Bu zorlu görevde bizi yarı yolda birakanlar oldu ama hedefe kitlendiğimiz için sorun yok :A Şaka bir yana en can alıcı bölümden sonra bırakmışsın. Hiç mi merak etmiyorsun ne olacak diye :D

@MEnes yoldaşım tak tak ilerliyor :A
Birazdan 2. sezona başlıyorum, durmak yok devaammm. :A

• Güldürdün
Reactions: Maskeli Fedai
Bütün detaylarıyla yorumlamışsın zaten uzun uzun. Yine de başka dizilere de yer vererek, azar azar izlemek daha iyi. :A
O senin tercihin bu benim tercihim, ben işimi hızlı halletmeyi seviyorum... :A Tabi araya bir Ozark sıkıştırabilirim onun son sezonu duruyordu. Sonrasında buna devam edebilirim. Bakacağız artık durumlara. :A

• Güldürdün
Reactions: Araf
O senin tercihin bu benim tercihim, ben işimi hızlı halletmeyi seviyorum... :A Tabi araya bir Ozark sıkıştırabilirim onun son sezonu duruyordu. Sonrasında buna devam edebilirim. Bakacağız artık durumlara. :A
Ben seni Ozark'ı bitirdiğini düşünüyordum, o sanırım @Sherlock'tu. Ben bir dizinin yanında, bir diziyi de izlemeye çalışırım, öyle keyif alırım. Diğer türlü tek dizi sıkar. :D

• Güldürdün
Reactions: Sherlock and MEnes
Ben seni Ozark'ı bitirdiğini düşünüyordum, o sanırım @Sherlock'tu. Ben bir dizinin yanında, bir diziyi de izlemeye çalışırım, öyle keyif alırım. Diğer türlü tek dizi sıkar. :D
Ozark'ı da böyle seri seri izledim ve son sezona fırsat bulamadım. Şuan izlememi bekliyor diğer tarafta. :A Tek dizi sıkar diye bir realite yok doğrusu, neden öyle bir yorum yaptığını çözemedim ama neyse. :A
Seni gaza mı getirdik ne yaptık 😱 :A @Sherlock @MasacRE
Kimse beni gaza getirmedi, ben karar verdim ve başladım ve sonra da dizi çok iyi olduğu için durmadım zaten... :A

Ozark'ı da böyle seri seri izledim ve son sezona fırsat bulamadım. Şuan izlememi bekliyor diğer tarafta. :A Tek dizi sıkar diye bir realite yok doğrusu, neden öyle bir yorum yaptığını çözemedim ama neyse. :A

Kimse beni gaza getirmedi, ben karar verdim ve başladım ve sonra da dizi çok iyi olduğu için durmadım zaten... :A
Beni sıkıyor işte tek dizi, başka şeyler de izlemek istiyorum, onu diyorum. Kişiden kişiye değişir tabii. :D

@Sherlock, Ozark'ı bitirdi bile. :D

• Güldürdün
Reactions: Sherlock and MEnes
Beni sıkıyor işte tek dizi, başka şeyler de izlemek istiyorum, onu diyorum. Kişiden kişiye değişir tabii. :D

@Sherlock, Ozark'ı bitirdi bile. :D
Dediğin gibi tarz meselesi tabi. Ben zaten dizileri 3 4 yıldır salmıştım, son 1 yıl içinde geri dönüş yaptım. Sinema, manga, anime ve oyun ekseninde gidiyordum, güncel diziler hariç hiç dizi izlemiyordum. :A

Biliyorum bitirdiğini bana da bitirmem için çok baskı yaptı zaten ama fırsatım olmadı. İzlerim bi ara elbet. :A

• Güldürdün
Reactions: Araf
2x01

1. sezonun kaldığı yerden oldukça hareketli bir giriş yapmışlar bu bölümde, güzeldi.

Tüm mekanlardaki yolculuklar oluştu ve artık oralardan farklı farklı rotalar izleyeceğiz. Sezon boyu sürmez ama kısa vadede görürüz bu yolculukların bazılarını. Caprica'da Kara ve Helo arasında Boomer üzerinde sürtüşmeler devam etti. Helo duygusal olarak bir makineye bağlandı ve doğal olarak bu da sorgulandı Kara tarafından. Boomer'ın samimi olmadığını biz seyirci olarak anlamıştık zaten gemideki Boomer'ın yaptığından sonra. Gemilerini kaçırmasıyla Helo da anlamıştır heralde. Cylonlara asla ve asla güven olmaz, bu net bir şey..

Kobol'daki yolculuk da devam ediyor. Gaius ve Number Six'in muhabbetinin rüya olduğu belliydi ama bir çocukları olduğu durumu gerçekten ilginç yani. O da mı yalan acaba. Fiziksel olarak Caprica'da mı yoksa çocuk. Yakında sen de karşılacaksın falan diyor. Gaius'un hem bilinçaltı hem de Number Six bilinciyle zihninde tek başında sıkıştığı durum bakalım nereye kadar devam edecek. Dizide en merak ettiğim durum bu kesinlikle. diğer tarafta Kobol'da aksiyon da gördük. Ekip içi çekişme de gördük. O yolculuk pek sağlıklı bitmeyecektir.

Uzayda ise Galactica ve filonun macerası iyiydi. Sıçrama hatası, sonra geri dönüş için yapılan riskli plan ve oradaki gerilim dolu aksiyon sahneleri gerçekten güzeldi. Bölümün temposunu korumasını sağladı. Boomer ben yapmadım ne oldu falan diye salağa yattı ama sanırım gidip gelmeler yaşıyor hafızasında. Ya da yalan söylüyor. Ama en zayıf halkanın o olduğunu düşünürsek gidip gelmeler yaşıyor olması daha olası. Tigh ve Adama'nın geçmişine dair flashbackler de iyiydi. İkisinin ne denli derin bir ilişkisi olduğunu kanıtlar nitelikte.

Bölüm sonu ise savaşın kalıntılarından olan bir Cylon Raider'ı gemide kalmış oldu. Yine bir aksiyon çıkacaktır oradan. Ve ilk defa bilgisayarlar arası ağ kullanılması ilerisi için problem oluşturacaktır. İyi bir başlangıç olmuş sezona, devamı da böyle olsun...

8.5/10

2x02

Önceki bölüm kadar hareketli olmasa bile farklı yollardan ilerleyen bir bölümdü. Karakterler üzerine odaklanılmış daha çok.

Kara ve Helo'nun Caprica'daki sahneleri, Kara'nın evine gitmemiz, oradaki diyaloglar iyiydi. Helo ne kadar aptal olduğunu anladı ama Kara Cylon'ların herkesi ne kadar aptal durumuna düşürdüğünü belirtti. Mantıklı bir cümle çünkü gerçekten herkesi elinde oynatıyor makineler. Bu kadar uptade'li olmaları normal değil. Altında bir çok şey var ama işte tahmin yürütemiyoruz. Dizi bunu yapmamıza izin vermiyor, çünkü elde hiç veri yok. Bu da dizinin aslında en sevdiğim yönü. Adamlar sadece hangi bilgiyi veriyorsa onu alıyoruz. Ki bazı bilgilerin doğru olup olmadığı bile belli değil. Sadece tahmin yürütebiliyoruz. Bu kompleks senaryo kurgusu gerçekten çok başarılı oluşturulmuş. Diziyi etkileyici kılıyor.

Galactica'da Cylon'lar kısa çaplı bir kıyım yaptı. Önüne geleni yok ettiler ve sağlam da yaptılar bu işi. Ölümle burun buruna gelen ana karakterler ve hepsinin bir şekilde kurtulması bir tık klişe olsa da şu aşamada önemli bir ölüm görmeyi zaten pek beklemiyordum. Hikayenin sonlarına doğru görürüz tabi ana karakterlerden ölümler. Şuanın konusu o değil. Lee'nin yine etkin rol oynadığı bir bölümdü. İçeride güvenlik zaafiyeti bir şekilde giderildi ve tehlike bertaraf edildi. Çok kayıp verildi ve hasar alındı ama bir şekilde üstesinden gelindi.

Şimdi önümüzdeki bölümlerde büyük ihtimal Kobol'daki ekibin kurtulması üzerine yoğunlaşacaktır Galactica. Ama sıçrama yaptılar ve Kobol'un olduğu yere tüm filo ile geri dönmeleri çok zor görünüyor. Çünkü orada bir Cylon Starbase var. Ama orada bi dahi de var geride bırakılmaması gereken. Gaius'un önemi hikayede çok büyük sonuçta. Bakalım bu işin altından nasıl kalkacaklar. Kara'nın olmadığını düşünürsek oradaki Starbase'e karşı biraz elleri güçsüz, tabi Adama da yaralı ve durumu hala belirsiz. Tüm ekibin tekrar bir araya gelmesi uzun sürebilir bu sezon. Hikayenin durgunlaşıp çok da ana temaya yoğunlaşmadığı bölümler de görmemiz olası. 20 bölümlük bir sezon olduğu düşünülürse çoook şey göreceğiz daha bu sezonda ama yine tahminim bir çok soru işareti final sezonlarına saklanacaktır...

8/10

Dediğin gibi tarz meselesi tabi. Ben zaten dizileri 3 4 yıldır salmıştım, son 1 yıl içinde geri dönüş yaptım. Sinema, manga, anime ve oyun ekseninde gidiyordum, güncel diziler hariç hiç dizi izlemiyordum. :A

Biliyorum bitirdiğini bana da bitirmem için çok baskı yaptı zaten ama fırsatım olmadı. İzlerim bi ara elbet. :A
Yazın bitirin de diziyi, belki başka bir etkinlikte tekrar başlarız. Bu kez daha fazla seçenekli dizi olur işin içinde ve daha katılımlı olur. Öyle daha iyi olur. Seversem, uzaylı olmazsa, bırakmam zaten. :D

• Güldürdün
Reactions: MEnes and Sherlock
1x10

Çok hareketli ve heyecanlı geçen bir bölümdü. Dizi, yılına göre bu tarz işin içinde savaşlı olan bölümleri iyi gösteriyor. Günümüzde olsa çok daha manyakça çekilirdi bu sahneler tabi.

Bu bölümde yakıt stoğunun sonuna gelindiğini öğrendik. Gezegenler tarandı ve ihtiyaçları olan maddeye sahip olan bir gezegen bulundu. Ama orayı da Cylonlar ellerinde tutuyordu. Muhtemelen her tarafa yayılmışlardır zaten, bu ve bunun gibi gezegenlerde hakimiyet kurmuşlardır.

O yakıta ihtiyaçları olduğundan Cylonlarla karşı karşıya gelinmek zorunda kalındı. Starbuck henüz gücünü tam toplayamadığından ondan sahada değil taktik alanında yararlandı Adama. Yapılan stratejiden sonra güzel bir uzay savaşı izledik iki taraf arasında. Apollo'nun aldığı sorumlulukla bu gezegeni ele geçirmeyi başardılar.

En sonda da başta ateist olan Gaius'un iyice Number 6'nın etkisine girdiğini gördük. Tanrıya inanmayan Gaius ben Tanrı'nın hizmetkarıyım demeye başladı artık :A

9/10

1x11

Geçen bölümdeki aksiyondan sonra daha sakin, politika üzerine kurulu bir bölümdü.

Zarek'in başkan yardımcılığı fikrini ortaya atmasıyla bu bölüm bir seçim yaşandı. Zarek'e karşı başka bir aday varken Roslin seçimin kaybedileceğini anlayınca Gaius'u aday olarak çıkarttı. Şu an çok güvenilir bir konumda olan Gaius seçimi kazansa da başlarına büyük belalar açacağı ortada :A Roslin de kendisine çok güvenmediğini belirtti zaten, Adama'ya "Tanıdığın düşman tanımadığın dosttan iyidir" diyerek.

Diğer tarafta kısa kısa sahnelerini gördüğümüz Caprica gezegeninde de sezon finalinin öncesinde Helo, Boomer'ın Cylon olduğunu öğrendi. Caprica gezegeninde bulunan Boomer, Cylonlardan kopmuş vaziyette artık. İnsanlığın tarafında olmak istese de önce Helo'nun ve ardından orada başarılı olabilirlerse sonrasında diğer insanların nasıl tepki vereceğini merak ediyorum :D

7.5/10

@MasacRE'yi geçerim de @MEnes zor gibi duruyor :A
@Tolstoyevski'yi geçip işe başladın, en kolayı oydu, çünkü bir bölüm izleyip bıraktı. :A Sonra @Sherlock'u geçtin, vakit var diye üşeniyor sanırım. :A Beni geçtin de, ben zaten bırakmıştım, sayma beni. :A @MasacRE'yi kolaylıkla geçersin şimdi iki bölüm izlesen. :A @MEnes ise zor. Hızını alamayıp ikinci sezona geçecek hem de çünkü. :A

Aslında şaka bir yana; bitirmek değil, izlemek mesele. Yavaş yavaş, sindire sindire izleyin. Hızla giderseniz, bazen detaylar kaçabiliyor. :D
Ya kardeşim yarış mı yapıyoruz zaten, herkes istediği gibi izlesin ilk bitirene ödül mü var nedir olay :A Ben böyle günde iki bölüm şeklinde devam etmeyi düşünüyorum şu anlık bu şekilde uygun gördüm :D

Olabilir tabi zevkler ve renkler tartışılmaz :A Benim dikkatimi artık Cara çekiyor :A Number Six'i bizim yoldaşlara bıraktım :A @Sherlock @MasacRE
Kara benim de dikkatimi çekmiyor değil kütük dostum :A Gözüm bir Number 6'ya kayıyor bir Kara'ya, fıldır fıldır dönüyor gözler :A Zaten bir bu ikisi var dizide kayda değer. Çekik gözlü Boomer ile ilgilenmiyorum, o çekik seviciler @MEnes ile @Sherlock un olsun :A

Kara benim de dikkatimi çekmiyor değil kütük dostum :A Gözüm bir Number 6'ya kayıyor bir Kara'ya, fıldır fıldır dönüyor gözler :A Zaten bir bu ikisi var dizide kayda değer. Çekik gözlü Boomer ile ilgilenmiyorum, o çekik seviciler @MEnes ile @Sherlock un olsun :A
Mübarek günlerde gözlerini fazla kaydırma. Her ne kadar bıraksam da, Number Six'e hiç kaydırma. Moda defilesinde gibi kadın, bir bakıyorsun başka başka sahnelerde görüyorsun. :A

• Güldürdün
Reactions: MasacRE
Ya kardeşim yarış mı yapıyoruz zaten, herkes istediği gibi izlesin ilk bitirene ödül mü var nedir olay :A Ben böyle günde iki bölüm şeklinde devam etmeyi düşünüyorum şu anlık bu şekilde uygun gördüm :D
Uygun görmen doğrudur. İki bölüm izlemek yeterli günde. Ben en fazla üçe çıkabildim, iki daha iyi oluyordu ama sıkılınca bir bölüm bile izleyemedim, bıraktım. :A

• Beğendim
Reactions: MasacRE