Star Ömer - Dizi Yorumları

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,508
Reaksiyon puanı
62,793
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Birkaç gece önce gününde izleyemediğim sezon finalinin tekrarına denk geldim ve Tuna'yı Haluk'tan alıp Ömer'in evine getirdikleri sahneyi bölüm sonu olarak kabul ettim kafam o kadar rahat ki. :A
 
  • Güldürdün
Reactions: Mehmet Can

Angelica

Favori Üye
Ayın En Favori Üyesi
Katılım
31 Mart 2012
Mesajlar
80,668
Reaksiyon puanı
56,823
Puanı
1,060
Yaş
40
Konum
Kayseri
gelirse otomatik olarak diziyi canli izlemeyi birakirim. final den sonra onemli sahneleri youtube dan izlerim.

samimi ve acik soylemek gerekirse - ki, dizi baslamadan evvel ozellikle belirtmistim ; sahsen - kimi A sinif oyunculuk performansi izlemek icin bu diziyi gununde izleyecegimi belirtmistim. < gokce,baris,merve basta olmak uzere, selahattin ,gamze ,sonradan giren erdal gibi gibi oyuncularin performanslari baglaminda, kendi adima memnun kaldim ilk sezon ozelinde.... -diziye sonradan girecegi belli oldugunda o gun belirttigim gibi sureyya karakterini oynayan oyuncunun oyunculugunu yeterli bulmuyorum,bu isten onceki isinde de asiri egreti duruyordu oyunculugu...
<aziz dizisinde damla sonmez'in karsisinda oynatilmasi, akabinde damla nin dizi den cikmasi ile beraber dizinin geriye otomatik gidip finale ugramasi , . . ki, benzer yorumlar omer dizisinin youtube sayfasinda da bolca mevcut.

@Mehmet Can dizidasimizin da gecmiste bir kac kez belirttigi gibi, sureyya karakteri gereginden fazla tutuldu dizide. hatta bi ara gamze ve omer'in karsilikli sahnelerini mumla arar olduk ara bolumlerde... neyseki senarist yanlisdan donup diziyi ilk bolumlerdeki eksene dondurmeyi basardi, buda reytinge elbette olumlu yansidi....

2.sezona dair - olur da gokce bahadir dizi den ayrilirsa, kanimca bayagi izleyici kaybi olacagini dusunuyorum. . .
keza ,orj da yer alan uzak akraba ile olasi omer birlikteligine dizinin mudavimleri nasil bakar , bu da yoruma acik bir durum. omer-gamze kimyasini benimseyen cogunluk tarafin en azindan dizinin finaline kadar bu naif denkleme dokunulmamasini istemeleri bence dikkate ozellikle alinasi bir istek ve beklenti. tabiki dizinin uzun soluklu olmasina yonelik elbette yeni karakterler girecektir.misal sureyya,erdal ,eski es gibi gibi...

< burda kistas & yazili olmayan kural olmali ve de islemeli -o da bu bence : dengeyi kacirmamak,gereksiz yollara sapmamak .
tanim : ana ikilinin aurasi ve kimyasinin buyusunu bozmadan hikaye ilerlemeli diye dusunuyorum. tavsiye baglaminda.
------



aynen sevgili hobbit.
ozellikle bu son final bolumunde resat hoca nin > kizi nisa nin evindeki soylemleri bu anlamda kilitti. onceki mesajda dedigim gibi.
bu saatten sonra nisa nin hakan ile devam etmesi bana asiri anlamsiz geliyor.

bosanma icin birden fazla sebep mevcut.
ben bu ikili ozelinde ,bold bir yorum yapmistim gecmis bolumlerden birinde. bunu da sevgili @Mehmet Can dizidasimiza bolumu yorumlarken ozellikle deginmistim. < kendisi orj diziye hakim oldugundan dolayi. da ayrica kendisinin yorumunu dikkate aliyorum.

sayet onceki bolumleri izlemis ve hatirliyorsan :

nisa ve gamze nin bir konusmasi vardi. nisa orada gamze'ye aciklamisti, donerse-esimden bosanmayacagim vsvs.

bu laflari duyduktan sonra benim nisa karakterine empati dolayli sempatim otomatikman dibe inmisti. kendisine bunca seyi yasatan hayirsiz es'e toz kondurmamasindan dolayi.

< bu dedigim sahne nin oldugu bolum den ~ bugune kadar gelen surecte kendisinin hakan ile olan sahnelerine : katlanma ve izleme sebebim > sirf merve dizdar'in oyunculugu icn izliyorum,yoksa bastan sona sahneleri atlamalik sagliksiz bir iliski ornegi nisa ve hakan denkleminde yasanan tum sahneler.

toparlarsak ; nisa ozelinde resat hoca nin - yamanin annesinden son halkayi ogrenmesi ile hakan'a tumden yol verilir mi - bilemiyorum. @Mehmet Can 'in son mesajlarin dan birinde su nokta dikkat cekici :

''Hakan orjinal senaryoya göre dizi boyunca var.''


sayet hakan dizi boyunca olacaksa - en azindan nisa dan bosanmis sekilde ikame etsin,. diger turlu cidden artik cekilmiyor kendisinin yazilimi.
ozetle; bastan beri faul bir rol yazilimi...

nisa illa biri ile devam ettirilecekse de , bu ozgur sef olabilir veya benzer bir naif karakter-nisa'a birey olarak deger veren saygi duyan vs vb.

iyi seyirler.

Öyle bir hataya düşmeyeceklerini düşünüyorum bakalım
 
  • Aynen
Reactions: Mehmet Can

Mehmet Can

Favori Üye
Katılım
29 Ekim 2022
Mesajlar
514
Reaksiyon puanı
362
Puanı
75
Konum
İstanbul
sukran'in ehliyeti almasi, kendi ayaklari uzerinde durmasi,- tahir'in en azindan esine ve ailesine esnek ve sevgiyle ,vicdanla yaklasmasi...
Orjinal dizide bu -ehliyet- konusu var, Şükran bu konuyu harika oynayabilir .
5-erdal'in , gamze nin mekan isleten kankasi ile yeni baslangic yapmasi...
Oyuncunun devamı düşünülüyorsa olabilir. Asıl dizide olmadığı için Haluk da diziden çıktıktan sonra kendisine nasıl bir hikaye yazacaklar ben de merak ediyorum.
6- omer'in kankasina partner gelmesi. kendisi muthis bir dost,bence boyle bir incelik yazilmali karaktere dair.
Aşk meşk değil de, Akive'nin arkadaş grubunun tek kişiyle sahnelenmesi diziye dair hayal kırıklıklarımdan. Gerçi arkadaşlardan biri Ömer'e değil de Gamze'ye yazıldı diyebiliriz. Mekan işleten kız olarak. Shtisel'in son sezonunun yavan olmasının bir sebebi bu karakterin diziden çıkması.

@Dante
 

Mehmet Can

Favori Üye
Katılım
29 Ekim 2022
Mesajlar
514
Reaksiyon puanı
362
Puanı
75
Konum
İstanbul
yeni sezon da yeni oyuncular elbette girecektir diye dusunuyorum.
sence kimler olabilir veya olmasini isterdin ?

Senaryonun bu haliyle kuzen mevzusuna girmelerini beklemiyor ve istemiyor olsam da -Zaten Gökçe Bahadır'ın ardından başrol olarak gelebilecek maks. 30 - 35 yaş civarı kadın oyuncu yok- yakın zamanda yıldızı parlayan Devrim Özkan belki ama o fazla uzun, ya da Cemre Gümeli. Bu olur bak. Hazır dizisi de bitmişken. :cool:

-Fantaziyi bir kenara bırakırsak- Ömer'in babannesinin hastane sürecinde amcası olarak tek başına Haluk Bilginer gelebilir. Reytinge büyük katkısı olur. Orjinal dizide küçük kardeş idi, burada abi olarak gelir.

Haluk Bilginer demişken, eğer diziyi Gülseren Budayıcıoğlu etkisiyle drama çevirmeselerdi, olması gerektiği gibi 3 sezonu da kapsayacak şekilde; süre uzunluğunu da hesaba katarak yeni karakterlerle zenginleştirip uyarlamalarını isterdim. (Gamze'nin ailesinin, doktorun da olmasını isterdim mesela. İki aile arasında ev sahibi kiracı durumu olmayacak ama.)

İşte bu uyarlamada Reşat'ı Haluk Bilginer'in oynamasını isterdim. Baba dizisinin oluşturduğu hayal kırıklığını seyirciden alırdı. Ama en başta dediğim gibi aslında Reşat'ın kardeşine de epey uygun. O karakterde de İhsan Yıldırım'dan esintiler görebiliriz.

Orjinal senaryoya göre Süreyya ile nişanlı iken bir ressam ile tanışmaları gerekiyordu. Ama böyle bir karakter gelmedi. Bunlar hikayeyi o sürede Süreyya odaklı hale getirdiler. Bu iyi bir karakter değildi, Akive bir süreliğine o adamın yanında gölge ressamlık yapıyordu.

Haluk'u oynayan oyuncu aslında bu rolle gelebilirdi. Çok uyardı.

Süreyya'dan ayrıldıktan sonra babası evden kovuyordu. Bu sırada dizi boyunca hikayede olacak başka bir koleksiyoncu ile tanışıyordu. Zengin koleksiyoner rolü yapabilecek oyuncu lazım. Kimseyi yakıştıramadım bildiklerimden.

Dizide bu hikayeleri de uyarlamalarını isterdim.

Ömer dizisi ile Kızılcık Şerbeti dizisinin aynı dönemde olması bence tesadüf değil, Ömer'in ressamlığını Nursema'nın hattatlığı olarak bize uyarlamışlar Kızılcık Şerbetinde. O yüzden Ömer'de o konulara girmediklerini düşünüyorum ama ressamlık konusuna girmeyince de senaryo biraz da eksik kaldı.

@Dante

Sence kimler gelebilir? Ya da kimleri isterdin; bu karakteri şu oynasaydı dediğin oldu mu?
 
Son düzenleme:

Mehmet Can

Favori Üye
Katılım
29 Ekim 2022
Mesajlar
514
Reaksiyon puanı
362
Puanı
75
Konum
İstanbul
yas skalasi nedir bu zengin koleksiyonerin ?

50 - 65 arası diyebiliriz.

Senin de bahsettiğin gibi oyunculuk açısından Selçuk Yöntem tam bu role uygun. Güven Kıraç veya Uğur Yücel de olabilir. Çetin Tekindor'u da kadroda görmek güzel olurdu.
cemre'yi hatirlayamadim afedersin . :(

100 Yıllık Mucize'de Süreyya'nın gençliğini oynuyordu en son. Bay Yanlış ve Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı'nda oynadı.
 

Hobbit

Favori Üye
Katılım
12 Mayıs 2018
Mesajlar
2,408
Reaksiyon puanı
2,110
Puanı
280
İkinci sezon ilk bölümü izledim. Bölümden edindiğim izlenim bu sezon için çokça Emine/Yaman ve yeni gelen karakter ile bir üçgen kurulacağı izlenimi verdi bana.
Bir diğer izlenimim Tahir/Vicdan aşkından çok sanki Vicdanın Ömer'i tanıdıkça Vicdan/Ömer/Gamze ve bunları gördükçe deliren bir Tahir izleyebiliriz gibi geldi bana. Vicdanın sınırları pek yok gibi göründü benim açımdan.
Tahir'i gördükten 1 gün sonra hemen çağırması evli olduğunu bildiği halde sınırlarının oldukça uç noktalarda olacağının bence kanıtı.
Gamze bu denklem oluşursa kendini mi haklı görüp hiçbir şey yapmayacak yoksa Ömer'in haklı olduğunu düşünüp çaba mı sarf edecek eğer böyle bir hikayeye giriş yaparlarsa görmüş olacağız. Ama Vicdan çetin ceviz bir rakip olarak diziye girdi diyebilirim.
Çok ütopik noktalara gidecek olursak Reşat bile denklemde bir bakmışınız var. @Dante ve @Mehmet Can da bu vesile ile bir iki kelam ederlerse memnun olurum. :)
İyi Forumlar
 
  • İlginç
Reactions: Mehmet Can

Mehmet Can

Favori Üye
Katılım
29 Ekim 2022
Mesajlar
514
Reaksiyon puanı
362
Puanı
75
Konum
İstanbul
yeni sezon ilk bolum koca bir hayal kirikligi oldu benim adima.
dolayisiyla da detaya girmedim bolume dair.

yeni bolumun her iki fragmani da ilk bolumun ek$iliginde gorunuyor...

ps;

gokce bahadir 8-9 bolume dizi den cikarsa sasirmam.
En başından beri sessizce içimden söylediğimi şimdi sesli söylüyorum. Gökçe Bahadır bu role fazlaydı. Özelden daha önce bahsettiğim kişi olmalıydı bence. "Elisheva" uyarlamasına da uygundu. Elisheva ile Gamze birebir aynı değil diyebiliriz. Akive ile Ömer de tam aynı değil. Zaten uyarlamalarda illa ki fark olur.

Muhtemelen hikayeyi orjinali gibi yaparız ama konuları (çiftn aşkını, süreyyayı, Hakan'ın aldatmasını vb) uzattıkça uzatırız, 2. Sezondan Emine Yaman çiftini biraz erkene alırız diye düşündüler. Ömer Gamze çiftinin uyumunu hesaba katmadılar.

Son söylediğin hk. Henüz birşey söylemek için çok erken. İzleyelim görelim.

Vicdan'ı Shtisel'deki kuzen yerine getirmiş olabilirler. İlk bölümde ve 2. Bölüm fragmanlarında buna hazırlık var hissine kapıldım.
 

Mehmet Can

Favori Üye
Katılım
29 Ekim 2022
Mesajlar
514
Reaksiyon puanı
362
Puanı
75
Konum
İstanbul
bence -nisa konusu- ilk sezonki sef ve mutfak uzerinden devam edilebilirdi,,guzel bir kimya yakalanmisti . @Mehmet Can ?

Katılıyorum
ha ,nisa koskte olursa daha fazla sahnesi olur,replik olur diye dusunmuslerse bilemem. kosk sahnelerini ozetle genel anlamda begenmedim .

Yeni gelen aileyi ben de beğenmedim. Özellikle evin hanımının Nisa ile olan sahneleri berbattı.
 

Mehmet Can

Favori Üye
Katılım
29 Ekim 2022
Mesajlar
514
Reaksiyon puanı
362
Puanı
75
Konum
İstanbul
peki, senin bu nokta da yorumun nedir. yani, babaanne dizi den ayrilmali mi ?

Orjinale göre 3 5 bölüm daha durması lazım ama olaylar aynı ilerlemiyor.

Bu dizi hk. eskisi kadar yorum yapmayacağım artık. Şu an orjinalle alakası kalmadı dizinin.

Tahir - Vicdan hariç ilgimi çeken konu kalmadı. Babamla beraber izlemesek son bölümü de izlemezdim.
 

Hobbit

Favori Üye
Katılım
12 Mayıs 2018
Mesajlar
2,408
Reaksiyon puanı
2,110
Puanı
280
23. Bölümden sonra hikayenin bir yerinde Vicdan ~ Ömer ikilisi için daha fazla sahneler yazılacağı hissine kapıldım. Evet Vicdan ~ Tahir sahneleri tabiki izleyeceğiz ama geçmiş ile alakalı daha çok sahneleri olacak gibi bence. Bu tâbi benim tahminim. Çok daha farklı ilerleyebilir ve dizinin yabancı versiyonundan haberdar değilim. Bilmeden izlemek daha hoşuma gidiyor şuan.
Vicdanın başta bir hala gönlü var gibi olacak Tahir'e ama sanki yeni halini beğenmeyip sevmekten vazgeçecek gibi. Bunu yirmi üçüncü bölümün bir sahnesinde Ömer sarhoş bir şekilde Vicdan'a gelip sofrada yemek yedikten sonra Ömer gayri ihtiyari uyumuşken, Vicdanın Ömer'i uyandırıp yerine geçmesini söyleyecek iken gayet içli bir şekilde onu süzmesi ve dokunmak ile dokunmamak arasında ikilemde kalması ile içime bir kuşku düştü. Vicdan ~ Ömer sahneleri artıp sadece Vicdan taraflı bir aşk hikayesi sahneleri görebilir miyiz sizce?
 
  • Beğendim
Reactions: Mehmet Can

Hobbit

Favori Üye
Katılım
12 Mayıs 2018
Mesajlar
2,408
Reaksiyon puanı
2,110
Puanı
280
ben elbette uclu vs konusunun tekrar(ilk sezon simay barlarin rolu) islenmesi taraftari degilim.
Simay Barlasın rolünden bir tık farklı şekilde ilerleyebilir diye düşünüyorum. Orada iki karekterde Simayın sevdiğini biliyordu. Burada ikiside durumdan haberdar olmayabilir bu yönden bir farklılık ile ilerleyebilir.


keza, hakan'in affedilmesi de asiri irrite ve sacma bir durum.
Hakan niye affedildi bende anlayamıyorum. Ben boşanmak istiyorum diyen kişi gitti birden. Gamzeye ve Hakana bunu dediğini gördük biliyoruz. Ayrıca Şef ile iyi bir ikili olmak üzereydi ne oldu ne bitti bilemiyoruz.
Bu üç karekterde gelişim nasıl oldu da buraya geldi göremedik. Havada kaldı bana göre.

omer ~ gamze *dokusu kanimca - incitilmeden/geri donusu olamayacak hasarlarla islenmemeli. . .
Bu denklemde Gamzeye orjinalde ne oluyor bilmiyorum. Ama sadece bir tahmin yürütürsem, üçüncü sezon olma ihtimalini de düşünerek ucunu açık bırakabilirler bu meselenin.

Benim 23. Bölüm itibariyle dizinin bir ana karakteri için daha fikrim oluşmak üzere ama 25. bölüm gibi bu kişi hakkında bir şeyler yazmak istiyorum. En az iki bölüm daha izleyip bu kişiyi açıklamak istiyorum. Bana biraz yapmazlar gibi geldi ama bekleyip görücem.

İyi seyirler dilerim 🙂
 
  • Beğendim
Reactions: Mehmet Can

Mehmet Can

Favori Üye
Katılım
29 Ekim 2022
Mesajlar
514
Reaksiyon puanı
362
Puanı
75
Konum
İstanbul
Bu denklemde Gamzeye orjinalde ne oluyor bilmiyorum.
Orjinalinde 1. sezon sonunda oğluyla beraber tamamen İngiltere'ye gidiyordu. Haluk, ablası, eniştesi vb. yoktu. Kocası ölmüştü. Sadece annesi ve Ömer'de olmayan babası vardı konuk oyuncu tarzında. Ailesi içinde yaşanan olayların hiçbiri yoktu. Nisa ile kiracı ev sahibi durumu yoktu. Restoran sahibi arkadaşı da normalde Ömer'in arkadaşı erkek olarak.
 

Hobbit

Favori Üye
Katılım
12 Mayıs 2018
Mesajlar
2,408
Reaksiyon puanı
2,110
Puanı
280
Yok ben bilmiyorum dedim ama orjinale bakmayarak seyretmek bu dizi özelinde daha çok hoşuma gidiyor. Yinede teşekkür ederim 🙂 @Mehmet Can
 
  • Beğendim
Reactions: Mehmet Can

Mehmet Can

Favori Üye
Katılım
29 Ekim 2022
Mesajlar
514
Reaksiyon puanı
362
Puanı
75
Konum
İstanbul
Hakan niye affedildi bende anlayamıyorum.

Hakan'ın orjinale göre Nisa'yı gerçekten yurt dışında aldatması ya da yurt dışındaymış gibi yapıp, kadını bıraktıktan sonra pişman olup evine geri gelmesi gerekiyordu. (Orjinalde de yurt dışı konusu tam net değil gerçekten gitti mi diye) Nisa'yı aldattığı kadın dizide yoktu. Sonra başka başka olaylar olup aldatma konusu kapatılıyordu. (Yaman'ın orjinali konusu mesela, orjinalde Emine ile 2. sezonda tanışıp gizlice evleniyorlar, ÖmGam değil)

Zaten Hakan'ın orjinali kötü biri değildi.

@Dante bu kısmı daha önce özelden veya başka konuda uzuun uzun anlatmıştım.