Bende izlerim bir ara, şu bizim etkinlik kapsamında var mı bu film?Anlamak için izledik herhalde
Bende izlerim bir ara, şu bizim etkinlik kapsamında var mı bu film?Anlamak için izledik herhalde
Evet varBende izlerim bir ara, şu bizim etkinlik kapsamında var mı bu film?
İyi orada izleriz de çenenden kurtuluruz.Evet var
@Tolstoyevski "Baba boruyu iyi döşemiş", "Kim kimi koparıyor kendi payının ..." gibi replikleri de unutmamak lazım.
O kadar iş içinde halıcıyla mı uğraşacaklar?Sabri'nin "Bana dolapdereli Sabri derler ulan" diye tam babalanacağı sırada kapının kırılması ile Sabri'nin üç buçuk oluşu.Ama favorim Taruz'a araba çarptıktan sonra Taruz'un "Taruz ağğbini.." repliği
Yine de iki mantık hatası diyeceğimiz detay var
Birincisi halıları çalan ölü yıkayıcı herifin evini zaten biliyorlar, gidip geri alamazlar mıydı? İkincisi sarışın tuvalette telefonla başka bir mafya babasını arıyor halbuki polisi aramak dururken hangi akıl gidip başka bir silahlı adamı arar?
Üçüncü film için de baya olumsuz yorumlar var, doğru düzgün sonu bile yokmuş devam etmek amacıyla. O yüzden internete düşmesini bekleyeceğim.
Pulp Fiction
Ne film be! Olmaz olsun böyle bir film, bu filmse ötekiler nedir hacı? Böylesine ince zeka işi bir senaryo, hayatımda görmediğim kadar mükemmel bir şekilde birbirine bağlanan olaylar örgüsü, efsanevi karakterleri, olağanüstü replikler, müthiş ötesi hikaye... Öyle bir film ki hayır imkanı yok kelimelerle anlatılamaz şaheserliği. Sınava girmeden kafayı dağıtmak için izleyelim dedim, şuan inanılmaz rahatladım psikolojik açıdan. Adam öyle bir olay örgüsünü öyle bir dille aktarmış ki izleyip de kendinden geçmemek, zevkten dört köşe olmamak ne mümkün!
İlk izlediğimde de öyleydi hâlâ öyle, en çok Buck (Bruce Wills) karakterine hayran kaldım. Hem karakterin hem de oyuncunun etkisi şüphesiz. Travolta barda Buck'a laf koyduğunda Buck'un o bakışı bile yeter, adam yürüyen karizma.
Küfürleri zaten tadından yenmez, insana neşe getiren, geniş hayal gücü ürünleri bütün küfürler. En çok da şu sahneden keyif aldım
Bruce Wills'in mutfakta susturuculuyu görmesi ve şaşkın bakışları eşliğinde tüfeği sifonunu çekerek tuvaletten yeni çıkmış Travolta'ya çevirmesi; Travolta'nın donup kalması ve şanslı çip Bruce Wills'in durumu hiç affetmemesi.Gel de o anda izlerken kendinden geçme, insan sebepsiz yere inanılmaz mutlu oluyor.
Adamsın Buck
Adamım Buck'un her olayı efsanevi. Saatin tarihçesinden 🙂D) şike yaparak yenileceği maçta adamı öldürmesine kadar.
hele hele
Buck ile Zencinin dövüştüğü dükkandaki malum olay, Buck'un tam kaçmak üzereyken geri dönüşü ve Kill Bill vari şekilde adamı doğrayışı..
Zenci'nin Buck'un "ne olacak şimdi?" sorusuna verdiği efsanevi cevap da en az "Ona reddedemeyeceği teklif yapacağım" repliği kadar, istesek bile unutulacak cinsten değil."Ne mi yapacağım? Önce zencileri çağırıp onun *** Ortaçağı başlatacağım"
Tarantino'lu sahneler ve Samuel L Jackson ile Travolta'nın arabada yaşadığı malum olay ve tabi daha öncesinden, ikisinin çantayı almak için gittikleri evde mucize eseri kurtulmaları... Christopher Walt'ın asfaltları yakan karizması ve iş bitiriciliği... Travolta ve Uma Thurman'ın ü unutulmaz dansı, ayak masajı muhabbeti, Royale Peynir geyiği... Ulan unutulmaz o kadar detayı var ki kitap çıkar bu filmden.
Son olarak efsanevi müzikle başlayıp efsanevi müzikle bitmesi bile Pulp Fiction'un farkını gösterir.
Tüm zamanların en iyilerinden, efsanevi bir başyapıt, epik bir olay örgüsü!
10 üzerinden 11
11/10
Yorum konusu açıldı oraya yazsaydın yaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?