Star Ömer - Dizi Yorumları

Hakan orjinal senaryoya göre dizi boyunca var. Ama nedense dizi başındaki evi terk etme olayı haricinde 180 derece ters yansıtılıyor. Normalde böyle ...... (Buraya istediğiniz kötü sözü yerleştirebilirsiniz) olmaması gerekiyordu. Hatta genel itibariyle iyi bir karakterdi.
cidden izlemesi cok zor bir karakter yazilimi... piskin piskin halleri irrite ediyor izlerken. oyuncuyu da tebrik etmek gerekir, rolu yasiyor.

hikaye baglaminda nisa nin halen kendisinden ayrilmamasi da rahatsiz edici bir durum. bunu da onceki bolumlerde deginmistim yorumum da.

Yaman'ın annesi diziden çıkarsa Hakan orjinal dizidekine yakın hale dönebilir. Çok da iyi biri olabileceğini sanmıyorum ama.
kanimca hakan ozelinde, hikaye de izleyiciyi kaybettiler kendisine dair...
< en azindan benim gibi dusunenleri...

aldatmak, kotu baba , kotu es, esine ve cocuklarina el kaldiran tip, hayirsiz damat, vurdumduymaz, bencil vs vs birini - hangi izleyici kesiminin takip edecegi yoruma benim adima kapali bir durum. *iyiye donse bile o tren kacti bence. simdiki haliyle gittigi yere kadar gidebilir , zaten ozgur sef guzel bir rol model olarak naif sekilde herdaim nisa nin yani basinda olacaktir. oncelikle nisa nin ayrilmasi sart. sonrasinda guzel bir resim yapilir yeni ikiliye dair.

İlk sezonu genel itibariyle değerlendirdiğimde tam dizi uyarlamadan çıktı kendi hikayelerini yazıyorlar artık dediğim yerlerde hep bir şekilde hikayeyi rayına oturttular. Yaman'ın annesinin diziden çıkışı da buna sebep olabilir diye düşünüyorum. Yaman'ın annesinin, Emine ile Yaman'ın bir araya gelmesine vesile olması durumu da var. Normalde Hakan'ın yurt dışı olayı ile Emine'nin aşk hikayesi biri bitince diğeri başlayan ve iki ayrı sezonda olan olaylar. Bu yaşananlar olmasaydı Emine'ye partner yazamazlardı kolay kolay.

elbette emine & yaman ozelinde birinin babasi digerinin annesi dolayli gelisenler(ikilinin gizlice onlari aramaya cikmalari,yakinlasmalari) ikiliye dair ask hikayesi yazilimin da vesile olmalari anlasilir bir denklem.
dedigin gibi olmasi gereken bir yazilim.

fakat, son final bolumunde kartlar acildi gibi...bu nokta da resat hoca nin laflari kilitdi bence.onlerindeki tek engel okul suresi. mezun olduktan sonra isterlerse evlenirler,resat hocanin son soylemi uc asagi boyleydi yanilmiyorsam.

kanimca, bu saatten sonra genc ikiliye engel olmalari *kendi aleyhlerine isler. >
emine nin *babasi ve yaman'in *annesi nin yasak iliskisi - sayet nisa dolayli resat hoca ve genele aciklanmayacaksa(nisa bayagi ketum ve basiretsiz bir durus sergiledi suana dek,dolayisiyla burdan soylem cikmaz gibi) , , ,
dolayisiyla bu konuyu da belki resat hoca tesadufen kulak misafiri olarak ogrenecek,,,
veya, emine ve yaman'a karsi cikmaya devam ettikce battikca batacaklar *kendi kotulukleri ve ihanetleri aciga cikacak........

bu arada, ben yaman'in bu kadar aceleci davranmasina bir anlam veremedim. ergenligine veriyorum bu adimlarini.(evlenelim vs konusu) .

< yani, kendisinin bu ani cikisindan once, resat hoca nin bold aciklamasi vardi. okul bitsin evlilik vs olur gibi seyler soyledi resat hoca.
bunun uzerine anca yaman'in annesi ve emine nin baba'sinin 2.sezonda turlu engellemeleri vs olur diye tahmin ediyorum. yaman'in -simdi evlenelim- evlilik cikisi bence gereksizdi.

( gencler evlilik konusuna deginmisken ; aramizda kalsin dizisini sana onermistim :) spoiler olur diye detaya girmiyorum. o dizi genel naif bir isti. genclerin yazilimi da ayni tat ile yazilmisti naif ve seviyeli ) .

omer dizisinde ,emine ve yaman bence devam etmesi gereken karakterler.
tum bu zorluklardan sonra gencleri mutlu ve de asklarini yasadiklari sahneleri izlemek renkli olacaktir diye dusunuyorum.

toparlarsak ,
benim adima 2.sezonda gormek istedigim noktalar sunlar :

1- gamze ~ omer mutluluklari ile bezeli genel anlamda bol sahneler ve bolumler. -omer'in resim sanat yonu ile kariyer yapmasi ,, gamze de banka da ilerlemeyecekse, mini bir yer acip isletmesi ,bu sayede bu yerde de bol sahneler yapilabilir...

2- emine ~ yaman'in birbirlerine tutunmalari ve sevgiyle ilerlemeleri.
3- nisa nin hakan dan resmi olarak ayrilip ozgur sefle yeni bir sayfa acmasi.
4- sukran'in ehliyeti almasi, kendi ayaklari uzerinde durmasi,- tahir'in en azindan esine ve ailesine esnek ve sevgiyle ,vicdanla yaklasmasi...
5-erdal'in , gamze nin mekan isleten kankasi ile yeni baslangic yapmasi...

6- omer'in kankasina partner gelmesi. kendisi muthis bir dost,bence boyle bir incelik yazilmali karaktere dair.

7- unuttugum konular ve karakterler varsa devamini beraberce getirelim 😛
------

Sonuna kadar katılıyorum çok güzel sezon finaliydi ya
yeni sezonda yeni karakterler olacak mi merak ediyorum.
@Mehmet Can nin dedigi gibi orjdaki gibi -omer'e yeni partner konusu islenir mi merak ediyorum. hani su yurtdisindan akraba gelisi.

sureyya ve figen @spoiler

. sureyya nin ozrune ne diyorsunuz @Mehmet Can ,@Angelica ?
sanki, figen adim atmasaydi, sureyya bencilligine devam edecekti,icindeki kotu niyetle... ben ozrunu yapay ve zorlama buldum,oldu bittiye getirildi. oyunu baslatan figen olsa da , hata dan donen yine figen oldu. sureyya da sifir degisim oldu bencil basladi oyle de bitti. ben ozrunu inandirici bulmadim. figen dim atmasaydi sureyya oyuna son surat devam edecekti.

timsah gozyaslari esliginde son cikisdan once inandiriciliktan uzak duz bir ozur dileme ile karakter son buldu.
< ailelerin onunde net bir ozur anlamli olabilirdi. cirkin iftirayi halbuki oyle yapmisti kendisi ve ailesi.

<hikaye baglaminda konuyu kapatmayi da -naif omer ozelinde- erdal doktora yaptirmak en azindan anlamli oldu/teselli oldu. naif,saygili,durust bir rol modelin ,omer'in ailesine durumu aciklamasi konusu.guzel ve anlamli sahneydi.

.

Son düzenleme:
  • Beğendim
Reactions: Angelica
cidden izlemesi cok zor bir karakter yazilimi... piskin piskin halleri irrite ediyor izlerken. oyuncuyu da tebrik etmek gerekir, rolu yasiyor.

hikaye baglaminda nisa nin halen kendisinden ayrilmamasi da rahatsiz edici bir durum. bunu da onceki bolumlerde deginmistim yorumum da.

kanimca hakan ozelinde, hikaye de izleyiciyi kaybettiler kendisine dair...
< en azindan benim gibi dusunenleri...

aldatmak, kotu baba , kotu es, esine ve cocuklarina el kaldiran tip, hayirsiz damat, vurdumduymaz, bencil vs vs birini - hangi izleyici kesiminin takip edecegi yoruma benim adima kapali bir durum. *iyiye donse bile o tren kacti bence. simdiki haliyle gittigi yere kadar gidebilir , zaten ozgur sef guzel bir rol model olarak naif sekilde herdaim nisa nin yani basinda olacaktir. oncelikle nisa nin ayrilmasi sart. sonrasinda guzel bir resim yapilir yeni ikiliye dair.

elbette emine & yaman ozelinde birinin babasi digerinin annesi dolayli gelisenler(ikilinin gizlice onlari aramaya cikmalari,yakinlasmalari) ikiliye dair ask hikayesi yazilimin da vesile olmalari anlasilir bir denklem.
dedigin gibi olmasi gereken bir yazilim.

fakat, son final bolumunde kartlar acildi gibi...bu nokta da resat hoca nin laflari kilitdi bence.onlerindeki tek engel okul suresi. mezun olduktan sonra isterlerse evlenirler,resat hocanin son soylemi uc asagi boyleydi yanilmiyorsam.

kanimca, bu saatten sonra genc ikiliye engel olmalari *kendi aleyhlerine isler. >
emine nin *babasi ve yaman'in *annesi nin yasak iliskisi - sayet nisa dolayli resat hoca ve genele aciklanmayacaksa(nisa bayagi ketum ve basiretsiz bir durus sergiledi suana dek,dolayisiyla burdan soylem cikmaz gibi) , , ,
dolayisiyla bu konuyu da belki resat hoca tesadufen kulak misafiri olarak ogrenecek,,,
veya, emine ve yaman'a karsi cikmaya devam ettikce battikca batacaklar *kendi kotulukleri ve ihanetleri aciga cikacak........

bu arada, ben yaman'in bu kadar aceleci davranmasina bir anlam veremedim. ergenligine veriyorum bu adimlarini.(evlenelim vs konusu) .

< yani, kendisinin bu ani cikisindan once, resat hoca nin bold aciklamasi vardi. okul bitsin evlilik vs olur gibi seyler soyledi resat hoca.
bunun uzerine anca yaman'in annesi ve emine nin baba'sinin 2.sezonda turlu engellemeleri vs olur diye tahmin ediyorum. yaman'in -simdi evlenelim- evlilik cikisi bence gereksizdi.

( gencler evlilik konusuna deginmisken ; aramizda kalsin dizisini sana onermistim :) spoiler olur diye detaya girmiyorum. o dizi genel naif bir isti. genclerin yazilimi da ayni tat ile yazilmisti naif ve seviyeli ) .

omer dizisinde ,emine ve yaman bence devam etmesi gereken karakterler.
tum bu zorluklardan sonra gencleri mutlu ve de asklarini yasadiklari sahneleri izlemek renkli olacaktir diye dusunuyorum.

toparlarsak ,
benim adima 2.sezonda gormek istedigim noktalar sunlar :

1- gamze ~ omer mutluluklari ile bezeli genel anlamda bol sahneler ve bolumler. -omer'in resim sanat yonu ile kariyer yapmasi ,, gamze de banka da ilerlemeyecekse, mini bir yer acip isletmesi ,bu sayede bu yerde de bol sahneler yapilabilir...

2- emine ~ yaman'in birbirlerine tutunmalari ve sevgiyle ilerlemeleri.
3- nisa nin hakan dan resmi olarak ayrilip ozgur sefle yeni bir sayfa acmasi.
4- sukran'in ehliyeti almasi, kendi ayaklari uzerinde durmasi,- tahir'in en azindan esine ve ailesine esnek ve sevgiyle ,vicdanla yaklasmasi...

6- omer'in kankasina partner gelmesi. kendisi muthis bir dost,bence boyle bir incelik yazilmali karaktere dair.

7- unuttugum konular ve karakterler varsa devamini beraberce getirelim 😛
------

yeni sezonda yeni karakterler olacak mi merak ediyorum.
@Mehmet Can nin dedigi gibi orjdaki gibi -omer'e yeni partner konusu islenir mi merak ediyorum. hani su yurtdisindan akraba gelisi.

sureyya ve figen @spoiler

. sureyya nin ozrune ne diyorsunuz @Mehmet Can ,@Angelica ?
sanki, figen adim atmasaydi, sureyya bencilligine devam edecekti,icindeki kotu niyetle... ben ozrunu yapay ve zorlama buldum,oldu bittiye getirildi. oyunu baslatan figen olsa da , hata dan donen yine figen oldu. sureyya da sifir degisim oldu bencil basladi oyle de bitti. ben ozrunu inandirici bulmadim. figen dim atmasaydi sureyya oyuna son surat devam edecekti.

timsah gozyaslari esliginde son cikisdan once inandiriciliktan uzak duz bir ozur dileme ile karakter son buldu.
< ailelerin onunde net bir ozur anlamli olabilirdi. cirkin iftirayi halbuki oyle yapmisti kendisi ve ailesi.

<hikaye baglaminda konuyu kapatmayi da -naif omer ozelinde- erdal doktora yaptirmak en azindan anlamli oldu/teselli oldu. naif,saygili,durust bir rol modelin ,omer'in ailesine durumu aciklamasi konusu.guzel ve anlamli sahneydi.

.

Valla hiç bir fikrim yok ama Ömere yeni partner geleceğini sanmıyorum ya

• Aynen
Reactions: Mehmet Can
Valla hiç bir fikrim yok ama Ömere yeni partner geleceğini sanmıyorum ya
Orjinal dizide ilk sezon sonunda Gamze(Elisheva) İngiltere'ye gidiyor, Ömer(Akive) onunla gelmiyor. 2.sezon başında Ömer'in babaannesi ilk başta kaza geçiriyor. Ömer'in babası Reşat/Shulem'in küçük kardeşi olan amcası Nuchem ve kızı Libbi Belçika'dan geliyor.Bizde olursa muhtemelen büyük amcası ve kızı Almanya'dan gelirler. Sonra bir süre sonra babaannesi ölüyor. Sezon sonunda kuzeniyle severek evleniyor.

Bizde Süreyya konusunu entrikalı şekilde gereğinden fazla uzattıkları gibi aynı anda dizide olmayan Gamze ile Libbi'nin uyarlamasını birbirlerine rakip olarak karşı karşıya getirmek gibi bir hatayı umarım yapmazlar.

Ömer dizisi bu senaryoyla Ömer - Gamze aşkının mutlu veya mutsuz bir sonuyla sezon ortasında tek sezonluk dizi uyarlaması olarak çok da dallanıp budaklanmadan bitmeli.

• Beğendim
Reactions: Angelica
Orjinal dizide ilk sezon sonunda Gamze(Elisheva) İngiltere'ye gidiyor, Ömer(Akive) onunla gelmiyor. 2.sezon başındaÖmer'in babaannesi ilk başta kaza geçiriyor. Ömer'in babası Reşat/Shulem'in küçük kardeşi olan amcası Nuchem ve kızı Libbi Belçika'dan geliyor.Bizde olursa muhtemelen büyük amcası ve kızı Almanya'dan gelirler. Sonra bir süre sonra babaannesi ölüyor. Sezon sonunda kuzeniyle severek evleniyor.

Bizde Süreyya konusunu entrikalı şekilde gereğinden fazla uzattıkları gibi aynı anda dizide olmayan Gamze ile Libbi'nin uyarlamasını birbirlerine rakip olarak karşı karşıya getirmek gibi bir hatayı umarım yapmazlar.

Ömer dizisi bu senaryoyla Ömer - Gamze aşkının mutlu veya mutsuz bir sonuyla sezon ortasında tek sezonluk dizi uyarlaması olarak çok da dallanıp budaklanmadan bitmeli.

Bakalım ne olacak

• Aynen
@Dante'ye katılıyorum bir çok konuda. Nisa neden hala boşanmıyor. Babası da artık her şeyi biliyor. Para gondermedigini ve olan parayı çar çur ettiğini. Sadece Yaman'ın annesi olayını bilmiyor Reşat. Sırf bunu bilmediği için senarist Nisayı boşamıyor ise bana çok saçma geliyor. İşe girmemesi ve olan parayı çalıp harcaması bile boşanmak için yeterli bir sebep.

Birkaç gece önce gününde izleyemediğim sezon finalinin tekrarına denk geldim ve Tuna'yı Haluk'tan alıp Ömer'in evine getirdikleri sahneyi bölüm sonu olarak kabul ettim kafam o kadar rahat ki. :A

• Güldürdün
Valla hiç bir fikrim yok ama Ömere yeni partner *geleceğini sanmıyorum ya
gelirse otomatik olarak diziyi canli izlemeyi birakirim. final den sonra onemli sahneleri youtube dan izlerim.

samimi ve acik soylemek gerekirse - ki, dizi baslamadan evvel ozellikle belirtmistim ; sahsen - kimi A sinif oyunculuk performansi izlemek icin bu diziyi gununde izleyecegimi belirtmistim. < gokce,baris,merve basta olmak uzere, selahattin ,gamze ,sonradan giren erdal gibi gibi oyuncularin performanslari baglaminda, kendi adima memnun kaldim ilk sezon ozelinde.... -diziye sonradan girecegi belli oldugunda o gun belirttigim gibi sureyya karakterini oynayan oyuncunun oyunculugunu yeterli bulmuyorum,bu isten onceki isinde de asiri egreti duruyordu oyunculugu...
<aziz dizisinde damla sonmez'in karsisinda oynatilmasi, akabinde damla nin dizi den cikmasi ile beraber dizinin geriye otomatik gidip finale ugramasi , . . ki, benzer yorumlar omer dizisinin youtube sayfasinda da bolca mevcut.

@Mehmet Can dizidasimizin da gecmiste bir kac kez belirttigi gibi, sureyya karakteri gereginden fazla tutuldu dizide. hatta bi ara gamze ve omer'in karsilikli sahnelerini mumla arar olduk ara bolumlerde... neyseki senarist yanlisdan donup diziyi ilk bolumlerdeki eksene dondurmeyi basardi, buda reytinge elbette olumlu yansidi....

2.sezona dair - olur da gokce bahadir dizi den ayrilirsa, kanimca bayagi izleyici kaybi olacagini dusunuyorum. . .
keza ,orj da yer alan uzak akraba ile olasi omer birlikteligine dizinin mudavimleri nasil bakar , bu da yoruma acik bir durum. omer-gamze kimyasini benimseyen cogunluk tarafin en azindan dizinin finaline kadar bu naif denkleme dokunulmamasini istemeleri bence dikkate ozellikle alinasi bir istek ve beklenti. tabiki dizinin uzun soluklu olmasina yonelik elbette yeni karakterler girecektir.misal sureyya,erdal ,eski es gibi gibi...

< burda kistas & yazili olmayan kural olmali ve de islemeli -o da bu bence : dengeyi kacirmamak,gereksiz yollara sapmamak .
tanim : ana ikilinin aurasi ve kimyasinin buyusunu bozmadan hikaye ilerlemeli diye dusunuyorum. tavsiye baglaminda.
------

@Dante'ye katılıyorum bir çok konuda. Nisa neden hala boşanmıyor. Babası da artık her şeyi biliyor. Para gondermedigini ve olan parayı çar çur ettiğini. Sadece Yaman'ın annesi olayını bilmiyor Reşat. Sırf bunu bilmediği için senarist Nisayı boşamıyor ise bana çok saçma geliyor. İşe girmemesi ve olan parayı çalıp harcaması bile boşanmak için yeterli bir sebep.

aynen sevgili hobbit.
ozellikle bu son final bolumunde resat hoca nin > kizi nisa nin evindeki soylemleri bu anlamda kilitti. onceki mesajda dedigim gibi.
bu saatten sonra nisa nin hakan ile devam etmesi bana asiri anlamsiz geliyor.

bosanma icin birden fazla sebep mevcut.
ben bu ikili ozelinde ,bold bir yorum yapmistim gecmis bolumlerden birinde. bunu da sevgili @Mehmet Can dizidasimiza bolumu yorumlarken ozellikle deginmistim. < kendisi orj diziye hakim oldugundan dolayi. da ayrica kendisinin yorumunu dikkate aliyorum.

sayet onceki bolumleri izlemis ve hatirliyorsan :

nisa ve gamze nin bir konusmasi vardi. nisa orada gamze'ye aciklamisti, donerse-esimden bosanmayacagim vsvs.

bu laflari duyduktan sonra benim nisa karakterine empati dolayli sempatim otomatikman dibe inmisti. kendisine bunca seyi yasatan hayirsiz es'e toz kondurmamasindan dolayi.

< bu dedigim sahne nin oldugu bolum den ~ bugune kadar gelen surecte kendisinin hakan ile olan sahnelerine : katlanma ve izleme sebebim > sirf merve dizdar'in oyunculugu icn izliyorum,yoksa bastan sona sahneleri atlamalik sagliksiz bir iliski ornegi nisa ve hakan denkleminde yasanan tum sahneler.

toparlarsak ; nisa ozelinde resat hoca nin - yamanin annesinden son halkayi ogrenmesi ile hakan'a tumden yol verilir mi - bilemiyorum. @Mehmet Can 'in son mesajlarin dan birinde su nokta dikkat cekici :

''Hakan orjinal senaryoya göre dizi boyunca var.''

sayet hakan dizi boyunca olacaksa - en azindan nisa dan bosanmis sekilde ikame etsin,. diger turlu cidden artik cekilmiyor kendisinin yazilimi.
ozetle; bastan beri faul bir rol yazilimi...

nisa illa biri ile devam ettirilecekse de , bu ozgur sef olabilir veya benzer bir naif karakter-nisa'a birey olarak deger veren saygi duyan vs vb.

iyi seyirler.

Son düzenleme:
gelirse otomatik olarak diziyi canli izlemeyi birakirim. final den sonra onemli sahneleri youtube dan izlerim.

samimi ve acik soylemek gerekirse - ki, dizi baslamadan evvel ozellikle belirtmistim ; sahsen - kimi A sinif oyunculuk performansi izlemek icin bu diziyi gununde izleyecegimi belirtmistim. < gokce,baris,merve basta olmak uzere, selahattin ,gamze ,sonradan giren erdal gibi gibi oyuncularin performanslari baglaminda, kendi adima memnun kaldim ilk sezon ozelinde.... -diziye sonradan girecegi belli oldugunda o gun belirttigim gibi sureyya karakterini oynayan oyuncunun oyunculugunu yeterli bulmuyorum,bu isten onceki isinde de asiri egreti duruyordu oyunculugu...
<aziz dizisinde damla sonmez'in karsisinda oynatilmasi, akabinde damla nin dizi den cikmasi ile beraber dizinin geriye otomatik gidip finale ugramasi , . . ki, benzer yorumlar omer dizisinin youtube sayfasinda da bolca mevcut.

@Mehmet Can dizidasimizin da gecmiste bir kac kez belirttigi gibi, sureyya karakteri gereginden fazla tutuldu dizide. hatta bi ara gamze ve omer'in karsilikli sahnelerini mumla arar olduk ara bolumlerde... neyseki senarist yanlisdan donup diziyi ilk bolumlerdeki eksene dondurmeyi basardi, buda reytinge elbette olumlu yansidi....

2.sezona dair - olur da gokce bahadir dizi den ayrilirsa, kanimca bayagi izleyici kaybi olacagini dusunuyorum. . .
keza ,orj da yer alan uzak akraba ile olasi omer birlikteligine dizinin mudavimleri nasil bakar , bu da yoruma acik bir durum. omer-gamze kimyasini benimseyen cogunluk tarafin en azindan dizinin finaline kadar bu naif denkleme dokunulmamasini istemeleri bence dikkate ozellikle alinasi bir istek ve beklenti. tabiki dizinin uzun soluklu olmasina yonelik elbette yeni karakterler girecektir.misal sureyya,erdal ,eski es gibi gibi...

< burda kistas & yazili olmayan kural olmali ve de islemeli -o da bu bence : dengeyi kacirmamak,gereksiz yollara sapmamak .
tanim : ana ikilinin aurasi ve kimyasinin buyusunu bozmadan hikaye ilerlemeli diye dusunuyorum. tavsiye baglaminda.
------

aynen sevgili hobbit.
ozellikle bu son final bolumunde resat hoca nin > kizi nisa nin evindeki soylemleri bu anlamda kilitti. onceki mesajda dedigim gibi.
bu saatten sonra nisa nin hakan ile devam etmesi bana asiri anlamsiz geliyor.

bosanma icin birden fazla sebep mevcut.
ben bu ikili ozelinde ,bold bir yorum yapmistim gecmis bolumlerden birinde. bunu da sevgili @Mehmet Can dizidasimiza bolumu yorumlarken ozellikle deginmistim. < kendisi orj diziye hakim oldugundan dolayi. da ayrica kendisinin yorumunu dikkate aliyorum.

sayet onceki bolumleri izlemis ve hatirliyorsan :

nisa ve gamze nin bir konusmasi vardi. nisa orada gamze'ye aciklamisti, donerse-esimden bosanmayacagim vsvs.

bu laflari duyduktan sonra benim nisa karakterine empati dolayli sempatim otomatikman dibe inmisti. kendisine bunca seyi yasatan hayirsiz es'e toz kondurmamasindan dolayi.

< bu dedigim sahne nin oldugu bolum den ~ bugune kadar gelen surecte kendisinin hakan ile olan sahnelerine : katlanma ve izleme sebebim > sirf merve dizdar'in oyunculugu icn izliyorum,yoksa bastan sona sahneleri atlamalik sagliksiz bir iliski ornegi nisa ve hakan denkleminde yasanan tum sahneler.

toparlarsak ; nisa ozelinde resat hoca nin - yamanin annesinden son halkayi ogrenmesi ile hakan'a tumden yol verilir mi - bilemiyorum. @Mehmet Can 'in son mesajlarin dan birinde su nokta dikkat cekici :

''Hakan orjinal senaryoya göre dizi boyunca var.''

sayet hakan dizi boyunca olacaksa - en azindan nisa dan bosanmis sekilde ikame etsin,. diger turlu cidden artik cekilmiyor kendisinin yazilimi.
ozetle; bastan beri faul bir rol yazilimi...

nisa illa biri ile devam ettirilecekse de , bu ozgur sef olabilir veya benzer bir naif karakter-nisa'a birey olarak deger veren saygi duyan vs vb.

iyi seyirler.

Öyle bir hataya düşmeyeceklerini düşünüyorum bakalım

• Aynen
sukran'in ehliyeti almasi, kendi ayaklari uzerinde durmasi,- tahir'in en azindan esine ve ailesine esnek ve sevgiyle ,vicdanla yaklasmasi...
Orjinal dizide bu -ehliyet- konusu var, Şükran bu konuyu harika oynayabilir .
Oyuncunun devamı düşünülüyorsa olabilir. Asıl dizide olmadığı için Haluk da diziden çıktıktan sonra kendisine nasıl bir hikaye yazacaklar ben de merak ediyorum.
Aşk meşk değil de, Akive'nin arkadaş grubunun tek kişiyle sahnelenmesi diziye dair hayal kırıklıklarımdan. Gerçi arkadaşlardan biri Ömer'e değil de Gamze'ye yazıldı diyebiliriz. Mekan işleten kız olarak. Shtisel'in son sezonunun yavan olmasının bir sebebi bu karakterin diziden çıkması.

@Dante

Orjinal dizide bu -ehliyet- konusu var, Şükran bu konuyu harika oynayabilir .
oncelikle ellerine saglik orj dolayli sentez yorumun dan dolayi.

sukran karakterini oynayan oyuncu cok yetenekli ,saf yetenek turunden.
sana daha once bir kac kez deginmis ve ozellikle tavsiye ettigim > aramizda kalsin dizisini izlediginde bu yorumlarimi yuzde gulumseme ile cidden hatirlayacaksin diye dusunuyorum. kanimca kariyerinin galiba ilk ve en bold isi olan bu dedigim dizi de oyunculuk olarak inanilmaz islere imza atti,diziyi surukleyen bir kac disliden biri idi diye dusunuyorum . genc jenereden o donem peak bir solo oyunculuk sundu o kult dizi de. sonrasinda menajerimi ara dizisinde yer aldi,farkl bir tarzda. omer dizisindeki kaliteli oyunculugu benim adima surpriz olmadi. youtube da bir cok yorum var her bolumun altinda kendisini bayagi ovenler,, galiba ilk defa izliyorlar oyunculugunu,.. cok begenmelerine sahsen sasirmadim.

tanim ; iyiki omer dizisinde yer aliyor. iyiki yine gokce ve baris la beraber.

Oyuncunun devamı düşünülüyorsa olabilir. Asıl dizide olmadığı için Haluk da diziden çıktıktan sonra kendisine nasıl bir hikaye yazacaklar ben de merak ediyorum.
final bolumunden onceki izledigimiz bolumde karaktere egreti bir yaziilim yapilmisti,,finalde basa donduler diziye ilk girdigi naif kimlige. < boyle yazilmasi ve dizi de yeni sezonda da olmasini cok isterim. knimca iyi bir ikili olacaklar,bunu bir iki sahne de hissettirdiler karsilikli. bence.

Aşk meşk değil de, Akive'nin arkadaş grubunun tek kişiyle sahnelenmesi diziye dair hayal kırıklıklarımdan. Gerçi arkadaşlardan biri Ömer'e değil de Gamze'ye yazıldı diyebiliriz. Mekan işleten kız olarak. Shtisel'in son sezonunun yavan olmasının bir sebebi bu karakterin diziden çıkması.
dizi de karakterin derinligi adina bi sekilde bir yan yazilim yapilsa fena olmaz bence. o yuzden br partner onerisi yaptim. mevcut haliyle kendisi her zor anda omer ve gamze nin melegi gbi adeta . :) gonlum daha fazlasini istiyor. o da mutlu olsun hep beraber vakit gecirsinler.pikniktir ,tiyatro dur vs, bu ve buna benzer sahneler yazilabilir -gibi gibi.
yeni sezon da yeni oyuncular elbette girecektir diye dusunuyorum.
sence kimler olabilir veya olmasini isterdin ?

• Harika
yeni sezon da yeni oyuncular elbette girecektir diye dusunuyorum.
sence kimler olabilir veya olmasini isterdin ?

Senaryonun bu haliyle kuzen mevzusuna girmelerini beklemiyor ve istemiyor olsam da -Zaten Gökçe Bahadır'ın ardından başrol olarak gelebilecek maks. 30 - 35 yaş civarı kadın oyuncu yok- yakın zamanda yıldızı parlayan Devrim Özkan belki ama o fazla uzun, ya da Cemre Gümeli. Bu olur bak. Hazır dizisi de bitmişken. 😎

-Fantaziyi bir kenara bırakırsak- Ömer'in babannesinin hastane sürecinde amcası olarak tek başına Haluk Bilginer gelebilir. Reytinge büyük katkısı olur. Orjinal dizide küçük kardeş idi, burada abi olarak gelir.

Haluk Bilginer demişken, eğer diziyi Gülseren Budayıcıoğlu etkisiyle drama çevirmeselerdi, olması gerektiği gibi 3 sezonu da kapsayacak şekilde; süre uzunluğunu da hesaba katarak yeni karakterlerle zenginleştirip uyarlamalarını isterdim. (Gamze'nin ailesinin, doktorun da olmasını isterdim mesela. İki aile arasında ev sahibi kiracı durumu olmayacak ama.)

İşte bu uyarlamada Reşat'ı Haluk Bilginer'in oynamasını isterdim. Baba dizisinin oluşturduğu hayal kırıklığını seyirciden alırdı. Ama en başta dediğim gibi aslında Reşat'ın kardeşine de epey uygun. O karakterde de İhsan Yıldırım'dan esintiler görebiliriz.

Orjinal senaryoya göre Süreyya ile nişanlı iken bir ressam ile tanışmaları gerekiyordu. Ama böyle bir karakter gelmedi. Bunlar hikayeyi o sürede Süreyya odaklı hale getirdiler. Bu iyi bir karakter değildi, Akive bir süreliğine o adamın yanında gölge ressamlık yapıyordu.

Haluk'u oynayan oyuncu aslında bu rolle gelebilirdi. Çok uyardı.

Süreyya'dan ayrıldıktan sonra babası evden kovuyordu. Bu sırada dizi boyunca hikayede olacak başka bir koleksiyoncu ile tanışıyordu. Zengin koleksiyoner rolü yapabilecek oyuncu lazım. Kimseyi yakıştıramadım bildiklerimden.

Dizide bu hikayeleri de uyarlamalarını isterdim.

Ömer dizisi ile Kızılcık Şerbeti dizisinin aynı dönemde olması bence tesadüf değil, Ömer'in ressamlığını Nursema'nın hattatlığı olarak bize uyarlamışlar Kızılcık Şerbetinde. O yüzden Ömer'de o konulara girmediklerini düşünüyorum ama ressamlık konusuna girmeyince de senaryo biraz da eksik kaldı.

@Dante

Sence kimler gelebilir? Ya da kimleri isterdin; bu karakteri şu oynasaydı dediğin oldu mu?

Son düzenleme:
Senaryonun bu haliyle kuzen mevzusuna girmelerini beklemiyor ve istemiyor olsam da -Zaten Gökçe Bahadır'ın ardından başrol olarak gelebilecek maks. 30 - 35 yaş civarı kadın oyuncu yok- yakın zamanda yıldızı parlayan Devrim Özkan belki ama o fazla uzun, ya da Cemre Gümeli. Bu olur bak. Hazır dizisi de bitmişken. 😎
oncelikle tekrardan merhabalar sevgili mehmet dizidasim. her zamanki gibi *orj dizi ile sentezin- okumasi kaliteli ve doyurucu oluyor ,ellerine saglik.

acik soylemek gerekirse ; gokce nin muadili ayni jenereden bir iki oyuncu mevcut A klas turde. evrim alasya gokce disinda en begendigim oyunculardan. suan dizisi devam ediyor .

devrim ozkan'i kendi jenerasyon ve ekrana yakismasi dolayli bende begeniyorum.hem son ghbg _ hem oncesindeki ramo dizisinde sergiledigi dikkat cekici oyunculugu dolayli. fakat burda su noktaya kendimce sunu yazmak isterim,
hem devrim ,hem sureyya'yi oynayan oyuncu kanimca bu dizinin agirligini kaldiracak oyuncular degiller skala dolayli. . .
geldikleri gibi bir kac bolume gidecek bir denklem. <-ozellikle ana rollerdeki gokce ve merve gibi a sinif klas oyuncularin solo bireysel ve karsilikli performanslari kendi sahnelerini devlestirdigi icin,
-> ister istemez dizinin yan rollerindeki kadin oyunculari adina yer aldiklari sahnelerde bu bariz siritiyor diye dusunuyorum . gokce ve merve tecrube,yetenek dolayli ozgun aura ve sahneyi tasimalari yukseltmeleri baglaminda bariz avantajlilar alt jenereden gelen hem cinslerine karsi.

cemre'yi hatirlayamadim afedersin . :(

-Fantaziyi bir kenara bırakırsak- Ömer'in babannesinin hastane sürecinde amcası olarak tek başına Haluk Bilginer gelebilir. Reytinge büyük katkısı olur. Orjinal dizide küçük kardeş idi, burada abi olarak gelir.
keske olsa haluk ustad. dizi oyunculukta tamlanir nirvanaya ulasir.
baris falay ve haluk ustadin karsilikli dokturmeleri.
keza , utopik olsa da -selcuk yontem dizi de olsaydi dedigim a klas usta oyunculardan. >
selcuk yontem'i dizi de omer ile ilisik ressam/hattat vs baglaminda omer'in ustasi ,akil hocasi vb gibi bir rolde gormeyi cok isterdim.

Haluk Bilginer demişken, eğer diziyi Gülseren Budayıcıoğlu etkisiyle drama çevirmeselerdi, olması gerektiği gibi 3 sezonu da kapsayacak şekilde; süre uzunluğunu da hesaba katarak yeni karakterlerle zenginleştirip uyarlamalarını isterdim. (Gamze'nin ailesinin, doktorun da olmasını isterdim mesela. İki aile arasında ev sahibi kiracı durumu olmayacak ama.)
bizim versiyonu bu sekilde ilginc bir matematige koymuslar. yan daire olayi.

bence de daha genis skala olurdu dedigin sekliyle. bizim versiyon ev,mahalle,,basrol ikili dolayli kiz kulesi sahneleri , bir iki yeme icme mekani ve okul ekseninde isleniyor. arada karakol onu, mahkame salonu,resat hoca calistigi oda sahneleri ekden islendi. unuttugum elbette vardir,ilk aklima bunlar geldi.

dizi de en begendigim sahne bolgeleri - sahil ,kiz kulesi , mahallede yururken yasanan diyaloglar, ev cekimlerinde,ozellikle omer gamze'li olanlar melonkolik oluyor, hatta ilk bolumlerde goruntu yonetmenine sapka cikarmistim cekim acisi ,art house vari renkler ve acilar ve bun bagli muthis muzik secimleri ile bezeli flashbackli arka plan cekimler,cok klasti.
sonraki bolumler basrol ikili dedigim gibi arka plana itilince,bu sihir de kayboldu. sonraki bolumlerde anca nalbur da olan sahnelerle geri getirebildiler bu aurayi...

İşte bu uyarlamada Reşat'ı Haluk Bilginer'in oynamasını isterdim. Baba dizisinin oluşturduğu hayal kırıklığını seyirciden alırdı. Ama en başta dediğim gibi aslında Reşat'ın kardeşine de epey uygun. O karakterde de İhsan Yıldırım'dan esintiler görebiliriz.
kesinlikle katiliyorum.

yine de, baris falay'in klas oyunculugu ile karakter benim adima siritmadi.
bir iki sahne haric 😛 < > kerpeten ali'ye donustugu sahneler de resat hoca dan eser yoktu. misal,son bolumde hakan'a ayar verdigi yerler.

Orjinal senaryoya göre Süreyya ile nişanlı iken bir ressam ile tanışmaları gerekiyordu. Ama böyle bir karakter gelmedi. Bunlar hikayeyi o sürede Süreyya odaklı hale getirdiler. Bu iyi bir karakter değildi, Akive bir süreliğine o adamın yanında gölge ressamlık yapıyordu.

Haluk'u oynayan oyuncu aslında bu rolle gelebilirdi. Çok uyardı.
ana cast secimi isim olarak cok iyi bulmustum. gokce,baris,merve basta olmak uzere. selahattin'i ise -ilk defa izledim.
yan roller de iyi dusunulmus karakter oyunculari.ozellikle iki ailenin diger fertleri baglaminda.

sonradan girenlerden sureyya bir cok yonden egreti duruyordu, yazilimi da tuzu biberi oldu.

erdal iyiki girdi dedigim iyi oyunculardan. umarim kalici olur, hatta diziye derinlik katma adina onun tarafini da isleseler cok iyi olur.ailesi kim, yolu bu semte nasil dustu tekrardan vs vb.

Süreyya'dan ayrıldıktan sonra babası evden kovuyordu.
omer evden yanilmiyorsam 2 defa kovuldu. :) birinde tek basina,digerinde gamze ile beraber nalbura gectiler.
gerci son 2 bolumdeki olaylar dan dolayi bu son adim da muamma kaldi.

Bu sırada dizi boyunca hikayede olacak başka bir koleksiyoncu ile tanışıyordu. Zengin koleksiyoner rolü yapabilecek oyuncu lazım. Kimseyi yakıştıramadım bildiklerimden.

Dizide bu hikayeleri de uyarlamalarını isterdim.
yas skalasi nedir bu zengin koleksiyonerin ?

Ömer dizisi ile Kızılcık Şerbeti dizisinin aynı dönemde olması bence tesadüf değil, Ömer'in ressamlığını Nursema'nın hattatlığı olarak bize uyarlamışlar Kızılcık Şerbetinde. O yüzden Ömer'de o konulara girmediklerini düşünüyorum ama ressamlık konusuna girmeyince de senaryo biraz da eksik kaldı.
kesinlikle. simdilik icimde ukte olarak duruyor omer'in bireysel tarafina yeterince girilmemesi. su ressamlik isine bir girilse guzel olacak.
gecmis bolumlerden birinde gamze tesvik edici laflar yapti,ama omer ustunde durmadi, acil is vs dedi.

bence de genel hikaye icerisinde bu yonler islenmeliydi....
@Dante

Sence kimler gelebilir? Ya da kimleri isterdin; bu karakteri şu oynasaydı dediğin oldu mu?

zor soru.

a sinif usta oyuncular ,oyunculuklar dolayli kendi daimi listemdem yazmak isteseydim,,, haluk ustadi sende yazmissin,, ben haluk dahil selcuk yontem, ugur yucel,cetin tekindor dortlmesini ozel bulurum oyunculuk ve auralari dolayli. bunlardan biri veya ikisi dizi de olsa efso olurdu da,zor olur. birinin dizisi devam ediyor,digerleri tiyatro vs ile mesgul oldugundan gelirler mi bilemiyorum. dedigin gibi keske 2.sezonda haluk ustad olsa.

genc jenereden aktris olarak, dizi de olsa dedigim >
bige onal'i da begeniyorum farkli bir kimyasi var.

• Harika
yas skalasi nedir bu zengin koleksiyonerin ?

50 - 65 arası diyebiliriz.

Senin de bahsettiğin gibi oyunculuk açısından Selçuk Yöntem tam bu role uygun. Güven Kıraç veya Uğur Yücel de olabilir. Çetin Tekindor'u da kadroda görmek güzel olurdu.
cemre'yi hatirlayamadim afedersin . :(

100 Yıllık Mucize'de Süreyya'nın gençliğini oynuyordu en son. Bay Yanlış ve Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı'nda oynadı.

50 - 65 arası diyebiliriz.

Senin de bahsettiğin gibi oyunculuk açısından Selçuk Yöntem tam bu role uygun. Güven Kıraç veya Uğur Yücel de olabilir. Çetin Tekindor'u da kadroda görmek güzel olurdu.
guven ustadi iyiki yazmissin. keske o da olsaydi. hatta,
benim adima oyunculugunu ozel buldugum ozgun tarzi olan erkan can ,> izlediklerim arasinda kapalicarsi dizisinden bugune -arada takva ,gemide filminde de - dokturen bu usta ismini de gormek isterdim .

100 Yıllık Mucize'de Süreyya'nın gençliğini oynuyordu en son. Bay Yanlış ve Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı'nda oynadı.
malesef bu dizileri henuz izlemedim . ikisi donem isi galiba, bay yanlis ise yaz isi yanilmiyorsam ?

-sahsen,dedigim gibi,illa biri gelecekse - keske bige onal gelse.

• Beğendim

dizinin youtube resmi sayfasinda muthis bir kolaj serisi eklenmeye basladi bir suredir... ustte ekledigim gamze omer ozelindeki kolaj ise part 15 .

acikcasi
nadide ikilimiz ozelindeki tum kolaj serisinden hangisini eklesem bilemedim. . .hepsi birbirinden degerli bence...

yaz arasi bitene dek *kolajlarin hepsini izlemek ~ diger anlamiyla asklarinin ilk km taslarin dan bugune ne tur mesakkatli yollardan gecip kavusmalarini tekrardan gormek biz izleyenleri adina adeta leziz bir gorsel solen olacak naif ikilimize dair.....

iyi seyirler.

• Beğendim
yeni sezona dair yeni katilimlar kimler olacak merak ediyorum.
ozgur daniel foster hamlesi disinda pek bir katilima denk gelmedim, olmussa da- kacirmis olabilirim.

Bu katılım hk. Yorum yapamıyorum. 😮‍💨 Orjinalde bu tarz biri yoktu @Dante

orj dolayli aciklama icin her zamanki gibi tesekkurler sevgili mehmet dizidasim.

.

ailesi ile birlikte hikayeye dahil olan , , ,

hmm.

peki, sence - nasil bir gidisat olur - kendisinin rolu ve genel konumu.

tayanc bey dizi de devam ediyorsa ( etmesini sahsen cok isterim) , yeni gelen cocuk onunla mi ilgili ?,,, kimin ailesi ile dahil oluyor , devreler yandi bende.
tayanc'in ailesi gibi bir durum var mi - suan bolumleri hatirlamiyorum,,, :(
1.sezon hikayedeki isimler den bagimsiz, yeni bir aile mahalleye geliyor da olabilir . . .

senaristin kalemini bastan beri , bence bazi gereksiz donemler haric(ornk; omer'e birinin getirilmesi donemi,,) farkli ve kalite buluyorum...

ozellikle ince noktalar bakimin dan ilgi cekici detaylarla bezeli kareler oluyor. diyaloglar, cekim acisi ,kamera renk filtre secimi, dekor ic dis mekan kullanimi ve genel anlamda cekimleri *ozellikle omer ~gamze sahnelerinde oldukca begendigim yonlerdi teknik anlamda....

art house tarafi da keza gamze ~ omer dolayli tadimlik ve cok yerinde kullaniliyor oldukca da basarili ... mesela bu yeni sezon tanitimda da oldugu gibi ,,<- omer'in gamze'yi hayal ettigi sekans renk,isik,muzik sound kullanimi ve genel cekim.

ailecek heyecanla yeni sezonu bekliyoruz.

iyi seyirler.

• Beğendim
degerli sanatcimiz harun kolcak'in - yasasin- albumun den ;
derbeder sevdali sarkisinin adeta nakarati gibi bir -tanitim olmus. . .

simsiyah akşam yerlere indi
yine saatler kederli
kalbime sanki ir bıçak değdi
ümitlerim karalar giydi

bir gelen bir soran olmaz
yalnızlık her yerde
gel de tut ellerimden
kayboldum hüzünlerden

bendeki resmin her gece ağlar
senin için yanmaz mı
yokluğun yangın bağrımı dağlar
bir ömür böyle yaşlandı

ben unutsam kalp unutmaz
bu bitmeyen sevdayı
sen yarattın bak ellerinle
bir derbeder sevdalı

2.tanitim bir iki tik daha iyi olmus. ozellikle giris sekansi 00-10 saniye arasi gecis arty house stilinde kamera gecisi,filtre renkleri ve de arka plan muzigi ile -bayildim .

yeni sezon - ilk bolumu gorusune gore : omer Vs tahir olacak .
omer, her iki tanitimda da muthis yansitma yapmis ''bitik derbeder sevdali ruh hallerini''... ailecek sabirsizlikla bekliyoruz yeni sezonu.