Türkiye’yi, Türk insanını bu kadar iyi çözümlemek ve bunu çok net bir şekilde anlatabilmek gerçekten inanılmaz. Bu yönüyle Şahsiyet’e de çok benzetiyorum, Akif karakteri de Agah’a çok benziyor zaten.
“Taner hoca” karakteri birisine gerçekten inanılmaz derecede benziyor... Halkı selamlaması, manüplasyon yeteneği, hayatta en değer verdiği şeylerin itibar, şan, şöhret, para gibi unsurların olması, dini terimlerden faydalanması, videolar üzerinden karşısındaki insanı bitirmeye oynaması... Neyse...
Taner hocaya koşulsuz şartsız inanan kitle de malum tabii. Dediğim gibi tam bir Türkiye portresi çizilmiş, çok da başarılı olmuş. Yakalayamadığımız göndermeler de mevcuttur muhakkak. Tabii bu düşüncelerim sadece bu bölüm özelinde değil, ilk bölümden beridir bu işi çok iyi yapıyorlar.
Dizi daha uzun süre devam etse muhtemelen Taner’in arkasındaki örgüte de daha derinlemesine girilecekti ama sonraki bölüm bu konu biraz hızlandırılmış bir şekilde çözümlenir herhalde. Kimse masum değil dizide ve bu da sevdiğim bir diğer husus. Tabii masum değil derken Akif’in, Rüya’nın katili olabileceğini de düşünmüyorum. O kadar da değildir.
Bu noktada Zeynep’in hatırlayacakları önemli.
Orijinalini izlemediğim veya orijinalini izleyenlerden spoiler yemediğim için gidişatı bilmiyorum, benim için merak unsuru hala korunuyor ama fragmanlarda daha az detay vermeliler...