Star Ömer - Dizi Yorumları

21. BÖLÜM FRAGMANI (Sezon Finali)
Fragmanda Nisa kısmı hiç yok , Süreyya yok. Daha heyecanlı bir fragman da hazırlayabilirlermiş ama bu da güzel.

Demek çoğu şeyi bölüme saklamışlar. Umarım güzel bir sezon finali izleriz. Haftalardır Sezon finali tadındaydı zaten.

Evli kadını nereye götürüyor anlamadım.

Devamı spoiler.

(Orjinalde de evlenmeden önce Elisheva'nın yurt dışına gitmek istemesi ile ayrılıyorlardı.)

Fragmana göre temelde orjinale dönüş var diyeceğim de Gökçe Bahadır'ı diziden çıkarmazlar, zannetmiyorum. Bu haliyle 3. Sezonluk dizinin tek sezonunu, onu da tarz olarak bambaşka kitleye hitap edecek şekilde uyarlayarak güzelim projeyi mahvettiler zaten.

Umarım hem Gökçe Bahadır'ın devam ettiği, hem de Ömer'in kuzeninin de gelip Gamzeye rakip olduğu bir senaryo yazmazlar. Bir karar versinler ikisi arasında.

Babaanne orjinale göre hemen ölmeyecek. 2. sezon başlarında kaza geçiriyordu diye hatırlıyorum zamanlama olarak. Sonra Reşat'(shulem)'in kardeşi ve onun ömer(Akive) ile yaşıt kızı (libbi)geliyordu belçikadan. Bizde kardeşi değil de abisi almanyadan gelir. (Gelecekse umarım Haluk Bilginer ile anlaşırlar, yoksa dizinin reytinglerde işleri zor) 2.Sezonun ortalarına doğru başka bir zamanda babaanne ölüyordu.

Mevcut senaryoyla yapmaları gereken mutlu bir final veya orjinalinde 2. Sezon başında gelen Libbi'nin 3. Sezon başında diziden çıkışını Elisheva(Gamze)'ye yazmak.

Reactions: Angelica

Gökçe devam eder bence ya

Reactions: Mehmet Can

Dizide bir farklılık yok bence orjinalindeki olayları değiştirerek yazıyor bence ya

geriye benim adima : gamze nin annesi ve hakan ,birde yaman'in annesi kaldi, sahnelerini izlemesi zor olan. onlarda cikarsa 4/4luk olacak geri kalan kadro.

Hakan orjinal senaryoya göre dizi boyunca var. Ama nedense dizi başındaki evi terk etme olayı haricinde 180 derece ters yansıtılıyor. Normalde böyle ...... (Buraya istediğiniz kötü sözü yerleştirebilirsiniz) olmaması gerekiyordu. Hatta genel itibariyle iyi bir karakterdi.

Yaman'ın annesi diziden çıkarsa Hakan orjinal dizidekine yakın hale dönebilir. Çok da iyi biri olabileceğini sanmıyorum ama. İlk sezonu genel itibariyle değerlendirdiğimde tam dizi uyarlamadan çıktı kendi hikayelerini yazıyorlar artık dediğim yerlerde hep bir şekilde hikayeyi rayına oturttular. Yaman'ın annesinin diziden çıkışı da buna sebep olabilir diye düşünüyorum. Yaman'ın annesinin, Emine ile Yaman'ın bir araya gelmesine vesile olması durumu da var. Normalde Hakan'ın yurt dışı olayı ile Emine'nin aşk hikayesi biri bitince diğeri başlayan ve iki ayrı sezonda olan olaylar. Bu yaşananlar olmasaydı Emine'ye partner yazamazlardı kolay kolay.

Sonuna kadar katılıyorum çok güzel sezon finaliydi ya

Valla hiç bir fikrim yok ama Ömere yeni partner geleceğini sanmıyorum ya

Valla hiç bir fikrim yok ama Ömere yeni partner geleceğini sanmıyorum ya
Orjinal dizide ilk sezon sonunda Gamze(Elisheva) İngiltere'ye gidiyor, Ömer(Akive) onunla gelmiyor. 2.sezon başında Ömer'in babaannesi ilk başta kaza geçiriyor. Ömer'in babası Reşat/Shulem'in küçük kardeşi olan amcası Nuchem ve kızı Libbi Belçika'dan geliyor.Bizde olursa muhtemelen büyük amcası ve kızı Almanya'dan gelirler. Sonra bir süre sonra babaannesi ölüyor. Sezon sonunda kuzeniyle severek evleniyor.

Bizde Süreyya konusunu entrikalı şekilde gereğinden fazla uzattıkları gibi aynı anda dizide olmayan Gamze ile Libbi'nin uyarlamasını birbirlerine rakip olarak karşı karşıya getirmek gibi bir hatayı umarım yapmazlar.

Ömer dizisi bu senaryoyla Ömer - Gamze aşkının mutlu veya mutsuz bir sonuyla sezon ortasında tek sezonluk dizi uyarlaması olarak çok da dallanıp budaklanmadan bitmeli.

Reactions: Angelica

Bakalım ne olacak

@Dante'ye katılıyorum bir çok konuda. Nisa neden hala boşanmıyor. Babası da artık her şeyi biliyor. Para gondermedigini ve olan parayı çar çur ettiğini. Sadece Yaman'ın annesi olayını bilmiyor Reşat. Sırf bunu bilmediği için senarist Nisayı boşamıyor ise bana çok saçma geliyor. İşe girmemesi ve olan parayı çalıp harcaması bile boşanmak için yeterli bir sebep.

Birkaç gece önce gününde izleyemediğim sezon finalinin tekrarına denk geldim ve Tuna'yı Haluk'tan alıp Ömer'in evine getirdikleri sahneyi bölüm sonu olarak kabul ettim kafam o kadar rahat ki.

Öyle bir hataya düşmeyeceklerini düşünüyorum bakalım

sukran'in ehliyeti almasi, kendi ayaklari uzerinde durmasi,- tahir'in en azindan esine ve ailesine esnek ve sevgiyle ,vicdanla yaklasmasi...
Orjinal dizide bu -ehliyet- konusu var, Şükran bu konuyu harika oynayabilir .
5-erdal'in , gamze nin mekan isleten kankasi ile yeni baslangic yapmasi...
Oyuncunun devamı düşünülüyorsa olabilir. Asıl dizide olmadığı için Haluk da diziden çıktıktan sonra kendisine nasıl bir hikaye yazacaklar ben de merak ediyorum.
6- omer'in kankasina partner gelmesi. kendisi muthis bir dost,bence boyle bir incelik yazilmali karaktere dair.
Aşk meşk değil de, Akive'nin arkadaş grubunun tek kişiyle sahnelenmesi diziye dair hayal kırıklıklarımdan. Gerçi arkadaşlardan biri Ömer'e değil de Gamze'ye yazıldı diyebiliriz. Mekan işleten kız olarak. Shtisel'in son sezonunun yavan olmasının bir sebebi bu karakterin diziden çıkması.

@Dante

yeni sezon da yeni oyuncular elbette girecektir diye dusunuyorum.
sence kimler olabilir veya olmasini isterdin ?

Senaryonun bu haliyle kuzen mevzusuna girmelerini beklemiyor ve istemiyor olsam da -Zaten Gökçe Bahadır'ın ardından başrol olarak gelebilecek maks. 30 - 35 yaş civarı kadın oyuncu yok- yakın zamanda yıldızı parlayan Devrim Özkan belki ama o fazla uzun, ya da Cemre Gümeli. Bu olur bak. Hazır dizisi de bitmişken. 😎

-Fantaziyi bir kenara bırakırsak- Ömer'in babannesinin hastane sürecinde amcası olarak tek başına Haluk Bilginer gelebilir. Reytinge büyük katkısı olur. Orjinal dizide küçük kardeş idi, burada abi olarak gelir.

Haluk Bilginer demişken, eğer diziyi Gülseren Budayıcıoğlu etkisiyle drama çevirmeselerdi, olması gerektiği gibi 3 sezonu da kapsayacak şekilde; süre uzunluğunu da hesaba katarak yeni karakterlerle zenginleştirip uyarlamalarını isterdim. (Gamze'nin ailesinin, doktorun da olmasını isterdim mesela. İki aile arasında ev sahibi kiracı durumu olmayacak ama.)

İşte bu uyarlamada Reşat'ı Haluk Bilginer'in oynamasını isterdim. Baba dizisinin oluşturduğu hayal kırıklığını seyirciden alırdı. Ama en başta dediğim gibi aslında Reşat'ın kardeşine de epey uygun. O karakterde de İhsan Yıldırım'dan esintiler görebiliriz.

Orjinal senaryoya göre Süreyya ile nişanlı iken bir ressam ile tanışmaları gerekiyordu. Ama böyle bir karakter gelmedi. Bunlar hikayeyi o sürede Süreyya odaklı hale getirdiler. Bu iyi bir karakter değildi, Akive bir süreliğine o adamın yanında gölge ressamlık yapıyordu.

Haluk'u oynayan oyuncu aslında bu rolle gelebilirdi. Çok uyardı.

Süreyya'dan ayrıldıktan sonra babası evden kovuyordu. Bu sırada dizi boyunca hikayede olacak başka bir koleksiyoncu ile tanışıyordu. Zengin koleksiyoner rolü yapabilecek oyuncu lazım. Kimseyi yakıştıramadım bildiklerimden.

Dizide bu hikayeleri de uyarlamalarını isterdim.

Ömer dizisi ile Kızılcık Şerbeti dizisinin aynı dönemde olması bence tesadüf değil, Ömer'in ressamlığını Nursema'nın hattatlığı olarak bize uyarlamışlar Kızılcık Şerbetinde. O yüzden Ömer'de o konulara girmediklerini düşünüyorum ama ressamlık konusuna girmeyince de senaryo biraz da eksik kaldı.

@Dante

Sence kimler gelebilir? Ya da kimleri isterdin; bu karakteri şu oynasaydı dediğin oldu mu?

Son düzenleme:
yas skalasi nedir bu zengin koleksiyonerin ?

50 - 65 arası diyebiliriz.

Senin de bahsettiğin gibi oyunculuk açısından Selçuk Yöntem tam bu role uygun. Güven Kıraç veya Uğur Yücel de olabilir. Çetin Tekindor'u da kadroda görmek güzel olurdu.
cemre'yi hatirlayamadim afedersin .

100 Yıllık Mucize'de Süreyya'nın gençliğini oynuyordu en son. Bay Yanlış ve Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı'nda oynadı.