Star Ömer - Dizi Yorumları

12.Adam

Favori Üye
Yılın En Favori Üyesi
2022 Dünya Kupası Tahmin İkincisi
Reaksiyon puanı
21,942
Puanı
1,060
Son düzenleme:

Dante

Üye
Reaksiyon puanı
241
Puanı
44
ilk sahne den son sahneye yine oyunculuklar baglaminda harika bir bolum izledik .
*oyunculuklar, dizinin kamera cekim ve kullanilan mekanlar ic dis / gece gunduz essiz istanbul manzarasi, renklerin mukemmel sekilde filtrelenmesi, muzikler,, ve daha nice ince detaylar dolayisiyla her bolum bir oncekini asiyor.
*basta yonetmen olmak uzere teknik ekibe kocaman bir alkis....

ortaya karisik , bolume dair hatirladiklarim :

.
gamze,omer, nisa,emine, tahir'in esi,,,,
gamze nin annesi,ablasi, omer'in babasi ve abisi tahir,,,
her birinin sahnesi oyunculuk olarak begendigim sekanslardi.

emine ,
bu bolumde evi cekip cekistirmekden -okula, dolayli olarak kendi yas gruplari gibi bos zaman gecirememesine yonelik haykirisi -kendisi ozelinde iyi sahnelerdi yazilis olarak.

emine ve gamze nin karsilikli sahneleri cok iyi yazilmis hissettim. iki tane karsilikli sekans vardi yanilmiyorsam. birinde emine eve gelen yemek olayini ve genel uzerindeki stresi ve yogunlugu gamze'ye dert yanarken, o sira gamze ile omer'i yakistirmasi da sanki -senaristin omer ve gamze'cilere tebessum'u idi. cok begendim...
emine bu bir kac dakika suren karsilikli sahne nin bir yerinde sesi titreyerek derdini anlatmasi sonra sarilmalar vs, izleyiciye kanimca gecen sahnelerdendi. < genc oyuncu,performans olarak bence ustesinden cok iyi sekilde geldi.

bu iki adet karsilikli sahnelerde emine , gamze/omer'cilerin sesi oldu derken, bir bonus da aksam yemeginde yasandi yine emine tarafindan. :)
< *ask'in anlatimi konusu. emine; ask varsa. . .
gamze gelisine muthis gol yapti ask'a dair yaptigi aciklama dolayli.

*burda bir parantez ise,
yemek masasi hazirlanirken -gamze ve omer'in masa onundeki sahneleri -kanimca bu bolumun en epik ,sanatsal ve siirsel sekansi idi. ozellikle dikkati ceken ise; goruntu nun renk tonunun gamze~omer sahnesinde *kirmiziya gecmesi, arkada o essiz eser -gonul sarkisi- ve ikilinin flash backlerle bezeli karsilikli konusmalari kelimeleri mu kem mel sekilde o sekansa serpistirilmis buldum. < yonetmene kocaman tebrikler.
(sahne nin vidyosunu malesef bulamadim, bulursam eklerim) .

nisa,
gamze ile karsilikli sahneleri her bolum olmali temennisinde idim. sahsen bu bolum oyunculuga doydum. karsilikli dokturduler.

nisa ve emine nin sahnesi de adrenalin ve sertlik yonu yuksek sekansdi.

bu pasajlarda yine yeniden gamze bir melek gibi yetisip nisa nin imdadina yetisti. kadin dayanismasi olarak iyi dusunulmus sahnelerdendi.

< ki, dizi de , tam zitti bir sekans yasandi ; gamze nin *annesi nin soylemleri asiri irrite edici anlardi. . .
anne de olsa, kadinin kadina yaptigini ,karsi cins olarak tasvip etmedim belirtmek istedim.

gamze ile omer'in klasik kiz kulesi onu bulusmalari ve performanslari cok cok iyidi. < gamze ; omer , ben seni unutamadim. . . derken,arka plan muzigi keza...
omer'in sarilmasi bayagi tutkuluydu belirtmek gerekir.

tahir'in bu bolum freni patlamis kamyon gibi omer ve gamze nin uzerine gelecegini bekliyordum/duk , fakat bayagi fazla geldi,,,bir yerden sonra yeter artik bu kadar da olmaz dedim. el kaldirmaya giden anlar vardi,yok artik dedirtecek turden. bu bolum bold olarak gamze cidden psikolojik olarak bayagi hirpalandi.... onceki bolumlerde kendi annesi,kimi zaman ablasi,, birde omer'in babasi nin psikolojik sindirmeleri ve hakaretleri yetmiyormus gibi, bu bolum tahir oyle olmaz boyle olur dercesine her yolu denedi gamze'yi hirpalamaya yonelik.

tahir'in gitar sahnesi de beklenmedik bir sahne idi. hem bu sahnede, hem baba ogul karsilikli sahnelerde tahir karakterini oynayan oyuncu performans olarak devlesti bence. gercek mi rol mu o derece iyi sekansdi -ozellikle tahir'in, babasina, kendi gencligi dolayli serzenislerinin oldugu sahne.

son olarak,

gamze yonelik kendisi ozelinde,
bu bolumde, hem tahir'in, hem gamze nin annesi nin -soylemlerini,sinirli hallerini- asiri irrite edici buldum... gelen giden azarladi koskoca kadini yahu. tek kelime ile : PES .
------

7.bolum fragmani :

ilginc bir bolum bizleri bekliyor gibi . . .

yine hareretli ,sert sahneler olacak gorunuse gore...anlasilan gamze ya pes edecek ,ya kendi yoluna gidecek...

gamze nin annesi, omer'in babasi ve abisi ; gamze'ye hayati zindan etmeyi kafaya koymuslar anlasilan.

ps;

*star'in kendi youtube sayfasinda 6.bolume dair tek bir sahne eklenmemesi anlasilir degil. . . ilk bolumden beri bu elestirim devam edecek anlasilan.
sayfa dan sorumlu yetkililerinin tercihi mi, yoksa yapimci nin mi, bilemiyorum.

Son düzenleme:
  • Beğendim
Reactions: Mehmet Can

Dante

Üye
Reaksiyon puanı
241
Puanı
44

oncelikle,

su fragman isini star tv duzeltse cok iyi olur.
*cop adam dizisinin her fragmana ilistirilmesine bir son versinler lutfen.

fragmana donersek, ortaya karisik izlenimim ;

gokce bahadir(gamze) saclari toplamis guzel bir secim olmus. bence her turlu sac stili kendisine yakisiyor.cok zarif.

gamze nin annesi yine agzina geleni soyluyor. kirici olmaya, kalp kirmaya,asagilamaya ,azara devam anlasilan...
annesi yetmezmis gibi disdan tahir geri kalmiyor o da ayni kaliplarla gamze'yi azarliyor son bolumde oldugu gibi.....

su tahir'in laflara bak yahu. kimin kimle evlenecegine karar mercii olmus . pes.

diziye sadece tayanc katilmamis,, *emine'ye de partner gelmis sanirim.
okul vs sahneleri olacak, bu ozellikle -emine karakterini bi nevi ev ici sekanslardaki oyunculugunu disarida da bolca sergileyebilmesine vesile olacak. iyi dusunulmus bence.

nisa konusu neyseki derine inilerek islenmeye basliyor gordugum kadariyla...
babasi nasil olmusssa uyanmis. yuzuk nerde vs derken, sonraki sahne de gordugumuz -torunlar icin uzulmesi...

nisa nin merdiven dususu -cok uzucu sahne.

gamze ve nisa nin dertlesme sekanslari bu bolumde de devam edecek gibi,, < iyi de olacak -cok iyi performanslar izliyoruz ikisi dolayli...

bakalim omer nasil bir adim atacak gamze ve tayanc(dizideki ismini bilmiyorum malesef) konusuna dair...
< bu konunun -kendisi yuzunden ortaya ciktigini dusunup(aslinda babasi ve abisi yuzunden) vicdan yapip -gamze'yi bu karar dan vazgecirme girisimi yapacak gordugum kadariyla. -tahminim...

guzel bir bolum bizleri bekliyor gibi... reytingi bol olmasi temennisiyle.....

iyi seyirler .

• Beğendim

Mehmet Can

Favori Üye
Reaksiyon puanı
212
Puanı
45
Diziyi nasıl uyarlamışlar önceliğiyle izleyen biri olduğumdan, hikayenin gidişatında özellikle son 2 bölümdür sadece temel konularda Shtisel dizisinin senaryosuna sadık kalıp, diğer durumlarda kendi hikayelerini yazdıklarını söyleyebilirim. Birebir aynı yapmalarına da gerek yok zaten ama bu sefer de uyarlama denen şeyin sınırlarındalar. Bunun daha ötesi de Aile dizisi gibi 'uyarlama'dan esinlenmeye dönmek olur.

Ömer'in karakteri açısından hikayede son 2 bölümdür Shtisel'in 3. Bölüm sonu, 4. Bölüm başındayız. Senaryo epey yavaşladı. Orjinal hikayeye göre Shtisel 4. Bölümünde Süreyya ile Ömer buluştukları bir gün, bir ressamla tanışacaklar. Ben başta hep Tahir'i oynayan oyuncu bu karakteri oynasaydı dedim ama dizide geçici yer alan konuk oyuncu misali oynamasından iyidir kendi açısından. Zaten Tahir orjinaline göre abartılmış bir karakter olsa da oyuncu çok güzel aktarıyor karakteri bize.

Henüz bu bahsettiğim ressam karakteri görmedik.

Bu arada Süreyya'nın hikayesi de orjinaline göre uzayacak gibi. Depremden ötürü verilen aranın da etkisiyle Shtisel'in ilk sezon hikayesini toplamda 1,5 sezona yayabilirler, en azından önümüzdeki Sezon 2. Yarının ortalarına kadar. 2. Sezon son çeyreğinde ise reyting durumlarına ve diğer sezon için Libbi Shtisel'i reyting kaybettirmeden oynayabilecek biri ile anlaşıp anlaşamamalarına bağlı olarak mutlu bir final veya mutsuz bir sezon finali izleyebiliriz. Bu dediklerim Ömer'in 2. Sezon kış arasında da olabilir, ilk başta dediğim kadar uzatmayacaklardır bence. Ama 1. Sezon için senaryo son iki bölümdür yavaş ilerliyor. Hikaye bu hızla sezon finaline yetişmez.

Bu arada kendi kendime yaptığım dizi hk. fikir çatışmasında Libbi Stisel uyarlamasını eğer görecek isek bu karakter için Devrim Özkan değil de Cemre Gümeli'nin karaktere daha uygun olabileceği fikri aklıma geldi fakat Gökçe Bahadır'ın yerine gelebilecek kişinin iyi bir reyting de getirmesi gerekiyor. Ghbg'deki oyunculuğu ve partner uyumu ile o dizinin 30. Bölüme kadar gelmesinde büyük payı olan Devrim Özkan bu açıdan daha uygun olablir. İkisi de oyunculuğunu beğendiğim kişiler. Daha önce de belirttiğim gibi dizi tecrübesi benden çok olan kişiler daha iyi oyuncu önerisindede bulunabilir Libbi Shtisel için. Dizi seyirciliği konusunda kendimi hiç de bir otorite olarak görmüyor, burada sadece şahsi fikirlerimi belirtiyorum.

Son 2 bölüm öncesinde mecburi kültürel uyarlamalar ve Gamze'nin ailesinin rolünün daha çok olması haricinde zaman zaman Nisa'nın eşinin iş yerine gittiği sahnedeki figüranların tipine ve birazdan bir örneğini vereceğim gibi repliklere varana kadar pek çok şey Shtisel ile aynıydı. Sosyal medyada bu durum hk. eleştirileri dikkate almışlar.

Bir sahnede Ömer ile Reşat, Ömer'in annesi hk. konuşuyordu. Orada Reşat eşinin o sabah namazından gelmeden önce tereyağını dolaptan çıkardığını ve geldiğinde yağın yumuşadığını ve ekmeğe sürüp yediğini söylüyordu. Namaz - dua haricinde birebir repliği almışlardı. Ben de izlerken bu kadar da olmaz demiştim. Ertesi gün Ekşi Sözlükte aynı şeyi eleştiren bir içerik gördüm. Sabah kahvaltısında tereyağlı ekmek yemenin bizden daha çok yahudilerde gelenek olduğunu bize uyarlarken çayı hazırlardı vb. Örneklerle anlatabileceğini söylüyordu.

Shtisel'de Elisheva Akive'den başka kimseyle görüşmüyordu. Doktor bizimkilerin eklediği bir karakter, orjinalinde de olan Süreyya'ya paralel olsun demişler. Umalım güzel yapsınlar.

Emine'nin hayatına giren kişi daha önce ip uçlarını verdiğim kişi olabilir ama büyük ihtimalle değil gibi. Fragmanda göründüğü kadarıyla o değil bence. Zaten 2. Sezonun hikayesiydi o. Önemli diye erkene de almış olabilirler ama bu haliyle epey farklı işlenecek gibi görünüyor.

Orjinalinde 2. Sezon başlarında bir sahnede Ruchami(Emine) sokakta terk edilmiş bakımsız eski bir sinagogun önünden geçerken içerden bir ses duyuyor. İçeriye baktığında Tevrat okuyan kendi yaşlarında bir genç görüyor. 1-2 defa pencereye yemek bırakıyor. Sonra içeri girip onunla tanışıyor. Bizde bunları kütüphanede tanıştırabilirler.

Daha sonra ilerleyen zamanda Akive(Ömer)'in esnaf lokantası tarzı yer işleten arkadaşının -Ömer'de çilingir olan arkadaşı- mekanına beraber gidiyorlar ve lokanta sahibi ve diğer arkadaşlarının önünde bizdeki imam nikahı misali birbirlerine evlilik yemini ediyorlar. Böyle kendi başına davranmasının sebebi de Ömer dizisinde de hemen hemen aynı şekilde aktarılmakta olan ailesinin yaşadığı olaylar.

Akive - Elisheva hk. Ara not: -

Akive ile Elisheva Shtisel'de, Ömerde olduğu gibi çilingirdeki ilk sahnede değil de, biraz daha ilerde olan sahildeki sahnede, İsrael (Tuna) ile karşılaştığı sahnede tanışıyorlar-

Ara not bitti.

Sonra Ruchami onu (Hanine) eve getiriyor ve o sırada evde tek olan babasıyla, -ki bizde de birkaç bölüm sonra geri dönecek, figüran değil dizinin temel karakterlerinden hatta- tanıştırmak istiyor. Babası çocuğa tokat atıyor ve kovuyor ama onlar gittikten sonra tepkisine de pişman oluyor. O sırada da Giti(Nisa) babasının evinde. Oraya gidiyor. Giti daha sert tepki veriyor, az bile yapmışsın tarzında.

Sonra geçmişten sahneler gösteriliyor. Giti ile Lippe (Hakan)'ın evlilik sürecini gösteriyor. Giti ve Lippe bir restoranda görücü usülü buluşuyorlar, ailesi de pek memnun değil damat adayından. Hava soğuk, kapıdaki görevlilerin bile üşüdüğü görünüyor. Restoranda konuşurken bir bahaneyle kısa süre Lippe masadan ayrılıyor. Sonra mekandan beraber çıkıyorlar. O esnada Giti Lippe'nin eldivenlerini kapıdaki görevlide görüyor. İlk başta o da Lippe'ye soğuk baksa da orada kararını veriyor.

Giti, ilerleyen süreçte Ruchami ve Hanine'yi ayırmak istiyor. Babasına ve abisi Zvi Arve(Tahir)'ye danışıyor. -Daha önce belirttiğim gibi Zvi Arve, Tahir gibi itici değil, bizde öyle yapmışlar, oynayan kişi 10 numara oynuyor o ayrı  - Zvi Arve evliliğin dinen geçerli olduğunu, dini mahkemede boşanmaları gerektiğini söylüyor. Lippe ve Shulem(Reşat) de çocuğu araştırdıklarını, düzgün bir aileye mensup olduğunu söylüyorlar. Lippe de kendi tanışma hikayelerinden ötürü bu evliliğe çok da karşı değil. Giti de onlara kızıyor. Bu arada az sonra anlatacağım yere kadar Giti çocuğu hiç görmüyor.

Bu esnada Lippe de borsada ciddi para kazanmış. Parayı ne yapsak diye düşünüyor. Ömer'in lokanta sahibi arkadaşı da restoranı devredecek, onun ilanını görüyor. O dükkanı alıp ev yemekleri yapıp satıyorlar. Mahkemeden bir gün önce Hanine o lokantaya mekan sahibini bilmeden geliyor. Üstümdeki 9 şekele ne yemek verirsiniz diyor. Giti de çocuğa üzülüp yine de yemek veriyor. Ertesi gün, 2.sezonun ve dizinin ilk final bölümünde damadını, yani Hanine'yi ilk defa mahkemede görüyor. Sonra Bizimkiler dizisinin Ali'sinin bölüm sonu anlatımları misali Ruchaminin sesiyle dizideki karakterler hk. bir takım kısa görüntüler gösteriliyor. Boşanmadan da vazgeçilmiş.

Onların hikayesi ve dizinin burada anlatmadığım diğer tüm karakterlerinin hikayesi ilk plana göre burada bitiyor. 3. Sezon hem 5 sene sonra çekiliyor, hem de gerçekçilik olması açısından da zaman atlaması var, devamı başka bir mesajın konusu olsun. Şimdilik bu kadar yeter.

Son düzenleme:
  • Harika
Reactions: Dante

Mehmet Can

Favori Üye
Reaksiyon puanı
212
Puanı
45
Youtube'da yeni bölüm fragmanında yorum olarak senaryo hızlandı diyen birine cevabımı buraya da ekleyeyim:

Asıl orjinal senaryoya göre yavaşladı. Süreyya ile nişanlanmasına kadar olan kısım temel itibariyle aynı. Sonrası kendi yazdıkları. O bölümden sonra şu sahne Shtisel'deki bu sahnenin uyarlaması diyemiyorsun. Orjinale göre Ömer okuldan ayrılacak, Süreyya ile gezerken biri ile tanışacaklar.

Son bölümdeki doktor da tamamen bizim senaristlerin eklemesi.

Son düzenleme:
  • Beğendim

Dante

Üye
Reaksiyon puanı
241
Puanı
44
son bolum gayet iyidi...

.
hangi sekansi yazsam bilemedim.
fragmana dair yazdigim olasiliklar ve gormeyi umdugum sahneleri bolumde gormek -memnun etti.

omer-gamze ; malesef sure anlaminda cok az isleniyor... uyum ve tutku dolayli daha fazla sahnelerinin olmasini isterdim.

omer-tahir ; karsilikli konusma sekansi, bolumun en peak iki sahnesinden biriydi benim adima. cok iyi yazilmis .

nisa-babasi ; nisa nin dususu ve bundan dolayi babasi ile arasinin yumusamasi bolumun sicak ve de guzel anlarindandi.
ozellikle bu sekanslarda *baris falay cok cok iyi di.

gamze-annesi ; annesi fragmanda izledigimizin uzerinde bir uslup ve davranisla gamze nin ustune gitti.

yeni bolum fragmaninda da annesi citayi bir tik cikararak olayi siddete/tokat atmaya cikarmis. cocugunun onunde kocaman kadina birak el kalkmayi, kirici bile konusmamasi gerekirken, kizina yaptigi bu sozlu ve fiziksel davranislar, gurur kirici gamze ozelinde.

bir izleyici olarak sunu da belirtmek isterim ; gamze nin annesi
ve tahir'in -bu irrite edici davranislarini izlerken rahatsiz oluyorum.

emine nin , annesi ve dayisi(omer)in konusmasina kulak misafiri oldugu sahne -iyi islenmis buldum.

gamze-tayanc(bolumdeki ismi aklima gelmedi) sahnelerini begendim.
tayanc'in yaklasimi , uslubunu ,kibar ve centilmen buldum.
gamze-omer-tayanc-sureyya araba sahnesinde, omer'in tavir/hali gulumsetti.
< kiskanclik halini gamze nin de anlamasi ilginc anlardi.
guzel buldum bu sekanslari.
<bu sahneler dolayli tayanc diziye renk getirmis hissiyatina kapildim.

gamze-nisa sokakta merdiven deki sohbeti dertesmeleri bolumun begendigim sahnelerinden di.

adrenalin ve epiklik dolayli sahneler birden fazlaydi.
gamze-annesi , omer-babasi-abisi , emine ve yeni ogrenci cocuk ,,
yeni ogrenci nin siniftaki hareketleri...
dizinin bence aksiyon dolayli havaya burundugu sahnelerdi .

bolumde *atladigim sahneler ise ; sureyya nin oldugu sahneler.

ps;

yeni bolum fragmanin dan anlasilan yine hizli bir bolum bizleri bekliyor gibi...

@Mehmet Can ,

*youtube yorumlarindan birinde soyle bir yorum gordum ;

yeni gelen ogrenci cocugun annesi ile, nisa nin kocasi nin bir alakasi var mi ?

.

gorusun nedir ?

Son düzenleme:
  • Harika

Mehmet Can

Favori Üye
Reaksiyon puanı
212
Puanı
45
son bolum gayet iyidi...

.
hangi sekansi yazsam bilemedim.
fragmana dair yazdigim olasiliklar ve gormeyi umdugum sahneleri bolumde gormek -memnun etti.

omer-gamze ; malesef sure anlaminda cok az isleniyor... uyum ve tutku dolayli daha fazla sahnelerinin olmasini isterdim.

omer-tahir ; karsilikli konusma sekansi, bolumun en peak iki sahnesinden biriydi benim adima. cok iyi yazilmis .

nisa-babasi ; nisa nin dususu ve bundan dolayi babasi ile arasinin yumusamasi bolumun sicak ve de guzel anlarindandi.
ozellikle bu sekanslarda *baris falay cok cok iyi di.

gamze-annesi ; annesi fragmanda izledigimizin uzerinde bir uslup ve davranisla gamze nin ustune gitti.

yeni bolum fragmaninda da annesi citayi bir tik cikararak olayi siddete/tokat atmaya cikarmis. cocugunun onunde kocaman kadina birak el kalkmayi, kirici bile konusmamasi gerekirken, kizina yaptigi bu sozlu ve fiziksel davranislar, gurur kirici gamze ozelinde.

bir izleyici olarak sunu da belirtmek isterim ; gamze nin annesi
ve tahir'in -bu irrite edici davranislarini izlerken rahatsiz oluyorum.

emine nin , annesi ve dayisi(omer)in konusmasina kulak misafiri oldugu sahne -iyi islenmis buldum.

gamze-tayanc(bolumdeki ismi aklima gelmedi) sahnelerini begendim.
tayanc'in yaklasimi , uslubunu ,kibar ve centilmen buldum.
gamze-omer-tayanc-sureyya araba sahnesinde, omer'in tavir/hali gulumsetti.
< kiskanclik halini gamze nin de anlamasi ilginc anlardi.
guzel buldum bu sekanslari.
<bu sahneler dolayli tayanc diziye renk getirmis hissiyatina kapildim.

gamze-nisa sokakta merdiven deki sohbeti dertesmeleri bolumun begendigim sahnelerinden di.

adrenalin ve epiklik dolayli sahneler birden fazlaydi.
gamze-annesi , omer-babasi-abisi , emine ve yeni ogrenci cocuk ,,
yeni ogrenci nin siniftaki hareketleri...
dizinin bence aksiyon dolayli havaya burundugu sahnelerdi .

bolumde *atladigim sahneler ise ; sureyya nin oldugu sahneler.

ps;

yeni bolum fragmanin dan anlasilan yine hizli bir bolum bizleri bekliyor gibi...

@Mehmet Can ,

*youtube yorumlarindan birinde soyle bir yorum gordum ;

yeni gelen ogrenci cocugun annesi ile, nisa nin babasi nin bir alakasi var mi ?

.

gorusun nedir ?
Saat itibariyle ayrıntılı yazamayacağım, yarın akşam bu mesajın yerine uzun bir şeyler yazarım. O yüzden kusura bakma.

Son kısım benim de dikkatimi çekti. Fragmanda hatırladığım kadarıyla olabilir. Konu Shtisel'de fazla derin işlenmiyordu. Lippe (Hakan) yurt dışında aldatıyordu. Yahudi olmayan, Onların tabiriyle "goyim" bizdeki g......r kelimesinin karşılığı bir kadınla. Kadın uğruna Lülelerini (peyot) bile kesiyordu.

Hakan ile Nisa orjinalinde olduğu gibi telefonda konuşmaya başlarsa Hakan'ın dönüşü yakındır. Shtisel'de geri dönmeden önce sakal ve lülelerini tekrar uzatmak için 2 ay kadar fazladan kalıyordu.

Diğer konuları yarın akşam yazarım. Mesaj kutun açıksa haber veririm.

• Beğendim

Dante

Üye
Reaksiyon puanı
241
Puanı
44
yeni bolum 1.fragman :
olaylar olaylar :)

gokce yine harika gozukuyor. sac tasarim ve giyim secimlerini her bolum cok begeniyorum . onceki bolumde saclar sade ve zarif bir hava katiyordu,, yeni bolumde toplu ve yine zarif gorunuyor -makyaji da begendim.

bu bolumde ipler omer-sureyya ekseninde kopacak mi - yoksa yine zorlama ile omer ucgen yazilmaya devam mi edilecek...
<- yorumlar da bayagi elestiri var bu noktaya yonelik.

ps;

belirtmeden gecmek istemedim :

sukran karakterini oynayan gamze karaduman *son bolum dokturdu yer aldigi her sahne de. . .cok iyi oyunculuk performansi, tebrik ediyorum.

@Mehmet Can

• Beğendim

Dante

Üye
Reaksiyon puanı
241
Puanı
44
Uzatmazlarsa * Süreyya'nın hikayesi yakında biter. Dizilerde sevmediğim tür, fan destekli oyunculardan olduğu için de uzatmalarından korkuyorum.
son bolumler den dolayi -dizi hangi yone gidecek kestiremiyorum.
omer-gamze dolayli ilerlemesi icin, sureyya dan omer'in ayrilmasi gerekir.
diger turlu cok tekrara dusuyor bu durum(ucgen)...
elestiren izleyicilerin yorumlari dikkate alinir mi bilemiyorum.

sureyya sahneler de siritiyor, ayrica ,kendisine kaliteli replik de yazmiyorlar.
her bolum ezber replikleri var, bu da dikkati cekmis- haliyle elestiri de almis senarist... < ( ben iliskiden anlamam, sunu bilmem, bunu bilmem,, annem soyle dedi, annem yapalim dedi vs vb ) .,, < bir yerden sonra bayiyor ayni repliklerin ayni kisi tarafindan dillendirilmesi.

-son bolum de girilmisti, yeni bolum fragmandan da dikkatimi ceken nokta;
sureyya ile gamze'yi bol bol karsi karsiya getirecekler gibi..sureyya nn doldurusuna gelen omer,,,
kardesinin laflariyla gazi alan sureyya nin omere ve gamze'ye cikismasi,,,
sureyya nin kardesinin iki de bir gamze'ye imali laflar etmesi,,,,

kiskanclik, laf vurma, imalar vs ile anlasilan gamze nin uzerine oynamaya devam edilecek sureyya ailesi dolayli.... hatta son bolum omer bile o begendigimiz naiflikten cikip gamze'ye beklenmedik seyler soylemisti.

gibi gibi, sahneler bundan sonra da devam edecek gibi, , ,
bu ne kadar albenili ve izlenesi olur -izleyici bilir.

nisa nin da albenisi bitti son bolumle. en azindan benim adima.
bahsetmistim bu noktayi-hatirlarsan.

suan ilginc buldugum ve sahnelerini bekledigim denklem; emine ve yaman bolumu...

gamze nin sahneleri de umarim azalmaz,,diger turlu zaten o ayrildigindan bende birakacagim.