2x5 = 5.5 Puan
2x6 = 6.5 Puan

Bu iki bölüm de durgun ve mantık hatalarıyla doluydu. Pek beğenmedim maalesef.

Caprica'da, Kara'nın yeni tanıştığı Andersla ilişkiye girmesiyle başladık bölüme. Ardından Cylonların saldırısına uğradılar ve Starbuck vuruldu. Gözünü açtığı yerdeki doktordan ve ortamdan bir şeylerin döndüğü açıktı, nitekim de yanılmadığımız ortaya çıktı. Orası Cylonların çiftliğiymiş ve insanları zorla hamile bırakıyorlarmış. Yine son anda Boomer'in de yardımıyla insanlar geldi ve Cara kurtuldu. Cara'nın yeni tanıştığı birisiyle öyle duygusal vedalaşması bence saçmalığın daniskasıydı. Daha yeni tanıştığın birisiyle öyle konuşması ve ordaki hareketleri ne bileyim bana pek geçmedi. Lee'yi de seviyor üstelik. Çok ayran gönüllü bir karaktere çevirdiler Starbuck'ı. :A

Diğer tarafta Adama uyandı. Gemiyi bıraktığı gibi bulmadı. Ben hemen insanları toparlar diye düşünürken daha da beter davranmaya başladı ve halk iyice Başkan Roslin'in etrafında kenetlenmesini sağladı. Filonun çoğu Kobol'a gitti ve kendisi arkalarından bakakaldı.

Gais'un Boomer'a Cylonların ismini sormamasının pişmanlığını sorguladığı sahne iyiydi. Dizide daha fazla sahnesi olmalı reyizin..

Adama ise Lee'nin yerine bir tane pilot seçti ancak pilot facia ötesi çıktı. En basit operasyonu bile yapamadı. Haliyle Adama baktı olacak gibi değil o da diğer insanların peşinden Kobol'a gitme kararını aldı.

Kobol'da da nihayet o kehanetçi kadından kurtulduk. Dizinin bu kehanet konusu zerre ilgimi çekmiyor maalesef. Çok fazla dini saçmalıklara girdiler.
Düşük puanlar vermiş. Dünyanın sonu geliyor. @MasacRE olsaydı, muhtemelen 7'nin altına düşmezdi. :A

Herkes görecek zaten... Ama çok hızlı izleyeceğim, tüm bölümlere detaylı yorum yapamayabilirim... :A Hatta belki sezona genel yorum bile yapabilirim, o derece hızlı izlemeyi düşünüyorum... :A
@MasacRE gibi yorum yap en iyisi. İki bölüm, tek yorum. Sonra devam et, yine aynı. Puanlamayı da unutma. :A

• Güldürdün
Reactions: MasacRE and MEnes
@MasacRE gibi yorum yap en iyisi. İki bölüm, tek yorum. Sonra devam et, yine aynı. Puanlamayı da unutma. :A
2 bölümde bir ara vermek çok tarzım değil. :A Normalde ilk sezon yaptığımı da kolay kolay yapmazdım. İşte bölüm bitince gelip yorum yazma işi falan, ayıp olmasın diye yaptım. :A Ama bu sezon düşündüğüm izleme hızını göz önüne alınca kendimi durdurup yorum yazmak zor gelebilir... :A

• Güldürdün
Reactions: Araf
2 bölümde bir ara vermek çok tarzım değil. :A Normalde ilk sezon yaptığımı da kolay kolay yapmazdım. İşte bölüm bitince gelip yorum yazma işi falan, ayıp olmasın diye yaptım. :A Ama bu sezon düşündüğüm izleme hızını göz önüne alınca kendimi durdurup yorum yazmak zor gelebilir... :A
En azından puanlama yap da madem, genel yorumlama yapsan da olur. İzlemeye değil, yorumlamaya üşeniyor. :A

• Güldürdün
Reactions: MEnes
İzlemeye niye üşeneyim diziyi sevmişim, bağlanmışım deli gibi nereye gidecek merak ediyorum. :A İzlemeye değil diziyi bölüp yorum yapmaya üşenirim elbette. :A
"Diziyi bölüp" dediğine göre, dizinin bütün bölümlerini bir bütün olarak görüyorsun sanırım. Bütün sezonu aynı anda izleyip bitireceksin bıraksak. "The Wire" diye girdi, başka bir diziye hayran oldu. :A

• Güldürdün
Reactions: MEnes
"Diziyi bölüp" dediğine göre, dizinin bütün bölümlerini bir bütün olarak görüyorsun sanırım. Bütün sezonu aynı anda izleyip bitireceksin bıraksak. "The Wire" diye girdi, başka bir diziye hayran oldu. :A
Hayran olmak veya olmamak değil tarzım böyle. Her gün 1 2 bölüm izliyim işte düzenli şekilde gideyim muhabbeti benlik değil. :A Aynı anda tabi ki izlenmez, zaman müsaade etmez buna ama hızlı şekilde izlerim izlediğim zaman. :A Ozark'a da mesela çook bayılmadım, efsane demiyorum ama izlerken 5 6 bölüm arka arkaya izleyip gidiyordum. :A

2x7 = 8.5 Puan
2x8 = 9 Puan

İki tane art arda çok iyi bölüm izledik. Dizi tam gaz devam ediyor yoluna.. :A

Adama, önceki bölümde Kobol'un koordinatlarını istemişti. Bu bölümde de kendisi ve birkaç askeriyle Kobol'a gidip bizim ekibi buldu. Ancak Boomer'i karşısında görünce kendisini tutamayıp nerdeyse öldürecekti, zor tuttular kendisini. :A

Sharon'un da Tom Zarek'in arkadaşını tuzağa düşürüp kendisine güvenmelerini sağladığı sahne ise kusursuzdu. Artık acıyın şu kıza be.. Daha gözünüze girmek için ne yapsın. :T:

Dünya'nın yerini gösteren haritayı da buldular en sonunda ve Kobol mevzusu bitti. Şükür. :A

Galactica'da Gaius ve Number Six sahneleri hem güldürdü hem de yeni gizemlere yol açtı. Gaius biraz atarlanınca Number Six yine ona bir ders verip kendisini kısa bir süre de olsa deliymiş gibi hissetmesini sağladı. Number Six'in büründüğü hal ve Gaius'a ben senin bilinçaltınım demesi kafamızı karıştırsa da işin aslının Boomer ve Helo'nun bebeği olduğu ortaya çıktı. O bebeğin peşindeler ve anladığım kadarıyla insanlarla olan birleşimden meydana gelen çocuğu bir şekilde kullanarak insan ırkını yok etmeyi planlıyorlar. Zaten önceki bölümlerde de görmüştük, milleti zorla hamile bırakmaya çalışıyorlardı. ( MR sahnesi kahkaha attırdı :A)

Şu gazeteci kadının gemiye ziyaret düzenleyip, mürettebatın hayatını gösterdiği sahneler güzeldi. En sondaki konuşması da gözlerimizi doldurdu. O adamlar sizin için birçok kez kadar fedekarlık yapıp, canlarını dişlerine takıyorlar. Bırakın da azıcık hata yapsınlar..

Gazetecinin de Cylon çıkması başka bir şok yaşattı bizlere. 😱 O kadar güzel konuşmanın üstüne de bu olmadı şimdi :A Kime güveneceğiz şu dizide../spoiler]

5 ve 6. bölümleri ben de izledim gece. Birazdan yaparım yorum. Bırak 7 puanı 8'in altında görmüyorum bu bölümleri de. Kütük dostumu bu verdiği rezalet puanlardan ötürü kınıyorum o yüzden :A
Kütük dostum benimle aynı fikirde değil demek.. :T: Diziyi satacaktım aslında da 7 ve 8 durdurdu beni.. :A