Dengelerin iyice değiştiği bölümler izledik arka arkaya. Albay Tigh sıkıyönetim ilan etti. Tabi liderlik vasfı olmadığı için eline yüzüne bulaştırdı ve insanlar zaten Cylon tehlikesiyle karşı karşıyayken birde kendi içlerinde de hesaplaşmaya gitti. Tihg'in ilan ettiği sıkıyönetime uymayan insanlar Galactica'ya yakıt, gıda gibi destekleri kestiler ve iç savaş başlattılar. Tabi bu iç savaşın bazı sonuçları oldu ve siviller hayatını kaybetti.
Başkan da bu olan bitene daha fazla dayanamayarak Lee Adama ile birlikte hapisten kaçtı ve Tom Zarek'in gemisine gitmek zorunda kaldılar. Yani iç savaş resmen başlamış oldu. Gelişmeleri merakla bekliyor olacağım.
Kobol'da da işler pek yolunda gitmedi tabi. Crashdown'a ayar oluyordum zaten nerdeyse kendi arkadaşını öldürecekti ancak Gaius kimsenin beklemediği sürpriz bir hamle yapıp onu öldürdü. Number Six'in "Sonunda erkek oldun" sözü güldürdü.
Yalnız bu son anda kurtulma klişeleri biraz can sıkıcı olmaya başladı. Onu da belirtmeden geçemeyeceğim.
Caprica'da da işgale karaiy direnen başka insanlar gördük. Helo ve Starbuck da onların safına katıldı. Büyük ihtimalle diğer direnişçilerin de yardımıyla Caprica'dan kaçacaklardır diye tahmin ediyorum.
Gaius'un da Boomer'i sorguladığı sahne dahiceydi. Gemide 8 tane daha Cylon olduğunu öğrenmiş olduk. Dizi gizem konusunda cidden olağanüstü ve bu sayede hikayeden kopmamızı engelliyor.
Boomer'in vurulması da yine beklemediğim bir anda gerçekleşti
😱 Adama ise iyileşti. En kısa zamanda iç savaş sıkıntısını çözüp birliği tekrar sağlayacağını tahmin ediyorum.