1x8

Halka açıklamaları sonucu başka bir cylon kopyası bulundu farklı bir gemide. Onu direkt öldürme ile sorguya alma seçeneklerin başkanın emri üzerine sorguya alınmaya karar verildi. Sorgulama işi de Kara'ya düştü. Karşısında gerçek bir insan olsa ne yapıp ne eder konuştururdu Kara ama karşıda bir makine var sonuçta. İkili arasında geçen diyaloglar da oldukça ilgi çekiciydi.

Gemideki Boomer da kendinden şüphe eder vaziyette dolanıyor. Hemen ilk testi kendisine yapmasını istedi Gaius'dan. Testi pozitif çıkmasına rağmen Gaius karşısındakinin ne tepki vereceğini bilmediğinden gerçekleri saklama yoluna gitti. Ama en azından kaptana veya başka birisine söyleyebilirdi. Muhtemelen kafasındaki Number 6'nın korkusundan bunu yapmamayı tercih etti.

8.5/10

1x9

Geçen bölümün sonunda ölen cylon kopyasının ölmeden önce başkana Adama'nın cylon olduğunu söylemesinin ardından kaptan da dahil herkesin cylon olabilme ihtimalinin oradakileri nasıl bir duruma soktuğunu gördük. Adama'nın da şüpheli davranışlarda bulunmasıyla Roslin ilk olarak onun testten geçmesini istedi. Adama ise Tigh'ın karısının başka bir gemide uyandığını öğrenmiş o sırada ve ondan şüphe duymuş. O kişiyi daha önce tanımadığımızdan ve söyledikleri sözlerden sonra cidden şüphe edilmeyecek gibi davranışlarda bulunmuyordu kendisi :A

Roslin de Adama'nın ne ile meşgul olduğunu öğrenmesinden sonra tüm şüpheler öncelikle Tigh'in karısında toplandı. Fakat Gaius'un geçen bölümde olduğu gibi yeşil sonucunu söylemesiyle gerçekte ne olduğunu öğrenemedik. Zaten bundan sonra da herkese yeşil diyeceğini belirtti Gaius. Yani dizi bize başka bir şekilde cylonların kimler olduğunu açıklamazsa şu ana kadar gördüğümüz cylonlar dışında kimlerin cylon olduğunu öğrenemeyeceğiz demektir :D

8/10

• Güldürdün
Reactions: Sherlock and MEnes
@MasacRE gördün mü, bir öneren olarak bu kadar çok izlemedin, adam bağımlısı oldu. @Sherlock reis sen zaten yavaş yavaş gidiyorsun, bak adaşın ikinci sezona geçecek, hatta seni parantez reis @Maskeli Fedai de geçecek bu gidişle. :A
Herkesin izleme tarzı farklıdır. Ben de diziyi çok beğendim ama böyle günde ikişer üçer bölümlerle ilerlemeyi tercih ederim, yoldaşım gibi günde 8-10 bölüm izlemek bana uymaz :A
Her şey bilinçli, her şey kontrolümüz altında... Adaşım duracağı ve oyununa geri dönmesi gereken yeri bilir, Utku beyciğim ve ben de yamyam modumuzu açacağımız yeri biliriz... SABAR her şeyi kontrol eder...
Şerlok beyciğim biz kontrollü gidiyoruz da @MEnes in durumunun pek kontrol altında olduğunu sanmıyorum :A Muhtemelen sen ben ve kütük dostumuz @Maskeli Fedai üçlü olarak izlemeye devam ederiz, Enes uçar gider birkaç haftaya bitirir diziyi komple :A

Herkesin izleme tarzı farklıdır. Ben de diziyi çok beğendim ama böyle günde ikişer üçer bölümlerle ilerlemeyi tercih ederim, yoldaşım gibi günde 8-10 bölüm izlemek bana uymaz :A

Şerlok beyciğim biz kontrollü gidiyoruz da @MEnes in durumunun pek kontrol altında olduğunu sanmıyorum :A Muhtemelen sen ben ve kütük dostumuz @Maskeli Fedai üçlü olarak izlemeye devam ederiz, Enes uçar gider birkaç haftaya bitirir diziyi komple :A
Hızla bitirirsen de dizinin tadı kalmaz bana göre ama tabii hızla bitirdiğim diziler de oldu. :A

• Güldürdün
Reactions: MasacRE and MEnes

Öyle gözüküyor sanırım yoldaşım... :A İlk sezon bitti son bölümün yorumunu yaparım birazdan... :A

• Güldürdün
Reactions: MasacRE

Böyle olacağı belliydi Utku beyciğim... Bu adam oyun oynayacağım dedi, oynama dedik... Oynamaya devam etti, dur diziye başla dedik... Kapat artık şu oyunu, SABAR ekibinden çıkışını gerçekleştireceğiz dedik... İşte o zaman... O zaman bu adam bu diziye başladı... Yapacak bir şey yok, kendimiz kaşındık. Daha da durmaz bu, artık kimse emniyette değil... :A

• Güldürdün
Böyle olacağı belliydi Utku beyciğim... Bu adam oyun oynayacağım dedi, oynama dedik... Oynamaya devam etti, dur diziye başla dedik... Kapat artık şu oyunu, SABAR ekibinden çıkışını gerçekleştireceğiz dedik... İşte o zaman... O zaman bu adam bu diziye başladı... Yapacak bir şey yok, kendimiz kaşındık. Daha da durmaz bu, artık kimse emniyette değil... :A
Bunları fark etmiş olman beni sevindirdi... Bu günlerin geleceğini ben biliyordum da siz bilmiyordunuz, masumdunuz. Artık masum değilsiniz, her şeyin farkına vardınız geç de olsa... :A

Bıraaak. Kıyak mıyak geç bu işleri. :A Ben diyorsam yapacaksın o kadar... FUTURE ENES is on... :A

Peki adaşım peki, ben geçsem aşağıdaki geçmez...

1y3vjx.jpg

• Güldürdün
1x13

Ne bölümdü beee. Gerçekten dizi gizemini korumayı ve bir çok şeyi anlatmadan ama bir çok şeyi anlatarak çok iyi bir şekilde hikayesini ilerletmeyi başarıyor. Bunu çok az dizi başarabilir. Zaten boşuna klasikler arasında yer almıyor. Adamlar bir çok şeyi baştan sona kurgulayarak yapmışlar gibi duruyor. Beğendim, hem de çok beğendim... Ve kolay kolay durmayacağım gibi duruyor...

Önceki bölümün kalan olayları bu bölümde devam etti. Ama tabi dizinin bir çok şeyi sonraki sezonlara kaldı. Zaten dizi bitmiş bir dizi olduğu için ve bölüm sayısını da düşününce bir çok gizem çoook sonra ortaya çıkacaktır. Bu gizem unsurunu bu kadar başarılı koruması da oldukça başarılı bir iş çıkardıklarını gösteriyor. Kara isyan bayrağını çekip Caprica'ya gitti. Başkan'ın emriyle olduğu tabi ki ortaya çıktı. Adama da bunun karşılığını verip bu durumu cezalandırdı elbette. Öte yandan yıldız üssü tehlikesi vardı onun için de başka bir plan yaptı ve güvenmesi gereken son kişiye güvendi, Boomer'a...

Kobol tarafında ise bilinmezliğin içine sürükleneceğimiz sahneler silsilesi izledik. Gaius ve Number Six ekseninde elbette. Neyin neden olduğu hiç bir şekilde çözülemedi. Gerçekten adamlar gizemi korumayı iyi biliyor ve gel de 2. sezonu açma dedirtiyor. Gaius ve Number Six kehanetin olduğu yere gittiler ve ne gördüklerini biz görmedik. Gaius'un Number Six ile döngüde bir bağlantısı var sanırım ama bilmiyorum. Gaius her şeyin merkezinde ama nasıl bilmiyorum. Ve bu soru işaretleri canımı sıkıyor. Tüm bu döngünün, Cylon mevzusunun her şeyin açığa çıkmasını istiyorum ama yolumuz çok uzun tabi... :A

Caprica'da Kara ve Number Six kapışması oldukça gerilim dolu ve Kara açısından acı vericiydi. Number Six bir makine tabi yok etti Kara'yı. Ama Kara bir şekilde çözümünü bulup kendini oradan kurtardı. Tabi Boomer ve Helo da oradaydı. Beklenen karşılaşma gerçekleşti. Kara Boomer'ı görünce hemen çözdü tabi Cylon olduğunu ve silahına davrandı. Hamilelik olayı ise çok garip bir olay. Normal insan gibi üreyebiliyor mu bu Cylon'lar. Nasıl bir klonlamadır ki bu tüm insan özelliklerini alıyorlar. Gerçekten merak konusu diyebiliriz bu duruma. Caprica kısmı ilgi çekiciliğini koruyacaktır bu gidişle. Oradan çıkarlar mı hemen bilmiyoruz ama oradaki ekip Kara ile çok daha güzel oldu.

Kobol'daki ekip hemen kurtulur mu oradan bilmiyorum. Ama çok uzun sürmez. Ama Gaius mevzusu neye nasıl etki eder, Number Six ile olan durumları nereye gider bunu öğrenmek çok uzun bir süreci kapsayacak sanırım. Onun dışında son sahne gerçekten çok iyiydi... Yıldız üssü yok oldu ve görevin kahramanları geri döndü. Bu arada koskoca üssün patlatılmasına müsaade edilmesi de gerçekten ilginç. Büyük ihtimal herşey bir plan doğrultusunda ilerliyor. Çünkü neresinden bakarsan bak mantıksız yani. Cylonlar'da büyük zeka olduğunu biliyoruz. Sanırım ellerindeki güç çok çok fazla ki bir yıldız üssünü ve oradaki kopyaları böyle çöpe atabiliyorlar. Neyse patlamadan sonra Boomer ve yanındaki arkadaş tebrikleri kabul ederken Boomer teşekkürler efendim dedi ve silahı patlattı... Sahne oldukça etkileyiciydi müzikle de birlikte tabi... Adama tabi ki ölmeyecektir ama Boomer'ın kimliği ortaya çıktı artık. Hatta şu bilgi de kesinleşti ki Cylon'lar kendi bilinçlerine ve duygularına sahip olsa bile son noktada onlara biçilen görevi bir şekilde yaparlar. Boomer da burada bunu kanıtladı. Cylon'ların sahip olduğu büyük plan doğrultusunda kendisine biçilen görevi yerine getirdi... Bakalım daha neler neler izleyeceğiz ikinci sezonda...

9.5/10

Son düzenleme:
Benim acelem yok, tadını çıkara çıkara izliyorum işte ne güzel :A
Ben sizi beklemem hele bu sezon finalinden sonra... Yok tadını çıkara çıkara izliyim, yayarak izliyim, günde 2 bölüm yapayım, şöyle yapayım böyle yapayım. :A Hiiiç o triplere gelemem. Bam bam bam izler geçerim... :A

• Güldürdün
Reactions: MasacRE
Ben sizi beklemem hele bu sezon finalinden sonra... Yok tadını çıkara çıkara izliyim, yayarak izliyim, günde 2 bölüm yapayım, şöyle yapayım böyle yapayım. :A Hiiiç o triplere gelemem. Bam bam bam izler geçerim... :A
Sen yamyamsın kardeşim, ne gerek var bu kadar aceleye dizi bir yere kaçmıyor ya ne zaman istersen izlersin :A

• Güldürdün
Şerlok beyciğim bu adamla tüm bölümleri hazır olan dizi izlenmez, ancak böyle haftalık yayınlanacak diziler o şekilde beraber izleyebiliriz başka türlüsü mümkün değil :A

• Güldürdün