En Son İzlediğiniz Film? 🎞

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan şirin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kusursuzu aramıyorum zaten. Her filmin ufak da olsa kusurları vardır. Kusursuza yakın tabirini kullandım bu yüzden. :A

Ben de iz bırakan çok film var. Bazı filmleri tekrar tekrar izlerim belli periyotlarla. :A
Yani demem o ki, çok fazla kasmamak lazım. @bazinga'yı o yönden takdir ederim mesela, 9 puan verebiliyor ya da 10 puan ama 2 ya da 3 de verebiliyor, orası ayrı. :A

2 puanını gördük, bakalım 1'i görecek miyiz ya da 0.5 puanı varsa. :A
1 puan çok çok enderdir. Yarısında bıraktığım ya da hiç izlemediğim puanların ederi 1 puandır ama tamamını izlemediğim filme oy vermeme prensibimden dolayı da hiçbir zaman veremiyorum. :A

2 puan ise aynı kategoriye giren ama zorunluluktan izlemek durumunda kaldığım talihsiz filmler oluyor.

Eğer 2 puanlık filmlerde az biraz sevdiğim 1-2 sahne çıkmışsa 3'e yükselebiliyor.

Gerisi zaten gayet yüksek puanlar. :A

• Beğendim
Reactions: Araf
Keşke 1 puan düşük verse. 4.5 puan düşük vermiş, şaka gibi. :A
Ya listendeki bana hitap eden ve ilgimi çeken filmleri zaten izlemiş olduğum için ve geriye gözümden kaçanlar ve bana hitap etmediğimi düşündüğüm ya da çok ilgimi çekmeyenler kaldığı için böyle düşük puanlar çıkabiliyor. Greatest Showman'ı normalde izlemezdim mesela, bana hitap etmiyor çünkü. :A

• Güldürdün
Reactions: bazinga
Ya listendeki bana hitap eden ve ilgimi çeken filmleri zaten izlemiş olduğum için ve geriye gözümden kaçanlar ve bana hitap etmediğimi düşündüğüm ya da çok ilgimi çekmeyenler kaldığı için böyle düşük puanlar çıkabiliyor. Greatest Showman'ı normalde izlemezdim mesela, bana hitap etmiyor çünkü. :A
Müzikal de seven bir insan sayılırsın aslında, enteresan. :A Sevmeyeni de çok olan bir film tabii, fikirlere saygımız mevcut sayılır. :A Umarım bu kadar puan aralığı olan son talihsiz filmdir. :A

• Güldürdün
Reactions: phoebebuffay
1 puan çok çok enderdir. Yarısında bıraktığım ya da hiç izlemediğim puanların ederi 1 puandır ama tamamını izlemediğim filme oy vermeme prensibimden dolayı da hiçbir zaman veremiyorum. :A

2 puan ise aynı kategoriye giren ama zorunluluktan izlemek durumunda kaldığım talihsiz filmler oluyor.

Eğer 2 puanlık filmlerde az biraz sevdiğim 1-2 sahne çıkmışsa 3'e yükselebiliyor.

Gerisi zaten gayet yüksek puanlar. :A
Aslında benim puanlama sistemime benziyor puanlama sistemin. :A

Ben de en düşük genelde 3 puan verdim ama 1 ve 2 de var.

1 puan: Onur Ünlü - Aşkın Gören Gözlere İhtiyacı Yok:

1626121439781.png

2 puan: Onur Ünlü - Cingöz Recai

1626121492602.png

Şu anda çok kötü bulduğum bu iki filmi ve yorumumu paylaşmak istedim aynı zamanda. TV+ bir ara ücretsiz yapmıştı, o gün hiç unutmam, beş film birden izlemiştim. O filmlerden ikisi de bu filmlerdi. :A

26 Nisan'da izlemişim iki filmi de. :A

• Güldürdün
Aslında benim puanlama sistemime benziyor puanlama sistemin. :A

Ben de en düşük genelde 3 puan verdim ama 1 ve 2 de var.

1 puan: Onur Ünlü - Aşkın Gören Gözlere İhtiyacı Yok:

2 puan: Onur Ünlü - Cingöz Recai

Şu anda çok kötü bulduğum bu iki filmi ve yorumumu paylaşmak istedim aynı zamanda. TV+ bir ara ücretsiz yapmıştı, o gün hiç unutmam, beş film birden izlemiştim. O filmlerden ikisi de bu filmlerdi. :A

26 Nisan'da izlemişim iki filmi de. :A
Onur Ünlü değişik bir adam 1-2 puanlık filmler yapma potansiyeli mevcut gerçekten. İki filmi de izlemedim ama inanırım. :A

• Güldürdün
Müzikal de seven bir insan sayılırsın aslında, enteresan. :A Sevmeyeni de çok olan bir film tabii, fikirlere saygımız mevcut sayılır. :A Umarım bu kadar puan aralığı olan son talihsiz filmdir. :A
Müzikal tarafı böyle ağır basan işleri çok sevemeyebiliyorum. La La Land, Whiplash tarzı müzikalleri seviyorum. Walk The Line öyleydi mesela. :A

• Üzücü
Onur Ünlü değişik bir adam 1-2 puanlık filmler yapma potansiyeli mevcut gerçekten. İki filmi de izlemedim ama inanırım. :A
Sana hitap eder mi bilmiyorum ama, bir de Sen Aydınlatırsın Geceyi diye de kaliteli bir sanatsal film yapabiliyor. Fantastik ögeler, kasaba ve siyah beyaz. Bence çok kaliteliydi ve en sevdiğim yerli filmlerden birisi. Birden fazla izlemişimdir. :D

Sana hitap eder mi bilmiyorum ama, bir de Sen Aydınlatırsın Geceyi diye de kaliteli bir sanatsal film yapabiliyor. Fantastik ögeler, kasaba ve siyah beyaz. Bence çok kaliteliydi ve en sevdiğim yerli filmlerden birisi. Birden fazla izlemişimdir. :D
5 vermişim yıllar önce, fena sayılmaz. :A

• İlginç

Down by Law, Jim Jarmusch'un yazıp yönettiği bir komedi, suç ve dram unsurlarının barındığı bir film. Jim Jarmusch'un ilk filmlerinden biri ve düşük bütçesiyle, siyah beyaz olmasıyla dikkat çekiyor. Jim Jarmusch yine kendi tarzını yansıtmasıyla dikkat çekiyor.

Birbirinden farklı üç karakter olan Zack, Jack ve Roberto'nun aynı hapishaneye düşmesini, sonrasında da kaçmaya planlamasını anlatıyor ama tabii karakter komedisi olduğu için beklenti içerisine girmeden izlenebilecek tarzda bir film, çünkü içerisinde bol aksiyonun bulunduğu bir film değil ama esprili bir yol filmi.

DJ'lik yapan Zack, kadınları pazarlayan Jack ve İngilizceyi tam anlamıyla hakim olmayan İtalyan Roberto karakterleri üzerinden hapishane hikayesi başlıyor. Bu üç karakter birbirlerine olan zıtlıklarını yansıtıyor, en zıttı ise Roberto.

Tabii hapishaneye giriş çok amatör kalıyor, aynı zamanda bir anda hapishaneden çıkışla o da amatör kalıyor ama anlatılmak istenen hapishane değil, üçlünün birbiriyle olan muhabbeti. Üçlünün aralarındaki muhabbet üzerine kuruluydu film. Robert Frost da film içerisinde geçiyor filmde ve son sahnede yolun ikiye ayrılmasıyla "Yol Ayrıldı" şiirine de binevi gönderme yapılıyor.

6/10

• Beğendim

Colonia (2016)

Berbat eleştirmen puanları nedeniyle şüpheli baksam da yüksek IMDb puanı ve Emma Watson sevgim nedeniyle uzun süredir BluTV listemde beklettiğim filmlerdendi. Kalkmasına birkaç gün kala da olsa izleyebildim...

Ben nedense bu filmi bilim kurgu olarak atmışım hafızama. Daha çok vasat bir gişe filmi bekliyordum ama gayet ilgi çekici konuya sahip gerçek hayat gerilimiymiş. Eleştirmenlerin niye bu kadar gömdüğünü anlayamadım.

Şili'deki diktatörlük döneminde Nazi bağlantılı akıl almaz bir tarikatı işliyor film. Bu kadar organize kötülüğün bu kadar üst düzey destek görmesi kan dondurucu cinsten... Filmin çok iyi olmadığı noktalar var, orta kısımda vasatlaşıyor falan ama genel olarak akılda kalıcı ve ilgi çekici bir film. Üstelik şahane Emma Watson ve şahane oynayan Daniel Brühl var...

6.5/10

• Beğendim

Colonia (2016)

Berbat eleştirmen puanları nedeniyle şüpheli baksam da yüksek IMDb puanı ve Emma Watson sevgim nedeniyle uzun süredir BluTV listemde beklettiğim filmlerdendi. Kalkmasına birkaç gün kala da olsa izleyebildim...

Ben nedense bu filmi bilim kurgu olarak atmışım hafızama. Daha çok vasat bir gişe filmi bekliyordum ama gayet ilgi çekici konuya sahip gerçek hayat gerilimiymiş. Eleştirmenlerin niye bu kadar gömdüğünü anlayamadım.

Şili'deki diktatörlük döneminde Nazi bağlantılı akıl almaz bir tarikatı işliyor film. Bu kadar organize kötülüğün bu kadar üst düzey destek görmesi kan dondurucu cinsten... Filmin çok iyi olmadığı noktalar var, orta kısımda vasatlaşıyor falan ama genel olarak akılda kalıcı ve ilgi çekici bir film. Üstelik şahane Emma Watson ve şahane oynayan Daniel Brühl var...

6.5/10
BluTV'den çok önce arşivime girmiş bir filmdi ama bu yorumu görünce izleyip izlememe konusunda ikilemde kaldım ama neyse ki unutuyorum. :A

Stranger Than Paradise, Jim Jarmusch'un ikinci uzun metrajlı filmi. Bu uzun metrajlı filmi daha önce 30 dakikalık kısa film şeklinde 1983 yılında yayınlamıştı, bu film ise uzun versiyonu. Bu film düşük bütçeyle çekilmiş bir film, siyah beyaz ve tam anlamıyla "sanatsal" dediğimiz tarzda, tiyatral havada geçişleri var ama tabii ki ağır ilerliyor.

Filmde Willie'nin kuzeni Eva gelir ve yanında kalmaya başlar. Sonrasında Eva, Willie'nin arkadaşı Eddie ile tanışır. Eva sonrasında taşınsa da, bu üçlü kopmayacak arkadaşlıklarıyla öne çıkar. Bu üçü arasında topluma karşı yabancılaşma yansıtılmaya çalışılır, kimlik bunalımı ya da kendini bulamama dile getirilmeye çalışılır.

Filmin siyah beyaz tonları farklı bir hava katıyor, o tonlarla deniz bile ayrı bir sanatsal duruyor. Film daha çok zaten sanatsallığıyla öne çıkıyor.

6/10

• Beğendim

Sırf Johnny Depp oynuyor diye arşivime katmıştım bu filmi. Yönetmenin filmografisini izlemeye kalkmasaydım, muhtemelen bu filmi çok sonra izleyecektim. Evet, filmin senaristliğini ve yönetmenliğini üstlenen isim Jim Jarmusch. Film boyunca duyduğunuz elektro gitar sesi de Neil Young'a ait, Neil Young filmin müziklerini yapan isim. Muhtemelen filmin bu kadar havalı olmasını sağlayan şeylerden birisi de kendisinin müzikleri olabilir. Bir diğeri de yönetmenin farklı bir şekilde Western türünü yorumlaması ve bu film, muhtemelen yönetmenin en iyi filmi olabilir.

William Blake isimli kişi hayatında hiç kimsesi olmayan, kendisini bir belgeyle kasabaya atan bir kişidir. O belge de hiçbir işe yaramayacağının, kendi benliğini değiştireceğinin bir belgesidir aslında. Blake birilerini öldürmesi ve beklenmedik bir şekilde vurulmasının ardından Nobody isimli bir Kızılderili ile tanışır. Nobody ismini duyunca aynı isimli şair olduğuna inanır ve hayatı değişmeye başlar.

William Blake kendisini "Dead Man" olarak tanımlar. Bundan sonra kendisi "kanla şiir yazan" adama dönüşür. Artık o da bir Kızılderili'dir ve silahıyla beyazları vurmaktadır. Artık o vahşi doğaya kendini kaptırıp vahşileşmiştir ve yepyeni bir adam olmuştur. Kızılderililer burada vahşi doğasıyla iyi adam, beyazlar ise kötü adam olmuştur. Öldürmenin bir insanı nasıl değiştiği ortaya konmuştur.

Bu arada Johnny Depp, kendisinde Kızılderili kanı olduğunu söylemiştir ve bu filmde oynaması kendisi için ilginç bir detaydır. Aynı zamanda kendisi Komançi Kızılderili Kabilesi tarafından fahri üyeliğe seçilmiştir.

8/10