Netflix, Türk Dizilerini Durduruyor!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
O zaman Aşk 101’e senaryo aşamasında uygulanan sansür de bunu doğruluyor. Böyle bir izin alınması bana gerçekten saçma geliyor. Senaryo da Aşk 101’deki gibi düzenlenmiş demek ama bu sefer Netflix kabul etmemiş. Çok ilginç şeyler dönüyor...

O zaman Aşk 101’e senaryo aşamasında uygulanan sansür de bunu doğruluyor. Böyle bir izin alınması bana gerçekten saçma geliyor. Senaryo da Aşk 101’deki gibi düzenlenmiş demek ama bu sefer Netflix kabul etmemiş. Çok ilginç şeyler dönüyor...
Netflix'in kabul etmemiş olması kısmı pek mantıklı gelmiyor. Sonuçta zamanında yayın yaptığımız ülkelerin politikalarına saygı duyarız tarzı bir açıklaması var ve hiçbir zaman durduk yere bir diziyi de son anda iptal etmediler bugüne kadar. Ay Yapım isteseydi müdahale etmesine izin verip diziye onay verirdi. Bence müdahaleyi istemeyen taraf Netflix değil Ece Yörenç.

• Beğendim
Reactions: Gerekli24
Bunda Normal olmayan ne var.LGBT'li sahneleri RTÜK kontrol etmesi lazım zaten.Etmemesi anormal.Sen parayı LGBT'lileri izlemek için mi veriyorsun ?
Sansürü değil özgür diziler izlemek için veriyorum ve ben 40 tl denetlenen bir platforma veremem. Öyle şeyler o platformda var ve izlemek istemeyen parayı vermez. Bu senin özgür iraden silah zoruyla ödettirmiyor netflix. Kimse para verip izlenen bir platformu denetleyemez...

Sansürü değil özgür diziler izlemek için veriyorum ve ben 40 tl denetlenen bir platforma veremem. Öyle şeyler o platformda var ve izlemek istemeyen parayı vermez. Bu senin özgür iraden silah zoruyla ödettirmiyor netflix. Kimse para verip izlenen bir platformu denetleyemez...
(Özgürlük kelimesini kullanarak kafanı bulandırmışlar senin.)Şahsen ben netflix izliyorum adamlar çok kaliteli film yapıyor.Sırf onun için alıyorum.Ama LGBT'yi her dizi veya filmde aşılamak ve bunu normal hale getirmek insanların gözüne sokmak farklı ülkelerde normal gelebilir ama bizim ülkemizde bu anormal bir olay.Kimse bana LGBT'yi savunmaya geçmesin.

(Özgürlük kelimesini kullanarak kafanı bulandırmışlar senin.)Şahsen ben netflix izliyorum adamlar çok kaliteli film yapıyor.Sırf onun için alıyorum.Ama LGBT'yi her dizi veya filmde aşılamak ve bunu normal hale getirmek insanların gözüne sokmak farklı ülkelerde normal gelebilir ama bizim ülkemizde bu anormal bir olay.Kimse bana LGBT'yi savunmaya geçmesin.
Özgürlük kelimesini gayet biliyorum ne demek olduğunu... Netflix'den önce de eş cinsellik vardı ve bu durumun biletini kimse Netflix'e kesemez. Kimse Netflix dizisi izleyip de aa ben hem cinsime aşığım demez. Ezbere konuştuğun çok belli ama durum bu.

Kimse Bana LGBT'yi savunmaya geçesin diyemezsin. Ben savunurum ve böyle durumlarda da cevabımı veririm. Tv de o kadar silah varken kadına taciz varken onlara sesiniz çıkmaz ama Netflix eş cinsel dizisi yapıyor taşlayalım abi ya... Çok komiksiniz...

daha demin de dediğim gibi Netflix eğer her dizisinde eş cinselliği göze sokuyor tezini savunuyorsan üyeliğini iptal et ama benim gibi para vererek özgürlük arayan insanların arayış hakkını kısıtlama yetkiniz yok. Bu hakkı kimse tanımadı size.

• Beğendim
Reactions: 12.Adam
Küresel çapta 200 milyon aboneye dayanan bir platform...

Ülkemizdede 2 Milyon aboneye dayanan ve Türk yapımlarınında son dönemde boy gösterdiği bir platform..

Nedir bu tantana?

Anlamadığım tek durum sani eçcinsellik 1-2 yıl öncesine kadar yoktuda birden hortadı...

Bunu gündem yapanlar,bunu sürekli ortaya çıkaranlar gene yasaklanmasını isteyenlerle aynı...

Bu ülkede Gece Yarısından Sonra Erotik Film verilirdi.

Nur İçinde Yatsın Huysuz Virjin özel kanallarda program yapabilirdi.

Dizi ve filmlerde alkol yada sigara olurdu.

Ben bu dönemlerin hepsini yaşadım;

Ne Erotik filmler yüzünden sapık oldum; ne eşcinsel temalı film yada diziler nedeniyle cinsel yönelimi değiştirdim, ne sigraya yada içki gördüm diye alkolik yada keş oldum...

"Özendirmek" kelimesinin ardına sığınılması kadar boş bir durum yok bana göre.....

Herkesin özgür iradesi vardır; neyi ne yapacağına kendi karar verir.

Bu yasaklama,men etme,sansür... nedir bu çaba??? nedir??

3 basamak çıkıp, 2 basamak hemen geri iniyoruz..........neden?

Çok doldum; elimden geldiğince düzgün yazmaya çalıştım ama hatam olduysa kurallar içeriğinde yönetimden özür dilerim.

Sevgilerimle..

• Beğendim
Reactions: Emre Ozansoy
bana göre dizileri hem sansürlü hem sansürsüz yayınlamalı netfilx sansürlü isteyen sansürlü izler sansürsüz isteyen sansürsüz izler hiç izlemek istemeyen de üye olmaz

bana göre dizileri hem sansürlü hem sansürsüz yayınlamalı netfilx sansürlü isteyen sansürlü izler sansürsüz isteyen sansürsüz izler hiç izlemek istemeyen de üye olmaz
Biz Müslüman bir topluluğuz. Kur'an-ı Kerimde apaçık birşekilde eşcinsellik yasak ve bu netflix platformu habire gençlerimize eşcinsellik aşılıyor. Bir toplumun gençliğini bozarsan geleceğini bozarsın o nedenle yasaklanması çok doğru. Netflix denen platformun arkasında kimlerin olduğunu biraz yakın tarih biliyorsan anlarsın.

Son düzenleme:
  • Beğendim
Reactions: ömer karataş
Netflix'e lgbt sahnelerini istemiyoruz kaldırın demişiz adamlar kaldırmayız demiş. Türkiyeden gönderilmeleri doğru karar. Madem kaldırmayacaksınız o zaman gidin film falan çekmeyin biz kendi Netflix'imizi kuramaz mıyız? Kurarız sizden de daha kaliteli yaparız. Paşa gönlünüz bilir 😉

• Beğendim
Helal kardeşim

• Beğendim
Ben böyle bir şey olacağını düşünmüyorum, Netflix'in ülkemizden çekileceğini de düşünmüyorum. Kulislerde konuşulanlar var ama iki taraf da restleşmeyle bir şey kazanamayacağını biliyor. Türkiye pazarı dizi sektöründe çok güçlü, çok ses getiren bir pazar. Netflix de Türkiye pazarını önemsiyor, değer veriyor. Ki Türk halkı da günden güne artan abone sayısıyla (1.5 milyonu geçmişti abone sayısı yanlış hatırlamıyorsam) karşılık veriyor.

Biz Müslüman bir topluluğuz. Kur'an-ı Kerimde apaçık birşekilde eşcinsellik yasak ve bu netflix platformu habire gençlerimize eşcinsellik aşılıyor. Bir toplumun gençliğini bozarsan geleceğini bozarsın o nedenle yasaklanması çok doğru. Netflix denen platformun arkasında kimlerin olduğunu biraz yakın tarih biliyorsan anlarsın.

Dizilerde dinen yasak olan bir sürü şey yayınlanıyor? Taciz, tecavüz, adam öldürme de dinen yasak?

Eşcinsellik dizi izlemekle olacak bir şey değil. Eşcinseller yüzyıllar boyunca hep aramızdalardı olmaya da devam edecekler. Fakat toplum baskısı nedeniyle kendilerini saklamak zorunda kalıyorlardı, şimdi tüm dünya genelinde bu giderek azalmaya başladı. Bu arada eşcinselliği yasak olmaktan çıkaran ilk ülkelerden biri de Osmanlı imiş, şimdi ise tam tersi şekilde dünyada olumsuz örnek olarak gösteriliyoruz.

Kişisel olarak ben de eşcinsellerle ilgili cinsellik içeren sahneleri sevmiyorum, rahatsız edici buluyorum. Fakat sanatçılar özgür olmalı, istediklerini tüm dünyada olduğu gibi özgürce aktarabilmeli. İzleyip izlememek, izlemek için para verip vermemek insanlara kalmış. Kimse kimseye zorla izletmiyor hiçbir şeyi.

Netflix'e lgbt sahnelerini istemiyoruz kaldırın demişiz adamlar kaldırmayız demiş. Türkiyeden gönderilmeleri doğru karar. Madem kaldırmayacaksınız o zaman gidin film falan çekmeyin biz kendi Netflix'imizi kuramaz mıyız? Kurarız sizden de daha kaliteli yaparız. Paşa gönlünüz bilir 😉
Kuramayız. Bizim kurduğumuz anca BluTV gibi olur. Netflix'in geniş yayın ağına ulaşmak imkansız. Netflix sayesinde Türk dizileri, Türk filmleri kolayca tüm dünyaya yayılıyor. Hiç sevmesem de 7. Koğuştaki Mucize Netflix sayesinde tüm dünyanın gündemine geldi. Netflix sayesinde Türkiye'de film çeken insanlar için gişe geliri dışında ciddi bir ek gelir kapısı açılmış oldu. Bunu herhangi bir yerli platform ile başarmak çok zor.

Faiz caizdir diyen diyanet işleri başkanının dediğinin dinen bir hükmü yoktur. Kuranda yazanı değiştirmeye kalkıyorlar zira.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...