Kısmet bu işlerYa siyahla beyaz gibi oluyoruz ya da aynı anda aynı şeyi söylüyoruz ben de çözemedim neden böyle oluyor bir kere de senkronize olalım yahu.
Kısmet bu işlerYa siyahla beyaz gibi oluyoruz ya da aynı anda aynı şeyi söylüyoruz ben de çözemedim neden böyle oluyor bir kere de senkronize olalım yahu.
Bilirsin, insanları köşeye sıkıştırmayı severim kaçış yok @Tolstoyevski
Çok şirin
Tren sorularının güncel halini buldum Barış Özcan videosundan şimdi soruyorum @Tolstoyevski
Diyelim ki sürücüsüz bir araç tasarladın ve sana aşağıdaki durumlarda ne yapılması gerektiğini kodlanman istedi hangi tercihleri yapardın?
Sürücüsüz araç düz giderse yaya olan yaşlı adam, şişman kadın, evsiz insan, normal adam, doktor bir kadın ölecek fakat yönünü değiştirirse araç içindeki yaşlı adam, evsiz adam, şişman kadın ve normal adam ölecek
Sürücüsüz araç düz giderse araç içerisindeki yaşlı adam ve yaşlı kadın ölecen yönünü değiştirirse de hamile kadın ve bir köpek ölecek bu iki durumda tercihin ne olur tercihlerin?
Ve en alıcı soru geliyor. Bir makinistsin ve görevin de günün belirli saatlerinde tren geçerken açık olan köprüyü kapatmak. Bu köprü kapatma işlemini her gün 15.00 gibi yapıyorsun. O gün oğlun da ısrar etti baba ben de işe geleyim dedi senle tamam gel dedin. Oğlun sıkıldı ve gezmeye çıktı sen de telefona falan daldın. Saat 14.45 tren geliyor. Normalde 15.00 gibi kapatacağın köprüyü şimdi kapatman lazım. Tam kapatacaksın ama o da ne oğlun gezerken o köprünün tam açılır kapanır kısmına sıkışmış. Bir tercih yapman lazım köprüyü kapatırsan oğlun feci bir şekilde ölecek ama köprüyü kapatmazsan da trendeki 100 kişi de trenle birlikte göle düşüp ölecek tercihin ne olurdu?
Benim avatarım yeter (ilerde giderşe şuanki aktuell avatarım beyaz şirin bir kedi ) kendime not bıraktımKedileri musallat etmediğimiz programı yok sanırım Aykut hocamın. @xdragxx
Kendi konumda mı cevap vereyim? 1000 olur @xdragxxİlk durumda anladığım kadarıyla düz giderse hepsi ölecek ama yönünü değiştirirse sadece doktor kadın ölmeyecek, diğerleri her türlü yine ölecek. Yani her iki durumda da diğerleri kesin öleceğine göre yön değiştirmemek sadece doktor kadını bilinçli olarak öldürmek olur. Bu yüzden yön değiştirirdim.
İkinci durumda hamile kadına karşı yaşlı adam ve yaşlı kadın söz konusu. Birisi hamile ve haliyle genç yaşı ve de karnında bebek var, diğer tarafta yaşını başını almış iki insan. Çoğu insan bu durumda hamile kadını seçer. Ve vicdani olarak da bana daha doğru gelen budur, bebek söz konusu o yüzden hamile kadının hayatını tercih ederdim.
Üçüncü zoru fazlasıyla zor ve o anı yaşamadan bilinemeyecek bir durum. Her iki durumda da hayatım tepetaklak olur ve intihara kadar gidebilirdi bunalım... 100 kişinin ölümüne sebep olmaktansa oğlumu feda etmek daha acı ancak daha etik ve vicdani gelse de, o an ne olurdu bilemem.... Aslında bunda da çoğu kişi kendi sevdiği yakınının hayatını tercih eder. Bu bencilce ama sevgi ve aile kavramı da bencillikle büyür, sahiplenilir. O yüzden oğlumun hayatını kurtarırdım büyük ihtimalle... @Dosi nin cevabını ben de merak ediyorum
100 kişinin hayatı mı kendi çocuğunun hayatı mı? bu kadar basit bir soru.Kendi konumda mı cevap vereyim? 1000 olur @xdragxx
Bu arada soruyu okumadım daha
Cevap basit ama cevaplamasam daha iyi100 kişinin hayatı mı kendi çocuğunun hayatı mı? bu kadar basit bir soru.
Kendi çocuğunun hayatı yani, anladım. Ama ikisinde de ölüm senden kaynaklı hatadan dolayı olacak... Yani 100 kişinin kanı senin elinde olacak, büyük ihtimalle hapis bile yatabilirsin kazadan dolayı. Öte yandan oğlunun ölümüne sebep olmuş olacaksın ama 100 kişinin hayatını kurtarmış olacaksın...Cevap basit ama cevaplamasam daha iyi
Sanki soru çok uzundu
Ben sıramı saldım deyip yine sıyrılayımKendi çocuğunun hayatı yani, anladım. Ama ikisinde de ölüm senden kaynaklı hatadan dolayı olacak... Yani 100 kişinin kanı senin elinde olacak, büyük ihtimalle hapis bile yatabilirsin kazadan dolayı. Öte yandan oğlunun ölümüne sebep olmuş olacaksın ama 100 kişinin hayatını kurtarmış olacaksın...
Gen bencildir, bu herkes için öyle boşuna terleme herkesin kararı hemen hemen aynı olacaktır özellikle o an.Ben sıramı saldım deyip yine sıyrılayım
Biri defans yapar diğeri kaleci yapar... Arkadaş hangi dünyada böyle bir şey olabilir, akıl almaz bir durum gerçekten...4-2-3-1
Kaleci - Muslera ( @MEnes )
Sağ bek - Mariano ( @MasacRE )
Stoper - Donk ( @DarkLegenD )
Stoper - Marcao ( @Araf )
Sol Bek - Caner Erkin ( @xdragxx )
Orta Saha- Ömer Bayram ( @Bully )
Orta Saha - Belhanda ( @Maskeli Fedai )
Orta Saha - Seri ( @bazinga )
Kanat - Feghouli ( @Sherlock )
Kanat - Onyekuru ( @Tolstoyevski
Forvet -- Falcao ( @Dosi )
Teknik Direktör: Fatih Terim ( @pompy )
Benim örnek aldığım teknik direktör Engin İpekoğlu4-2-3-1
Sağ bekte Mariano'nun devre arasından önceki performansı gibi bir performans sunarım size4-2-3-1
Klası var ama, klas mühim..Güzel tercihler @Tolstoyevski ama Dosi'yi Falcao yapmanızdaki amaç nedir adam hep sakat?