere çıkarır ya da yerin dibine sokar, ortası yok. Ortası da işte 7.5 puan. :A

Aynen, ondan bahsetmek de istedim ve @bazinga'yı o yorumuna yorum yazmak da istemiştim ama sonradan vazgeçtim. @bazinga da zaten ya göklere çıkarır ya da yerin dibine sokar, ortası yok. Ortası da işte 7.5 puan. :A
Yazsaydın keşke, sayın adminin bazen böyle skandal puanlamaları olabiliyor. :A @bazinga

• Güldürdün
Reactions: bazinga and Araf

Hala özür dilemedi benden, zevksiz yorumlarımı konuda görmek istemiyor demek ki. :A @Araf

Ön yargılı değilim de, genel olarak kendi yorumlarımı ve puanlamalarımı bile eleştiririm ben. Üzerine alınma yani hiç,, şaka yapıyorum. :A
------

Ön yargıda bulundun ama direkt. Birisine karşı ön yargıda bulunuluyorsa o kişi üzerinde kötü bir izlenim bırakmış demektir. Bütün bunlar Jenny, Skyler ve Eyşan'ı kötülemediğim için mi...

Yazsaydın keşke, sayın adminin bazen böyle skandal puanlamaları olabiliyor. :A @bazinga
Yok neymiş karakterlerle duygusal bağ kuramamış. Duygusal bağ kursa evlenecek sanki karakterlerle. :A
Hala özür dilemedi benden, zevksiz yorumlarımı konuda görmek istemiyor demek ki. :A @Araf

Ön yargıda bulundun ama direkt. Birisine karşı ön yargıda bulunuluyorsa o kişi üzerinde kötü bir izlenim bırakmış demektir. Bütün bunlar Jenny, Skyler ve Eyşan'ı kötülemediğim için mi...
Özürlük bir şey yapmadım ki özür dileyeyim. Ön yargı değil dedim ya, şakaydı ve zor beğendiğine de göndermeydi. :A

Yok neymiş karakterlerle duygusal bağ kuramamış. Duygusal bağ kursa evlenecek sanki karakterlerle. :A

Özürlük bir şey yapmadım ki özür dileyeyim. Ön yargı değil dedim ya, şakaydı ve zor beğendiğine de göndermeydi. :A
Ben de şakacı bir dille yazıyorum zaten, özür dilesen ölecek misin? :A

Çok zor da beğenen biri değilim aslında. :A Puan skalam 1 tık daha düşük olabilir sizden. Benim 9+ puan verdiğim toplamda 20 film falan vardır. Bu beğendiğim film sayısının az olmasından değil. :A

• Güldürdün
Biz bu durumlarda aşağıdaki parçayı dinliyoruz, öneririm. :A

Bak bu da ilginç bir bakış açısıymış, hiç bu açıdan düşünmemiştim. :A @bazinga
2 puanını gördük, bakalım 1'i görecek miyiz ya da 0.5 puanı varsa. :A
------

Ben de şakacı bir dille yazıyorum zaten, özür dilesen ölücek misin? :A

Çok zor da beğenen biri değilim aslında. :A Puan skalam 1 tık daha düşük olabilir sizden. Benim 9+ puan verdiğim toplamda 20 film falan vardır. Bu beğendiğim film sayısının az olmasından değil. :A
Özür dilenecek bir şey olsa dilerdim. :A

9-10 puan versen sanki incilerin dökülecek. @bazinga'ya bakıp "9.5 vermiş, onun 1 puan altını vereyim" mi diyorsun? Çünkü tam da öyle bir puan vermişsin mesela bir filme. :A

Özür dilenecek bir şey olsa dilerdim. :A

9-10 puan versen sanki incilerin dökülecek. @bazinga'ya bakıp "9.5 vermiş, onun 1 puan altını vereyim" mi diyorsun? Çünkü tam da öyle bir puan vermişsin mesela bir filme. :A
Ben şakacı bir dille özür dilemeni istediğim için sen de şakacı bir dille özür dilemeliydin. :A

Aynı puanı verdiğim filmlerden aldığım zevk birbirine çok yakın olmalı diye düşünüyorum. O yüzden ortaya böyle bir puanlama çıkıyor. Bir filme 9+ vermem onu kusursuza yakın bulduğumu gösterir. :A

Dediğin gibi bir şey yapsam tüm filmlere 8.5 vermem lazımdı. :A

• Güldürdün
Ben şakacı bir dille özür dilemeni istediğim için sen de şakacı bir dille özür dilemeliydin. :A

Aynı puanı verdiğim filmlerden aldığım zevk birbirine çok yakın olmalı diye düşünüyorum. O yüzden ortaya böyle bir puanlama çıkıyor. Bir filme 9+ vermem onu kusursuza yakın bulduğumu gösterir. :A

Dediğin gibi bir şey yapsam tüm filmlere 8.5 vermem lazımdı. :A
Kusursuz film arıyorsan onu bulman çok zor, illa bir filmde hata bulursun. O puanı sevgine göre vermelisin ve aynı zamanda işin teknik kısımlarını sevdiğin için de. Senin hayatında iz bıraktı mı, bu gibi detaylar da önemli. Kusursuzu arıyorsan asla 9 ve 10 puan veremezsin, versen de az verirsin. :D

• Güldürdün
Reactions: phoebebuffay
Kusursuz film arıyorsan onu bulman çok zor, illa bir filmde hata bulursun. O puanı sevgine göre vermelisin ve aynı zamanda işin teknik kısımlarını sevdiğin için de. Senin hayatında iz bıraktı mı, bu gibi detaylar da önemli. Kusursuzu arıyorsan asla 9 ve 10 puan veremezsin, versen de az verirsin. :D
Kusursuzu aramıyorum zaten. Her filmin ufak da olsa kusurları vardır. Kusursuza yakın tabirini kullandım bu yüzden. :A

Ben de iz bırakan çok film var. Bazı filmleri tekrar tekrar izlerim belli periyotlarla. :A

• İlginç