Star Ömer - Dizi Yorumları

genel anlamiyla-guzel bir bolumdu.

bolume dair bir onceki sayfada ekledigim yorumum da belirttigim olasiliklarin bazilarini bolumde gormus oldum.

* {{ spoiler soslu giris yorumum }} - >

emine rolunu oynayan oyuncu, yine evde akli basinda karakter rolunde, tum ustune yigilan agirliga strese ragmen kardeslerine kol kanat gerip ,annesine destek cikmasi guzel sekanslardi yine yeniden...

annesi isi de kendisi sayesinde bulmasi da emine nin degerli asisti idi annesine yonelik.

emine nin erkek kardesi de bu zorlukta ablasina yardimi dusunmesi guzel anlardi.

- tahir karakteri anlatilmaz, izlemek gerek nasil bir figur oldugu.
oyuncu cok yetenekli bunda suphe yok. onceki islerinde de performansi begendigim bir isimdi. bu dizide de rolu resmen yasiyor,, izleyenleri karakterden soguttu irrite ettirdi resmen. . . ki, bu cizgisi yeni bolum fragmanindan da anlasilacagi uzere bayagi devam edecek dozu artan sekilde....

< tahir versus omer , tahir versus gamze,,, tahir versus cocuklari ,vsvs....

gamze nin ablasi da bir diger rolunu iyi yapan oyuncu. karakteri bu bolumde irrite ediciydi. surekli gamze nin uzerine oynamasi, sindirmek istemesi , kadini resmen sozleriyle boguyor nefes almasina bir saniye bile izin vermiyor. o kadar ki - kendi esi de -yok artik diyip insafa cagirdi kendisini.
<gerilim dozu yuksek sahnelerdi evde gecen bu sekans.

bir diger gerilim dozu yuksek yer;
gamze ve omerin bahce de konusurlarken babasinin gelip gamzeye cemkirmesi..... yine yeniden -omer yuzunden yine gamze laflari yedi. . .

tahir'in telefon ezme sahnesi bastan sona yok artik denilen turdendi...
gerilim baglaminda yine peak yapan sahnelerdendi.

gecmis bolumlerde gamze nin onceki yasamindan arkadasi sinema salonunda denk gelmisti. bu sefer bir baska arkadasi mekan sahibi olarak diziye katildi, guzel sahnelerdi ikilinin karsilikli dertlesmesi.
bu noktada gokce bahadir(gamze) bizlere sanki kendi oynadigi eski dizisi''kayip sehir'' dizisinden bir kesit sunuyor sandim :) . cakir keyif halleri tatliydi... bu sekansi izlerken aklima kayip sehir gelmisken , ustune gokce nin son donemlerdee sarkicilik tarafini da dinleyip begendigimden -keske ilerleyen bolumlerde bu mekan da bir de o guzel sesiyle sarki soylerken dinlesek diye ic sesim bana dirsek atti. . .

gamze-omer sahneleri onceki bolumler de oldugu gibi fazla iyidi.uyum , elektrik tutku vs baglaminda.
son sahneler -ozellikle eglence mekanindan sahildeki kiz kulesi onu son sahneye dek gecen surec ,bu bolume dair benim adima en akilda kalan sekansdi. birde, bu vidyo da 3.48 den itibaren gamze nin kiz kulesi *talidatina yonelik tatli istanbullu sakini elestirisi harika minik detaydi,mesaj bazli. sarhos halde tatlis tatlis romantizm'i de eklemeyi ihmal etmedi :) < - > '' bana bak kiz kulesi , bu halinle ,galata kulesi sana asik olmaktan vazgececek ,ona gore! :) '' ...

<bastan sona izlenesi....

..sonrasindaki halleri de fazla guzeldi. kapanista gamze soruyu doksan arti da soruyor :)

Pişmanım Desem Bana Geri Döner Miydin? -​

velhasil ,bolumun basi muhtesem ikilimizle acilip , bolumun kapanisini da yine kendileri yapmasi -guzel dusunulmus bir detaydi. tesekkurler.

omer soruya cevap ver . < fragman yaniyor.

ustlerde belirttigim eglence mekani muhabbeti;
3.27 den itibaren kiz kiza dertlesme,,,

{{ spoiler cikis }} .

dizinin bu bolumune dair daha nice guzel saglam sahneler vardi eklemek istedim- simdilik burada nokta birakiyorum.

@Mehmet Can ,

ellerine saglik.
orj diziyi izlemedim. izlemis kadar olacagiz sayende:)

saka bir yana, dizimiz baslamadan evvel, kendi adima belirttigim kistas; gokce bahadir'in kadro da olmasi idi.
sayet *dedigin sekilde dizi den temelli *ayrilirsa, malesef diziye devam etmem zor olur gibi :( . . .

yeni fragman cikmis.
6.bolum 2.fragman >>

• Harika
Reactions: Mehmet Can
Önceki mesajım Shtisel ağırlıklı idi, Shtisel'i tekrar bitirdikten sonra Ömer dizisinin youtube sayfasından Ömer - Gamze sahnelerine baktım. Genel olarak ilk bölümden son bölüme kadarki kısım ile ilgili ben de yorumlarımı eklemek istiyordum fakat araya başta @Dante olmak üzere birinin daha mesaj yazmasını bekledim. Aynı mesajda yazmak içeriği fazla uzatacaktı.

Sayfada videoları popülerlik sıralamasına dizdiğimde bölümlerin tam halinden sonra en çok izlenen video maalesef Emine'nin emzirme konusu. Orjinal dizide de olay vardı ama akşam annesi eve geldiğinde böyle oldu diye anlatıyordu, hiç bir şey göstermiyordu konu ile alakalı. Böyle bir sahne kesinlikle olmamalıydı.

Sayfayla ilgili dikkatimi çeken bir başka şey de izleyici Süreyya'yı epey sevmiş, asıl dizide 5 6 bölüm görünen karakterin sahneleri Gamzeden çok izlenmiş.

Dizi senaristlerinin burayı okuduğunu düşünüyorum. Emine'nin lise öğrencisi olduğu belirtildi. Emine'nin imajında da değişiklik vardı son bölümde. Önceden orta okula gider gibiydi. 2. Sezon ve 3. Sezon için bu konu önemliydi çünkü. Orjinal diziye daha uygun oldu böyle.

Senaryonun daha dramlı işlendiğinden daha önce de bahsettik. Tahir ile o tarz insanları güzel aktarmışlar fakat Zvi Arve işi şiddet boyutuna vardıran bir karakter değildi. Hatta kendi içlerinde alim bir karakterdi. Tahir'i tam düz yobaz yapmışlar.

Son bölüm ile birlkte iki dizinin farkları artmaya başladı. Şu an kaldığımız yer Shtisel'in neresine denk geliyor kestiremiyorum. Zamanlama açısından önce aktarılan şeyler var. Ömer ile Gamze önceki bölümde buluşmuştu. Orada saçlarını göstererek ben senden yaşlıyım bu iş olmaz tarzı konuşuyordu. O sahne orjinalinde daha ilerde.

İyi bir oyuncu seçimiyle 2. Sezon da izleyebileceğini düşünüyorum. @Dante

Ömer Gamze arasındaki yaş farkı epey konuşuldu ilk başta, Asıl 2. Sezon ne yapacaklar. Kuzen olması Daha sansasyonel.

Son düzenleme:
Normalde Ömer ile hikaye senkronize olacak şekilde Shtisel'i tekrar izleyecektim ama Netflix'ten kaldırılacağını duyunca bu hafta sonumu ona ayırdım. Ömer'in 5. Bölümü kısmen Shtisel'in 4. Bölümüne denk geliyor, bölüm süreleri daha uzun olmasına rağmen hikaye daha yavaş işleniyor. Verilen aradan ötürü hikayeyi sezon sonuna yetiştirmek için hızlandırabilirler.

Shtisel'de Ömer'e senkronize olacak şekilde tekrar başladığımda en son izlediğim 3. Bölümden itibaren dün Akive/Ömer ve Elisheva/Gamze sahneleri ağırlıklı izlemek üzere diğer sahnelerin çoğunu atlayarak 1. Sezonu tekrar bitirdim.

Sezon sonunda Elisheva'nın vedası çok yüzeysel oluyor. Bizdeki dizi(ler)de duyguları çok daha aşırı aktarıyorlar. Sezon finali aynı olursa Gamze'nin Ömer'e vedası bence epey duygusal aktarılacaktır.

Her ne kadar Gamze'yi Gökçe Bahadır gibi karaktere de muhteşem uyan bir oyuncu oynasa da dizinin tek sezonluk olmasındansa orjinali gibi uzun ömürlü olmasını daha çok istediğim için sezon finalinin orjinali gibi olmasını üzülerek tercih ederim.

Aynı izleme methodunu 2. Sezonda Elisheva yerine Libbi ile de uyguladım. Daha önce dikkatimi çekmemişti, dizide Akive - Libbi aşkı, Elisheva'ya olan aşkından daha ön planda. Shtisel'de 2. Sezonda izleyici olarak da en fazla 2 bölüm sonra Elisheva'yı geride bırakıyorsunuz izlerken.

Bizde Ömer dizisinde kendinden büyük ve çocuklu ve dul bir kadına aşık olan Ömer olarak dizi tanıtılsa da, Shtisel'de 2. sezonda diziye katılan Libbi Shtisel'e olan aşkı çok daha fazlaydı. Bu yüzden 2. Sezonda Libbi Shtisel'i oynayacak oyuncunun çok iyi seçilmesi lazım. Benim temennim GHBG'nin 2. Sezon devam etmeyeceği tahminimle Devrim Özkan'ın bu rol için seçilmesi. Libbi Shtisel'i oynayan oyuncuya da benziyor biraz. Sadece daha uzun. Selahattin Paşalı ile de uyumlu olacaklarını düşünüyorum. Dizi sektörüne daha hakim arkadaşlar belki daha uygun bir oyuncu önerisinde bulunabilirler. Ben izlediğim dizilere göre öneride bulundum.

2. sezonda diziye Akive'nin kuzeni Libbi ile birlikte amcası da katılıyor. Bu karakter için mutlaka Haluk Bilginer'i ikna etmeleri lazım. Ben asıl Reşat için onu düşünmüştüm başta ama Baba dizisi oyuncu seçimi esnasında devam ediyordu.

2. Sezonda Ruchami/Emine'nin dizideki rolü de artıyor.

Bu satırları yazmadan önce 3. Sezon 1. Bölümü tekrar izledim. Bu bölümde Libbi Shtisel'e de veda ediyoruz. 5 yıl ara verdikten sonra dizinin 3. Sezonu çekilirken oyuncu ile anlaşamadılar sanırım. Sadece karakterin vedası için var gibiydi ilk bölümde. Onun vedası etkileyiciydi, gözlerim yaşardı tekrar izlerken. Olur da Ömer'de o günlere gelirsek ve aynı şekilde aktarılırsa izleyen herkesi ağlatır.

Dizinin 2. Sezonu ve 3. Sezonu arasında hikayede de zaman atlaması var. 2. Sezon finali finalsiz iptal edilen bir dizi gibi, sıradan bir sezon finali. Ömer'de zaman atlaması olmadan kendi senaryolarıyla ara sezon gibi bir izleyebiliriz belki 3. Sezon başında bu dönemi.

5 yıl sonra çekilen 3. ve son sezonu ilk yayınlandığında sadece 1 kez ve biraz özen göstermeden bazı sahneleri atlayarak izledim. Bu sefer daha dikkatli izleyeceğim.

Genel olarak özetlersek Akive(Ömer)'nin hayatına giren kadınlar: - Ömer'deki Süreyya gibi kısa süreli ve sevmeden görüştüğü 2-3 kişiyi saymazsak;

1 - Kendisinden yaşlı ve dul Elisheva (Gamze)
2- Belçika'dan gelen yaşıt kuzeni Libbi (Bizdeki isim şimdilik ?)
3. Zengin ve manik-depresif Racheli (?)
Gökçe Bahadır gibi önemli bir isme sezon sonunda yol verme ihtimalleri pek olmadığı için 2 ve 3. sezonlar birebir uyarlanmayacaktır. :)

Gökçe Bahadır gibi önemli bir isme sezon sonunda yol verme ihtimalleri pek olmadığı için 2 ve 3. sezonlar birebir uyarlanmayacaktır. :)
İşte burada orjinal diziciler vs oyuncu fanları durumu oluşuyor. 2. Sezonda senaryo değişir de bu kadar dramatize edilmiş şekilde kendi senaryolarını yazarlarsa bu sefer de benim gibi Shtisel uyarlaması diye izleyenler diziyi bırakır.

Dizinin aslında @Aserat ile ortak dizimiz olan Güzel Günler dozunda dramla senaryolaştırılması lazımdı.

Neyse, yarım saatlik bir mola vermem gerekti, önceki mesajımda belirttiğim hususlara burada devam edeyim.

Dizide Ömer Gamze aşkı Shtisel ile paralel hızda gidiyor. Bizde özellikle başlangıç kısmının daha yavaş aktarılmasını beklerdim. Süre uzatma kısmını diğer karakterlere vermişler. Özellikle Shtisel'de Elisheva'nın oğlu hariç ailesini 2 - 3 bölüm harici görmüyoruz. Güzel uyarlamışlar ama, rahatsız olmadım. Hikayeye de epey katkıları var zaten.

*Gökçe Bahadır gibi *önemli bir isme sezon sonunda yol verme ihtimalleri pek olmadığı için 2 ve 3. sezonlar birebir uyarlanmayacaktır. :)

bende bu bakista ve beklentideyim. gokce bahadir oyunculugu diye bir durum mevcut, bir cok cevremden es dost tanidigim ve tanimadigim(kimi youtube yorumlari vs) gokce dolayli diziye baslamis gibi... hem ekrana yakismasi hem cok iyi oyunculugu bunda etken olsa gerek. en azindan benim adima bu yonde.

elbette dizi de diger degerli oyunculari da begenerek izliyorum. misal baris falay ,gokce den sonra dizinin baslamasini bekledigim onemli bir aktor.
selahattin pasali nin izledigim ilk dizisi. dolayisiyla salt bu dizideki oyunculuguna vurgu ve ovgu yapiyorum izledigim sahneler dolayli.

yan rollerden, onceki islerden -aramizda kalsin / menajerimi arama- dizilerinde oynayan *gamze karaduman'in da dizinin kadrosun da yer aliyor olmasi da memnuniyet verici idi ben dahil oyunculugunu begenenler adina.

bu dizi sayesinde misal *emine karakterini izlemis oldum. yetenekli bir kardesimiz,onu cok acik. dilerim istedigi gibi bir kariyeri olur. begenerek izliyoruz.

velhasil, sayet *orj dolayli *gokce bahadir diziden cikarsa, cok zor denklem olur en azindan benim adima diziye devam etme adina. . . basta da belirttigim gibi,kendisi dolayli diziyi bekledim ve basladim.

*oyunculuk dolayli izledigim bir is omer dizisi. dolayisiyla ,ulkemizde de kadin oyuncular arasinda en saglam isimlerin arasinda gordugum basarili bir oyuncunun <> etkili oyunculugunu izlemek icin yeni dizisini hali hazirda keyif alarak izliyorum. sevgili @Aserat in da belirttigi gibi, bizim versiyon umarim gokce'yi daimi olarak tutar.

elbette, *orj diziyi sevenlerin , bizim versiyonda kim oynuyor dan -ziyade- daha cok ana konsept ve hikaye odakli bakmasi, yadirganacak bir duru degil.
ben saygi duyarim bu bakista olanlara, , , fakat bakis acisi dolayli -misal ben oyunculuklari on plana aldigimdan -bu nedenle *bold *karakterlerin daimi olarak *devam etmesi bakisindayim.<->bu da, bu dizi ozelinde *gokce bahadir.

@Mehmet Can detayli analiz ve yorumun icin kendi adima tesekkur ederim.

bu arada, @Aserat ve senin disinda, ben de *guzel gunler izleyicisi oldugumu araya ilistireyim not edeyim dedim. :)

iyi seyirler dilerim.

• Harika
bende bu bakista ve beklentideyim. gokce bahadir oyunculugu diye bir durum mevcut, bir cok cevremden es dost tanidigim ve tanimadigim(kimi youtube yorumlari vs) gokce dolayli diziye baslamis gibi... hem ekrana yakismasi hem cok iyi oyunculugu bunda etken olsa gerek. en azindan benim adima bu yonde.

elbette dizi de diger degerli oyunculari da begenerek izliyorum. misal baris falay ,gokce den sonra dizinin baslamasini bekledigim onemli bir aktor.
selahattin pasali nin izledigim ilk dizisi. dolayisiyla salt bu dizideki oyunculuguna vurgu ve ovgu yapiyorum izledigim sahneler dolayli.

yan rollerden, onceki islerden -aramizda kalsin / menajerimi arama- dizilerinde oynayan *gamze karaduman'in da dizinin kadrosun da yer aliyor olmasi da memnuniyet verici idi ben dahil oyunculugunu begenenler adina.

bu dizi sayesinde misal *emine karakterini izlemis oldum. yetenekli bir kardesimiz,onu cok acik. dilerim istedigi gibi bir kariyeri olur. begenerek izliyoruz.

velhasil, sayet *orj dolayli *gokce bahadir diziden cikarsa, cok zor denklem olur en azindan benim adima diziye devam etme adina. . . basta da belirttigim gibi,kendisi dolayli diziyi bekledim ve basladim.

*oyunculuk dolayli izledigim bir is omer dizisi. dolayisiyla ,ulkemizde de kadin oyuncular arasinda en saglam isimlerin arasinda gordugum basarili bir oyuncunun <> etkili oyunculugunu izlemek icin yeni dizisini hali hazirda keyif alarak izliyorum. sevgili @Aserat in da belirttigi gibi, bizim versiyon umarim gokce'yi daimi olarak tutar.

elbette, *orj diziyi sevenlerin , bizim versiyonda kim oynuyor dan -ziyade- daha cok ana konsept ve hikaye odakli bakmasi, yadirganacak bir duru degil.
ben saygi duyarim bu bakista olanlara, , , fakat bakis acisi dolayli -misal ben oyunculuklari on plana aldigimdan -bu nedenle *bold *karakterlerin daimi olarak *devam etmesi bakisindayim.<->bu da, bu dizi ozelinde *gokce bahadir.

@Mehmet Can detayli analiz ve yorumun icin kendi adima tesekkur ederim.

bu arada, @Aserat ve senin disinda, ben de *guzel gunler izleyicisi oldugumu araya ilistireyim not edeyim dedim. :)

iyi seyirler dilerim.
Güzel günler'i senin de izlemene sevindim.

Güzel Günler'i Üsküdar Merkezine al, Mihran, Mihrimah Sultan Camii Müezzini olsun, Selma da vefat eden bir Üsküdar Çarşısı esnafının dul eşi olsun. Eskiden yaşadığım yerler.

İsimleri örnek olsun diye yazdım, normalde Ömer dizisinin kendi oyuncularıyla Ömer ve Gamze olacak.

Ömer dizisinin yapılması gereken uyarlaması bu şekilde olmalıydı.Masumlar apartmanı v2 değil. Birebir yapsan, Fatih Çarşamba'da geçmesi lazım da olmaz o iş.

Son düzenleme:
Güzel günler'i senin de izlemene sevindim.

Güzel Günler'i Üsküdar Merkezine al, Mihran, Mihrimah Sultan Camii Müezzini olsun, Selma da vefat eden bir Üsküdar Çarşısı esnafının dul eşi olsun. Eskiden yaşadığım yerler.

İsimleri örnek olsun diye yazdım, normalde Ömer dizisinin kendi oyuncularıyla Ömer ve Gamze olacak.

Ömer dizisinin yapılması gereken uyarlaması bu şekilde olmalıydı.Masumlar apartmanı v2 değil. Birebir yapsan, Fatih Çarşamba'da geçmesi lazım da olmaz o iş.

sevgili mehmet dizidasim,
mesajinin -ilk giris sekansini okurken, aklima *gokce nin bir diger isi geldi :) -yine istanbul deniz yakali olani ;
*aramizda kalsin dizisi. beykoz bolgesinde geciyordu yanilmiyorsam.

bir diger guzel samimi islerdendi kanimca.

mesajin *sonundaki masumlar apartmani -denklemine ,malesef yorum getiremiyorum- izlemedigimden dolayi.

fatih carsamba vurgusuna bende katiliyorum.

diziye genel anlamda ustteki yazdiklarimdan bagimsiz sunu da yazmak istedim;

omer dizisi isminden de anlasildigi uzere, omer'in kendi cevresinde/hayatinda olan ve degisen km'leri yansitan bir is oluyor. . .

dolayisiyla, iliski bazli -yasamina girecek olan partnelerin kalici mi gelip gecici mi oldugu konusu - en azindan benim gibi *orj isi izlememis olan izleyiciler adina -ne kadar albenili -bu da yoruma acik bence.

proje nn oyunculari aciklanirken, dogal olarak isi bekledim.
haliyle baslar baslamaz izlemeye koyuldum. bolumler dolayli mesajlarimda da sende fark etmissindir oncelik olarak oyuncu bazli yorumluyorum-orj isin akisindan veya nasil oldugundan bagimsiz.

onceki yorumumda da belirttigim gibi -temennim gokce kalici olur .

diziyi bir diger izleme nedenim; dizinin muziklerinin composer'i dolayli.

iyi seyirler dilerim.
------

dizi de simdilik benim adima alti bos olan durum ;
nisa karakterinin ruh hali ve psikolojisi. tam saglikli karar veriyor dusunuyor mu -yoruma acik. . .

5 cocuk , kocasi ile durumu, halen ondan umutlu olmasi,,
kizini bakici gibi kullanmasi, kizin okul caginda derslere mi calisacak cocuklara mi bakacak vs,,, birde omer den tum bunlari saklamasi da oldukca anlamsiz bir durum. sahsen takdir de etmiyorum bu bakis acisini.

oyunculuk bazli, gokce ile karsilikli sahneleri bence cok iyi di performans bazli. bence senarist bu pasi kacirmayip bu tur birebir sahneleri her bolum de cekmeli.

yeni fragmanda da yanilmiyorsam bu minvalde sahne var.
iki begendigim cok yetenekli kadin oyuncumuzun -karsilikli performanslarini yine yeniden sabirsizlikla bekliyor olacagim.

iyi seyirler dilerim .

Son düzenleme:
  • Beğendim
Masumlar apartmanını ben de izlemedim, ailem izliyordu.

Daha doğrusu 1 bölümünü izledim evde misafir var diye ve o da bana yetti, Ömer'in Nisa'sı Merve Dizdar'ın oynadığı Gülben -yanlış söylemiş olabilirim- karakterinin burada bile açıklamak istemediğim tatsız bir olay yaşadığı sahnenin olduğu bölüm..Özellikle Emine'nin başına gelen olay gibi sahneleyen oyuncuda bile travma yaratabilecek bir sahneydi.

Son sezonda Yahşi Cazibe'den ötürü çok beğendiğim bir oyuncu olan Aslıhan Gürbüz'ün gelmesiyle internetten başlasam mı diye düşündüm. Ama onun için bile çekemezdim bu çileyi. Kısaca ben fazla dramatik şeylerin izleyicisi değilim diyebilirim.

Ömer dizisi daha gündemde yokken keşke Shtisel uyarlansa diye düşündüğümde Elisheva'yı Aslıhan Gürbüz oynasın istemiştim ama başlayıp yarım bıraktığım Ufak Tefek Cinayetler'den rol arkadaşı Gökçe Bahadır da çok uymuş.

Gamze rolünde Ebru Özkan Saban da olabilirdi ama dizisi olduğu için olamazdı tabii

Nisa'nın yaşadıkları aynen olduğu gibi, sadece dozu arttırılmış şekilde aktarılmakta. Bir tek Gamzenin kiracısı olması gibi bir durum yok orjinalde.

Son düzenleme:
  • Beğendim
Reactions: Angelica
Önce Hak*** Zavlak sonra da Tayanç Ayaydın, şaka gibi. Diziye devam etmeye gerek kalmadı. Orijinali kaldırılmadan izlemek en mantıklısı olacak.

• İlginç
Reactions: Özgür
Bu canım. :A Sedef’in ablası rolünde ama para için her şeyi yapıyor tam sen. :A

Ekli dosyayı görüntüle 120427
------

Bir insan Kenan’ı nasıl sever, şaşırttın beni. :A Tozluyaka’nın en olmaz isimlerini sevmişsin sen de. :A
Önder'den daha sempatik ve gerçek geliyordu en azından. :A Ege, Berk, Kenan ve Bilal için katlandık bir takım saçmalıklara. :A

• İlginç
  • Güldürdün
Reactions: Özgür and 12.Adam
  • Güldürdün
Reactions: Özgür and 12.Adam
Önce Hak*** Zavlak sonra da Tayanç Ayaydın, şaka gibi. Diziye devam etmeye gerek kalmadı. Orijinali kaldırılmadan izlemek en mantıklısı olacak.
İlk 2 sezon 12 bölüm, 3. Sezon 9 bölüm.

Ömer dizisi dakika olarak toplamda Shtisel'in ilk sezonundan fazla dakika sürmüş durumda.

Bölümler 45 dk.

x1.5 hızla bile izlenebilir. Sakin bir dizi olduğu için hızı sırıtmıyor. Normal bir dizinin x1.25 hızında izlenmesi gibi ki, gerçek hayattaki konuşma hızından biraz hızlıya geliyor.

En azından İlk sezon Netflix'ten kaldırılmadan izlenebilir. İlla ki birkaç aya dönecektir. O zaman da devamı izlenebilir.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Normalde ayrı bir mesajda belirtecektim ama ikinciye unutuyorum, o yüzden burada belirteceğim.

Diziyi takip eden veya sosyal medyada görüş bildiren 4 farklı kesim var.

1- Benim de izleme sebeplerimin %75'ini oluşturan Shtisel izleyicileri

2- İzleme sebeplerimin kalanını oluşturan oyuncu kadrosucular. Dizi kötü bir kadroyla olsaydı ben de izlemezdim. Bu yüzden kısmen bu gruba da giriyorum.

3- Muhafazakar Tv izleyicileri. Bu platformda rastlamasam da bu kesim de ön planda. Bunlar da diğer sosyal medya platformlarında diziyi izleyenler ve izlemeyen ya da dini açıdan eleştirmek için sahnelerine bakanlar olarak ikiye ayrılıyor.

4- OGM dizileri izleyicileri. Bunlar yüzünden dizi Masumlar Apt. V2 oldu. Asıl reytingi bunlar getiriyor diye hesapladılar sanırım.

Son düzenleme:
  • Güldürdün
Reactions: Özgür and serhatt
Gece bölümü izledim bu bölüm Tahire kızmama rağmen üzüldüm sevdiği kıza kavuşamamış gitar çalmak istemiş olmamış tüm bunların acısını Ömer den çıkarıyor verdiği tepkinin sebebi bu ben de olmadı Ömer de de olmasın istiyor Reşat hoca olmasına rağmen evlat ayrımı yapmış Ömer'e daha sıcak davranmış buda Tahir'i daha da delirtiyor ama şunu da görmek gerek Ömer de istediğini yapamıyor oda sevdiği kızı alamıyor Nisa desen çırpınıyor Süreyyaya gelince kapalı kutu gibi daha çözemedik sanki onu

Son düzenleme:

Forum İstatistikleri

Konular
176,546
Üyeler
8,565
Son Üye
excelancy