Süreyya'dan yakında kurtuluyoruz.
Doktor orjinalde olmadığı halde seyir açısından keyifli. Dursun biraz daha. Biraz da Ömer efendinin kıskançlığını izleyelim.
Süreyya'dan yakında kurtuluyoruz.
ayrica nisa nin yeni iste de bir aksiyon var gibi.
artik eskisi gibi olmaz bence. hatta bu baglamda kirilma ani ise; bir onceki mesajimda(bolum spoiler mesajim) emine dolayli belirttigim noktalar. nisa kabul etse de donusu, emine_ve_kendisi dolayisiyla nisa nin babasi vs hakan'a iyimser olmazlar diye dusunuyorum.
orj dizi bayagi bold hava da anladigim kadariyla
bu arada, nisa-hakan dolayli sormayi unuttum ;
hakan
ne diye cat kapi geri geldi ? , - var bir seyler. . .
yaman'in *annesi de kendi evlerine donmus olsa gerek...
cok ilginc bir hal olacak nisa'nin *kendisini ogrenmesi dolayli beraberinde islenecek sahneler....
birde su dikkatimi cekti - yaniliyor olabilirim -orj da boyle bir durum belki vardir yaman'in annesi, yuzlesme esnasinda ortam sakinlesince iceriye giderken karnini mi tutuyordu benmi yanlis gordum ?
fragman da yok yok adeta ~ neler eksik siz tamamlayin arkadaslar
sizi bilmem fakat -bence fragman basli basina yorumlarla irdelenmeyi hak ediyor.
@Mehmet Can , @Angelica , @Aserat ve izleyen diger forumdaslar.
yaman - emine sahnesine gel @Mehmet Can - var miy di boyle bir sahne *orj eser de .
gorunuse gore yaman bu yolda cesur olan taraf gibi.
yavas fakat hos isleniyor bu ikilinin sahneleri, ayni kivam dan devam ederler gibi .
derken, meshur yildirim nikah sahnesi . . - bastan sona - mu kem mel .
bu arada, belediye nikah dairesi sahnesinin giris anina dikkat ederseniz ;
perdedeki isik yansimasi inanilmaz guzel dusunulmus. <kalp detayi.
sahitlerden biri nalbur , digeri arkadaki siyahliyi cikaramadim...
bakalim gamze nin yaniti ne olacak.
sabirsizlikla bekliyorum yeni bolumu.
izleyecek olan arkadaslara ben dahil -iyi seyirler dilerim .
fragman gibi fragman... sabirsizlikla beklemedeyim yeni bolumu . . .
oncelikle , tahminim ; yeni bolumde baris falay bold dokturecek ,
yer aldig her sahne sert olacak gibi... hem kizina hem ogluna karsi....
kendisinin oyunculugunu izlemek ayri bir keyif.
omer ~ gamze hattin da durumlar basbasa kaldiklarinda nirvana guzellik dolu kareler. . . < > goruntu yonetmenini ve senaristi ayri tebrik ederim- hem replikler ~ hem cekim acisi ve kullanilan renkler,isiklar, muzikler vb dolayli.
sureyya karakteri - olaylarin bu duruma gelmesi ; kendi yaziyor kendi ciziyor.
anlasilan kolay olmayacak kurtulmak kendisinden - ne dersiniz @Mehmet Can , @Angelica ?
omer ve gamze ozelinde- anlasilan zorlu surec artarak devam edecek. . .
asklarini ve hayatlarini birlestirmelerini doya doya yasayamiyor-bir sure de yasayamayacaklar gibi...
omer yuzuk detayi cok hos.
keza, gamze nin ilk bulusmayi hatirlatip vurgu yapmasi da... < burada, ve ikilinin yer aldigi romantik karelerde - yonetmen ve ekibinden : ikili ozelinde son 2 bolum ve dizinin ilk 3 bolumundeki *gibi asiri saglam, leziz replikler ve de ozel renkli filtreli cekim acilariyla bezeli sekanslar bekliyorum/rica ediyorum.
*son bolumde - sezen aksu parcasi ve de parca arka planda akarken- ikilinin konusmalarinin araya serpistirilmesi bunu gecmis sahnelerle bezeli sekilde yansitmalari hari ku la de . ilk 3 bolumdeki havayi tekrardan yakaladi dizi ekibi, en azindan bu muhtesem ikilimiz ozelinde.
temennim artarak devam etmesi .
tanim : yine dolu dolu bir bolum bizleri bekliyor...
ozellikle son sahne -acaba ne zaman oldu, nalbur'un cam'a tas mi atacak tahir , yoksa daha mi ileri gidecek . . .
diger tarafta ,sureyya cirkin iftiralarina son surat devam ediyor,
resmen , ya benim olacaksin ya benim . - tek basina bi nevi kaos yaratti .
umarim gamze,annesinin dedigi lafa(sureyya cirkin iftira) kulak asmaz.
kulak asarsa yine geriye gideriz, - aman diyeyim senarist - su guzelim kimya lutfen bozulmasin ikilimiz arasinda......
@taksicigazlabiraz1905 halen baslamadin mi diziye
Ne demek yine çok güzel yorumlamışsın gece bölümü İzledim çok güzeldi yatarafima yonelik ince ve de degerli gorusunden dolayi cok tesekkur ediyorum .
dizinin ilk bolumlerine mest olmustum. naif islenen omer-gamze dolayli.
sonrasinda bence duz yola girdi bolumler, , , derken, son 2 bolum ozellikle son bolum tek kelime ile ; harikaydi -omer ve gamze ozelinde.
ilk 3 bolumun tadi ve hazzi ni tekrardan almaya basladim sahsen.
dilerim bu kivam da devam edilir, en azindan ikilinin yazilisi baglaminda.
dizi de diger oynayan karakterlere dair gorusumu bir sonraki mesaj da yazmayi dusunuyorum. ozellikle emine-yaman bolumu , sef le - nisa bolumu iyi islenirse dolu sahneler gormemiz olasi....
son bolumun baslarindaki , nisa - gamze kapidaki sahne oldukca dokunakliydi ,-ozellikle gamze nin yanitlari ve mimikleri mu kem mel di ,izlerken gecen turden.
toparlarsak ;
son bolume dair yorumu vaktim olmadigindan ekleyemedim malesef.
ustte belirttigim nisa-gamze kismini en azindan yazayim dedim.
< renk secim, dekor, giyim, ikilinin kimyasi -harika bir kare.
iyi seyirler.
tekrardan tesekkur ediyorum.
bolume dair - en begendigin sahne/ler hangileri diye sorsam yanitin ne olurdu
misal benim icin birden fazla sahne var son bolum de, ozellikle gamze/omer baglaminda.
emine / yaman sahnesi de ,ikilinin ilerlemesi adina ince dusunulmus buldum. yaman bi bakima -ilk adimi atan taraf oldu.
kendimce detayli bir gamze & omer - son bolume dair izlenimim :
bolumde en begendigim sahne; ~ omer'in surpriz evlilik taktikleri vol1 ~
tek kelime ile cok cok basarili yazilmis buldum. senariste kocaman tebrikler.
bir tarafta arka da kendilerine eslik eden guzelim istanbul bogaz ve ruzgar , iki seven naif enerjik guzelligin tatli diyaloglari ile hizli adimlarla yuruyerek ilerlemeleri,,,, adeta bende onlarla saglik adina 😛 bogaz yuruyusu yapmis kadar oldum .
muthis bir haz di bu sahneyi izlemek. aradaki uyum cok fark ettiriyor....
bu sahne disinda,
yuzuk alma sahnesi baslangic ve bitis olarak cok guzeldi,, omer resmen nakis gibi isledi , maestro gibi durumu cok iyi yonetti,..
keza - her attigi adimi saf,yuzde munzir gulumseme ile o kadar uyumlu ve zekice uyguladiki - saskinlik icerisinde bize bu resitali izlemek kaldi...
bir anlamda, omere yakisan centilmenlikte~naiflikte baslayan, ilerleyen- mutluluk haritasina giden resmi adima dair son nikah masasi sahnesi de muthisti kapanis baglaminda.
itiraf etmem gerekirse, bolumu izlerken, bir yerden biri firlayip olmaz, evlenemezsiniz, vs vb diyecek diye pur dikkat sahneyi soluksuz izledim.
neyseki bilindik *kliseye donmeden - adeta ters kose sekilde *nikah olayi ivedi baslayip *pozitif sekilde sonlandi....
haliyle bizler de yuzde tatli siritis ve mutluluk ,kazanimla derin bir ohh cektik
son sahne-nikah sahnesi sekansinda kullanilan cekim & yazim tarz cok ama cok basariliydi. . . tipki daha once ikiliye dair bir kac mesajimda benzer yaptigim bold vurgu gibi,,, <> sahne de kullanilan renk filtresi,giyim kostumler,dekor ,secilen muzikler
bu kaliteli arka plan hazirliginin uzerine sarki/muzik icine olaganustu sekilde serpistirilmis ikilinin ic yumusatan,kalpleri pir pir eden gecmis bolumlerdeki sahnelerinden karsilikli sozleri diyaloglari ile bence sahne olmasi gerektiginin uzerinde adeta nirvana yapmis. sahne icinde sahneler izledik adeta , ve bu nun nokta atisi sekilde zamanlama olarak tam da >>> gamze nin evet demesine yonelik hazirlanilis - tek kelime ile yonetmen becerisi ve de basarisi olarak ayakta alkisladim. bu sahnenin son dem'in de *gamze nin yuzugu cikarma ani cok ince detay olarak oldukca dikkat cekiciydi - sonra ardindan evet demesi... 10/10 yazilmis sekansdi *benim gozlemim de.
ara parantez;
tekrara girecek fakat belirtmem gerekir , bu baslik altinda *senaristi ve goruntu yonetmenini,compose/muzik secimleri yapanlari bu yuzden ozellikle cokca takdir ediyorum, , ,< >
ikili nin oldugu ,ozellikle bu son 2 bolum ve ilk 3 bolumdeki sahneler her yonden dort dortluktu-sinemasal gorsel solen ve oyunculuk kalitesi/uyumu. . .
toparlarsak ;
senaryo baglaminda gamze ~ omer eksenin de *hikaye nin bu dengeye tekrardan donmesine kendi adima cok mutlu oldum. youtube yorumlarinda da agirlikli olarak cogu kisi cok memnun kalmis ustte bahsettigim noktalardan.
elbette fragmandan da anlasilacagi uzere, ikiliyi cok ama cok mesakkatli bir yol bekliyor....
yolun sonunun mutluluk olmasi -ikili dolayli - beklentimiz.
ben dahil izleyen arkadaslara -iyi seyirler dilerim.
@Mehmet Can ,
Evliliğin bu şekilde ani olması beni epey şaşırttı. Beklemiyordum. Ama yaşadığımız deprem felaketi sebepli dizilere verilen aradan ötürü konuyu da daha güzel şekilde toparlamaları için de yeterli vakitleri yoktu. Şimdi doğrudan Ömer ile Gamze'nin evliliklerini ailelerine açıklama sürecini izleyeceğiz. 2 bölüm sürer tahminim. Bu bölümün finalinde yakalanacaklar ailelerine gibi görünüyor fragmanda. Orjinal ilk sezon 12 bölüm iken 15 adet ve 3 katı süreli bölümde Gamze'nin ailesinin çiftin aşkından haberdar olmaması senaristlerin başarısı. Bundan sonrası spoiler içinde:elbette fragmandan da anlasilacagi uzere, ikiliyi cok ama cok mesakkatli bir yol bekliyor....
orj diziyle ilisik/sentez yanit icin oncelikle tesekkur ederim.
gamze-omer yakalanma ve evlilik + asklarin dan haberdar olunmamasi konusun da kismen bende ayni dusunuyorum.
bir ara parantez acmak isterim izninle ;
gokce bahadir'in onceki kult islerinden olan - aramizda kalsin- dizisi dolayli
(diziyi sana onermistim -guzel gunler- dizisini izlediginden dolayi,,,
her iki dizi de ayni yapimci ve senarist imzali)
suraya geliyorum;
gokce nin dedigim dizisinde de benzer durumlar vardi ,,,
oyleki - eski tip bir kac katli evde bayagi kalabalik hep beraber kalmalarina ragmen asklari vs cok iyi islenmisti/aile den gizli,,spoiler olur diye burada noktaliyorum. mutlaka izle derim.
dolayisiyla ben *omer dizisinde -asklari dolayli- yakalanmayi sayet *dedigin gibi 2 bolumde halletseler ,
evlilik konusunu ogrenmelerini daha uzun surece yaymalarini isterim.< > ikili ozelinde sahne sayisi tutkulu ve adrenalini yuksek daha cok sahneler izleme olasiligimiz olacagi icin.
< elbette , kendimce romantizm dolayli dir bu beklentim.
diger turlu erken evliligin -kisa surede ogrenilmesi dolayli -
tahminim,
daha sert ,ikili nin cok zor anlarinin olacagi, ustlerine topluca gelecekleri drami yuksek sahnelerin one cikacagini tahmin ediyorum...ki,fragmandan da bu vibe'i aldim,,
tabiki ,dram yonu cok olan sahneleri -oncelik tercihli begenenler icin- elbette bu da albaneli olabilir. kaldiki reytinglerde mevcut diziler dolayli bakarsam *dram vb isler daha yuksek reyting aliyor gibi.,,
ben sadece ikili arasindaki kimya uyum ve cok iyi enerjileri oldugundan *romantizm dozu yuksek sahnelerin yazilmasi ve daha fazla sahnelenmesini isterim.beklenti olarak. bu da utopik gorulebilir dizinin genel havasi ve hikayesi dolayli.
elbette bu da goreceli bir durum. dizi genel hikayesinin beraberinde
yeterki tadinda islensin, ikilinin mevcut olan havasinin sihri bozulmadan.
mevcut diziyle sentezleme dolayli *orj diziyi genelde senle mesajlasirken kaleminden okumak guzel bir haz. tekrardan kalemine saglik.
kendi gozlemim dolayli hissiyatim ; bizde dram daha onde gibi, bunu da onceki mesajlarimdan birinde vurgulamistim. dizinin suresi de uzun oldugundan/reyting kaygisi vs derken - bold dram, trajedi mutsuz ve sagliksiz evlilikler , aile ici,aileler arasi vs problemler , ihanet,
saf ask,inisler cikislar ,pismanliklar ,keskeler vs baglaminda 2 saat civarina serpistiriliyor,,, bence fena da gitmiyorlar.
kisisel beklentim -senarist yeterki basrol ikili arasindaki ilk bolumlerdeki seyircileri yakalayan o naif , guclu uyum ve kimyalarini,enerjilerini anlamsiz sekilde yok saymasin. ilk 3 ve son 2 bolum bu anlamda guzel bir done senarist'in gormesine dair.
------
ayni gorusteyim.
bu arada,
yeni fragman ikili ozelinde son bolumde oldugu gibi daha tutkulu ve heyecanli gorunuyor.
bakalim o son sahne de neler olacak, tahir'in sonraki adimi baglaminda..
1-2 baktım ama beni sarmadı 😀fragman gibi fragman... sabirsizlikla beklemedeyim yeni bolumu . . .
oncelikle , tahminim ; yeni bolumde baris falay bold dokturecek ,
yer aldig her sahne sert olacak gibi... hem kizina hem ogluna karsi....
kendisinin oyunculugunu izlemek ayri bir keyif.
omer ~ gamze hattin da durumlar basbasa kaldiklarinda nirvana guzellik dolu kareler. . . < > goruntu yonetmenini ve senaristi ayri tebrik ederim- hem replikler ~ hem cekim acisi ve kullanilan renkler,isiklar, muzikler vb dolayli.
sureyya karakteri - olaylarin bu duruma gelmesi ; kendi yaziyor kendi ciziyor.
anlasilan kolay olmayacak kurtulmak kendisinden - ne dersiniz @Mehmet Can , @Angelica ?
omer ve gamze ozelinde- anlasilan zorlu surec artarak devam edecek. . .
asklarini ve hayatlarini birlestirmelerini doya doya yasayamiyor-bir sure de yasayamayacaklar gibi...
omer yuzuk detayi cok hos.
keza, gamze nin ilk bulusmayi hatirlatip vurgu yapmasi da... < burada, ve ikilinin yer aldigi romantik karelerde - yonetmen ve ekibinden : ikili ozelinde son 2 bolum ve dizinin ilk 3 bolumundeki *gibi asiri saglam, leziz replikler ve de ozel renkli filtreli cekim acilariyla bezeli sekanslar bekliyorum/rica ediyorum.
*son bolumde - sezen aksu parcasi ve de parca arka planda akarken- ikilinin konusmalarinin araya serpistirilmesi bunu gecmis sahnelerle bezeli sekilde yansitmalari hari ku la de . ilk 3 bolumdeki havayi tekrardan yakaladi dizi ekibi, en azindan bu muhtesem ikilimiz ozelinde.
temennim artarak devam etmesi .
tanim : yine dolu dolu bir bolum bizleri bekliyor...
ozellikle son sahne -acaba ne zaman oldu, nalbur'un cam'a tas mi atacak tahir , yoksa daha mi ileri gidecek . . .
diger tarafta ,sureyya cirkin iftiralarina son surat devam ediyor,
resmen , ya benim olacaksin ya benim . - tek basina bi nevi kaos yaratti .
umarim gamze,annesinin dedigi lafa(sureyya cirkin iftira) kulak asmaz.
kulak asarsa yine geriye gideriz, - aman diyeyim senarist - su guzelim kimya lutfen bozulmasin ikilimiz arasinda......
@taksicigazlabiraz1905 halen baslamadin mi diziye