Öncelikle dün
@sokak sanati @Forumdash ile ve daha önce
@kerem le konuştuğum gibi dialoglar kısmında hala olmamışlık olduğu konusunda hemfikirim. Bazı yerlerde baya yapmacıktı dialoglar öncelikle onu belirteyim ama 2. bölümü türkçe izledim. Umarım şu dialoglar ve diksiyon konusunda gelişmeler olur irelki sezonda.
İlk bölüm müdir sahneleri falan bir de karakterleri çok pohpohlayarak anlatmayı hiç sevemedim diye ben ilk izlediğimde ilk bölümü biteremeden bıraktım. Ama ikinci bölümde bu durum yoktu ve 4-lü team daha normaldi, o ilk bölümdeki abartılar yoktu. Genel olarak ikinci bölüm devam etmek için ümit verdi bana.
Sadece şöyle konu varki, liselilerin entrikalarını ve s. daha iyi anlatabilirdiler. Küçük Sırlar ve Güneşi Beklerkenin ilk bölümleri gibi çok iyi örnekler var. Burada o kötü team ve yaptıkları basit yazılmış. Mesela Güneşi Beklerken de Keremin Zeynepe yaptıkları o ilk bölümleri olay iyiydi. O tarz sert birşey bekliyordum bu diziden.
Burada ise öğretmenlerine yaptıkları oyun, plan yapmaları falan çok basit idi. Elite-ni yeni izledim, o tarz bir lise dizisi sonrası yabancı kitle Aşk 101-i sevmez ve daha az yabancı kitle ile yetinilir. Şu ana kadar yapılmış hiçbir Netflix-Türkiye dizisi büyük ses getirmedi dünya genelinde. Buna üzülüyorum ben.
Aşk 101 kötü demiyorum ama işte diğer lise dizisi örneklere göre daha basit kalıyor.
Bi de dizide şu sahneler arasında bazen hiç uymayan müzikler koymaları beni rahatsız etti, diğer Netflix dizileri tarzı yapmak istemişler.