Kanal D Eşref Rüya - Dizi Yorumları

asagida ekledigim uzun bir yorum oldu , okumak istemezseniz, pas yapabilirsiniz sevgili @The_Erinch , @Yakamoz-Asi 🙂

.
izlediklerim den cikarimim - her bolum - dizi nin karisim janra bir dunyasi var .
hikaye genel aksiyon tarafi *esref tek / yetimler ozelinde ve etrafinda geliskenler ... bu eksen de ilerleyecekken araya
( nisan dolayli kina gecesi istek turkuyu bilmedigi yuzunden -*baslayan aksiyon geliskenleriyle- beraber) bu cetrefilli gecisi zor villain familya'li olaylar buralara kadar geldi . esref tarafindan once oglu ilk bolumlerde kaldirildi sonra bu son bolum babasi .

arada esref'ler de kayiplar verdi, misal benim sahnelerini cok etkili buldugum hali saha sekansi yetim cocuk ve onun gecen bolumlerde olumu ,trajik sekanslardi ...

kadir'in hain cikmasi konusu da alti dolu done/nedenlerle ;
hirs, 1. adam olma sevdasi (yetimlerin basina gecme arzusu) vs ile yetimler arasindaki bu keskin geri donulemez ^ayrilisi ,kanimca iyi yazilmis buldum.
< - > genel anlamda bu ayrim da kadir versus esref ozelindekii guc'u yonetme adina kadir dolayli kurulan arka oyunlar silsilesi son bolumde esref'in bu oyunu/eli gormesi ile sonuclanmis oldu ,oldukca heyecanli sekanslardi ,dedigin son epik sahne dahil .

diger yandan ,
ben hikaye nin ask mesk ve mizah tarafini ayri bi begendim ,
ozellikle bu bolum . < - >

esref ile nisan'in ^dans sahnesi kareosu dolayli detaylar ; nisan'in giyim secimi , dans icin secilen mistik gecmis donemleri cagristiran amfi tiyatro gorunumlu yerde dans'a baslamalari, yakin plan cekim ,
derken , esref'in '' ben izini '' gormus gibi olup , irkilip kendini geri cekmesi .

arti olarak
bolumun en matrak ve renkli tebessum ve kahkaha attiran sahneleri ;
kofte ekmek yeme sahnelerinin bastan sona butunu,,cok cok guzeldi , uzun zamandir bu denli renkli tebessumlu sahne yazilimi izlememistim tv dizilerinde.
dis ses gibi oradaki cocuga once takilmalari ,sonra cesaret vermeleri, derken kiza da nisan dolayli markaj yapip evet demesini tavsiye etmeleri vs vb .
. mac anlatimi gibiydi esref ve nisan'in dis gozle durumu gozlem yapip mudahil olmalari .
zaten sonrasinda yasanan -evdeki kiz isteme- sahnesi de cok ses getiren sahnelerdi yuzde tebessum ettiren . esref kisa ve net hic saga sola sapmadan duruma aksiyon almasi o saniyelerde nisan'in ifadesi ve reaksiyonu
.

son olarak klasik, bu dizinin mizah yonunu ilk bolumden bugune tasiyan gurdal'imiz
.
kanimca mizah adina bu bolumdeki her sahnesi ayri bi guzeldi . ozellikle otel calisanlarinin kendisine yardim yaptigi sekans, harikaydi, kurgu anlaminda .
# birde otel'in lobisi onunde gurdal'in irmak ve ceren ile muhabbeti .
dedigim her iki sahne asagidaki vidyo da mevcut ;

sanirim herkes hem fikirdir ; dizi nin rengi = gurdal .

bu arada ,
cigdem'i oynayan oyuncuyu oyunculuk performansi olarak basarili buldum.
gecen bi baslikta kendisine deginmistim. kendisini ilk defa bir dizi de izliyorum .
kanimca iyi ve guzel bir secim olmus dizi adina .

yanilmiyorsam ,yeni bolum fragmanda gorulen ; bundan sonraki surecte kadir'le is birligi yapacaga benziyor .

son olarak , son sahneden cikarimim, ,ivedi sekilde dizi de yeni bir bold villain karakteri gerekli . - versus *villain yazilim olarak - sakin olaki *stratejik *hataya dusulmesin ,*salt esref versus kadir/cigdem uzerinden ilerlenmesin.......
<->
-nusret aga- karakter yazilimi derinlikli ve etkili buldugum bir roldu . keske hikayesi devam etseydi .
usta emektar oyuncumuza emekleri icin kendi adima tesekkur ediyorum .

benzer gucte ve derinlikte yeni bir villain gelmeli derim .

tum bunlar goreceli elbette .

saygilar .

Necip Memili'nin yalandan sinirlenmesi, sonrasında Çağatay çok önemli bir şey söylemiş gibi etkilenip sakinleşmesi kahkaha artırıyor her defasında

aman haa sevgili @S.G.A.T. ,
gurdal'imiz ''kirmizi cizgimiz'' - dizimizin adeta rengi nesesi

di mi sevgili @The_Erinch

latife bir yana ,

son bolum gurdal sahneleri yine kahkaha attirdi . hatta ustlerde deginmistim.

saygilar .

Otomatiğe bağlamış.

bu sahne nin oldugu bolumde , esref'in bu mod'a gelmesin de 😛
^nisan'la ilgili kiskanclik veya buna benzer bir sey mi olmustu ,
yoksa ben mi yanlis hatirliyorum

Cizgi film karakteri gibi bunu nasil ciddiye alıp izliyorsunuz

Seni de öldürür inş. çok yediğin için.

Birileri pert olmustur kesin
@xemrexxx

@serhatt ın rüyaların açılış sahnesi böyleymiş hep
@Emre Ozansoy @Zeyno @Royal_Highness @Angelica @ozmoturk @HollyDemon ☾☆ @Dosi

https://twitter.com/x/status/1930366052979880421