En Son İzlediğiniz Film? 🎞

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan şirin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
@OzaN Bence Ben Affleck'in en iyi filmi.
Bence Argo net şekilde en iyisi de anlayışla karşılayabilirim zevk meselesi. Bu film de kötü değil neticede. :) Bir de geçen gün El Cuerpo'yu izledikten sonra bu onun yanında hafif kalmış olabilir. :D Yönetmenlik olarak bu daha iyiydi, orası ayrı. :)

Modern Times

İzlediğim beşinci Charlie Chaplin filmi oldu. Her Chaplin filmlerinde olduğu gibi bu da oldukça sürükleyici idi. Süresinin de kısa olması nedeniyle su gibi akıp geçti zaman.

Hem komedi hem macera hem de dram yan yana. Filmde modern hayatın yaşadığı ekonomik ve toplumsal sorunların eleştirisi yapılmakta.

Dans sahnesi, otomatik yemek yedirme makinesi, ahşap evdeki göle düşme sahnesi ve en sondaki sözleri anlaşılmayan şarkı sahnesi harikaydı.

City Lights'ta olduğu gibi finali o kadar güzel değildi malesef.

9/10

http://m.imdb.com/title/tt0241527/

Klasik rutinlerimden birini yapıp Harry Potter'ın ilk filmini tekrardan izledim.Film beni 2002 lere ilkokula başladığım ilk döneme götürdü resmen,o dönem kitapları okumayanı resmen dövüyorlardı. :) Bende öerak edip okumuştum,acayip sevmiştim o çocuklarla birlikte büyüdğk bizde,yahu küçükken izleyip hermione'ye aşık olmayan varmıydı??
10/10 'luk bir film olmasa da tarafsız davranamayıp 10 vermek istiyorum.

The Fountain filmini izliyorum da, iki kez ara vermek zorunda kaldım. Çok duygusal bir film. Isabel'e birşey olursa ağlarım herhalde. :( Ne kadan da güzel kız ya, gözleri ve kısacık saçları tam da hayellerimi süsleyen kadın. :)

@Tolstoyevski @OzaN

The Fountain

Enteresan bir yapım fakat bir o kadar da kaliteli bence. Ebediyyetin bu dünyada olmadığı bunu arayanların boşuna çabaladığını ölümün ise belki de huzura giden tek çıkış yolu olduğunu anlatan harika bir film.

Aslında anlatılmak istenilen ölümün çaresinin mutlak olduğu ve bunu bulmanında farklı yollarının olduğuydu. Fakat işin sonunda Tommy, eşiyle hayatta birlikte olamayınca kendisininde ölmesi gerektiğini anlıyor.

Ölümsüzlük, aşk, işlenen konular öylesine işlenmiş ki.. Hugh Jackman, Rachel Weisz müthişti.

Izzi'nin ölümüne kendimi hazırlamıştım bu yüzden ağlamadım fakat, Tommy'yin ağlayarak bileklerini kesmeye çalıştığı sahnede kendimi tutamadım.

Filmi tam olarak başka bir filme benzetemedim. Kevin Spacey reyizin K-PAX ve Homeland'ta oynayan Aayan'ın Fox'ta Pi'nin Yaşamı adlı bir filmini izlemiştim onu anımsattı biraz.

Özetlemek gerekirse, Clint Mansell'in mükemmel müziği eşliğinde masaldan masala huzuru bulmanın verdiği hazzı tatmak ve kulağımda hala şu sözleri duymaktır bu filmi sevmek.

9/10

Sen benim yüksek puan verdiğime bakma, herkesin sevebileceği bir film değil onu baştan belirteyim. Zaten yönetmenin Requiem For A Dream filmini de beğenmemiştin sen? :)
Yönetmenin üç filmini izledim üçünün ortalaması 6. :) Yine de bir bakarız süresi uzun değil en azından. :D

Yönetmenin üç filmini izledim üçünün ortalaması 6. :) Yine de bir bakarız süresi uzun değil en azından. :D

Ne kadar kaliteli olursa olsun sıkıcı olduğu sürece yüksek puan vermediğin için benim de umudum yok :D Gerçi sıkıcılık tanımı da kişiden kişiye değişir. @Danger UA! için Melancholia sıkıcı bir filmken senin ve benim için hiç de sıkıcı bir film değildi. :)

@sürgünüm Dogville'i öneririm. Şu ana kadar izleyip de beğenmeyen çıkmadı yerküre üzerinde. :)

Ne kadar kaliteli olursa olsun sıkıcı olduğu sürece yüksek puan vermediğin için benim de umudum yok :D Gerçi sıkıcılık tanımı da kişiden kişiye değişir. @Danger UA! için Melancholia sıkıcı bir filmken senin ve benim için hiç de sıkıcı bir film değildi. :)

@sürgünüm Dogville'i öneririm. Şu ana kadar izleyip de beğenmeyen çıkmadı yerküre üzerinde. :)

En güzel Yahudi Natalie Portman'ın filmini de beğenmediysen izleme o zaman boşver. Black Swan'daki malum sahneleri için @destere kafadan 9 vermiştir. :))
İşte en yüksek verdiğim o. 7 vermişim ama aslında 8 verdim diye hatırlıyordum diğerlerine göre gayet iyi filmdi. Natalie Portman ve Mila Kunis harikaydı orada. :A

Aronofsky orta kıvam bir yönetmen. Pi ve Noah berbat, RFOD ve Black Swan iyi, The Wrestler orta. The Fountain'ı da yakında izlerim.

Vanilla Sky

Tom Cruise'un izlemek istediğim filmlerinden biriydi ve sonunda izledim.

Sıradan ama güzel bir romantik komedi gibi başladı sıradışı ama yeterince iyi olmayan bir fantastik film olarak devam etti. :)

Öncelikle Penelope Cruz ne kadar harika bir kadınsın. :hearteyes: Cameron Diaz'ı bile gölgede bırakmış resmen. Her halini izlemek çok güzeldi. Kendisini bu rolle Razzie adayı yapanları kınıyorum. Kesin kıskanç kadınlardan oluşan bir topluluğun kurbanı olmuştur. :A

Yani filmin konusu çok orijinal ama bence yönetmen Cameron Crowe becerememiş bu işi. Filmin "vay be" dedirtmesi gereken yerler "hadi ordan" dedirtti. Tarif edemeyeceğim bir amatörlük vardı filmin üstünde. Mesela filmin en vurucu sahnelerinden biri olması gereken sondaki seçim sahnesi adeta STV filminden fırlama gibiydi. :)

Remake olduğunu filmi izledikten sonra öğrendim. Orijinalinde de Penelope Cruz varmış, ilginç. :)

Her şeye rağmen izlemeye değer, orijinal bir film. :)

6.5/10

Son düzenleme:
DONDURMAM GAYMAK

Daha önce televizyondan az çok izlemisimdir ama oturup bir bütün olarak hiç izlememişimdir. Gerçekten çok samimi ve güzel bir işti, su gibi akıp bitti zaten. Yüksel Aksu filmleri nasıl kendini belli ediyor, bu adam da ayrı bir efsane. Turan Özdemir baya iyiydi, küçük çocuklar da iyidi yine. Gülnihar Demir buradan da çıkmış, hey maşallah. :D

2006'da çıkan filmi 10 yıl sonra izlemek. Galp ben. :bhr:

9/10

İnsan Nedir ki? (Korkuyorum Anne)

İzlediğim ilk Reha Erdem filmi oldu ama ne yazık ki pek beğendiğim söylenemez. İlginç bir filmdi. Absürt komedi olmaya çalışmış ama sadece absürt olmuş. Yer yer ilgi çekici olsa da genel olarak beğenmedim. Yalnız Ümit'i oynayan hanım kızı çok beğendim. :D

Bir de şu diyalog çok hoşuma gitti.

Çocuk kadına sorar:

- Köpekler bizi içimizde kemik olduğu için mi ısırmak ister?
- Hayır, içimize kalp olmadığı için.

5/10

Vanilla Sky

Tom Cruise'un izlemek istediğim filmlerinden biriydi ve sonunda izledim.

Sıradan ama güzel bir romantik komedi gibi başladı sıradışı ama yeterince iyi olmayan bir fantastik film olarak devam etti. :)

Öncelikle Penelope Cruz ne kadar harika bir kadınsın. :hearteyes: Cameron Diaz'ı bile gölgede bırakmış resmen. Her halini izlemek çok güzeldi. Kendisini bu rolle Razzie adayı yapanları kınıyorum. Kesin kıskanç kadınlardan oluşan bir topluluğun kurbanı olmuştur. :A

Yani filmin konusu çok orijinal ama bence yönetmen Cameron Crowe becerememiş bu işi. Filmin "vay be" dedirtmesi gereken yerler "hadi ordan" dedirtti. Tarif edemeyeceğim bir amatörlük vardı filmin üstünde. Mesela filmin en vurucu sahnelerinden biri olması gereken sondaki seçim sahnesi adeta STV filminden fırlama gibiydi. :)

Remake olduğunu filmi izledikten sonra öğrendim. Orijinalinde de Penelope Cruz varmış, ilginç. :)

Her şeye rağmen izlemeye değer, orijinal bir film. :)

6.5/10

Holivud'un askerleri. .ss

İnsan Nedir ki? (Korkuyorum Anne)

İzlediğim ilk Reha Erdem filmi oldu ama ne yazık ki pek beğendiğim söylenemez. İlginç bir filmdi. Absürt komedi olmaya çalışmış ama sadece absürt olmuş. Yer yer ilgi çekici olsa da genel olarak beğenmedim. Yalnız Ümit'i oynayan hanım kızı çok beğendim. :D

Bir de şu diyalog çok hoşuma gitti.

Çocuk kadına sorar:

- Köpekler bizi içimizde kemik olduğu için mi ısırmak ister?
- Hayır, içimize kalp olmadığı için.

5/10

Bu diyalogda ne anlatılmış? :D Cidden anlamadım.

Holivud'un askerleri. .ss

Bu diyalogda ne anlatılmış? :D Cidden anlamadım.
Holivud'un askerleri derken ne demek istedin? Cidden anlamadım. :D:D

Çocuğun mantığını anlamışsındır herhalde öyle düşünmesi hoşuma gitmişti başta. Devamında da kadın, köpeğin insanları yaptığı kötülükler yüzünden ısırdığını söylüyor işte. Taş atarsan seni ısırmaya çalışır vs. :) Film özelinde ise kadın yıllardır baktığı köpeğini bırakmıştı ve geri almaya gittiğinde köpek onu ısırmaya çalışmıştı. :(

Holivud'un askerleri derken ne demek istedin? Cidden anlamadım. :D:D

Çocuğun mantığını anlamışsındır herhalde öyle düşünmesi hoşuma gitmişti başta. Devamında da kadın, köpeğin insanları yaptığı kötülükler yüzünden ısırdığını söylüyor işte. Taş atarsan seni ısırmaya çalışır vs. :) Film özelinde ise kadın yıllardır baktığı köpeğini bırakmıştı ve geri almaya gittiğinde köpek onu ısırmaya çalışmıştı. :(

Holivud'u sevmek, korumak anlamında dedim. Cidden öylesine söyledim. :D Tavsiye ederim İspanyol yapımını. En azından karşılaştırırsın. :D

Şimdi biraz daha doldu diyalogun içi. :D Reha Erdem hiç izlemedim, aslında ben de merak ediyorum ama çok fazla sanatsal takılan birisi galiba. NBC'den daha beter. :D Önyargım var bu yüzden. Türkiye'de de "iyi film" deyince sanatını fazla abartıyor bazı yönetmenler. :/

Holivud'u sevmek, korumak anlamında dedim. Cidden öylesine söyledim. :D Tavsiye ederim İspanyol yapımını. En azından karşılaştırırsın. :D

Şimdi biraz daha doldu diyalogun içi. :D Reha Erdem hiç izlemedim, aslında ben de merak ediyorum ama çok fazla sanatsal takılan birisi galiba. NBC'den daha beter. :D Önyargım var bu yüzden. Türkiye'de de "iyi film" deyince sanatını fazla abartıyor bazı yönetmenler. :/
Orijinalini izlediğinden öyle demişsin yani. :A Ben haberdar bile değildim orijinali olduğundan. :D İzlerim belki bir ara neticede Penelope Cruz var işin içinde. :D

Yok ya ağır sanatsal değil tersine epey hafif bir film. :):)