o gunden(yazmis oldugun yorum zamani) bugune -mevcut gelinen bolume bakildiginda , yorumun ve ongorun nokta atisi olmus neredeyse.
ek olarak sunu eklemek isterim :
akkuzukarakuzu konusu -bence daha da derin islenmeliydi hazir elde usta iki yildiz oyuncu varken . senaryo gecisi dolayli buyuk hata olarak gormustum ikisinin ayni anda cikmasi konusunu......
< detaya inersek :
1- akkuzukarakuzu konusu - tahir,mehmet hatta avukat is birliginde ucu gizli veya aciktan bu konunun uzerine gitmeye devam etmelerini beklerdim,ilk sezon son bolumlerde bu baglamda guzel isleniyor yaziliyordu.........
2-tahir ~ mehmet abi kardesin cocukluktan bugune ayri kaldiklari yillarin hesabini saglam sahneler,yuzlesmeler vs ile dokunakli islemelerini beklerdim,,,
3- farah'in behnam dolayli hikayesi acilimi yapilabilirdi... < ozellikle annesi konusu da ekten katki olurdu ikisi ozelinde bu yazilima....
4- ilk sezon minik oyuncu hikaye de one cok cikmisti, cok iyi sahneler yasandi.
2.sezon *astronot kostumunun cikarilisi ile karakterin buyusu malesef bozuldu.
o mahalle de yasadiklari daire ve odasi baglaminda ilk sezon samimi,sicak,duygusal saglam sahneler izletmislerdi. 2.sezon keske oradan ayrilamasalardi. < farah -anne- duygusunu vs iyi yansitiyordu-ufaklikla iyi paslasiyorlardi ikili sahnelerde.....
< yeni sezonda bu duygusal uyumlu bagin da ici bos gorundu,yeterince hissiyat aktarilamadi.malesef. <> toparlarsak : mekan degisimi, mahallede ufak dairelerindeki sahne ve diyaloglar ,ufakligin kostumunun cikarilisi, ve bunla beraber kendisine yazilan repliklerin ve sahnelerin cok az olmasi da etken.....
5 - genclerin sahneleri de 2.sezon da genellikle izle gec yazilimindaydi,,.
anca son bolumlerde birbirlerine acildilar.
6- mehmet ve avukat yazilimi, beklentimin cok altinda kaldi. iyi giden potansiyeli 2.sezon baslar baslamaz geride birakmalari -
tum tum bunlar ve daha yazamadiklarim .sonuc olarak gelinen surec :
adeta yeni bir dizi mi izliyorum hissiyatina burunmeme yol acti.
26 da
guzel bir finalle izleyicisine kayitsiz kalmayacak bir bolumle veda ederler diye dusunuyorum.