2x3 = 7.5 Puan
2x4 = 8 Puan

Dengelerin iyice değiştiği bölümler izledik arka arkaya. Albay Tigh sıkıyönetim ilan etti. Tabi liderlik vasfı olmadığı için eline yüzüne bulaştırdı ve insanlar zaten Cylon tehlikesiyle karşı karşıyayken birde kendi içlerinde de hesaplaşmaya gitti. Tihg'in ilan ettiği sıkıyönetime uymayan insanlar Galactica'ya yakıt, gıda gibi destekleri kestiler ve iç savaş başlattılar. Tabi bu iç savaşın bazı sonuçları oldu ve siviller hayatını kaybetti.

Başkan da bu olan bitene daha fazla dayanamayarak Lee Adama ile birlikte hapisten kaçtı ve Tom Zarek'in gemisine gitmek zorunda kaldılar. Yani iç savaş resmen başlamış oldu. Gelişmeleri merakla bekliyor olacağım.

Kobol'da da işler pek yolunda gitmedi tabi. Crashdown'a ayar oluyordum zaten nerdeyse kendi arkadaşını öldürecekti ancak Gaius kimsenin beklemediği sürpriz bir hamle yapıp onu öldürdü. Number Six'in "Sonunda erkek oldun" sözü güldürdü. :A Yalnız bu son anda kurtulma klişeleri biraz can sıkıcı olmaya başladı. Onu da belirtmeden geçemeyeceğim.

Caprica'da da işgale karaiy direnen başka insanlar gördük. Helo ve Starbuck da onların safına katıldı. Büyük ihtimalle diğer direnişçilerin de yardımıyla Caprica'dan kaçacaklardır diye tahmin ediyorum.

Gaius'un da Boomer'i sorguladığı sahne dahiceydi. Gemide 8 tane daha Cylon olduğunu öğrenmiş olduk. Dizi gizem konusunda cidden olağanüstü ve bu sayede hikayeden kopmamızı engelliyor.

Boomer'in vurulması da yine beklemediğim bir anda gerçekleşti 😱 Adama ise iyileşti. En kısa zamanda iç savaş sıkıntısını çözüp birliği tekrar sağlayacağını tahmin ediyorum.

2x3 = 7.5 Puan
2x4 = 8 Puan

Dengelerin iyice değiştiği bölümler izledik arka arkaya. Albay Tigh sıkıyönetim ilan etti. Tabi liderlik vasfı olmadığı için eline yüzüne bulaştırdı ve insanlar zaten Cylon tehlikesiyle karşı karşıyayken birde kendi içlerinde de hesaplaşmaya gitti. Tihg'in ilan ettiği sıkıyönetime uymayan insanlar Galactica'ya yakıt, gıda gibi destekleri kestiler ve iç savaş başlattılar. Tabi bu iç savaşın bazı sonuçları oldu ve siviller hayatını kaybetti.

Başkan da bu olan bitene daha fazla dayanamayarak Lee Adama ile birlikte hapisten kaçtı ve Tom Zarek'in gemisine gitmek zorunda kaldılar. Yani iç savaş resmen başlamış oldu. Gelişmeleri merakla bekliyor olacağım.

Kobol'da da işler pek yolunda gitmedi tabi. Crashdown'a ayar oluyordum zaten nerdeyse kendi arkadaşını öldürecekti ancak Gaius kimsenin beklemediği sürpriz bir hamle yapıp onu öldürdü. Number Six'in "Sonunda erkek oldun" sözü güldürdü. :A Yalnız bu son anda kurtulma klişeleri biraz can sıkıcı olmaya başladı. Onu da belirtmeden geçemeyeceğim.

Caprica'da da işgale karaiy direnen başka insanlar gördük. Helo ve Starbuck da onların safına katıldı. Büyük ihtimalle diğer direnişçilerin de yardımıyla Caprica'dan kaçacaklardır diye tahmin ediyorum.

Gaius'un da Boomer'i sorguladığı sahne dahiceydi. Gemide 8 tane daha Cylon olduğunu öğrenmiş olduk. Dizi gizem konusunda cidden olağanüstü ve bu sayede hikayeden kopmamızı engelliyor.

Boomer'in vurulması da yine beklemediğim bir anda gerçekleşti 😱 Adama ise iyileşti. En kısa zamanda iç savaş sıkıntısını çözüp birliği tekrar sağlayacağını tahmin ediyorum.
@MasacRE gibi yaptı adam, daha rahat. Hangi bölümde ne olduğunu hatırlıyorsan daha iyi tabii. O açıdan önemli aslında ayrı ayrı bölümlere yorum yapmanın. :D

2x3 = 7.5 Puan
2x4 = 8 Puan

Kütük dostuma bak izliyor, yorumluyor. :A Virüs bu adamı çok değiştirdi. :A

2x3 = 8.5 puan
2x4 = 9 puan

Kobol'daki grubu Cylonlar sıkıştırdı. Orada da teşkilatı kurmuşlar resmen her yere yayılmış durumdalar. Crashdown Galacticadan gelenler vurulmasın diye Cylonlara karşı saldırıya geçmek istese de o grubun onlara karşı hiçbir şansı olmadığı ortadaydı. Zaten yerlerinden bile kıpırdayamadılar korkularından. Crashdown kızı kafasına silah dayayarak atağa geçirmek istese de Gaius onu öldürerek kurtardı. Daha sonra Cylonların saldırıya geçmesinden sonra Galactica yetişerek kurtardı oradakileri. İçinde klişe öğeler olsa da aksiyonlu ve gerilimli sahneler izledik o kısımlarda.

Böylece 3. mekanımız olan Kobol'daki hikaye şimdilik sona erdi. İleride yine dönülecektir oraya ama tabi. Yalnız Kobol'dakileri kurtarmaya gittiler ama Caprica'dakiler duruyor öyle. En azından Starbuck'ın orada olduğu biliniyor. 4. bölümün sonunda Adama da uyandı zaten. Oradakiler dönmezse onları da kurtarmaya bir ekip ayarlanır herhalde?

Galactica'da Adama'nın yokluğunda işler iyice çığırından çıktı. Tigh'ın orayı yönetmede ne kadar yetersiz kaldığını gördük. Sıkıyönetim ilan etti, siviller vuruldu, iç savaşa doğru sürüklendi olay. Adama bir süre daha uyanmasa bu şekilde insanlar kendi kendilerini yok ederlerdi zaten Cylonlara ihtiyaç kalmadan. Şimdi Adama uyandı ve bıraktığından çok farklı bir durumda artık gemi. Bakalım işleri toparlamak adına neler yapacak.

Gaius detektörden çok daha zekice bir yöntemle Cylonların sayısını tespit etti :A Boomer'ın insan yönü Tyrol'un ölmesine razı gelmedi ve 8 tane Cylon olduğunu açıkladı Gaius'a. Ama onların kim olduğunu öğrenemeden Boomer rahmetli oldu :A

Caprica'da da başka bir insan grubunun olduğunu öğrendik. Onlar da profesyoneldi Starbuck'lar gibi. Kim insan kim Cylon bilmediklerinden birbirlerini öldürecek duruma geldiler orada. Şimdi oradakiler de Starbuck'lar ile beraber Galactica'ya dönmeye bakacaklardır ama bu arada Cylonlardan bir saldırı gelmesi muhtemel.

Son düzenleme:
@MasacRE gibi yaptı adam, daha rahat. Hangi bölümde ne olduğunu hatırlıyorsan daha iyi tabii. O açıdan önemli aslında ayrı ayrı bölümlere yorum yapmanın. :D
Böyle işime geldi ve pek zorlamıyor :A Ahahahaha kütük dostum sistemin açığını bulmuş oldu :A @MasacRE @Sherlock
İyi oldu böyle ya. Öteki türlü hangi bölümde ne oldu diye dönüp bakmak zorunda kalıyordum, yanlışlıkla diğer bölümden bir şey yazmayayım diye :A Şimdi kafam rahat, direkt gece izlediğim iki bölümün içeriğini doldurup geçiyorum :A

İyi oldu böyle ya. Öteki türlü hangi bölümde ne oldu diye dönüp bakmak zorunda kalıyordum, yanlışlıkla diğer bölümden bir şey yazmayayım diye :A Şimdi kafam rahat, direkt gece izlediğim iki bölümün içeriğini doldurup geçiyorum :A
Bölümü bitirdikten sonra yoruma geçerdim, sonra diğer bölümü izlerdim ben. Aslında böyle daha iyi. İki bölüm ardı ardına izleyip yorum yaparsan tabii diğer bölümden de bir şey yazabilirsin. :D

• Beğendim
  • Güldürdün
Reactions: MasacRE and MEnes
Bölümü bitirdikten sonra yoruma geçerdim, sonra diğer bölümü izlerdim ben. Aslında böyle daha iyi. İki bölüm ardı ardına izleyip yorum yaparsan tabii diğer bölümden de bir şey yazabilirsin. :D
Peki 6 bölüm izleyip hepsinin yorumunu toplu yapmak nasıl bir hikaye, bence oldukça ilginç... :A

2x2

Gerilim dozu yüksek bir bölümü.

Caprica'da bıraktığımız Helo ve Kara, Kara'nın evine gitti. Caprica açısından önemli bir gelişmenin yaşanmadığı bir bölümdü diyebiliriz, oradaki diyaloglar iyiydi tabii. Cylonların, insanları bu kadar kolay kandırabiliyor olmaları gerçekten ilginç. Ancak dizi gizemini korumaya devam ettiği için bu gücün arkasında neyin olduğunu hala görebilmiş değiliz.

Kobol'da ise bir kayıp daha verildi, oradaki ekip de iyice daraldı ve elimizde kemik kadro kaldı. Galactica'nın sonraki hamlesi ya buradaki ekibi kurtarmak olacak, ya da buradaki ekip araştırmalarına devam edecek tıpkı Caprica'da bulunan ekip gibi.

Galactica'da ise geçtiğimiz bölümün sonunda gelişmiş bir Cylon gemisi ve içerisinden çıkan Cylon askerlerini bırakmıştık. Bu bölümde ise bu ekip, ufak çaplı bir kıyım yaptılar gerçekten. Lee yine bir şekilde soğukkanlılığını korudu ve meseleyi çözdüler. Ancak askeri açıdan verdikleri kayıp önemli, Captain Adama'nın hızlı bir şekilde uyanıp kendine gelmesi gerekiyor. Yoksa geminin işi zor gözüküyor.

2x5 = 5.5 Puan
2x6 = 6.5 Puan

Bu iki bölüm de durgun ve mantık hatalarıyla doluydu. Pek beğenmedim maalesef.

Caprica'da, Kara'nın yeni tanıştığı Andersla ilişkiye girmesiyle başladık bölüme. Ardından Cylonların saldırısına uğradılar ve Starbuck vuruldu. Gözünü açtığı yerdeki doktordan ve ortamdan bir şeylerin döndüğü açıktı, nitekim de yanılmadığımız ortaya çıktı. Orası Cylonların çiftliğiymiş ve insanları zorla hamile bırakıyorlarmış. Yine son anda Boomer'in de yardımıyla insanlar geldi ve Cara kurtuldu. Cara'nın yeni tanıştığı birisiyle öyle duygusal vedalaşması bence saçmalığın daniskasıydı. Daha yeni tanıştığın birisiyle öyle konuşması ve ordaki hareketleri ne bileyim bana pek geçmedi. Lee'yi de seviyor üstelik. Çok ayran gönüllü bir karaktere çevirdiler Starbuck'ı. :A

Diğer tarafta Adama uyandı. Gemiyi bıraktığı gibi bulmadı. Ben hemen insanları toparlar diye düşünürken daha da beter davranmaya başladı ve halk iyice Başkan Roslin'in etrafında kenetlenmesini sağladı. Filonun çoğu Kobol'a gitti ve kendisi arkalarından bakakaldı.

Gais'un Boomer'a Cylonların ismini sormamasının pişmanlığını sorguladığı sahne iyiydi. Dizide daha fazla sahnesi olmalı reyizin..

Adama ise Lee'nin yerine bir tane pilot seçti ancak pilot facia ötesi çıktı. En basit operasyonu bile yapamadı. Haliyle Adama baktı olacak gibi değil o da diğer insanların peşinden Kobol'a gitme kararını aldı.

Kobol'da da nihayet o kehanetçi kadından kurtulduk. Dizinin bu kehanet konusu zerre ilgimi çekmiyor maalesef. Çok fazla dini saçmalıklara girdiler.

• Beğendim
Reactions: MasacRE