aklin yolu bir gibi... ilk bolumler baglamindaki uyum kimya dolayli bakildiginda, mantikli bir cikis bu son karar.Ömer sonunda nişanı atıyor. Yakında Süreyya'dan ayrılacak demiştim. Shtisel'in aksine hemen diziden çıkmaz ama. Sezon sonuna kadar arka planda da olsa kalacaktır. Burada biraz entrika görebiliriz.
uyum ve kimya ,+ olarak cok cok iyi oyunculuk performanslari dolayli ^ ben mantikli buluyorum lale veya gul cicegi dolayliÖmer ile Gamze'nin lale devri başlıyor. Bol bol Ömer - Gamze izleyeceğiz.
artik eskisi gibi olmaz bence. hatta bu baglamda kirilma ani ise; bir onceki mesajimda(bolum spoiler mesajim) emine dolayli belirttigim noktalar. nisa kabul etse de donusu,Hakan da Nisa'ya dönüyor. O da dizide daha aktif olacak.
nisa nin konusunda, son bolum ,Nisa'nın hikayesinin biraz daha sakinleşmesi lazım ama illa ki dramlaştırırlar. Orada biraz farklılaştırarak Shtisel 2. Sezon konularına girecekler gibi.
yaman iyiki diziye gelmis hem rol hem oyuncu profili olarak. rolu siritmiyor, ayrica emine icin de distan bi nevi guc oldu. diger turlu asiri agir dozda yaziliyordu emine ve evdeki sahneleri.Yaman konusu da 180 derece farklı ve 2. Sezondaydı.
sukran kanimca, bolume emine ile beraber damga vurdu solo performanslar baglaminda.ikiside cok iyidiler kendi sahnelerinde.Tahir - Şükran çiftinin fare konusunu burada farklı işlemişler. Shtisel'de eve fare giriyordu.
Genel itibariyle olayları ek karakterlerle ve çok farklı aktarsalar da temelde Shtisel'in hikayesine bağlı kaldıklarını söyleyebilirim.
artik eskisi gibi olmaz bence. hatta bu baglamda kirilma ani ise; bir onceki mesajimda(bolum spoiler mesajim) emine dolayli belirttigim noktalar. nisa kabul etse de donusu, emine_ve_kendisi dolayisiyla nisa nin babasi vs hakan'a iyimser olmazlar diye dusunuyorum.
(*) ,Bu kısmı ben de nasıl uyarlayacaklar merak içindeyim. Emine orjinalindeki gibi babası Hakan'ı yerin dibine sokacaktır. *Shtisel'de Ruchami babası Lippe'ye hakkında sokağa asmak için afişler hazırlayıp, Nazi diyordu. Babası kızı zor ikna ediyordu. Onlar için küfürden beter*. Annesi de ilk başta soğuk davranıyordu. Sonra başka olaylar oluyor, konu değişiyordu.
orj dizi bayagi bold hava da anladigim kadariyla
bu arada, nisa-hakan dolayli sormayi unuttum ;
hakan
ne diye cat kapi geri geldi ? , - var bir seyler. . .
yaman'in *annesi de kendi evlerine donmus olsa gerek...
cok ilginc bir hal olacak nisa'nin *kendisini ogrenmesi dolayli beraberinde islenecek sahneler....
birde su dikkatimi cekti - yaniliyor olabilirim -orj da boyle bir durum belki vardir yaman'in annesi, yuzlesme esnasinda ortam sakinlesince iceriye giderken karnini mi tutuyordu benmi yanlis gordum ?
bence de.Orjinal dizinin dram sayılabilecek kısımları, daha önce uzun bir özel mesajda anlattığım son sezon hariç hep Giti (Nisa) ile ilgili olan sahneler. O da genelde ilk sezon ve 2. Sezon başları.
Muhafazakarlık açısından bizdeki aile Nişantaşı kalıyor orjinalin yanında. Elisheva (Gamze) de aynı çevredendi.
Seküler - Muhafazakar karşılaşması aileler ile ilgili yoktu. Sadece Ömer'in ressamlığı ile ilgili seküler - muhafazakar ayrımı vardı.
Aslında hikayeyi çiftlerden ziyade biraz da bu yöne kaydırmalılar. Orada da ciddi hikaye potansiyeli var.
Kurguda kesilmiş veya izleyicinin hayal gücüne bırakılmış olabilir, ya da gelecek bölümde Hakan tarafından açıklanabilir.
Son kısım benim de dikkatimi çekti.Hamile olabilir. Hakan'ın Evi terk etmesinin sebebi de bu bence.
(*) , son bolum uzerinden konusursam ; emine ve yaman bu kadar cabalamasalar di, aileden uzakta hakan bildigini yaparak yasamaya devam edecekti. emine ve yaman bi nevi comak soktu diyebilirim -surec dolayli son bolum baglaminda. iyi de oldu. simdi tum taslar ortaya dokulecek-umarim. malesef bu tur durumlarda en cok olan cocuklara oluyor -cok yazik.Orjinalde Hakan *ne *yaşıyorsa aileden *uzaktayken yaşıyordu. Bitirdikten ve pişman olduktan sonra geri dönüyordu.
ben bizim versiyonu emine ozelinde cok basarili buluyorum.oyunculugu ve rolu iyi yasiyor yasatiyor... yaman'in eklenmesine de ayrica memnun oldum. ikili dolayli bolca sahne yazabilirler gibi,,okul, muzik ek isi , ailelerin durumu ekseninde...Emine'nin orjinal dizide yaşadığı aşk ile yaman ile yaşadıkları bambaşka işleniyor.
yan rollerin onemi kimi projelerimizde onem arz ediyor. hikaye genisligi cercevesinde. dolayisiyla , yaman ve annesi, yasak ask vs dolayli dram pasajlari bol yazilir gibi, simdilik nisa ve cocuklarinin dramini izledik hakan yuzunden ve dolayli.Hakan'ın Nisayı aldattığı kadın ve oğlu Yaman yoktu orjinalinde, görünmüyordu o kadın. Çiçek hanımın orjinali ile bağı da yoktu haliyle.
bizim dizinin suresi uzun oldugundan tum oyuncularin ayrintisi islenecek gibi .Çiçek hanım da olduğu gibi işlenmiş diyebilirim. Shtiselde sahnesi daha fazlaydı ama.
Parayı bence mekan için kullandılar.< islettikleri mekan(isci degiller yaniliyor muyum) ,olasi dogacak yeni cocuk vs dolayli , , , -diger tarafta nisa ve cocuklari kendi baslarina kala kalacaklar.. bu ucgen nasil cozulecek ayri bi soru.
Yaman - Emine bu çifti tuttum ben 👍 Güzel Günlerdeki Derin ve Ayşim gibi olabilirler. Yaşça bana hitap etmeseler de (36'yım) sevimliler.ben bizim versiyonu emine ozelinde cok basarili buluyorum.oyunculugu ve rolu iyi yasiyor yasatiyor... yaman'in eklenmesine de ayrica memnun oldum. ikili dolayli bolca sahne yazabilirler gibi,,okul, muzik ek isi , ailelerin durumu ekseninde... Emine part time calisirsa, burdan da sahneler cikabilir ,ornk, yaman ile beraber-onun asisti ile is bulup calisma gibi gibi.
evet , mekan icin olmasi daha olasilik.Parayı bence mekan için kullandılar.
Yaman - Emine bu çifti tuttum ben 👍 Güzel Günlerdeki Derin ve Ayşim gibi olabilirler. Yaşça bana hitap etmeseler de (36'yım) sevimliler.
ben oyunculuk dolayli emine nin fark edildigini dusunuyorum. ilk bolumden son bolume -bayagi fazlaca izleyici yorumlarin da ovguler devam ediyor...sahsen ilk bolume dair yorumumda da belirtmistim -ilk bolum performansindan geldigimiz son bolume dek performansi dikkat cekici sekilde artarak devam ediyor olmasi bence onemli bir detay kendisi adina ,,, dizi de bundan sonra da alacagi her sure arti bir cizgi katacaktir suphesiz...dolayisiyla ,kariyerinin basindaki potansiyelli ve yetenekli genc kardesimiz adina mutlu oldum .
Oyuncuların ses ve enstrüman çalma konusunda da iyi olmaları bu tarz karakterlerin sahnelenmesinde iyi oluyor diye düşünüyorum. Her karakter sonuçta ayrı bir dünya. Bu karakterlerin işleri, hobileri vb. Özelliklerinin özenle yansıtılması izleyici açısından iyi oluyor. Oyuncu müzik konusunda da yetenekli olmasaydı, Playback yapsalardı sahne bu kadar iyi olmazdı. O da bir seçenek sonuçta.sesini nasil buldun yaman'in ?
tesekkurler .
fragman da yok yok adeta ~ neler eksik siz tamamlayin arkadaslar
sizi bilmem fakat -bence fragman basli basina yorumlarla irdelenmeyi hak ediyor.
@Mehmet Can , @Angelica , @Aserat ve izleyen diger forumdaslar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?