.
gamze,omer, nisa,emine, tahir'in esi,,,,
gamze nin annesi,ablasi, omer'in babasi ve abisi tahir,,,
her birinin sahnesi oyunculuk olarak begendigim sekanslardi.
emine ,
bu bolumde evi cekip cekistirmekden -okula, dolayli olarak kendi yas gruplari gibi bos zaman gecirememesine yonelik haykirisi -kendisi ozelinde iyi sahnelerdi yazilis olarak.
emine ve gamze nin karsilikli sahneleri cok iyi yazilmis hissettim. iki tane karsilikli sekans vardi yanilmiyorsam. birinde emine eve gelen yemek olayini ve genel uzerindeki stresi ve yogunlugu gamze'ye dert yanarken, o sira gamze ile omer'i yakistirmasi da sanki -senaristin omer ve gamze'cilere tebessum'u idi. cok begendim...
emine bu bir kac dakika suren karsilikli sahne nin bir yerinde sesi titreyerek derdini anlatmasi sonra sarilmalar vs, izleyiciye kanimca gecen sahnelerdendi. < genc oyuncu,performans olarak bence ustesinden cok iyi sekilde geldi.
bu iki adet karsilikli sahnelerde emine , gamze/omer'cilerin sesi oldu derken, bir bonus da aksam yemeginde yasandi yine emine tarafindan.

< *ask'in anlatimi konusu. emine; ask varsa. . .
gamze gelisine muthis gol yapti ask'a dair yaptigi aciklama dolayli.
*burda bir parantez ise,
yemek masasi hazirlanirken -gamze ve omer'in masa onundeki sahneleri -kanimca bu bolumun en epik ,sanatsal ve siirsel sekansi idi. ozellikle dikkati ceken ise; goruntu nun renk tonunun gamze~omer sahnesinde *kirmiziya gecmesi, arkada o essiz eser -gonul sarkisi- ve ikilinin flash backlerle bezeli karsilikli konusmalari kelimeleri mu kem mel sekilde o sekansa serpistirilmis buldum. < yonetmene kocaman tebrikler.
(sahne nin vidyosunu malesef bulamadim, bulursam eklerim) .
nisa,
gamze ile karsilikli sahneleri her bolum olmali temennisinde idim. sahsen bu bolum oyunculuga doydum. karsilikli dokturduler.
nisa ve emine nin sahnesi de adrenalin ve sertlik yonu yuksek sekansdi.
bu pasajlarda yine yeniden gamze bir melek gibi yetisip nisa nin imdadina yetisti. kadin dayanismasi olarak iyi dusunulmus sahnelerdendi.
< ki, dizi de , tam zitti bir sekans yasandi ; gamze nin *annesi nin soylemleri asiri irrite edici anlardi. . .
anne de olsa, kadinin kadina yaptigini ,karsi cins olarak tasvip etmedim belirtmek istedim.
gamze ile omer'in klasik kiz kulesi onu bulusmalari ve performanslari cok cok iyidi. < gamze ; omer , ben seni unutamadim. . . derken,arka plan muzigi keza...
omer'in sarilmasi bayagi tutkuluydu belirtmek gerekir.
tahir'in bu bolum freni patlamis kamyon gibi omer ve gamze nin uzerine gelecegini bekliyordum/duk , fakat bayagi fazla geldi,,,bir yerden sonra yeter artik bu kadar da olmaz dedim. el kaldirmaya giden anlar vardi,yok artik dedirtecek turden. bu bolum bold olarak gamze cidden psikolojik olarak bayagi hirpalandi.... onceki bolumlerde kendi annesi,kimi zaman ablasi,, birde omer'in babasi nin psikolojik sindirmeleri ve hakaretleri yetmiyormus gibi, bu bolum tahir oyle olmaz boyle olur dercesine her yolu denedi gamze'yi hirpalamaya yonelik.
tahir'in gitar sahnesi de beklenmedik bir sahne idi. hem bu sahnede, hem baba ogul karsilikli sahnelerde tahir karakterini oynayan oyuncu performans olarak devlesti bence. gercek mi rol mu o derece iyi sekansdi -ozellikle tahir'in, babasina, kendi gencligi dolayli serzenislerinin oldugu sahne.
son olarak,
gamze yonelik kendisi ozelinde,
bu bolumde, hem tahir'in, hem gamze nin annesi nin -soylemlerini,sinirli hallerini- asiri irrite edici buldum... gelen giden azarladi koskoca kadini yahu. tek kelime ile : PES .