Netflix Aşk 101 (Love 101) - Dizi Yorumları

Eee... Herkes bi Bihtoş olamıyor.

Reactions: sokak sanati
İlk dört bölümü bitirdim sonunda.

Her şey çok iyi, güzel gidiyor derken Tuncay denilen pislik çıktı. Bölümün sonunda nişanlanmaları... Ben şok... 😱

Kerem karakterini başka birisi canlandırabilirdi, Kubilay Aka olmamış. Karakter ayrıca çok asi, sevmedim.

Sinan dizide ki favori karakterim, konuşmaları vs. hoşuma gidiyor.
Umarım sonraki bölümlerde bir şey olmaz. Ayrıca babasına aşırı derecede gıcık oldum. Karısı istiyor diye geliyor tablo alıyor, porselen alıyor vs.

Pınar Deniz'e Burcu hoca karakteri "cuk" okturmuş, böyle bir karakter ile geri dönmesi gayet güzel olmuş.

Kemal'in her hareketi ayrı bir "cool", adam ayrı bir karizma..

1x6

Kız kıza aşk hakkında konuştukları sahne güzeldi. Burcu'nun ikilemde kalması, bir yandan nişanlısını bir yandan Kemal'i düşünmesi... Su altı sahnesi de güzeldi, ama ben Osman-Sinan istiyorum.
Kerem karakterini sevmediğim için Eda'yla olmalarını da istemiyorum. Çift konusunda çok şanssızım.

1X7

Burcu'nun Tuncay'ı evden kovması
Günümüzde yalıda sürekli bir şeylerin düşüp parçalanması bir şeye işaret ediyor ama onu hala tam olarak çözemedim. 5'liden biri ölmüş olabilir (tahmin). Kavga sahnesi muazamdı, şarkı seçimi, camların kırılması, renkler... 10/10 bir sahneydi. Ahmet Katıksız'ın eline sağlık. Eda için Tuba Ünsal fikrini beğenmedim, olmamış. Keşke başka birisi olsaymış.

Bu arada gerçekten 3 mektup yolluyor. Çiftliğe hapse ve bi eve. Ben atlamışım o sahneyi.

Reactions: alperuz
1x8

Burcu'nun konuşması çok güzeldi. İki tane çocuğun kürsüye çıkıp aşklarını itiraf etmesi güldürdü beni.
Onlar özür dilemedikten sonra neler oldu, Burcu ve Kemal şu an hala birlikte mi bunlar hep 2.sezona kaldı. Yalının çökmesi bir şeye gönderme olabilir. Onun dışında güzel çerezlik bir diziydi.

Reactions: Aserat
Güzel mi bu dizi? Yani izlemeye değer mi.

Güzel mi bu dizi? Yani izlemeye değer mi.

Ben Kaan Urgancioğlu'nü izlemek için can atan biriydim. Pınar Deniz Mert Yazicıoglu'nu falan seviyorum. O yüzden eğlenerek izledim.
Bence eğlenceli bi gençlik ekibi olmuş. Ben küfürlü esprilerine, romantik ilişkilerine bayıldım. Yarım saat 40 dakika zaten. 2 bölüm normal dizi süresinde dizi bitiyor. Bence değer.

Reactions: dreamy
Sezonu bitirdim, Haziran'da çekimlere başlayıp ikinci sezonu hemen yayınlasalar keşke.

Ben diziye bugün başladım...Önyargılarım vardı... Anlamsızcada yığınla linç yedi daha dizi başlamadan... Ülke olarak en sevdiğimiz olaydır; Başlamadan Önce yada Bittikten Sonra Linç.

Herneyse; Şuan 6. bölümdeyim;dizi değişik bir şekilde sarıyor içine sizi. Sonrası sonrası deyip; birgünde bitirmek istiyorsunuz.
Karakterlerin aslında o karakterlere bürünmelerinin altındaki hikayeler ayrı bir tat vermiş diziye.
Sıradan bir gençlik dizisi gelsede izledikçe aslında size verdiği birçok şey olduğunu kabul ediyorsunuz.

8 bölümü hemen bitirdim, keşke bitirmeseydim diyorum.
Belli aralıklarla izleseydim keşke... İzleyince akıp gidiyor bölümler, sarıyor.

İlk 2 bölüm bitirdim. Uzunca eleştricem.

Öncelikle dün @sokak sanati @Forumdash ile ve daha önce @kerem le konuştuğum gibi dialoglar kısmında hala olmamışlık olduğu konusunda hemfikirim. Bazı yerlerde baya yapmacıktı dialoglar öncelikle onu belirteyim ama 2. bölümü türkçe izledim. Umarım şu dialoglar ve diksiyon konusunda gelişmeler olur irelki sezonda.

İlk bölüm müdir sahneleri falan bir de karakterleri çok pohpohlayarak anlatmayı hiç sevemedim diye ben ilk izlediğimde ilk bölümü biteremeden bıraktım. Ama ikinci bölümde bu durum yoktu ve 4-lü team daha normaldi, o ilk bölümdeki abartılar yoktu. Genel olarak ikinci bölüm devam etmek için ümit verdi bana.

Sadece şöyle konu varki, liselilerin entrikalarını ve s. daha iyi anlatabilirdiler. Küçük Sırlar ve Güneşi Beklerkenin ilk bölümleri gibi çok iyi örnekler var. Burada o kötü team ve yaptıkları basit yazılmış. Mesela Güneşi Beklerken de Keremin Zeynepe yaptıkları o ilk bölümleri olay iyiydi. O tarz sert birşey bekliyordum bu diziden.
Burada ise öğretmenlerine yaptıkları oyun, plan yapmaları falan çok basit idi. Elite-ni yeni izledim, o tarz bir lise dizisi sonrası yabancı kitle Aşk 101-i sevmez ve daha az yabancı kitle ile yetinilir. Şu ana kadar yapılmış hiçbir Netflix-Türkiye dizisi büyük ses getirmedi dünya genelinde. Buna üzülüyorum ben.
Aşk 101 kötü demiyorum ama işte diğer lise dizisi örneklere göre daha basit kalıyor.

Bi de dizide şu sahneler arasında bazen hiç uymayan müzikler koymaları beni rahatsız etti, diğer Netflix dizileri tarzı yapmak istemişler.

İlk bölüm - 2.5 Puan
İkinci bölüm - 7 Puan

Ama bunların birbiri ile derdi yok. Hocalar ile derdi var. Orada aşk doğurmak için öyle şeyler yapıldı. Burada serseri tayfa anlatabildim mi? Kız hocası ile öpüşüyor diğeri kavga ediyor hoca ile diğer alkolik zatn. Daha napsinlar. Olaylar için izleme çok olay olmuyor zaten. Çerezlik dizi bu

Ben anlatdığım da bu yapılan olaylar basit entrika, ben daha iyi bekliyordum. Ve son yazdığına cevap olarak orada yazdım, işte artık çerezlik değil sağlam iş lazım.

Şu ana kadarki 3 dizi de ses getirmedi Türkiye dışında.

Netflix iyi falan diyor bizi mi kekliyor

Atiye'yi bile vaktim yok diye izlemediğimden bu diziyi de izlenecekler listeme yazdım.

Ama bizim ilk ve tek A-101'imiz Küçük Sırlardır.

Diziye bugün Saat:4 gibi başladım; yarım saat önce bitirdim.
Çok önyargım vardı; boş bir ergen dizisi; gençlik dizisi gibi düşünüyordum.

Daha kimse diziyi izlemedende iyi linç yediler; lut kavmine kadar gitmişdi saçmalıklar daniskası.

Dizi anlamsızca sarıyor adamı; her karakter ayrı bir dünya; ve o karakterlerin dünyalarına girildiğinde daha farklı hikayeler çıkıyor.
Neden-Sonuç ilişkileri çok hoşuma gitti.

Mantık hataları yada saçmalıklar elbette vardı ama mükemmel bir dizi yada film bulabilir misin;bence hayır.

Tek beni biraz sıkan tarafı dizinin; Türkiye dışında yüzlerce ülkeye hitap etmesinden kaynaklı zorlama argo sahnelerinin bol bol olması.

Dizi biranda sarıyor sizi;sonrada izlemem lazım birsonrakini diye dürtüyor.
Birde gene uluslararası bir platform olmasının etkisiyle sahne müzik tercihlerinide çok beğendim.

Son sahnede okadar çok bekledim ki hepsinin kapıdan girmesini;umarım 2.sezonu olur;geçmişteki tüm karakterleri yeni hikayeleri ile tekrar izlettirirler.

Sonuç olarak; 10 üzerinden 9 verdim gitti.
İzleyin diziyi; hazır bol bol vaktimiz varken....
Herkese iyi seyirler dilerim.
Gene çok uzun yazdım.
Ama seviyorum napalım

1x1

Bu Osman gay felan değil. Işık çok tatlı bir karakter. Necmi Hoca daha çok olmalı dizide.
Kemal hocanın girişine ben bile düştüm. Münazara sahnesi komple güzeldi.

7/10