Her şeyden önce elinize sağlık Aykut hocam, güzel bir yazı/derleme olmuş.
@xdragxx
Bana göre herkese örnek gösterilmesi gereken bir profesyoneldi Emre, bu yaşına kadar üst düzey futbol oynayabilen Türk futbolcu sayısı çok azdır. Hatta belki de yoktur, bu sezon bile Fenerbahçe'nin oynadığı maçlarda oyuna girdiği an etkisini hissettirdi.
En büyük dezavantajı ise konuda da bahsedildiği gibi siniri, çok sinirli bir yapıya sahip özellikle sahanın içerisinde. Bu yüzden karakterine de laf ediliyor hatta ama Emre'nin ve onun çevresindekilerin de dediği gibi saha içinde başka saha dışında bambaşka bir karakter Emre. Zaten saha içerisinde de sinirlerine hakim olabilmiş olsa, bu profesyonelliği ile tüm takım taraftarları tarafından çok daha fazla saygı gösterilir, sevilirdi.
Futbol sonrası yaşantısında eğer öfke kontrol meselesini çözebilirse başarılı olabileceğini düşünüyorum ben, teknik direktör olarak değil belki ama sportif direktör olarak Fenerbahçe'ye çok şeyler katabilir. Yine konuda da bahsedildiği üzere birçok Türk futbolcu ile hukuku var, en son haber çıktı hatta... Ömer Bayram'la görüşmüş, Fenerbahçe'yi ikinci bir opsiyon olarak sunmuş. Bu örneği vermemin sebebi Galatasaray, Beşiktaş veya diğer takımlar hiç fark etmeksizin çoğu yerli futbolcu ile hukuku var; bu Fenerbahçe'ye önemli bir avantaj sağlayabilir eğer kulüp içerisinde başkaları ile çatışmaz veya fikir ayrılıkları yaşamazsa.
Bu arada Fatih Terim'in son basın toplantısından anladığımız kadarıyla Selçuk İnan da Galatasaray'ın içerisinde benzer bir rol üstlenecek. Fatih Terim'in bulunduğu bir yapılanmada elbette "sportif direktör" olmayacak ancak önemli bir rolü olacağı aşikar. Bu oyuncuları saha kenarında izlemek bizler için de ilginç bir deneyim olacak. Okan Buruk, Emre, Selçuk gibi Türk futbolunun önemli isimleri artık kulübede/saha kenarında yer alacaklar. Bundan 5 sene, 10 sene, maksimum 15 sene sonra bu isimlerin Türk futboluna yön verdiğini görebiliriz kariyerlerinin gidişatına da bağlı olarak...