.
doga - mehmet kismi ; bencede olmamis . dogal baba kiz olarak devam etmeleri gerekirdi, baslarda doga uc ve sivri yaziliyordu ozellikle babasina karsi. elbette kendince bir haklilik payi var yazilimsal olarak ,,
ancak , ev ahalisi olarak kendisini daha pozitif sahnelerde gormeyi
(baba kiz rutin gunluk sohbetleri , sorunlar da birbirlerine destekleri vb gibi sahneler) sevdigimizden , ilk bolumler snrasi tam istedigimiz evreye gecis yaparak bugune gelinmisti baba kiz ozelinde .
derken -
simdi bu ara beklenmedik konu -
her seyi berbat edebilecek eksi bir tadim da .
bencede , sadece aldatma konusu islenmeliydi.doga , babasinin annesine karsi derinlerdeki hayal kirikligini,uzuntusunu -bu sekil ogrenip- , baslarda onca ettigi laflara pismanliktan ziyade , bilakis babasini sarip sarmalayabilirdi anlama ve empati baglaminda .
emel yazilimi bencede asiri tek duze . ayrica , her bolum tekrara giriliyor.
bu duruma bayagi tepki var youtube bolum alti yorumlarda. bencede senarist yazilimi esnek yapmali . bayagi uc yaziliyor karakter. belli bi yerden sonra izleyici farkli yazilim gormek ister .
<karakter yazilimina dair yapilan elestirilerde su nokta da ilgi cekici ; kotulukleri neden,nicin yaptigi da henuz belli degil .
bu da , senin dedigine geliyor. amaci belli degil .
sukran katil kismina da katiliyorum . ki , illa bosanacaksa da bu duruma gelmeden evvel yapmaliydi bosanmayi . gecmis bolumlerde bu noktayi yazmistim, neden evli kaliyor bosasin ~kardesinin evinde gul gibi gecinip gitsin. illa kendini o sekil zora sokmasi bariz egreti durmus yazilim olarak.
fragmanda , handan'in doga konusunu anlatmadan ,aldatmayi sadece demesi gerekirdi -bencede. tazen elestiriler de bu yonde yorumlarda.
acikcasi bu bolumde en begendigim sekanslar ; cinar ~ yasemin sahneleri.
& mehmet ~ handan sahneleri di . bence her iki patnerlerin de bas basa sahneleri az di . birde gelin kaynana sohbeti de guzeldi. kaynana yazilimi son bolumlerde sukela cok iyi duruma evrildi -aynen devam.
genel de bu bolum emel odakli yazilmis .
ferit'in flashback bazli gecmisinin islenmesi de ilgi cekici . diziye derinlik katma adina bu ara yazilim iyi fikir gibi duruyor . olayin kriminal tarafi da vardi , sonradan degistirdiler galiba . yorumlarda denk geldim-yaniliyor olabilirim ; kiz basta oldu gibi lanse edilmisti, bu bolum kizin yasadigi belirtildi... genel resimde emel disinda, her halukar da ferit de suclu .
ps; . yorumlarda okul sahneleri hype yapilmis. daha fazla sahne olsun istegi var .