Star Ömer - Dizi Yorumları

Ömer sonunda nişanı atıyor. Yakında Süreyya'dan ayrılacak demiştim. Shtisel'in aksine hemen diziden çıkmaz ama. Sezon sonuna kadar arka planda da olsa kalacaktır. Burada biraz entrika görebiliriz.

Ömer ile Gamze'nin lale devri başlıyor. Bol bol Ömer - Gamze izleyeceğiz.

Hakan da Nisa'ya dönüyor. O da dizide daha aktif olacak. Nisa'nın hikayesinin biraz daha sakinleşmesi lazım ama illa ki dramlaştırırlar. Orada biraz farklılaştırarak Shtisel 2. Sezon konularına girecekler gibi. Yaman konusu da 180 derece farklı ve 2. Sezondaydı.

Tahir - Şükran çiftinin fare konusunu burada farklı işlemişler. Shtisel'de eve fare giriyordu.

Genel itibariyle olayları ek karakterlerle ve çok farklı aktarsalar da temelde Shtisel'in hikayesine bağlı kaldıklarını söyleyebilirim.

fragman gibi fragman...
0.30 da sevgili gokce bahadir'in mimikler dans vb hareketleri sanki dizi degil de gunluk yasamindan tatli bir spontane gibi - bayildim .

fragmana genel yorumum ise :

''nisan atma konusu'' uzun suredir bekledigim haber di. hatta gec bile kalindi , hikaye olarak 5 bolumdur top dolastiriyordu dizi. . .

diziye dair genel ve son bolum dolayli ortaya karisik yorumum ;
-ozellikle basrol ikiliyi birbirine zitlastirmalar, aralarindaki ilk bolumlerdeki olan muhtesem kimya ve uyumu -sanki bile bile bozarak ,ozellikle bahsini ettigim son bolumler dolayli aci_eksi tat sahneler izliyoruk ev ahalisi olarak...

nisa yeni is ve oradaki sahneler, nisa ve tahir'in yuz yuze sahneleri, tahir'in esi sukran dolayli sahneler gibi gibi adrenalin havasindaki yazilan pasajlar ,+ olarak emine ve yeni katilan yaman'in oldugu sahneler,, son olarak ise, ic guveysi gibi sunulan halbuki gercekte olayin aslini eniste den duymak ilgi cekici sekansdi, kayinvalidesi nin bu denli sert cikmasi ,kucuk dusurmesi ,kirici olmasi rahatsiz edici sahnelerdi. . . eniste bu sahnelerde oyunculugunu konusturdu cok iyidi performansi....

< son bolum de - basrol ikili disinda aklimda kalan ve dikkatimi ceken oyunculuk performanslarinin oldugu sahnelerdi.

bolum de gamze ve omer sahneleri yuzde kocaman bir tebessum biraksa da - kanimca bolumun en one cikan pasajlarinda *sukran resmen dokturdu.ayakta alkislik oyunculuk biricik gamze karaduman dan. kendisinin dogal ve yuzde tebessum biraktiran oyunculugunu zaten #aramizda kalsin dizisine asina olanlar pek sasirmiyordur diye dusunuyorum :) 😉 .

ev ahalisi adina bir diger one cikan ise ; dizinin ilk bolumunden beri dikkati ceken # emine karakterini oynayan oyuncu. onceki bolumler bir yana, bu son bolum kanimca bu dizi icindeki solo peak performansiydi,,, ozellikle babasi ile yuzlesme ve hesap sorma sekansi cok cok iyidi,.. bastan sona sahneyi ve duyguyu geciren turde ~ sendelemeden ,layikiyla zor bir sekansi basarili bir sekilde ekrana yansitti , ozellikle o hayal kirikligini ve ardindan gelen ofke durumu, sinir krizi anlarini ilk saniyelerden son ana kadar pur dikkat izletti-. tek kelime ile ; bravo.

son olarak, yeni katilan sef ,-nisa ile olan sahneler de kendisine yazilan pasajlarda nefes aldirtti resmen. kanimca nisa'ya iyi gelecek bir vibe sundu, -sayet rolu kotuye evrilmezse. . .

ekstra hatirladiklarimi da oylesine yazayim dedim karma sekilde :

gamze-omer , gamze-erdal,, bolumde one cikan ilginc pasajlarin oldugu ,imali laflarin, taslamalarin, kimi anlarda tatli laf vurmalar vs renkli anlardi,, erdal'in evindeki sahne, hamburgerci de gecen sekans , lavabo koridoru sahnesindeki omgam pasaji,,okuldaki sinif onu sahne,.,,

omer -sureyya ,, yapmacik ve yapay duruyor izlerken duygu gecmiyor malesef,,,

tahir - nisa ,, tahir-sukran , , , < halen nefes aldirmiyor tahir,,,,
tahir'in yataga cikip ziplayip kontrol ettigi sahne de gulme koptu bende 😛 ,,

emine-yaman ayni amac dolayli beraber el ele vermeleri ,,bence bu ikili tuttu gibi,,,burdan devam eder kanimca...

emine-annesi nisa arasindaki bag ve anneye herdaim destek olmasi guzel islenmeye devam ediyor. kanimca, emine halen guclu olan taraf. nisa halen top ceviriyor her bolumde oldugu gibi, gercegi bi turlu ailesine anlatmiyor, neyseki calistigi mekandaki sef'e nasil olduysa anlatti....

-cocuk oyuncularin - pek dillendirilmese de, basarili dikkat ceken oyunculuklari dolayli sahnelerinin fazlalasmasi guzel dusunulen ince detaylar dan bence. casting cercevesinde ana oyuncular disinda kucuk ve minik oyunculari da basarili secilmis buldum.

gamze'lerin evinde -anne rolunun asiri sert ve keskin yazilmaya halen devam edilmesi,, bu son bolumde eniste nin kayin valide dolayli kucuk dusurulmesi,,

< anne nin her halukarda yine yeniden kizi gamze'yi azarlamasi,hesap sormalara halen devam ediyor olmasi , , ,
< gamze'lerin evinde -gelecek bolumlerde- olaylarin level olarak bir tik uste tasinacaginin habercisi gibiydi bu son bolumdeki olanlar...

dizinin son bolumunde yenilik dolayli en begendigim sahneler;
emine ve yaman'in riva daki gittikleri mekanda gecen sahneler duygu vb baglaminda etkiliydi,, hatta gelecek bolumlerde tahminim bu ikili dolayli(baba/anne,,) hikaye'ye de sekil verecek turde bir yuzlesme sekansiydi hem emine ,hem yaman icin.

nisa nin yeni isindeki hal ve tavirlari dolayli psikolojisine -sef'in insancil ve naif yaklasimi guzel ve degerli anlardi hikaye ozelinde.potansiyel yeni ikili baglaminda ben pozitif buldum sunduklari etkiyi . sahneleri umarim artar.

genel olarak bazi yonlerden onceki bolume gore iyi bulsam da,
ilk 3,4 bolumdeki peak hikaye ve performanslari malesef ariyor bu gozler. . . umarim bir sekilde bunlar dikkate alinir senarist dolayli. cunku, youtube ,twitter de dizinin sayfasinda bayagi bu minvalde yorumlar mevcut gordugum kadariyla....

# birde su tahir ve gamze nin annesini bu denli sert yazmaya nereye kadar devam edecekler, -biz izlerken yoruluyoruz yahu. tahir ne esine ,ne kardeslerine hosgorulu davranmiyor,
keza ,gamze nin annesi kizi onun istedigini yapmasina ragmen -halen kizina ilginc sekilde asiri sert, yetmedi evin diger bireylerine de ayni tavra burunmeye baslamasi irrite edici bir durum izlerken...

<< gelecek bolumler dolayli - bu iki rol -yazilis olarak esnek hale burunmesi dizi adina temennim.
nisa konusundaki onceki dusuncem de ise degisim yok. ailesine anlatmadigi her saniye- bi nevi sevdiklerine ekstra agirlik olarak geri donuyor(ozellikle kendi cocuklarina ve dolayli olarak gamze'ye). . .
toplamda bu da nisa nin durusunu tasvip etmemem icin onemli neden... son radde de
nisa dolayli yok artik dedigimiz sahne vardi hatirlarsak ; her ne yaparsa yapsin hakan da hakanim - irrite etmisti bir onceki bolumde(11.bolum)...
o sahne den sonra bende empati sifirlandi kendisine dair.
< @Mehmet Can sana bahsettigim sahne.

Ömer sonunda nişanı atıyor. Yakında Süreyya'dan ayrılacak demiştim. Shtisel'in aksine hemen diziden çıkmaz ama. Sezon sonuna kadar arka planda da olsa kalacaktır. Burada biraz entrika görebiliriz.
aklin yolu bir gibi... ilk bolumler baglamindaki uyum kimya dolayli bakildiginda, mantikli bir cikis bu son karar.

bence de arka planda kalacaklardir, hatta bu zorlama hengame nin sonunda -kabak yine gamze'ya patlayacaktir malesef. hem omer'in ailesi ,hem sureyya nin ailesi ,ekstra olarak gamze nin annesi tum imkanlari seferber edip > gamze'yi hayattan bezdirip belki sezon finalinde kendisinin -seninde daha once dedigin gibi- londraya kacmasina vesile olursa , sasirmam....

Ömer ile Gamze'nin lale devri başlıyor. Bol bol Ömer - Gamze izleyeceğiz.
uyum ve kimya ,+ olarak cok cok iyi oyunculuk performanslari dolayli ^ ben mantikli buluyorum lale veya gul cicegi dolayli :) pozitif sahnelerinin artacak olmasi...
< win win bence .hem dizi adina / hem bu sahneleri hisseden begenen kitle adina...
Hakan da Nisa'ya dönüyor. O da dizide daha aktif olacak.
artik eskisi gibi olmaz bence. hatta bu baglamda kirilma ani ise; bir onceki mesajimda(bolum spoiler mesajim) emine dolayli belirttigim noktalar. nisa kabul etse de donusu,
emine_ve_kendisi dolayisiyla nisa nin babasi vs hakan'a iyimser olmazlar diye dusunuyorum.
diger turlu, ne diye bunca eziyeti izledik nisa ve cocuklari ,hatta ucu gamze'ye/omer'e dokunan magduriyet sahnelerini (?) . . .
bundan sonraki gelisen hikaye de olmasi gereken ; nisa yeni sayfa / yeni hayat : denklem bu olmali bence.
her turlu naneyi yiyip geri donen hakan'i hangi izleyici kabul eder merak ediyorum. klise ,kendisini affettiren koca rolu lutfen yazilmasin. burdan sonrasi belki cocuklarin velayeti konusu dolayli hakan problemi devam eder tahminim,, nisa icin saglikli bir karar olmaz hakana geri donus.nokta.

Nisa'nın hikayesinin biraz daha sakinleşmesi lazım ama illa ki dramlaştırırlar. Orada biraz farklılaştırarak Shtisel 2. Sezon konularına girecekler gibi.
nisa nin konusunda, son bolum ,
calistigi yeni mekandaki sef dolayli -ben umutluyum- ,,
sayet sahnelerin matematigi guzel ve iyi yazilirsa...
Yaman konusu da 180 derece farklı ve 2. Sezondaydı.
yaman iyiki diziye gelmis hem rol hem oyuncu profili olarak. rolu siritmiyor, ayrica emine icin de distan bi nevi guc oldu. diger turlu asiri agir dozda yaziliyordu emine ve evdeki sahneleri.
yaman dolayli emine ile olan dis sahneler ve yazilan pasajlar bence yazim olarak olumlu karar ,,, ikilinin birbirleri ile olan sahneler potansiyeli yuksek gorunumde...+,ikilinin son bolum sahne sayisi ve suresinin artmis olmasi dikkat cekici detay,,, onumuzdeki bolumler daha da artarsa sasirmam.

Tahir - Şükran çiftinin fare konusunu burada farklı işlemişler. Shtisel'de eve fare giriyordu.
sukran kanimca, bolume emine ile beraber damga vurdu solo performanslar baglaminda.ikiside cok iyidiler kendi sahnelerinde.

sukran(gamze karaduman)a ayri parantez acmam gerekirse ;
potansiyeli ve oyunculuk kalitesini kanimca en berrak ve bold gorebilecegin peak isi ; aramizda kalsin dizisi. bahsetmistim :) . omer dizisinde de o dedigim ikonik isten bazi vibe lar sunmasi yuzde tebessum biraktiran turde bir tat.-asina olanlar bilenler adina.
<arife karakteri ile harikalar yaratmisti kanimca...

-sukran karakteri haliyle agir bir rol, yine de kendisinde olan komiklik hissiyati uyandiran samimi mimikleri ve kimi kelime betimlemesi vs dolayli olarak dikkat cekici _gamze karaduman kendine has oyunculugu ve performansi olarak tanimliyorum...

Genel itibariyle olayları ek karakterlerle ve çok farklı aktarsalar da temelde Shtisel'in hikayesine bağlı kaldıklarını söyleyebilirim.

her zamanki gibi - ellerine saglik - iki diziyi her yorumunda guzel sentezleyip yoruma dokuyorsun. orj diziyi izlemis kadar oluyoruz. en azindan benim adima bu hissiyati verdin yorumlarinla.

tesekkurler.

ps;
sevgili @Aserat in ekledigi fragman dan harika detay :
https://pbs.twimg.com/media/FtYZijIXoAQZVDV?format=jpg&name=medium

Son düzenleme:
  • Harika
Reactions: Mehmet Can
artik eskisi gibi olmaz bence. hatta bu baglamda kirilma ani ise; bir onceki mesajimda(bolum spoiler mesajim) emine dolayli belirttigim noktalar. nisa kabul etse de donusu, emine_ve_kendisi dolayisiyla nisa nin babasi vs hakan'a iyimser olmazlar diye dusunuyorum.

Bu kısmı ben de nasıl uyarlayacaklar merak içindeyim. Emine orjinalindeki gibi babası Hakan'ı yerin dibine sokacaktır. Shtisel'de Ruchami babası Lippe'ye hakkında sokağa asmak için afişler hazırlayıp, Nazi diyordu. Babası kızı zor ikna ediyordu. Onlar için küfürden beter. Annesi de ilk başta soğuk davranıyordu. Sonra başka olaylar oluyor, konu değişiyordu.

Son düzenleme:
Bu kısmı ben de nasıl uyarlayacaklar merak içindeyim. Emine orjinalindeki gibi babası Hakan'ı yerin dibine sokacaktır. *Shtisel'de Ruchami babası Lippe'ye hakkında sokağa asmak için afişler hazırlayıp, Nazi diyordu. Babası kızı zor ikna ediyordu. Onlar için küfürden beter*. Annesi de ilk başta soğuk davranıyordu. Sonra başka olaylar oluyor, konu değişiyordu.
(*) ,
orj dizi bayagi bold hava da anladigim kadariyla .

bu arada, nisa-hakan dolayli sormayi unuttum ;

hakan
ne diye cat kapi geri geldi ? , - var bir seyler. . .
<
>
yaman'in *annesi de kendi evlerine donmus olsa gerek...
cok ilginc bir hal olacak nisa'nin *kendisini ogrenmesi dolayli beraberinde islenecek sahneler....

emine nin babasina hesap sordugu sahnelerde para konusunu bekledim. para konusunu yuzune vurunca - icimin yaglari eridi.
bravo emine dedim. zaten kendisinin performansi cok basariliydi bu sahnelerde. <performans olarak peak olabilir kendisi ozelinde.

birde su dikkatimi cekti - yaniliyor olabilirim -orj da boyle bir durum belki vardir ;

yaman'in annesi, yuzlesme esnasinda ortam sakinlesince iceriye giderken karnini mi tutuyordu benmi yanlis gordum ?
eger gordugum gibiyse - hamile olabilir , diger turlu garip buldum o an ellerini karnina goturmesini... elbette, midesi bozulmamissa veya baska bir neden yoksa, dedigim ihtimal olasilik gibi. . .

sence ?

son olarak,

onceki mesajimdaki bahsettigim tahminim de ayni yerdeyim.
< > hakan 'in donusu bence ,cocuklar dolayli velayet veya bir seyler koparma gibi gibi cikar dolayli olmasi yuksek ihtimal.

diger turlu,- karicim, pismanim, affet vs pek inandirici gorunmez, hatta klise nin dibi olur . emine ve yaman'in annesinin konusmalari yuzunden ~ asiri sivri ve uc yazilmis hakan karakteri bence bu derece vicdansal/pismanlik vb donusu ivedi ve kolayca yapacak dirayette degil gibi - en azindan karakterin bize sunulan yazilimi dolayli -boyle bir intiba birakti izleyenlerde....

-nisa eger 11. bolumdeki gibi hakan da hakanim,
yeterki donsun ben affetmeye raziyim - kafasinda devam ederse, bir izleyici olarak bu sefer hepten inandiriciligi sifirlanir gozumde.

bu nokta da bence kilit oncelikli olarak emine ve omer vs olacak tahminim.

iyi seyirler .

• Beğendim
orj dizi bayagi bold hava da anladigim kadariyla

Orjinal dizinin dram sayılabilecek kısımları, daha önce uzun bir özel mesajda anlattığım son sezon hariç hep Giti (Nisa) ile ilgili olan sahneler. O da genelde ilk sezon ve 2. Sezon başları.

Muhafazakarlık açısından bizdeki aile Nişantaşı kalıyor orjinalin yanında. Elisheva (Gamze) de aynı çevredendi.
Seküler - Muhafazakar karşılaşması aileler ile ilgili yoktu. Sadece Ömer'in ressamlığı ile ilgili seküler - muhafazakar ayrımı vardı.

Aslında hikayeyi çiftlerden ziyade biraz da bu yöne kaydırmalılar. Orada da ciddi hikaye potansiyeli var.

bu arada, nisa-hakan dolayli sormayi unuttum ;

hakan
ne diye cat kapi geri geldi ? , - var bir seyler. . .

Kurguda kesilmiş veya izleyicinin hayal gücüne bırakılmış olabilir, ya da gelecek bölümde Hakan tarafından açıklanabilir.

yaman'in *annesi de kendi evlerine donmus olsa gerek...
cok ilginc bir hal olacak nisa'nin *kendisini ogrenmesi dolayli beraberinde islenecek sahneler....

birde su dikkatimi cekti - yaniliyor olabilirim -orj da boyle bir durum belki vardir yaman'in annesi, yuzlesme esnasinda ortam sakinlesince iceriye giderken karnini mi tutuyordu benmi yanlis gordum ?

Son kısım benim de dikkatimi çekti.Hamile olabilir. Hakan'ın Evi terk etmesinin sebebi de bu bence.

Orjinalde Hakan ne yaşıyorsa aileden uzaktayken yaşıyordu. Bitirdikten ve pişman olduktan sonra geri dönüyordu.

Emine'nin orjinal dizide yaşadığı aşk ile yaman ile yaşadıkları bambaşka işleniyor. Hakan'ın Nisayı aldattığı kadın ve oğlu Yaman yoktu orjinalinde, görünmüyordu o kadın. Çiçek hanımın orjinali ile bağı da yoktu haliyle.

Çiçek hanım da olduğu gibi işlenmiş diyebilirim. Shtiselde sahnesi daha fazlaydı ama.

Orjinal dizinin dram sayılabilecek kısımları, daha önce uzun bir özel mesajda anlattığım son sezon hariç hep Giti (Nisa) ile ilgili olan sahneler. O da genelde ilk sezon ve 2. Sezon başları.

Muhafazakarlık açısından bizdeki aile Nişantaşı kalıyor orjinalin yanında. Elisheva (Gamze) de aynı çevredendi.
Seküler - Muhafazakar karşılaşması aileler ile ilgili yoktu. Sadece Ömer'in ressamlığı ile ilgili seküler - muhafazakar ayrımı vardı.

Aslında hikayeyi çiftlerden ziyade biraz da bu yöne kaydırmalılar. Orada da ciddi hikaye potansiyeli var.

Kurguda kesilmiş veya izleyicinin hayal gücüne bırakılmış olabilir, ya da gelecek bölümde Hakan tarafından açıklanabilir.

Son kısım benim de dikkatimi çekti.Hamile olabilir. Hakan'ın Evi terk etmesinin sebebi de bu bence.
bence de.

hakan ozelinde cift tarafli devam ettirilirse, izleyici bayagi sogur diye dusunuyorum...
hamilelik olayi gercekten varsa - is daha da sarpa saracak -sayet nisa > hakani _hatalarina ragmen affederse. . .

benim tahminim hamilelik var. dolayisiyla hakan ivedi sekilde bosanip diger tarafta yeni bir duzene girmek istiyor gibi...hatta bosanmadan sanki yeni duzeni kurrmus geriye bir tek resmi bosanma durumu kalmis....
< islettikleri mekan(isci degiller yaniliyor muyum) ,olasi dogacak yeni cocuk vs dolayli , , , -diger tarafta nisa ve cocuklari kendi baslarina kala kalacaklar.. bu ucgen nasil cozulecek ayri bi soru.

Orjinalde Hakan *ne *yaşıyorsa aileden *uzaktayken yaşıyordu. Bitirdikten ve pişman olduktan sonra geri dönüyordu.
(*) , son bolum uzerinden konusursam ; emine ve yaman bu kadar cabalamasalar di, aileden uzakta hakan bildigini yaparak yasamaya devam edecekti. emine ve yaman bi nevi comak soktu diyebilirim -surec dolayli son bolum baglaminda. iyi de oldu. simdi tum taslar ortaya dokulecek-umarim. malesef bu tur durumlarda en cok olan cocuklara oluyor -cok yazik.
Emine'nin orjinal dizide yaşadığı aşk ile yaman ile yaşadıkları bambaşka işleniyor.
ben bizim versiyonu emine ozelinde cok basarili buluyorum.oyunculugu ve rolu iyi yasiyor yasatiyor... yaman'in eklenmesine de ayrica memnun oldum. ikili dolayli bolca sahne yazabilirler gibi,,okul, muzik ek isi , ailelerin durumu ekseninde...
emine part time calisirsa, burdan da sahneler cikabilir ,ornk, yaman ile beraber-onun asisti ile is bulup calisma gibi gibi.

baba ve anne bulundu her ikisi adina. burdan sonrasi arama vs kosusturmasi olmaz gibi ikili ozelinde... geriye kalan ;
< o yuzden duz ,lise sahneleri ve ev ici sahneler yeterli olur mu yoruma acik. part time her ikisi de calisirsa ordan da ekstra sahneler yazilir bence.

Hakan'ın Nisayı aldattığı kadın ve oğlu Yaman yoktu orjinalinde, görünmüyordu o kadın. Çiçek hanımın orjinali ile bağı da yoktu haliyle.
yan rollerin onemi kimi projelerimizde onem arz ediyor. hikaye genisligi cercevesinde. dolayisiyla , yaman ve annesi, yasak ask vs dolayli dram pasajlari bol yazilir gibi, simdilik nisa ve cocuklarinin dramini izledik hakan yuzunden ve dolayli.

yaman'in sansi -kaldigi ev halasi mi teyzesi mi vs hep yaninda,,, yuku emine kadar yok gibi. . .emine ise bayagi saglam sarsildi kardesleri dolayli. bence gayet iyi bir sinav verdi. bundan sonrasi daha guclu ve daha ilerisini(kendi gelecegi okul vs) dusunen emine gorecegimizi umuyorum. gordukki annesi nin durumunu icsellestirip konsantre sekilde babasini ne yapip edip buldu. tanim ; azim esittir emine diyebiliriz :) .

Çiçek hanım da olduğu gibi işlenmiş diyebilirim. Shtiselde sahnesi daha fazlaydı ama.
bizim dizinin suresi uzun oldugundan tum oyuncularin ayrintisi islenecek gibi . :)

• Harika
< islettikleri mekan(isci degiller yaniliyor muyum) ,olasi dogacak yeni cocuk vs dolayli , , , -diger tarafta nisa ve cocuklari kendi baslarina kala kalacaklar.. bu ucgen nasil cozulecek ayri bi soru.
Parayı bence mekan için kullandılar.

ben bizim versiyonu emine ozelinde cok basarili buluyorum.oyunculugu ve rolu iyi yasiyor yasatiyor... yaman'in eklenmesine de ayrica memnun oldum. ikili dolayli bolca sahne yazabilirler gibi,,okul, muzik ek isi , ailelerin durumu ekseninde... Emine part time calisirsa, burdan da sahneler cikabilir ,ornk, yaman ile beraber-onun asisti ile is bulup calisma gibi gibi.
Yaman - Emine bu çifti tuttum ben 👍 Güzel Günlerdeki Derin ve Ayşim gibi olabilirler. Yaşça bana hitap etmeseler de (36'yım) sevimliler.

Parayı bence mekan için kullandılar.
evet , mekan icin olmasi daha olasilik.

favori sahnelerim dolayli halen son bolum baba kiz sahnesindeyim, bi nevi - emine versus hayirsiz baba.
parayi sormasi ve istemesi cok iyi anlardi. oylece neredeydin sen veya biz ne haldeyiz laflariyla kalsaydi, buruk bir tat olurdu bu sahne ozelinde. . . neyseki emine basta dedigim gibi ust uste kombo yapti- izlerken bravo dedim.

Yaman - Emine bu çifti tuttum ben 👍 Güzel Günlerdeki Derin ve Ayşim gibi olabilirler. Yaşça bana hitap etmeseler de (36'yım) sevimliler.

aynen guzel bir cift olma yolunda gidiyorlar. yaman son bolumde tatli ortaya karisik -sen beni kiskaniyor musun vs- lafiyla sinyali veriyordu, emine ise, son bolum ozelinde, yaman sarki soylerken hipnoze sekilde dalip gitmisti. ozetle; ikilinin karsilikli hoslanma belirtileri son bolumde bir tik daha one cikti,, gelecek bolumler de daha da artarak devam eder gibi. :)

solo performans :
ben oyunculuk dolayli emine nin fark edildigini dusunuyorum. ilk bolumden son bolume -bayagi fazlaca izleyici yorumlarin da ovguler devam ediyor...sahsen ilk bolume dair yorumumda da belirtmistim -
ilk bolum performansindan geldigimiz son bolume dek performansi dikkat cekici sekilde artarak devam ediyor olmasi bence onemli bir detay kendisi adina ,,, dizi de bundan sonra da alacagi her sure arti bir cizgi katacaktir suphesiz...
dolayisiyla ,kariyerinin basindaki potansiyelli ve yetenekli genc kardesimiz adina mutlu oldum .

yaman'i bir onceki isin den duymustum. lise tarzi bir isti galiba.
ilk donem bir kac bolum sans vermistim diziye, sonra birakmistim.
yanilmiyorsam dizi de gencler arasinda en one cikan bir kac oyuncu dan biriydi. tayanc(erdal) dizi de babasini oynuyordu yanlis hatirlamiyorsam :) . her ikisi de bu sefer *omer dizisinde bulustular. onceki diziye asina olanlar adina guzel bir surpriz oldu bence.

sesini nasil buldun yaman'in ?

• Beğendim
ben oyunculuk dolayli emine nin fark edildigini dusunuyorum. ilk bolumden son bolume -bayagi fazlaca izleyici yorumlarin da ovguler devam ediyor...sahsen ilk bolume dair yorumumda da belirtmistim -ilk bolum performansindan geldigimiz son bolume dek performansi dikkat cekici sekilde artarak devam ediyor olmasi bence onemli bir detay kendisi adina ,,, dizi de bundan sonra da alacagi her sure arti bir cizgi katacaktir suphesiz...dolayisiyla ,kariyerinin basindaki potansiyelli ve yetenekli genc kardesimiz adina mutlu oldum .

Aynı fikirdeyim. Hatırlarsan ilk bölümlerde, orjinal dizide özellikle tam da şu an örneğini gördüğümüz şekilde ilk sezonun ortalarından itibaren rolü artan Ruchami (Emine) karakterinin orjinal dizideki oyuncu Shira Haas'a da benzeyen ve liseli rolü yapabilecek bir oyuncu olan ghbg'den tanıdığımız Yeşim Çelebinin oynamasını isterdim demiştim. Emine'yi oynayan oyuncu şu an tam da beklediğim oyunculuğu sergiliyor diyebilirim. İlerleyen yıllarda potansiyeli yüksek.

Shira Haas Unortodox'ta da baş roldü .Shtiselde de 2. Sezondan itibaren başroller arasında diyebiliriz.

sesini nasil buldun yaman'in ?
Oyuncuların ses ve enstrüman çalma konusunda da iyi olmaları bu tarz karakterlerin sahnelenmesinde iyi oluyor diye düşünüyorum. Her karakter sonuçta ayrı bir dünya. Bu karakterlerin işleri, hobileri vb. Özelliklerinin özenle yansıtılması izleyici açısından iyi oluyor. Oyuncu müzik konusunda da yetenekli olmasaydı, Playback yapsalardı sahne bu kadar iyi olmazdı. O da bir seçenek sonuçta.

Son düzenleme:

ilk fragman cok iyidi, bu ise citayi bir tik uzerine ekledi.

* gorunuse gore omer versus tahir cakismasi izleyecegiz...

* sureyya nin babasi da o mulayim tarzindan cikip omer'e hesap soruyor gibi.

* erdal ve gamze konusu da bayagi hizli ilerledi. :) pat evlilik karari.
-bunda omer ve gamze nin de payi mevcut,ozellikle omer'in ,,
ailelerinin zorlamasi da zaten basli basina ana neden...

*nisa ~ hakan konusuna ayri parantez acmak gerekirse ,fragman dan cikarimim;

-gorunuse gore nisa halen anlatmamis hakanin onlari yuzustu birakip gittigini . . . ustunu ortmesi kabul edilemez bir karar... fakat sasirmadim dersem yeridir. . . < bi kac bolum once nisa dan destegi cekmistim >
'' hakanim geri donsun ben affederim vb tarzi laflari yuzunden'' ...
< bu sahneden beri nisa icin yorum da yapmak icimden gelmiyor malesef...

-emine en akli basinda olan birey , belki annesini bu karardan dondurur,,bilemiyorum.

yeni bolumde sukran sahnelerinin daha da artmasini umuyorum.

iyi seyirler.

• Beğendim
tesekkurler .

*youtube linkini de ben ekliyeyim - belki twitter linkini acamayan olursa;

fragman yaniyor.......
resmen ; - vaziyet alin ortalik karisacak -
ne ararsak var... ask, tutku, pismanlik, kararsizlik, aile baskisi ile oz hayata sekil verme,

! *iftira- , yalan, zorla kendini kabul ettirme,, zorla guzellik vs,,
siddet, kavga hir gur gurultu....
ve daha bir cok eklentileri sayabiliriz su ustteki kisacik fragman dan cikarima dair...

*fragmanda kanimca gunes gibi parlayan nadide guzel kare~guzellik dolayli gamze'mizin o essiz gulusu, yuzu gozu nun parlamasi cok guzel bir cekim olmus diye dusunuyorum. < (vidyonun sonuna dogru olan kisim) .

iyi seyirler dilerim.

• Beğendim
fragmana dair unuttugum bir diger nokta ;

omer'in nihayet kendine gelip -durust- sekilde , -evlilik konusuna dair-
net gorusunu ve kararini belirtmesi , , ,
< > ilk bolumlerde bize sunulan ; naif , guven veren, kararli omer'e donus baglaminda iyi bir senaryo hamlesi bence...

bakalim bu yolda omer ne kadar dayanabilecek...

malesef -gamze de ,dolayli olarak bu kararin sarsintilarini yasayacak taraf olacak , , ,
< ne de olsa, kendisinden bagimsiz bir problem yasansa hemen kendisine sariyorlar. :( takdir ederseniz , omer yuzunden bayagi yipratildi gamze,hem kendi ailesi & hem digerleri dolayli.

gelecek bolum/ler den beklentim ve temennim ;

ikilimizin tum gelecek problemlere karsi bir arada olup hepsini savurmasi....
~yolun sonunda kazanan saf ASK olacak SEVGI olacak... - bu hep boyle oldu- .
umarim bu dizide de boyle olur. :)

Son düzenleme:
  • Beğendim

fragman da yok yok adeta ~ neler eksik siz tamamlayin arkadaslar :)
sizi bilmem fakat -bence fragman basli basina yorumlarla irdelenmeyi hak ediyor.

@Mehmet Can , @Angelica , @Aserat ve izleyen diger forumdaslar.

Fragman gerçekten bomba bende geride kaldığım bölümleri izlemeye başladım 8 de kalmıştım 10.bölüme geldim birazdan devam edecem bakalım evlenecekler mi

• Beğendim
fragmanin oldugu resmi youtube sayfasi altindaki yorumlardan birinde asagidaki yorum cok hosuma gitmisti - tespit ve vurgu dolayli :

''
İlk bolumdeki Ömer ve Gamze'nin çilingir dükkanında tanışma detayı Ömer'in babasına Gamzeye asik olduğunu söylediği yerde tıpkı resat gibi ceviz kırıp bu sefer askindan vazgecmeyecegini kendi hayatını onlarin seçimlerine göre değil kendi seçimlerine gore yasayacagini söylemesi çok hoş çok özel detaylar böyle detayları unutmayıp bölümler sonra paralel olarak karşımıza çıkaran senariste teşekkürler'' .

basliga fragman baglaminda donersek ;

erdal son surat gamze'yi markaja almis gozukuyor.basta olan soz kismindan sonra , seni seviyorum lafinin gectigi sahne dolayli
_yoruma acik gamze nin tepkisi -omer icin bir umut olsa gerek. . .

omer versus babasi nin ceviz kirma sahnesi nin ayna bazli rollerin yer degistirmesi cok ince dusunulmus bir detay bence de.

hakan kontrolden cikmis vaziyette .
nisa bakalim yeni bir sayfa mi acacak yoksa, pisman olup hakan'a hepten rest mi cekecek . . .

sureyya daki cesaret ve piskinlik. tek kelime ile ; PES .

yaman - emine sahnesine gel @Mehmet Can - var miy di boyle bir sahne *orj eser de :) .
gorunuse gore yaman bu yolda cesur olan taraf gibi.
yavas fakat hos isleniyor bu ikilinin sahneleri, ayni kivam dan devam ederler gibi . . .

erdal'in cocuk isteme dolayli cok seviyorum repligi, uzerine gamze nin geri cekilmesi detayi ince bir detay. . .hemen akabinde gelen sahne de, ilk bolumlerdeki nalbur sahnesi nin modifiye olarak ic isitici omer dolayli replikle yeniden kurgulanmasi keza guzel sicak bir sekans...

derken, meshur yildirim nikah sahnesi . . - bastan sona - mu kem mel .

bu arada, belediye nikah dairesi sahnesinin giris anina dikkat ederseniz ;
perdedeki isik yansimasi inanilmaz guzel dusunulmus. <kalp detayi.

sahitlerden biri nalbur , digeri arkadaki siyahliyi cikaramadim...

bakalim gamze nin yaniti ne olacak.

sabirsizlikla bekliyorum yeni bolumu.

izleyecek olan arkadaslara ben dahil -iyi seyirler dilerim .

Son düzenleme:
  • Harika

Son Mesajlar

Forum İstatistikleri

Konular
176,547
Üyeler
8,565
Son Üye
excelancy