Anatomy of a Murder
12 Angry Men kadar olmasa da Witness for the Prosecution ayarında zevkle izlediğim harika film. Özellikle son 1,5 saat mahkemede geçen sahneler süperdi. Hikayesi, konunun ilerleyişi ve gelişimi; karakterleri, oyuncuları ve sağ gösterip sol vuran finali ile sinema sanatının güzelliğini gözler önüne seriyor.
It's a Wonderful Life ve Rear Window filmlerinin ardından James Stewart'tan bir müthiş oyunculuk performansı daha. Sinema tarihi bu kadar sempatik, sevimli ve zarif bir aktörle karşılaşmamıştır. Onu izlerken nedense çok rahat hissediyorum kendimi.
Lee Remick, masmavi gözleriyle çok güzeldi. Aynı zamanda baştan çıkarıcıydı. James Stewart ile karşılıklı kozlarını paylaşan savcıların oyunculukları da çok iyiydi.
Hukuk sisteminin işleyişini gözler önüne serdiler tamam, verilen mesajı aldık. İnsan merak ediyor yine de, Laura gerçekten tecavüze uğradı mı? Kocası bilerek isteyerek mi öldürdü yoksa aklı başında mıydı? En sonda avukatın ücretini ödemeyip mahkemede kendisini savunma için kullandığı sözlerden dalga içeren bir mesaj bırakınca, taammüden cinayet bana yakın gelmeye başladı.
Tonton hakim amcadan bahsetmeyi unutuyordum az daha. Filmin seyir zevkini artıran en büyük unsurların başındaydı.
9/10