NOW Adım Farah - Dizi Yorumları

Anca yetiştiriyorlar bence
ucu ucuna vs bunlar olagan durumlar.

ancak benim demek istedigim daha genel bir durum. ilk sezonun baslarindan beri ara ara degindigim noktalar......<>
yani, diziye yeterince pr, ilgi,vs yapilmiyor ilk sezon baslarindan bugune. sosyal medya / youtube sorumlusu yetkililer daha aktif hatta interaktif olmalilar.

< ayni sey > omer dizisi icin de gecerli benim gozlemimde.

ancak benim demek istedigim daha genel bir durum. ilk sezonun baslarindan beri ara ara degindigim noktalar......<>
yani, diziye yeterince pr, ilgi,vs yapilmiyor ilk sezon baslarindan bugune. sosyal medya / youtube sorumlusu yetkililer daha aktif hatta interaktif olmalilar.

Valla bilemiyorum ya 2 saatlik bölümler çekiliyor anca yetiştiriyorlar diye düşünüyorum

Valla bilemiyorum ya 2 saatlik bölümler çekiliyor anca yetiştiriyorlar diye düşünüyorum
Stoksuz çekiyorlar.

peki, hem sana - hem sevgili @12.Adam 'a soru olsun :)

diger diziler veya kanallarin diger gunlerdeki dizilerinde de benzer bir ucu ucuna fragman vs eklenmesi oluyor mu ?

bilgi bazli merak ettim.

ben sahsen izledigim bu 2 dizi baglaminda bu tutumu ozensiz vb buluyorum. (adim farah / omer dizisi) .

• Beğendim
Reactions: Angelica

diger diziler veya kanallarin diger gunlerdeki dizilerinde de benzer bir ucu ucuna fragman vs eklenmesi oluyor mu ?

bilgi bazli merak ettim.

ben sahsen izledigim bu 2 dizi baglaminda bu tutumu ozensiz vb buluyorum. (adim farah / omer dizisi) .
Hayır olmuyor onlar stoklu gidiyorlar.

bilgi bazli merak ettim.

Valla bir çok dizinin fanı şikayet ediyor işte yabani bambaşka biri neden fragman geç geliyor fragman nerde gibi yorumları var ona göre dediö

Valla bir çok dizinin fanı şikayet ediyor işte yabani bambaşka biri neden *fragman *geç *geliyor *fragman *nerde gibi *yorumları var ona göre dediö
*. gozlemledigim kadariyla -en azindan ben- forum da bu sezon en fazla deginen izleyiciyim . 😛

latife bir yana,

misal star'in bi dizisi vardi 26 bolum surmustu ismi sanirim gecenin ucunda ,,> reytingleri beklenenden bold dusuktu -yine de kanalin kendi youtube sayfasinda bayagi aktif ve guncel tutuluyordu yapim ve kanal tarafindan. sahne vidyolari bolca eklendigi gibi fragman ,onizleme vs ile dizi den umudu kesmiyorlardi.....

ayni kanal ,reytingi iyi olan omer dizisine tam tersi bakista olmasi -ozellikle fragman ve onizleme olarak - yoruma acilacak bir gozlem elestirisi di benim adima. ki, omer dizisi basligin da yorumlarim da unutmazsam belirtiyorum .

en azindan bundan sonrasi adina - umarim kanallar ve yapimlar daha ilgili olur diyelim .

• Beğendim
Reactions: Angelica
*. gozlemledigim kadariyla -en azindan ben- forum da bu sezon en fazla deginen izleyiciyim . 😛

latife bir yana,

misal star'in bi dizisi vardi 26 bolum surmustu ismi sanirim gecenin ucunda ,,> reytingleri beklenenden bold dusuktu -yine de kanalin kendi youtube sayfasinda bayagi aktif ve guncel tutuluyordu yapim ve kanal tarafindan. sahne vidyolari bolca eklendigi gibi fragman ,onizleme vs ile dizi den umudu kesmiyorlardi.....

ayni kanal ,reytingi iyi olan omer dizisine tam tersi bakista olmasi -ozellikle fragman ve onizleme olarak - yoruma acilacak bir gozlem elestirisi di benim adima. ki, omer dizisi basligin da yorumlarim da unutmazsam belirtiyorum .

en azindan bundan sonrasi adina - umarim kanallar ve yapimlar daha ilgili olur diyelim .

Umarım ya

abi kardes olayina yeni sezonda girmelerini cogumuz bekliyorduk.
ben 16.bolumde bu minvlde yorum yapmistim.
18.bolum 2.fragmaninda vera dolayli behnam bu kardesligi ogreniyor.

beklentim daha farkliydi elbette. < yani, tahir ve mehmet kardes olarak ilk kendileri ogrensinler.....

vera dan bu bilgiyi ogrenen -behnam bunu nasil kullanacak- ? >
tahir'e, sirketten vazgecmesi karsiligi bu bilgiyi mi verecek,,,
yoksa, mehmet'i ortadan kaldirmaya mi calisacak,,,
veya, daha farkli bir yoldan mi behnam baglaminda bu bilgi islenecek - merak edilesi.....

beklentim abi kardes bir an once kavusup, behnam'a karsi birlikte ilerlemeleri.

dizi de hikayeye sirket.holding konusu nun eklenmesi iyi oldu. derinlik katacagi muhakkak.

beklentim ,behnam disinda veya odakli ek villain katilimi.

- aksam ekrandayiz .

Adım Farah dizisinde, Mercan karekterinin adı Mercan değilmiş, Merjanmış. Enteresan, niye böyle birşey düşünülmüş ki. Ha Mercan ha Merjan ne farkeder.

İkinci sezon ilk bölümü izledim. Mustafa Avkıran, Ali Sürmeli ve Oktay Çubuk kesin olarak ayrılmış. Mustafa Avkıran'ın nasıl bir şekilde gittiği dizide gösterilmiş ama Oktay Çubuk ve Ali Sürmeli nasıl çıkıyor henüz daha bir sahne veya ayrıntı yok. Umarım bu iki oyuncunun da çıkış sahnelerini dizide görebiliriz. Ben karekterlerin son sahnelerine kadar gösterilmesini seviyorum.

Dizi için bu 3 karekter bir kan kaybına neden olmuş mu kesinlikle evet. Bu diziyi izlememim sebebi diğer yapımlar gibi klişe üçlü, dörtlü kombinasyonlara girmeden anlatmasıydı. Çok sürüncemede bırakmıyor, tadında bir karar ile senaryo gidiyordu. Bu farklı denklem bu 3 oyuncunun gitmesi ile son bulmuş oldu ki klişe bir denklemi ikinci sezonda bizlere izletmeye çalışıp ekranda kalmaya çalışacaklar gibi.

Ak Kuzu ve Kara Kuzu olayı geçen sene üstüne basa basa işlendi. Belki de ilk sezon (14 Bölüm) biraz kısa sürdüğü içinde bize hoş gelmiş olabilir. Ak Kuzu ve Kara Kuzu'ya paralel olarak İran'da bulunan Behnam karekteri de bu yolda işlendi. Ancak bu sac ayağını oluşturacak üç kişiden ikisi ikinci sezon başında diziden ayrıldı. Ve büyük ihtimalle konu şuna evrildi. Farah/Behnam ikilisine karşı Bade ve Komiser ile Tahir ve yeni gelen diplomatın kızı aralarında bir senaryo geçeceğini sezdim.

Açıkçası bu duruma biraz üzüldüm. Elinde daha iyi bir konu varken klişe bir konuya diziyi evirmeleri bende hayal kırıklığına sebep oldu. Belki de ben yanılıyorumdur.

Herkese iyi seyirler dilerim. Dizinin ömrü umarım uzun olur.

@Dante @Angelica
o gunden(yazmis oldugun yorum zamani) bugune -mevcut gelinen bolume bakildiginda , yorumun ve ongorun nokta atisi olmus neredeyse. :)

ek olarak sunu eklemek isterim :

akkuzukarakuzu konusu -bence daha da derin islenmeliydi hazir elde usta iki yildiz oyuncu varken . senaryo gecisi dolayli buyuk hata olarak gormustum ikisinin ayni anda cikmasi konusunu......

< detaya inersek :

1- akkuzukarakuzu konusu - tahir,mehmet hatta avukat is birliginde ucu gizli veya aciktan bu konunun uzerine gitmeye devam etmelerini beklerdim,ilk sezon son bolumlerde bu baglamda guzel isleniyor yaziliyordu.........
2-tahir ~ mehmet abi kardesin cocukluktan bugune ayri kaldiklari yillarin hesabini saglam sahneler,yuzlesmeler vs ile dokunakli islemelerini beklerdim,,,

3- farah'in behnam dolayli hikayesi acilimi yapilabilirdi... < ozellikle annesi konusu da ekten katki olurdu ikisi ozelinde bu yazilima....

4- ilk sezon minik oyuncu hikaye de one cok cikmisti, cok iyi sahneler yasandi.
2.sezon *astronot kostumunun cikarilisi ile karakterin buyusu malesef bozuldu.
o mahalle de yasadiklari daire ve odasi baglaminda ilk sezon samimi,sicak,duygusal saglam sahneler izletmislerdi. 2.sezon keske oradan ayrilamasalardi. < farah -anne- duygusunu vs iyi yansitiyordu-ufaklikla iyi paslasiyorlardi ikili sahnelerde.....
< yeni sezonda bu duygusal uyumlu bagin da ici bos gorundu,yeterince hissiyat aktarilamadi.malesef. <> toparlarsak : mekan degisimi, mahallede ufak dairelerindeki sahne ve diyaloglar ,ufakligin kostumunun cikarilisi, ve bunla beraber kendisine yazilan repliklerin ve sahnelerin cok az olmasi da etken.....

5 - genclerin sahneleri de 2.sezon da genellikle izle gec yazilimindaydi,,.
anca son bolumlerde birbirlerine acildilar.

6- mehmet ve avukat yazilimi, beklentimin cok altinda kaldi. iyi giden potansiyeli 2.sezon baslar baslamaz geride birakmalari -

tum tum bunlar ve daha yazamadiklarim .sonuc olarak gelinen surec :
adeta yeni bir dizi mi izliyorum hissiyatina burunmeme yol acti.

26 da
guzel bir finalle izleyicisine kayitsiz kalmayacak bir bolumle veda ederler diye dusunuyorum.

• Okudum
Reactions: TenTen
o gunden(yazmis oldugun yorum zamani) bugune -mevcut gelinen bolume bakildiginda , yorumun ve ongorun nokta atisi olmus neredeyse. :)

ek olarak sunu eklemek isterim :

akkuzukarakuzu konusu -bence daha da derin islenmeliydi hazir elde usta iki yildiz oyuncu varken . senaryo gecisi dolayli buyuk hata olarak gormustum ikisinin ayni anda cikmasi konusunu......

< detaya inersek :

1- akkuzukarakuzu konusu - tahir,mehmet hatta avukat is birliginde ucu gizli veya aciktan bu konunun uzerine gitmeye devam etmelerini beklerdim,ilk sezon son bolumlerde bu baglamda guzel isleniyor yaziliyordu.........
2-tahir ~ mehmet abi kardesin cocukluktan bugune ayri kaldiklari yillarin hesabini saglam sahneler,yuzlesmeler vs ile dokunakli islemelerini beklerdim,,,

3- farah'in behnam dolayli hikayesi acilimi yapilabilirdi... < ozellikle annesi konusu da ekten katki olurdu ikisi ozelinde bu yazilima....

4- ilk sezon minik oyuncu hikaye de one cok cikmisti, cok iyi sahneler yasandi.
2.sezon *astronot kostumunun cikarilisi ile karakterin buyusu malesef bozuldu.
o mahalle de yasadiklari daire ve odasi baglaminda ilk sezon samimi,sicak,duygusal saglam sahneler izletmislerdi. 2.sezon keske oradan ayrilamasalardi. < farah -anne- duygusunu vs iyi yansitiyordu-ufaklikla iyi paslasiyorlardi ikili sahnelerde.....
< yeni sezonda bu duygusal uyumlu bagin da ici bos gorundu,yeterince hissiyat aktarilamadi.malesef. <> toparlarsak : mekan degisimi, mahallede ufak dairelerindeki sahne ve diyaloglar ,ufakligin kostumunun cikarilisi, ve bunla beraber kendisine yazilan repliklerin ve sahnelerin cok az olmasi da etken.....

5 - genclerin sahneleri de 2.sezon da genellikle izle gec yazilimindaydi,,.
anca son bolumlerde birbirlerine acildilar.

6- mehmet ve avukat yazilimi, beklentimin cok altinda kaldi. iyi giden potansiyeli 2.sezon baslar baslamaz geride birakmalari -

tum tum bunlar ve daha yazamadiklarim .sonuc olarak gelinen surec :
adeta yeni bir dizi mi izliyorum hissiyatina burunmeme yol acti.

26 da
guzel bir finalle izleyicisine kayitsiz kalmayacak bir bolumle veda ederler diye dusunuyorum.
İkinci sezonu aslında benden alıntıladığın mesaj ve senin dün yazmış olduğun mesaj ile sezonu baştan sona yanıtlamış olduk. İkinci sezonu özetlemiş oldu bu mesajlar. İlk yazı, sezon başlarken ki şüpheleri, ikinci yazı bu şüphelerin sonucunda oluşan durum. Şeklinde olmuş. Bir nevi sağlaması olmuş.
Dizinin ilk sezonunu güzel hatırlayacağım. Belki az bir grup olarak hatırlayacağız ama olsun. Reyting için değil hikâyesi için izledim. 16 bölüme kadar kendi adıma tatmin etti dizi.
Oyuncu sahnesinede iki kişi kazandırmış oldu benim açımdan. Elma Şekeri ve Bekir karekterleri bundan böyle alır yürür.
Seninle dizi hakkında konuşmak güzeldi. Yeni oyuncular gelse bile bende senin gibi 26'da izleyicisine güzel bir veda edeceğinde hemfikirim. 👏👏☺️

İkinci sezonu aslında benden alıntıladığın mesaj ve senin dün yazmış olduğun mesaj ile sezonu baştan sona yanıtlamış olduk. İkinci sezonu özetlemiş oldu bu mesajlar. İlk yazı, sezon başlarken ki şüpheleri, ikinci yazı bu şüphelerin sonucunda oluşan durum. Şeklinde olmuş. Bir nevi sağlaması olmuş.
kesinlikle. bu arada , bu vesile ile -her ikimizin de kalemine saglik.
Dizinin ilk sezonunu güzel hatırlayacağım. Belki az bir grup olarak hatırlayacağız ama olsun.
ayni hissiyattayim.
Reyting için değil *hikâyesi için izledim.
*.aynen.
+ olarak, ben hikayeyi iyi anlamda farkli bulmustum ,dolayisiyla baslamasini dort gozle beklemistim.

demet dram islerinde pek gecmisi olan bir oyuncu degil. ibrahim celikkol ile oynadigi dizi haric genelde rom kom rollerde oynadi(yanilmiyorsam)....>
< tv8 dogdugun ev k dizisini de -haliyle kendisinin dram skalasini merak edip izlemistim. o dizide gosterdigi performansla rolunun uzerinden layikiyla geldi diye dusunuyorum.
> adim farah dizisinde de ozellikle ilk sezon anne ogul sahnelerinde diziyi tasidi resmen.(bence). partneri ile de uyumlu buldugumu belirtmek isterim.

16 bölüme kadar kendi adıma tatmin etti dizi.
katiliyorum.
ilk sezon cidden cok kaliteli sahnelerin,yazilimlarin, a kalite ters koselerin oldugu bolumlerle ben dahil ev ahalisini mest etmisti.

Oyuncu sahnesinede iki kişi kazandırmış oldu benim açımdan. Elma Şekeri ve Bekir karekterleri bundan böyle alır yürür.
ikisinin sahnelerini albenisi ve potansiyelini ilk sezon yorumlarim da ozellikle belirtmistim. gonul isterdiki 2.sezon bu potansiyel daha zengin sahnelenseydi... < senarist her ikisini de vera nin kosk'e kapatip guzelim potansiyel ask kokulu sahnelerin onune gecmis oldu. son bolumlerde is isten gectikden sonra sahneler yazilmasini -fazla yuzelsey ,oylesine yazilmis buldum -yazilim dolayli...

bekir karakterine ek parantez :
onceki bir isinde sahnelerine youtube da denk gelmistim. oldukca potansiyelli ve yetenekli bulmustum. haliyle, adim farah da olacagini duydugumda ayri bi merak etmistim.

dedigin gibi, her iki yetenekli oyuncu bundan sonraki islerinde onleri gayet acik gorunuyor.

son parantez de - firat tanis'a ;
oynadigi her isi kacirmamaya calisiyorum. benim gozlemim de 10 parmaginda 10 marifet a klas dolu dolu bir oyuncu .
iyiki bu dizi de yer aldi.

Seninle dizi hakkında konuşmak güzeldi.
karsilikli. ayni hissiyattayim.
bu vesile ile tekrar dan kalemine saglik -tesekkur ederim.
Yeni oyuncular gelse bile bende senin gibi 26'da izleyicisine güzel bir veda edeceğinde hemfikirim. 👏👏☺️

finali simdiden merak ediyorum.

Son düzenleme:
  • Harika
Reactions: TenTen
22.bolumun tam ortasinda firat tanis sesiyle guzel bir surprize imza atti. tadimlik bi turku soyledi baglamasiyla .

iyi oyunculugu disinda sanatin diger yonlerinde de basarili olmasini , dolayli olarak bu yonunu de dizideki oyunculuguyla beraber guzelce harmanlaya bilirlerdi diye dusunuyorum. bu yeteneginin dizinin basladigindan beri anca 22.bolumde akillara gelmesi (onceki bolumler de varsa boyle bir sahne ben kacirmis olabilirim) nerden baksan yazilim hatasi.

22.bolumun tam ortasinda firat tanis sesiyle guzel bir surprize imza atti. tadimlik bi turku soyledi baglamasiyla .

iyi oyunculugu disinda sanatin diger yonlerinde de basarili olmasini , dolayli olarak bu yonunu de dizideki oyunculuguyla beraber guzelce harmanlaya bilirlerdi diye dusunuyorum. bu yeteneginin dizinin basladigindan beri anca 22.bolumde akillara gelmesi (onceki bolumler de varsa boyle bir sahne ben kacirmis olabilirim) nerden baksan yazilim hatasi.
Aynı bölüm sayısına geldik demek. 😅 Bende henüz 23. Bölümü izlemedim..

Aynı bölüm sayısına geldik demek. 😅 Bende henüz 23. Bölümü izlemedim..
ben genel anlamda 22.bolumu begenmistim,ozellikle bizim ana ekip ekseninde(farah,tahir,mehmet,bade,,,birde elma sekeri ile bekir sahneleri ).

tek hoslanmadigim taraf; bolumun basindaki abi kardes kavusmasi daha zengin alti dolu islenebilirdi. < salt oyuncularin kaliteli oyunculuklari ile hissiyat anca gecebildi. ben beklerdimki, guzel kisa kisa donuslu_flashback ve muzikler ile bu sahneler zenginlessin. <>
sonuc olarak beklenen/sahsen gormek istedigim ozunde -olasi- fazla dram bold konu alt metni olan bir kavusma sahnesiydi...

diger elestirim ; gonul ile bekir bu bolumde de goruldi ki , ikisi bir arada ne kadar fazla sahneleri olursa ,diziyi bi tik yukari tasiyacak isitilarinin oldugu....
< behnam'larin evindeki sahneler bu ikili dolayli cok iyi di.

izlerken, ikili dolayli - keske daha onceleri bu tur sahneler ve dahasi olsun diye hayiflandim. bu ve bir tik ustteki elestirimde de *yeni sezon basindan beri bir degisiklik bulunmuyor.> senarist yazilim hatasi ile bu ve bunun disinda bir cok potansiyel saglam sahnelerden mahrum kaldik. malesef.

gonul-bekir ikilisi disinda,
halen , yeni sezon dolayli mehmet ve avukat bade askinin nasil dolu dolu islenemedigine yanarim.

asiri behnam ve ekseninde islendi yeni sezon.

ps;

sen 22.bolumde neleri begendin /begenmedin ?

Son düzenleme:
Hala 23'teyim. Sanırım dizinin final olmasına kadar da izlemeyeceğim. Hevesim kaçtı. 22 benim için finaldi sanırım. Bölümde de bir final havası almıştım. Dizi sona erdiğinde kalan bölümleri izleyeceğim. Dizi ile ilgili olan/olabilecek bütün senaryoları konuşmuştuk zaten. Kalan kısım uzatmalar bölümü bundan sonra.
Herkese iyi seyirler dilerim.

Hala 23'teyim. Sanırım dizinin final olmasına kadar da izlemeyeceğim. Hevesim kaçtı. 22 benim için finaldi sanırım. Bölümde de bir final havası almıştım. Dizi sona erdiğinde kalan bölümleri izleyeceğim. Dizi ile ilgili olan/olabilecek bütün senaryoları konuşmuştuk zaten. Kalan kısım uzatmalar bölümü bundan sonra.
Herkese iyi seyirler dilerim.

23 az once izledim.

tek kelime ile ba yil dim.

detaya spoiler icerisinde girerim.

bolumun tamamini izledigimde
-senarist adeta *ilk sezona *donus *yaparcasina cok saglam sahnelerin oldugu bir bolumle gonlumu almaya calismis hissiyatina kapildim ....

acikcasi *matematigi iyi islenmis bir bolum izledim.
onceki mesajlarda elestirdigim kimi noktalari duzelmis/duzelme yolunda buldum > ana isimler / sahneleri ve olaylarin akisi gecisler vs baglaminda...

bolumun tartismasiz yildizi : bolumun ismi gibi - kerimsah .
ufakligin gelecegi bence cok parlak,,daha ilk bolumde bunu bold belirtmistim hissi gozlem baglaminda.

bu bolum bayagi saglam oynamis-ozellikle yeni ev ve hastane sahnelerinde.

gecen bolum ve bu bolumden bagimsiz -dedigim gibi- , keske senaryo 2.sezonda farkli evreye gecmeseydi,, nice guzel bolumler izlerdik ilk sezon tadinda......

. bu bolumde :
bade ve mehmet sahneleri tipki ilk sezondaki gibiydi, tatli atismalar,sonra mehmet'in isinin dusmesi dolayli iletisime gecmeler vs,,,

elma sekeri gonul ve bekir sahil sahnesi kisa ama guzeldi ,,,evdeki sahne de keza iyi dusunulmus mehmet'in noluyoruz yau yuz ifade...

mehmet ve tahir 'in > ilyas'a oyunu matematigini cok iyi islenmis buldum <>abi kardesin ilk sezon tadinda birlikte calismalari yuzde tebessum biraktiran anlardi....
catisma sahnesi keza ilk sezon dan sahne izliyorum hissiyatina kapildim.

mehmet'in komiserlige donusu cok guzel dusunulmus.alti dolu bir sahne ile yapilmasi da mehmet'e yonelik yakisir olmus.

< >
😛 ironik olan ise, ilk isi
tahir'i tutuklama olunca, yine ilk sezonun bir bolumunden bir sahne izliyorum sandim :) o derece hasret kalmisiz abi kardesin bas basa dis cekim enerjik ve mizahi atismali sahnelerine...

bu arada farah ile merjan'in odada yaptigi kapisma da
-femme fatale rolu gelse- neden olmasin,oynarim😉 dercesine farah'in martial art_vari mini aksiyon hareketleriyle merjan'i k.o etmesi bolumun aksiyonlu 2 ic sahnelerinden biriydi,digeri de asansor de olan kapisma.

< tahir'in *sag ve *sol kolu -bu bolumde hastane de iyi is yaptilar.
ikili, bu ve onceki bolumde neyseki sure olarak ilk sezondaki yakin sureleri aldilar...

farah'in annesi de, kizini ve torununu gormesi,,, her iki ayri sahnede de anne/anneanne duygusunu kisa da olsa izlerken gecirmesi guzeldi.

eminim yeni bolumde dolu dolu sahneleri olacaktir.olmali da.

yazacak daha sey var. :) neyse burada nokta.
tanim : cidden guzel ilk sezon kalitesi ve akiciliginda keyif aldigim bir bolum izledik ailecek.

iyi seyirler.
.

Forum İstatistikleri

Konular
176,554
Üyeler
8,565
Son Üye
excelancy