Star Ömer - Dizi Yorumları

İkinci sezon ilk bölümü izledim. Bölümden edindiğim izlenim bu sezon için çokça Emine/Yaman ve yeni gelen karakter ile bir üçgen kurulacağı izlenimi verdi bana.
Bir diğer izlenimim Tahir/Vicdan aşkından çok sanki Vicdanın Ömer'i tanıdıkça Vicdan/Ömer/Gamze ve bunları gördükçe deliren bir Tahir izleyebiliriz gibi geldi bana. Vicdanın sınırları pek yok gibi göründü benim açımdan.
Tahir'i gördükten 1 gün sonra hemen çağırması evli olduğunu bildiği halde sınırlarının oldukça uç noktalarda olacağının bence kanıtı.
Gamze bu denklem oluşursa kendini mi haklı görüp hiçbir şey yapmayacak yoksa Ömer'in haklı olduğunu düşünüp çaba mı sarf edecek eğer böyle bir hikayeye giriş yaparlarsa görmüş olacağız. Ama Vicdan çetin ceviz bir rakip olarak diziye girdi diyebilirim.
Çok ütopik noktalara gidecek olursak Reşat bile denklemde bir bakmışınız var. @Dante ve @Mehmet Can da bu vesile ile bir iki kelam ederlerse memnun olurum. :)
İyi Forumlar

• İlginç
Reactions: Mehmet Can
yeni sezon ilk bolum koca bir hayal kirikligi oldu benim adima.
dolayisiyla da detaya girmedim bolume dair.

yeni bolumun her iki fragmani da ilk bolumun ek$iliginde gorunuyor...

ps;

gokce bahadir 8-9 bolume dizi den cikarsa sasirmam.
En başından beri sessizce içimden söylediğimi şimdi sesli söylüyorum. Gökçe Bahadır bu role fazlaydı. Özelden daha önce bahsettiğim kişi olmalıydı bence. "Elisheva" uyarlamasına da uygundu. Elisheva ile Gamze birebir aynı değil diyebiliriz. Akive ile Ömer de tam aynı değil. Zaten uyarlamalarda illa ki fark olur.

Muhtemelen hikayeyi orjinali gibi yaparız ama konuları (çiftn aşkını, süreyyayı, Hakan'ın aldatmasını vb) uzattıkça uzatırız, 2. Sezondan Emine Yaman çiftini biraz erkene alırız diye düşündüler. Ömer Gamze çiftinin uyumunu hesaba katmadılar.

Son söylediğin hk. Henüz birşey söylemek için çok erken. İzleyelim görelim.

Vicdan'ı Shtisel'deki kuzen yerine getirmiş olabilirler. İlk bölümde ve 2. Bölüm fragmanlarında buna hazırlık var hissine kapıldım.

bence -nisa konusu- ilk sezonki sef ve mutfak uzerinden devam edilebilirdi,,guzel bir kimya yakalanmisti . @Mehmet Can ?

Katılıyorum
ha ,nisa koskte olursa daha fazla sahnesi olur,replik olur diye dusunmuslerse bilemem. kosk sahnelerini ozetle genel anlamda begenmedim .

Yeni gelen aileyi ben de beğenmedim. Özellikle evin hanımının Nisa ile olan sahneleri berbattı.

peki, senin bu nokta da yorumun nedir. yani, babaanne dizi den ayrilmali mi ?

Orjinale göre 3 5 bölüm daha durması lazım ama olaylar aynı ilerlemiyor.

Bu dizi hk. eskisi kadar yorum yapmayacağım artık. Şu an orjinalle alakası kalmadı dizinin.

Tahir - Vicdan hariç ilgimi çeken konu kalmadı. Babamla beraber izlemesek son bölümü de izlemezdim.

23. Bölümden sonra hikayenin bir yerinde Vicdan ~ Ömer ikilisi için daha fazla sahneler yazılacağı hissine kapıldım. Evet Vicdan ~ Tahir sahneleri tabiki izleyeceğiz ama geçmiş ile alakalı daha çok sahneleri olacak gibi bence. Bu tâbi benim tahminim. Çok daha farklı ilerleyebilir ve dizinin yabancı versiyonundan haberdar değilim. Bilmeden izlemek daha hoşuma gidiyor şuan.
Vicdanın başta bir hala gönlü var gibi olacak Tahir'e ama sanki yeni halini beğenmeyip sevmekten vazgeçecek gibi. Bunu yirmi üçüncü bölümün bir sahnesinde Ömer sarhoş bir şekilde Vicdan'a gelip sofrada yemek yedikten sonra Ömer gayri ihtiyari uyumuşken, Vicdanın Ömer'i uyandırıp yerine geçmesini söyleyecek iken gayet içli bir şekilde onu süzmesi ve dokunmak ile dokunmamak arasında ikilemde kalması ile içime bir kuşku düştü. Vicdan ~ Ömer sahneleri artıp sadece Vicdan taraflı bir aşk hikayesi sahneleri görebilir miyiz sizce?

• Beğendim
ben elbette uclu vs konusunun tekrar(ilk sezon simay barlarin rolu) islenmesi taraftari degilim.
Simay Barlasın rolünden bir tık farklı şekilde ilerleyebilir diye düşünüyorum. Orada iki karekterde Simayın sevdiğini biliyordu. Burada ikiside durumdan haberdar olmayabilir bu yönden bir farklılık ile ilerleyebilir.

keza, hakan'in affedilmesi de asiri irrite ve sacma bir durum.
Hakan niye affedildi bende anlayamıyorum. Ben boşanmak istiyorum diyen kişi gitti birden. Gamzeye ve Hakana bunu dediğini gördük biliyoruz. Ayrıca Şef ile iyi bir ikili olmak üzereydi ne oldu ne bitti bilemiyoruz.
Bu üç karekterde gelişim nasıl oldu da buraya geldi göremedik. Havada kaldı bana göre.

omer ~ gamze *dokusu kanimca - incitilmeden/geri donusu olamayacak hasarlarla islenmemeli. . .
Bu denklemde Gamzeye orjinalde ne oluyor bilmiyorum. Ama sadece bir tahmin yürütürsem, üçüncü sezon olma ihtimalini de düşünerek ucunu açık bırakabilirler bu meselenin.

Benim 23. Bölüm itibariyle dizinin bir ana karakteri için daha fikrim oluşmak üzere ama 25. bölüm gibi bu kişi hakkında bir şeyler yazmak istiyorum. En az iki bölüm daha izleyip bu kişiyi açıklamak istiyorum. Bana biraz yapmazlar gibi geldi ama bekleyip görücem.

İyi seyirler dilerim 🙂

• Beğendim
Bu denklemde Gamzeye orjinalde ne oluyor bilmiyorum.
Orjinalinde 1. sezon sonunda oğluyla beraber tamamen İngiltere'ye gidiyordu. Haluk, ablası, eniştesi vb. yoktu. Kocası ölmüştü. Sadece annesi ve Ömer'de olmayan babası vardı konuk oyuncu tarzında. Ailesi içinde yaşanan olayların hiçbiri yoktu. Nisa ile kiracı ev sahibi durumu yoktu. Restoran sahibi arkadaşı da normalde Ömer'in arkadaşı erkek olarak.

Hakan niye affedildi bende anlayamıyorum.

Hakan'ın orjinale göre Nisa'yı gerçekten yurt dışında aldatması ya da yurt dışındaymış gibi yapıp, kadını bıraktıktan sonra pişman olup evine geri gelmesi gerekiyordu. (Orjinalde de yurt dışı konusu tam net değil gerçekten gitti mi diye) Nisa'yı aldattığı kadın dizide yoktu. Sonra başka başka olaylar olup aldatma konusu kapatılıyordu. (Yaman'ın orjinali konusu mesela, orjinalde Emine ile 2. sezonda tanışıp gizlice evleniyorlar, ÖmGam değil)

Zaten Hakan'ın orjinali kötü biri değildi.

@Dante bu kısmı daha önce özelden veya başka konuda uzuun uzun anlatmıştım.

bak bunu yapma yaaa :(
iyi mi oldu - merak ettim. :)
Şimdi ne söylesem havada kalabilir iki bölüm içerisinde. Ama karmaşık bir yapı oluşturmaya kalkılırsa dizide Nilüfer karekterine dikkat etmenizi öneririm. Ama yine dediğim gibi olmayadabilir. 24. Bölümü Nilüfer üzerinden dikkatli bir şekilde izleyeceğim.

• Beğendim
24. Bölümü izledim aslında 25'i de izleyip bunu açıklamak istiyordum ama sanki olacak gibi. Tâbi kendi düşüncem bu olmayabilir.
Reşat ile Nilüfer arasında bir ikili oluşturmaya çalışılıyor hissi geliyor bana ama öyle sevgili gibi değil, daha çok baba/kız veya arkadaş gibi bir şeyler yapılmaya, izleyenlere bu beğeniyi vermeye çalışıyorlar gibi.

Buradan iki sonuçlu bir senaryo ortaya çıkarıyorum. Ya Vicdanın kızı Nilüfer, Tahir'in kızı olabilir eğer ki o sezdirilen sahneye göre yorumlarsak tâbi. Ya da Nilufer başka birinin kızı ama Reşat sayesinde Nilufer Ömer'i tanımış olacak ve çaktırmadan belki de Vicdan ile Ömer'in arasını yapacak kişi de olabilir. Tâbi Vicdanın, Ömer'e yaklaşımlarını görmüş olarak diyorum.

Veya Nilüfer, Reşat sayesinde Ömer'i tanıyıp ilgide duyacak olabilir. Bir ihtimal bu dediklerimin hiçbiride olmayabilir ama ben Nilüfer ile Reşat üzerinden bir hikaye oluşturmaya çalıştıklarını düşünmeye başladım. Siz ne dersiniz? Çok mu uçtum?

@Mehmet Can @Dante

• İlginç