Bilemiyorum Harunu kandırmak için yatım katım var diyen çulsuz dolandırıcı tipi var sende @ForumdashNerede oturduğumu unuttun sanırım, bizim burada dolar baya değersiz. @Forumdash
Bilemiyorum Harunu kandırmak için yatım katım var diyen çulsuz dolandırıcı tipi var sende @ForumdashNerede oturduğumu unuttun sanırım, bizim burada dolar baya değersiz. @Forumdash
Kavgada söylenmez @keremBilemiyorum Harunu kandırmak için yatım katım var diyen çulsuz dolandırıcı tipi var sende @Forumdash
İki tanesi bir yerli dizi dediğin yarısı oluyor işte daha ne olsun Ha yerli diziler 2 saat olmuyor çoğu zaman 2.30 saate yakın da hadi 2'den hesaplayalım o şekilde bile yarısı
Yani ortalama diyorum kabaca Ama 20:00 dan 12 bucuk kadar izlediğini düşünürsek 4.5 saatde ben sezonlar deviririm yabancıda @ForumdashYabancı dizilerin süresinin uzaması çok zor, uzarsa bile yılda 40 bölümlük bir diziyi asla çekmezler. Resmen iki taraf içinde işkence bu. Bizimkiler az masraflla çok kazanç yapma derdinde kalite kimin umrunda ki. Yeterki cebe daha çok para düşsün.
Ama yazık, türk dizilerinin suresi kısalsa çok büyük potansiyelleri olurdu aslında. Belki şimdi dizi sektöründe Amerika'yı bile geçerdik ama sırf para uğruna sektörde kendi ayağımıza sıktık.
O biraz zor, ABD ne yaparsa yapsın Euro'yu geçemeyecek. Yıllardır uğraşıyor da bir halt edemedi.Bilemiyorum FED kararından sonra euroda değersizleşiyormuş en son haberler o yöndeydi
Dark mesela bu sezon 8 bölümmüş. Her biri 1 saatten 8 saat. Türk dizilerine bakıyorsun, minimumdan hesaplayıp 2 saat desek, sezonda 40 bölüm 80 saat. 10 katı ekran süresi. Bir tarafta her hafta senaryo yazılıyor, çekimleri kurgusu yapılıyor. Diğer tarafta 1 yıl, gerekirse 2 yıllık geniş bir zamanda bütün sezonu hazırlayıp sunuyorlar önümüze. E hangisi mantıklı şimdi bu durumda ortada zatenYabancı dizilerin süresinin uzaması çok zor, uzarsa bile yılda 40 bölümlük bir diziyi asla çekmezler. Resmen iki taraf içinde işkence bu. Bizimkiler az masraflla çok kazanç yapma derdinde kalite kimin umrunda ki. Yeterki cebe daha çok para düşsün.
Ama yazık, türk dizilerinin suresi kısalsa çok büyük potansiyelleri olurdu aslında. Belki şimdi dizi sektöründe Amerika'yı bile geçerdik ama sırf para uğruna sektörde kendi ayağımıza sıktık.
Euro ortak para olmasa kendi parası olsa Mark'ta kalsa kaç paraymışO biraz zor, ABD ne yaparsa yapsın Euro'yu geçemeyecek. Yıllardır uğraşıyor da bir halt edemedi.
20 dakika fazla otursan pc'nin başında ölmezsin merak etme, şikayet edip durma yeterYani ortalama diyorum kabaca Ama 20:00 dan 12 bucuk kadar izlediğini düşünürsek 4.5 saatde ben sezonlar deviririm yabancıda @Forumdash
Yabancı dizi 40 da kalsın uzun lafın kısası o ayrıca @Harunnn60 bilir sanırım detaylı anlatıyordu benim çok aklımda kalmadı Deredevil zaten süre yüzünden anlaşamayıp bitmiş uzun tutmak istemişler sanırım kısalığa izin vermemişler neflix bu konuda cıvıtıyor
Bilemiyorum Harunu kandırmak için yatım katım var diyen çulsuz dolandırıcı tipi var sende @Forumdash
Çulsuz bile olsam Türkiye'de zengin oluyorum, paramla @Çiğdem 'in paralarını 6'ya çarparım.Kavgada söylenmez @kerem
Edecez biz bunak kardeşelr haklıyız @Forumdash siz 2010 lular anlamazsınız @kerem20 dakika fazla otursan pc'nin başında ölmezsin merak etme, şikayet edip durma yeter
Ohoo, sen hala Mark'ta kalmışsın o zamandan bu zamana çok şey değişti.Euro ortak para olmasa kendi parası olsa Mark'ta kalsa kaç paraymış
DARKonomi
@xemrexxx nin yaşlısı emekli olunca batarsanız şaşmam
Türkiyede paranın değeri kalmadı vlla aylar önce et döner yiyemiyor millet tavuk döner var diyordum 3 defa ardı ardına zam yapıldı ramazandan itibaren tavuk dönerede burada Dahada artacak diyorlar millet tavuk yiyordu onuda yemeyin geberin diyorlar @xemrexxx @MasacREÇulsuz bile olsam Türkiye'de zengin oluyorum, paramla @Çiğdem 'in paralarını 6'ya çarparım.
Bunlar milenyum cocukları bunlara eski günleri anlatma bacım anlamazlar @MasacREEdecez biz bunak kardeşelr haklıyız @Forumdash siz 2010 lular anlamazsınız @kerem
Güncel kur güncel çok şey değişmeseydi nolurdu acaba 0.01$Ohoo, sen hala Mark'ta kalmışsın o zamandan bu zamana çok şey değişti.
Romatizma, bel, sırt ağrısı ne ararsan vardır şimdi sizde. Azıcık oturunca her tarafınız tutuluyordur o yüzden doğru siz de haklısınız @ForumdashEdecez biz bunak kardeşelr haklıyız @Forumdash siz 2010 lular anlamazsınız @kerem
Valla heee bizim burdaki dönerciler de yapmiş Hayır oruc tutmayanlar yine kalkındırırdı orayı Adamlar %25 zam yaptılar dönuşte
Şimdi bi dua edicem tutar filan diye korkyorum Düşünsene yeni gelen uyelere "bizim zamanımızda" eski zaman şöyleydi böyleydi derken seni yakalıyorumRomatizma, bel, sırt ağrısı ne ararsan vardır şimdi sizde. Azıcık oturunca her tarafınız tutuluyordur o yüzden doğru siz de haklısınız @Forumdash
İşte RTÜK saçma sapan cezalar vereceğine bu duruma el atmalıydı ama devletin ve kanalların işine gelince kimse gıkını çıkarmıyor. Hele şimdi ülkede ekonomik kriz çıktı, artık hiç parmağını bile oynatmazlar. Bu durumda senarist ve oyunculara iş kalıyor herkes toplanıp gelen teklifleri reddedip protesto edecek ki o zaman kanallar mecburen süreleri kısaltacak ama oda yok. Herşey para olmuş.Dark mesela bu sezon 8 bölümmüş. Her biri 1 saatten 8 saat. Türk dizilerine bakıyorsun, minimumdan hesaplayıp 2 saat desek, sezonda 40 bölüm 80 saat. 10 katı ekran süresi. Bir tarafta her hafta senaryo yazılıyor, çekimleri kurgusu yapılıyor. Diğer tarafta 1 yıl, gerekirse 2 yıllık geniş bir zamanda bütün sezonu hazırlayıp sunuyorlar önümüze. E hangisi mantıklı şimdi bu durumda ortada zaten
Türk dizileri eskiden de 40 bölüm oluyordu sezonda ama en azından süreler bu kadar uzun değildi, günlük iki dizi yayınlanabiliyordu. Gitgide daha kötüye götürüyorlar yani
5 Tl yer olan bir yere gidiyordum 6 oldu dediler 3-4 gün sonra 7 oldu dediler şimdi 8 Tavuk dönerleri 8 yaptılar ve yine zam gelecek heryerde böyle diyorlar yine ucuz yerler biliyorum ama iyi yerleri 10 a kadar çıkıcak bu nedir @xemrexxx @kerem @MasacREValla heee bizim burdaki dönerciler de yapmiş Hayır oruc tutmayanlar yine kalkındırırdı orayı Adamlar %25 zam yaptılar dönuşte