2x5 = 8 Puan
2x6 = 8.5 Puan

Galactica'da Adama da işleri toparlayamadı. Roslin Kobol'a giderken din kozumuzu kullanacağımızı söylemişti insanları etkilemek için ve Adama da bunlara kimsenin inanmayacağını söyledi fakat hiç de öyle olmadı. Çok büyük bir kesim gitti Roslin'in peşinden. Dinin insanları yönlendirmede ne kadar etkili olduğunu gösterdiler bize orada. Bu durum bana bir şeyi hatırlattı ama o söylenmez şimdi burada :A

En sonda da Adama halkı tekrar bir araya getirmek için Galactica'yı Kobol'a götürmeye karar verdi. Orada da Cylon tehlikesi mevcut ve ancak hep beraber bir araya gelebilirlerse alt edebilirler diye düşünüyorum. Yine de oldukça büyük kayıplar vereceklerdir.

Caprica'da düştükleri pusunun ardından Starbuck kendini bir hastanede buldu. Zaten orada uyandığı andan itibaren Cylonların eline düştüğü anlaşıldı oradaki tuhaflıktan. Üremeyi sağlayamayan Cylonlar insanları makineye bağlayarak çare bulmaya çalıştıkları bir sistem geliştirmişler. Starbuck diğerlerinin kurtarmaya gelmesiyle oradan çıkabilse de gerek orada gerek başka yerlerde birçok kadının ellerinde olduğunu öğrendik. Bu arada Boomer'ın da geçen günahını almışız, o da daha büyük bir gemi alarak kurtarmaya döndü oradakileri. Daha sonra Kobol'da yaşanan çatışmada da bir Cylon'u vurdu zaten. Artık o kopyanın tamamen insanların safına geçtiğini söyleyebiliriz sanırım şu anlık en azından.

Utku beyciğime bak dizinin puanını tek başına yüksek tutuyor, UZUN ADAM...

Hayranı olmuşsun dizinin, istesen de düşük veremezsin. @Maskeli Fedai bari objektif olabiliyor. Gerçi düşük vermek objektiflik değil ama gerektiği zaman eleştirip düşük puan verebilmek objektiflik. :A
Kütük dostumun görüşlerine katılmıyorum. @MEnes ve @Sherlock da o bölümlere 8 civarı puanlar verecektir diye düşünüyorum. Öyle bir seviye düşüşü yok dizide yani o tamamen @Maskeli Fedai nin uydurması :A

Kütük dostumun görüşlerine katılmıyorum. @MEnes ve @Sherlock da o bölümlere 8 civarı puanlar verecektir diye düşünüyorum. Öyle bir seviye düşüşü yok dizide yani o tamamen @Maskeli Fedai nin uydurması :A
Sanırsın La Casa de Papel Utku beyciğim, sayın Gs'li dostum puanını verirken satış modunu açık unuttu herhalde. :A @Maskeli Fedai
Siz ne anlarsınız güzel bölümden be pis kütükler..

2x9

Sağlam mesajların verildiği muazzam bir bölümdü. Ne olursa olsun insan bir amaç için yaşamalı ve hiç kimseye kulak asmayarak yaptığı bir işi bitirmelidir. Bu mesajı çok güzel bir şekilde verdi dizi.

Cylonlar yine rahat durmadı ve bu sefer de tüm geminin sistemine Cylon virüsü aracılığıyla sızdılar. Bu sayede Galactica'nın tüm sistemini bozdular. Ancak Sharon bir kez daha ortaya çıktı ve önce Galactica'yı ve ardından tüm insanlığı bir kez daha kurtardı. Artık gerçekten benimseseler ve hücreden çıkartsalar mı diye düşünmeden edemiyorum. Daha size kendini kanıtlaması için ne yapması lazım.. :A

Tabi bir Cylonla aşk yaşadığı için Helo'ya da gemide pek iyi gözle bakılmadığını gördük. Adamın arkasından demediklerini bırakmadılar.. :T: Sonda Blackbird'in yapımına yardım ettiği için teşekkür etseler de yine de güven olmaz bunlara.. İlk fırsatta satarlar. :A

Şef'in Helo ile olan hesaplaşması ve kendine bir amaç edinerek uçağı inşa etmesi güzeldi. Sondaki kutlamada da insan ister istemez mutlu oldu. Başkan Laura'ya da güzel bir jest yapıldı tabi..

Laura'nın da ömrünün az kaldığını öğrenmiş olduk. Adama'ya yazık olacak gibi. :(

Şefin Boomer'in yanına gitmesini beklemiyordum. İkili acaba ne konuşacak?

8.5/10

• Beğendim
Reactions: Sherlock
2x7 = 8.5 Puan
2x8 = 7.5 Puan

Geçen bölümde Adama'nın sözlerinin ardından hep beraber Kobol'a gidecekler diye düşünmüştüm ama küçük bir grup gitti oraya, keşif yapıp aradıklarına ulaştılar. Daha sonra yine Galactica'ya döndüler ve Adama Roslin ile arayı tekrar düzeltti. Kobol'da Boomer'ın Zarek'in arkadaşının Adama ve Apollo'yu öldürme planını kendi lehine çevirmesi ve ona olan güveni arttırması güzeldi. Ama yine de tam olarak güvenilmiş değil, hücrede kalmaya devam ediyor.

Gaius ile Number 6 arasında da işler ilginçleşti. Number 6, Gaius'da çip olmadığını onun delirdiğini söyledi ve MR sonucu da temiz çıktı Gaius'un. Fakat daha sonra Boomer'ın hamile olduğunu öğrendiğinde hamilelik meselesini daha önceden bilmesi onun delirmediğini, yine Cylonların bir planı olduğunu gösteriyor.

Sonraki bölüm Galacticadakileri kayda alan bir gazeteciyle geçti. Ortalama bir bölümdü bence ama en sonda o kadının da Cylon olduğunu öğrenmek şaşırttı. Kendi istekleriyle Cylonlara her şeylerini göstermiş oldular böylece ve ellerine bir koz daha verdiler.

2x10 = 8.5 Puan
2x11 = 9 Puan

Bölüme Pegasus isimli savaş gemisinin ortaya çıkmasıyla başladık. İlk başta herkes Amiral Cain ve askerlerini sevinçlerle karşılasa da kısa süre sonra işler bir anda tersine döndü. Cain, Komutan Adama'nın Galactica'daki Lee ve Starbuck gibi önemli adamlarını farklı görevlere atadı. Helo ve Şef Tyrol'u da idama mahkum etti. Adama da bütün bunlara kayıtsız kalmadı tabi ve harekete geçti.

Pegasus'ta da bir tane esir Cylon'un olduğunu öğrendik ve haliyle Gaius sorgulamak için yanına gitti. Cylon ajanının Number Six çıkmasını bekliyordum aslında. O yüzden pek şaşırmadım. Bayağı kötü bir muamele görmüştü ama Gaius yardım etti, yemek falan yemesini sağladı, ona temiz kıyafet verdi. Number Six'te bu iyiliği karşılıksız bırakmadı ve önemli bir bilgi vermiş oldu.

Tabi bütün bunların yanında Cylon'ların Yıldız Üssü adını verdikleri bir gemileri olduğunu öğrendik. Burda ölen ajanların bilinçlerinin başka bir varlığa aktarılması sağlanıyormuş. Adama ve Cain burayı yok etmek için şimdilik birlik sağlasa da ikisi de en güvendikleri kişilere birbirlerinin ölüm emirlerini verdiler. Bakalım mat olan kim olacak? :A

Boomer'i son anda kurtarıp o pisliğe hak ettiğini veren Şef ve Helo'yu da tebrik ediyoruz. Sinir bozucu bir sahneydi..

• Beğendim
Reactions: Sherlock
2x10 = 8.5 Puan
2x11 = 9 Puan

Bölüme Pegasus isimli savaş gemisinin ortaya çıkmasıyla başladık. İlk başta herkes Amiral Cain ve askerlerini sevinçlerle karşılasa da kısa süre sonra işler bir anda tersine döndü. Cain, Komutan Adama'nın Galactica'daki Lee ve Starbuck gibi önemli adamlarını farklı görevlere atadı. Helo ve Şef Tyrol'u da idama mahkum etti. Adama da bütün bunlara kayıtsız kalmadı tabi ve harekete geçti.

Pegasus'ta da bir tane esir Cylon'un olduğunu öğrendik ve haliyle Gaius sorgulamak için yanına gitti. Cylon ajanının Number Six çıkmasını bekliyordum aslında. O yüzden pek şaşırmadım. Bayağı kötü bir muamele görmüştü ama Gaius yardım etti, yemek falan yemesini sağladı, ona temiz kıyafet verdi. Number Six'te bu iyiliği karşılıksız bırakmadı ve önemli bir bilgi vermiş oldu.

Tabi bütün bunların yanında Cylon'ların Yıldız Üssü adını verdikleri bir gemileri olduğunu öğrendik. Burda ölen ajanların bilinçlerinin başka bir varlığa aktarılması sağlanıyormuş. Adama ve Cain burayı yok etmek için şimdilik birlik sağlasa da ikisi de en güvendikleri kişilere birbirlerinin ölüm emirlerini verdiler. Bakalım mat olan kim olacak? :A

Boomer'i son anda kurtarıp o pisliğe hak ettiğini veren Şef ve Helo'yu da tebrik ediyoruz. Sinir bozucu bir sahneydi..
Ahahahahaha 11. bölümü daha yeni mi izledin. Ben yarın öbür gün sezonu bitireceğim sen daha yeni geliyorsun... :A

• İlginç
Reactions: Maskeli Fedai