cidden izlemesi cok zor bir karakter yazilimi... piskin piskin halleri irrite ediyor izlerken. oyuncuyu da tebrik etmek gerekir, rolu yasiyor.Hakan orjinal senaryoya göre dizi boyunca var. Ama nedense dizi başındaki evi terk etme olayı haricinde 180 derece ters yansıtılıyor. Normalde böyle ...... (Buraya istediğiniz kötü sözü yerleştirebilirsiniz) olmaması gerekiyordu. Hatta genel itibariyle iyi bir karakterdi.
hikaye baglaminda nisa nin halen kendisinden ayrilmamasi da rahatsiz edici bir durum. bunu da onceki bolumlerde deginmistim yorumum da.
kanimca hakan ozelinde, hikaye de izleyiciyi kaybettiler kendisine dair...Yaman'ın annesi diziden çıkarsa Hakan orjinal dizidekine yakın hale dönebilir. Çok da iyi biri olabileceğini sanmıyorum ama.
< en azindan benim gibi dusunenleri...
aldatmak, kotu baba , kotu es, esine ve cocuklarina el kaldiran tip, hayirsiz damat, vurdumduymaz, bencil vs vs birini - hangi izleyici kesiminin takip edecegi yoruma benim adima kapali bir durum. *iyiye donse bile o tren kacti bence. simdiki haliyle gittigi yere kadar gidebilir , zaten ozgur sef guzel bir rol model olarak naif sekilde herdaim nisa nin yani basinda olacaktir. oncelikle nisa nin ayrilmasi sart. sonrasinda guzel bir resim yapilir yeni ikiliye dair.
İlk sezonu genel itibariyle değerlendirdiğimde tam dizi uyarlamadan çıktı kendi hikayelerini yazıyorlar artık dediğim yerlerde hep bir şekilde hikayeyi rayına oturttular. Yaman'ın annesinin diziden çıkışı da buna sebep olabilir diye düşünüyorum. Yaman'ın annesinin, Emine ile Yaman'ın bir araya gelmesine vesile olması durumu da var. Normalde Hakan'ın yurt dışı olayı ile Emine'nin aşk hikayesi biri bitince diğeri başlayan ve iki ayrı sezonda olan olaylar. Bu yaşananlar olmasaydı Emine'ye partner yazamazlardı kolay kolay.
elbette emine & yaman ozelinde birinin babasi digerinin annesi dolayli gelisenler(ikilinin gizlice onlari aramaya cikmalari,yakinlasmalari) ikiliye dair ask hikayesi yazilimin da vesile olmalari anlasilir bir denklem.
dedigin gibi olmasi gereken bir yazilim.
fakat, son final bolumunde kartlar acildi gibi...bu nokta da resat hoca nin laflari kilitdi bence.onlerindeki tek engel okul suresi. mezun olduktan sonra isterlerse evlenirler,resat hocanin son soylemi uc asagi boyleydi yanilmiyorsam.
kanimca, bu saatten sonra genc ikiliye engel olmalari *kendi aleyhlerine isler. >
emine nin *babasi ve yaman'in *annesi nin yasak iliskisi - sayet nisa dolayli resat hoca ve genele aciklanmayacaksa(nisa bayagi ketum ve basiretsiz bir durus sergiledi suana dek,dolayisiyla burdan soylem cikmaz gibi) , , ,
dolayisiyla bu konuyu da belki resat hoca tesadufen kulak misafiri olarak ogrenecek,,,
veya, emine ve yaman'a karsi cikmaya devam ettikce battikca batacaklar *kendi kotulukleri ve ihanetleri aciga cikacak........
bu arada, ben yaman'in bu kadar aceleci davranmasina bir anlam veremedim. ergenligine veriyorum bu adimlarini.(evlenelim vs konusu) .
< yani, kendisinin bu ani cikisindan once, resat hoca nin bold aciklamasi vardi. okul bitsin evlilik vs olur gibi seyler soyledi resat hoca.
bunun uzerine anca yaman'in annesi ve emine nin baba'sinin 2.sezonda turlu engellemeleri vs olur diye tahmin ediyorum. yaman'in -simdi evlenelim- evlilik cikisi bence gereksizdi.
( gencler evlilik konusuna deginmisken ; aramizda kalsin dizisini sana onermistim
omer dizisinde ,emine ve yaman bence devam etmesi gereken karakterler.
tum bu zorluklardan sonra gencleri mutlu ve de asklarini yasadiklari sahneleri izlemek renkli olacaktir diye dusunuyorum.
toparlarsak ,
benim adima 2.sezonda gormek istedigim noktalar sunlar :
1- gamze ~ omer mutluluklari ile bezeli genel anlamda bol sahneler ve bolumler. -omer'in resim sanat yonu ile kariyer yapmasi ,, gamze de banka da ilerlemeyecekse, mini bir yer acip isletmesi ,bu sayede bu yerde de bol sahneler yapilabilir...
2- emine ~ yaman'in birbirlerine tutunmalari ve sevgiyle ilerlemeleri.
3- nisa nin hakan dan resmi olarak ayrilip ozgur sefle yeni bir sayfa acmasi.
4- sukran'in ehliyeti almasi, kendi ayaklari uzerinde durmasi,- tahir'in en azindan esine ve ailesine esnek ve sevgiyle ,vicdanla yaklasmasi...
5-erdal'in , gamze nin mekan isleten kankasi ile yeni baslangic yapmasi...
6- omer'in kankasina partner gelmesi. kendisi muthis bir dost,bence boyle bir incelik yazilmali karaktere dair.
7- unuttugum konular ve karakterler varsa devamini beraberce getirelim 😛
------
yeni sezonda yeni karakterler olacak mi merak ediyorum.Sonuna kadar katılıyorum çok güzel sezon finaliydi ya
@Mehmet Can nin dedigi gibi orjdaki gibi -omer'e yeni partner konusu islenir mi merak ediyorum. hani su yurtdisindan akraba gelisi.
sureyya ve figen @spoiler
. sureyya nin ozrune ne diyorsunuz @Mehmet Can ,@Angelica ?
sanki, figen adim atmasaydi, sureyya bencilligine devam edecekti,icindeki kotu niyetle... ben ozrunu yapay ve zorlama buldum,oldu bittiye getirildi. oyunu baslatan figen olsa da , hata dan donen yine figen oldu. sureyya da sifir degisim oldu bencil basladi oyle de bitti. ben ozrunu inandirici bulmadim. figen dim atmasaydi sureyya oyuna son surat devam edecekti.
timsah gozyaslari esliginde son cikisdan once inandiriciliktan uzak duz bir ozur dileme ile karakter son buldu.
< ailelerin onunde net bir ozur anlamli olabilirdi. cirkin iftirayi halbuki oyle yapmisti kendisi ve ailesi.
<hikaye baglaminda konuyu kapatmayi da -naif omer ozelinde- erdal doktora yaptirmak en azindan anlamli oldu/teselli oldu. naif,saygili,durust bir rol modelin ,omer'in ailesine durumu aciklamasi konusu.guzel ve anlamli sahneydi.
sanki, figen adim atmasaydi, sureyya bencilligine devam edecekti,icindeki kotu niyetle... ben ozrunu yapay ve zorlama buldum,oldu bittiye getirildi. oyunu baslatan figen olsa da , hata dan donen yine figen oldu. sureyya da sifir degisim oldu bencil basladi oyle de bitti. ben ozrunu inandirici bulmadim. figen dim atmasaydi sureyya oyuna son surat devam edecekti.
timsah gozyaslari esliginde son cikisdan once inandiriciliktan uzak duz bir ozur dileme ile karakter son buldu.
< ailelerin onunde net bir ozur anlamli olabilirdi. cirkin iftirayi halbuki oyle yapmisti kendisi ve ailesi.
<hikaye baglaminda konuyu kapatmayi da -naif omer ozelinde- erdal doktora yaptirmak en azindan anlamli oldu/teselli oldu. naif,saygili,durust bir rol modelin ,omer'in ailesine durumu aciklamasi konusu.guzel ve anlamli sahneydi.
.
Son düzenleme: