Star Ömer - Dizi Yorumları

Hobbit

Favori Üye
Katılım
12 Mayıs 2018
Mesajlar
2,624
Reaksiyon puanı
2,313
Puanı
280
bak bunu yapma yaaa :(
iyi mi oldu - merak ettim. :)
Şimdi ne söylesem havada kalabilir iki bölüm içerisinde. Ama karmaşık bir yapı oluşturmaya kalkılırsa dizide Nilüfer karekterine dikkat etmenizi öneririm. Ama yine dediğim gibi olmayadabilir. 24. Bölümü Nilüfer üzerinden dikkatli bir şekilde izleyeceğim.
 
  • Beğendim
Reactions: Mehmet Can

Hobbit

Favori Üye
Katılım
12 Mayıs 2018
Mesajlar
2,624
Reaksiyon puanı
2,313
Puanı
280
24. Bölümü izledim aslında 25'i de izleyip bunu açıklamak istiyordum ama sanki olacak gibi. Tâbi kendi düşüncem bu olmayabilir.
Reşat ile Nilüfer arasında bir ikili oluşturmaya çalışılıyor hissi geliyor bana ama öyle sevgili gibi değil, daha çok baba/kız veya arkadaş gibi bir şeyler yapılmaya, izleyenlere bu beğeniyi vermeye çalışıyorlar gibi.

Buradan iki sonuçlu bir senaryo ortaya çıkarıyorum. Ya Vicdanın kızı Nilüfer, Tahir'in kızı olabilir eğer ki o sezdirilen sahneye göre yorumlarsak tâbi. Ya da Nilufer başka birinin kızı ama Reşat sayesinde Nilufer Ömer'i tanımış olacak ve çaktırmadan belki de Vicdan ile Ömer'in arasını yapacak kişi de olabilir. Tâbi Vicdanın, Ömer'e yaklaşımlarını görmüş olarak diyorum.

Veya Nilüfer, Reşat sayesinde Ömer'i tanıyıp ilgide duyacak olabilir. Bir ihtimal bu dediklerimin hiçbiride olmayabilir ama ben Nilüfer ile Reşat üzerinden bir hikaye oluşturmaya çalıştıklarını düşünmeye başladım. Siz ne dersiniz? Çok mu uçtum?

@Mehmet Can @Dante
 
  • İlginç
Reactions: Mehmet Can

Hobbit

Favori Üye
Katılım
12 Mayıs 2018
Mesajlar
2,624
Reaksiyon puanı
2,313
Puanı
280
Hadi bakaaalım Vicdan ~ Gamze çekişmesi başlasın madem. Hangi tarafı tutacağımız Vicdan karekterinin anlatılışına göre değişebilir ama şuan Gamzeciyim.

@Dante Telefon açma sahnesi sonrası Vicdan'ın Ömer için yapmış olduğu en büyük atılım bu bölümde gelecek gibi duruyor diyebilir miyiz?
Sanki tahminler tuttu gibi. Ama senin pek hoşlanacağın şekilde değil.

Birde not düşmek istiyorum. Arkadaş Cuma günü bitti dizinin tek fragmanı bugün yayınlandı. Bölüm mü uzun oldu/sahne mi kesildi bilmiyorum ama 2 hafta olacak tek fragman ile bölüme girecek dizi. Bu PR açısından dizi adına büyük handikap.

Not 2: Şefi geri getirelim lütfen ya. Ne olduğu açıklandı mı karekter için ben mi göremedim varsa dizi de?
 

Hobbit

Favori Üye
Katılım
12 Mayıs 2018
Mesajlar
2,624
Reaksiyon puanı
2,313
Puanı
280
yeni sezon omer dizisi de bu kervana katildi. . . malesef.
Kervan'a yavaş yavaş katılıyor. Bundan farklı olarak Adım Farah'da bence bu yola doğru giriş yapmış gibi. İki dizi içinde neden bu kadar keskin dönüşler yapılmış bu sezon anlamlandıramadım. Adım Farah da 1 bölüm oldu sezona başlayalı ama yeni fragmana bakılınca pek bir değişiklik olmayacak gibi.
 

Mehmet Can

Favori Üye
Katılım
29 Ekim 2022
Mesajlar
516
Reaksiyon puanı
365
Puanı
75
Konum
İstanbul
asiri uc dokunuslar bazen asiri ters tepe biliyor.
Daha dizinin başında, eğer uyarlama yapacaklarsa orjinal hikayenin temel noktalarına dikkat etmeliler demiştim.

* Süreyya mevzusu çirkince uzamamalıydı, Hakan'ı pişman olarak dönmüş yazmalılardı ve sevgilisi hiç görünmemeliydi vb.

2. sezon uyarlama değil zaten.
 

Hobbit

Favori Üye
Katılım
12 Mayıs 2018
Mesajlar
2,624
Reaksiyon puanı
2,313
Puanı
280
25. Bölüm Fragman üstünden sadece bakılsa intihar gibi bir bölüm diyebiliriz. Ama bölümün tamamını izlediğimizde ters köşesi bol bir bölümdü. Bölümün ilk beş dakikasında Reşat ~ Gamze diyalogları ile birlikte bir şoka girdim kendi adıma söylemem gerekirse. Ben Gamze'nin kendi içinde bir çıkış yolu hesap edeceğini düşünmüştüm.

Vicdan ~ Ömer sahnelerinde, Vicdan'ın Kamil'den kurtulmak için Ömer'e yanaştığı aks ettirildi bu bölümde ama Vicdan'ın bundan iki bölüm öncesinden Ömer'e abayı yaktığı kendi adıma bir gerçek. Yani bu bölümlerdeki haşin karekter Vicdan bir bakmışınız 3/4 bölüm sonra ortadan gidivermiş. Vicdan karekterinde bir iyiye gitme hali olacak gibi geldi bana.
Ama tâbi Ömer üzerinden Reşat Hoca'ya da bir ders verme yoluna da girebilir karekter. Bu bölümde onunda yolu olabilir şeklinde gösterildi bölümde. Gerçekten Ömer'e aşık olduğu zaman bunu nasıl yapabilir bu tâbi muamma.

Bölümde olaylar hiç ara vermeden devam etti. Bunda tâbi ki bu bölümün 109 dakika gibi şimdiye göre az sayılabilecek bir sürede yayınlanması tansiyonun hiç düşmemesini sağladığı söylenebilir. Özellikle Hakan'ın eve gelip olayların başlaması ve ardı arkasının kesilmemesi futbol tabiriyle Kiev Karambolü gibi bir tat bıraktı bende. Geçişler çok iyiydi, oyunculuklar çok iyi oynandı. Hakan'ın olayları başlatması sonrası oturup masaya herkesi izlemesi bende hafif bir tebessüme neden oldu.

İlk sezondan Gamze ~ Nihan sahnelerine alışkındık. Bu sezonda Gamze ~ Şükran sahnelerine evrilecek anlaşılan. Nihan için o köşk içinde senarist'in enteresan hikâyeler kafasında hazırladığına eminim. O yüzden Gamze ~ Nihan sahnelerinin azalacağını düşünüyorum. Onun yerine Şükran getirildi gibi.

Nilüfer ~ Reşat sahnesi bu bölümde yine vardı. Ama ne kadar tahmin dahi yapsam zihnimde bir soru işareti bırakmayı başarıyor Nilüfer. Mesela bu bölüm sonrası acaba Vicdan'ın öz kızı olmayabilir mi de aklıma gelmedi değil. Ama yine de bu bir varsayım. Orasınında karışacağı malum. Daha fazla bilgi gerekiyor karekter hakkında çözümleyebilmek için.
@Dante bana bu konuda biraz çemkirdi geçen ama bu sefer zihinde beliren tahmini yazayım.
Ondan önce şu köşkteki kadın bana göre bu sezon için dizinin karakutusu. Sezonun esas bombası oradan gelecek gibi ama bakalım senarist iki evi birbirine nasıl bağlayacak göreceğiz.

Beklettim biliyorum ama şimdi gelelim zihinde yeni beliren tahmine; Nilüfer, Reşat'ın ölen eşinden kızı olabilir mi? :))) Kulağa çok saçma geliyor ama icabında bu bir senaryo ve uyarlama bir dizinin ne kadarını uyarlamaya sadık bir şekilde yazacağı ona kalmış.

Bölüm için hafta boyunca yer yer yazılar yazmaya devam edeceğim. Haydi kalın sağlıcakla. İyi seyirler dilerim. @Mehmet Can @Dante
 
  • Beğendim
Reactions: Mehmet Can

Hobbit

Favori Üye
Katılım
12 Mayıs 2018
Mesajlar
2,624
Reaksiyon puanı
2,313
Puanı
280
fragmanin * icerigine bir yorum getirmiyorum. pek ilgimi cekmiyor artik.

.


gecmiste bir kac kez ustun koru deginmistim, bu sefer net belirteyim :
ben konunun *teknik tarafina/tanitim fragman vb yonune bold elestirisel yorum getireyim , ne zamandir yazmayi dusunuyordum :

yapimci ve kanal *bastan beri diziye gereken ilgiyi gostermiyordu
her hafta oldugu gibi -*degisen bir sey yok- ....
bu dizi sayesinde ilk defa boyle bir seye denk geliyorum. <<<<< >>>>>

pazartesi bolumu olan bir dizinin fragmani cuma veriliyor. bu derece ozenliler ~ bu derece diziye sahip cikiyorlar.

bu duruma
youtube da her hafta bayagi elestiri yapiliyordu ,yine de orali olunmadi.

tanim :

baska bir diziye denk gelmedim bu denli cok gec fragman yayinlayan .
Yalnız geçen haftaki fragmanı Perşembe'yi Cumaya bağlayan gece yayınlandı. Bu sefer ki Cuma'yı Cumartesiye bağlayan gece geldi. Yani her hafta daha kötüye gidiyor PR olayı. Nasıl başarıyorlar enteresan. Deli olacam
 

Mehmet Can

Favori Üye
Katılım
29 Ekim 2022
Mesajlar
516
Reaksiyon puanı
365
Puanı
75
Konum
İstanbul
"Bir uyarlama nasıl yapılmaz"

Üniversitelerin Sinema - Tv bölümünde ders konusu. Aferin 😠

Fragman erkenmiş, geçmiş hiç umrumda değil , koca bölümü yarım saatte bitiriyorum artık.