Zey TV Cevapsız Sorular-3.Bölüm Konuğu-Tolstoyevski

İlk durumda anladığım kadarıyla düz giderse hepsi ölecek ama yönünü değiştirirse sadece doktor kadın ölmeyecek, diğerleri her türlü yine ölecek. Yani her iki durumda da diğerleri kesin öleceğine göre yön değiştirmemek sadece doktor kadını bilinçli olarak öldürmek olur. Bu yüzden yön değiştirirdim.

İkinci durumda hamile kadına karşı yaşlı adam ve yaşlı kadın söz konusu. Birisi hamile ve haliyle genç yaşı ve de karnında bebek var, diğer tarafta yaşını başını almış iki insan. Çoğu insan bu durumda hamile kadını seçer. Ve vicdani olarak da bana daha doğru gelen budur, bebek söz konusu o yüzden hamile kadının hayatını tercih ederdim.

Üçüncü zoru fazlasıyla zor ve o anı yaşamadan bilinemeyecek bir durum. Her iki durumda da hayatım tepetaklak olur ve intihara kadar gidebilirdi bunalım... 100 kişinin ölümüne sebep olmaktansa oğlumu feda etmek daha acı ancak daha etik ve vicdani gelse de, o an ne olurdu bilemem.... Aslında bunda da çoğu kişi kendi sevdiği yakınının hayatını tercih eder. Bu bencilce ama sevgi ve aile kavramı da bencillikle büyür, sahiplenilir. O yüzden oğlumun hayatını kurtarırdım büyük ihtimalle... @Dosi nin cevabını ben de merak ediyorum

Reactions: xdragxx and Dosi
Kendi konumda mı cevap vereyim? 1000 olur
@xdragxx
Bu arada soruyu okumadım daha

Cevap basit ama cevaplamasam daha iyi

Sanki soru çok uzundu
Kendi çocuğunun hayatı yani, anladım.
Ama ikisinde de ölüm senden kaynaklı hatadan dolayı olacak... Yani 100 kişinin kanı senin elinde olacak, büyük ihtimalle hapis bile yatabilirsin kazadan dolayı. Öte yandan oğlunun ölümüne sebep olmuş olacaksın ama 100 kişinin hayatını kurtarmış olacaksın...

Reactions: Dosi
Ben sıramı saldım deyip yine sıyrılayım

Reactions: Tolstoyevski
Ben olsam o son durumda oğlumu seçerdim. Durumdan da şöyle sıyrılmaya çalışırdım. Tren her zaman 15.00'da geldiği için 14.40 sularında görevimin başında değildim o gün oğlum iş yerine geldiği için onunla oyuna dalmışım derdim

Tabii sonrasında vicdan azabından ölürdüm o ayrı mesela

Biri defans yapar diğeri kaleci yapar... Arkadaş hangi dünyada böyle bir şey olabilir, akıl almaz bir durum gerçekten...

Benim örnek aldığım teknik direktör Engin İpekoğlu

Sağ bekte Mariano'nun devre arasından önceki performansı gibi bir performans sunarım size