1x5

Geçen bölümün devamı gibiydi. Yine soluksuz sonuna kadar izletti.

Bölüm Kara'nın bir gezegende hayatta kalma çabalarıyla başladı. Karakteri şu son iki bölümdür daha yakından tanımaya başladık. Hayatta kalmak için epey çabalaması, Cylon'u kullanmayı başarması da kendisine hayran bıraktı. "Beni isirirsan seni isiririm" repliği de güldürdü :A

8/10

1x6

Gizem ve dedektiflik temalı güzel bir bölümdü.

Bölüm Cylon'un gemiye sızmasıyla başladı. Adama ve albay adamı tanımasa gemidekiler için felaketle sonuçlanacaktı her şey.

Başkan'ın talimatıyla bağımsız mahkeme kuruldu ve herkes sorgulandı. Şef ve Boomer yüzünden masum bir adam suçlu bulundu. Tabi iyi oldu sen başkasını korumaya kalkarsan ahan da böyle yüz üstü bırakılırsın. :A

8.5/10

1x7

Soluksuz izleten sürükleyici bir bölümdü. Dizi üstüne koyarak ilerlemeye devam ediyor.

Bu bölüm Gaius ve Number Six ön plandaydı. Gaius artistlik yapınca az kalsın bedelini canıyla ödeyecekti. Number Six ile gemide karşılaştığı sahne istemsizce güldürdü. :A Siz de onu görebiliyor musunuz falan diyor birde :A Gaius hatasını anlayıp özür dileyince fotoğrafın sahte olduğu ortaya çıktı ve serbest bırakıldı. Gaius'un bundan sonra Number Six'e yanlış yapacağını sanmıyorum :A Ki yapmasın da bence..

8/10

1x8

Bu bölüm de başka bir Cylon ortaya çıktı ve gemilerden birinde bukleler bomba var dedi. Tanı herkes telaşa düştü ve adamı sorgulamak için Cara'yı yolladılar. Cara ilen Cylon arasında geçen tüm sahneler tüyler ürpertici şeklinde geçti. Cylon bence konuşmayı baştan sona üstün götürdü. En patavatsız gözüken Cara'ya zor anlar yaşattı söyledikleriyle.

Diğer tarafta Boomer kendisinden iyice şüphelendiği için kendisine test yaptırdı. Gaius korktuğu için Cylon olduğunu söylemedi tabi.

Caprica'daki Boomer de sanki taraf değiştirecekmiş gibi duruyor nedense bilemiyorum :A

En sonda Cylon, Başkan'a hepimizi şoke edecek bir bilgi verdi. Adama'nın Cylon olduğunu söyledi. 😱

9/10

1x13

Ne bölümdü beee. Gerçekten dizi gizemini korumayı ve bir çok şeyi anlatmadan ama bir çok şeyi anlatarak çok iyi bir şekilde hikayesini ilerletmeyi başarıyor. Bunu çok az dizi başarabilir. Zaten boşuna klasikler arasında yer almıyor. Adamlar bir çok şeyi baştan sona kurgulayarak yapmışlar gibi duruyor. Beğendim, hem de çok beğendim... Ve kolay kolay durmayacağım gibi duruyor...

Önceki bölümün kalan olayları bu bölümde devam etti. Ama tabi dizinin bir çok şeyi sonraki sezonlara kaldı. Zaten dizi bitmiş bir dizi olduğu için ve bölüm sayısını da düşününce bir çok gizem çoook sonra ortaya çıkacaktır. Bu gizem unsurunu bu kadar başarılı koruması da oldukça başarılı bir iş çıkardıklarını gösteriyor. Cara isyan bayrağını çekip Caprica'ya gitti. Başkan'ın emriyle olduğu tabi ki ortaya çıktı. Adama da bunun karşılığını verip bu durumu cezalandırdı elbette. Öte yandan yıldız üssü tehlikesi vardı onun için de başka bir plan yaptı ve güvenmesi gereken son kişiye güvendi, Boomer'a...

Kobol tarafında ise bilinmezliğin içine sürükleneceğimiz sahneler silsilesi izledik. Gaius ve Number Six ekseninde elbette. Neyin neden olduğu hiç bir şekilde çözülemedi. Gerçekten adamlar gizemi korumayı iyi biliyor ve gel de 2. sezonu açma dedirtiyor. Gaius ve Number Six kehanetin olduğu yere gittiler ve ne gördüklerini biz görmedik. Gaius'un Number Six ile döngüde bir bağlantısı var sanırım ama bilmiyorum. Gaius her şeyin merkezinde ama nasıl bilmiyorum. Ve bu soru işaretleri canımı sıkıyor. Tüm bu döngünün, Cylon mevzusunun her şeyin açığa çıkmasını istiyorum ama yolumuz çok uzun tabi... :A

Caprica'da Cara ve Number Six kapışması oldukça gerilim dolu ve Cara açısından acı vericiydi. Number Six bir makine tabi yok etti Cara'yı. Ama Cara bir şekilde çözümünü bulup kendini oradan kurtardı. Tabi Boomer ve Helo da oradaydı. Beklenen karşılaşma gerçekleşti. Cara Boomer'ı görünce hemen çözdü tabi Cylon olduğunu ve silahına davrandı. Hamilelik olayı ise çok garip bir olay. Normal insan gibi üreyebiliyor mu bu Cylon'lar. Nasıl bir klonlamadır ki bu tüm insan özelliklerini alıyorlar. Gerçekten merak konusu diyebiliriz bu duruma. Caprica kısmı ilgi çekiciliğini koruyacaktır bu gidişle. Oradan çıkarlar mı hemen bilmiyoruz ama oradaki ekip Cara ile çok daha güzel oldu.

Kobol'daki ekip hemen kurtulur mu oradan bilmiyorum. Ama çok uzun sürmez. Ama Gaius mevzusu neye nasıl etki eder, Number Six ile olan durumları nereye gider bunu öğrenmek çok uzun bir süreci kapsayacak sanırım. Onun dışında son sahne gerçekten çok iyiydi... Yıldı üssü yok oldu ve görevin kahramanları geri döndü. Bu arada koskoca üssün patlatılmasına müsaade edilmesi de gerçekten ilgin. Büyük ihtimal herşey bir plan doğrultusunda ilerliyor. Çünkü neresinden bakarsan bak mantıksız yani. Cylonlar'da büyük zeka olduğunu biliyoruz. Sanırım ellerindeki güç çok çok fazla ki bir yıldız üssünü ve oradaki kopyaları böyle çöpe atabiliyorlar. Neyse patlamadan sonra Boomer ve yanındaki arkadaş tebrikleri kabul ederken Boomer teşekkürler efendim dedi ve silahı patlattı... Sahne oldukça etkileyiciydi müzikle de birlikte tabi... Adama tabi ki ölmeyecektir ama Boomer'ın kimliği ortaya çıktı artık. Hatta şu bilgi de kesinleşti ki Cylon'lar kendi bilinçlerine ve duygularına sahip olsa bile son noktada onlara biçilen görevi bir şekilde yaparlar. Boomer da burada bunu kanıtladı. Cylon'ların sahip olduğu büyük plan doğrultusunda kendisine biçilen görevi yerine getirdi... Bakalım daha neler neler izleyeceğiz ikinci sezonda...

9.5/10
Puanı nereden kırdın acaba @MEnes? :A

10/10 bekliyordum senden. Sen yapmazsan, @MasacRE yapar artık. :A

• Güldürdün
Reactions: MasacRE and MEnes
1x5

Geçen bölümün devamı gibiydi. Yine soluksuz sonuna kadar izletti.

Bölüm Kara'nın bir gezegende hayatta kalma çabalarıyla başladı. Karakteri şu son iki bölümdür daha yakından tanımaya başladık. Hayatta kalmak için epey çabalaması, Cylon'u kullanmayı başarması da kendisine hayran bıraktı. "Beni isirirsan seni isiririm" repliği de güldürdü :A

8/10

1x6

Gizem ve dedektiflik temalı güzel bir bölümdü.

Bölüm Cylon'un gemiye sızmasıyla başladı. Adama ve albay adamı tanımasa gemidekiler için felaketle sonuçlanacaktı her şey.

Başkan'ın talimatıyla bağımsız mahkeme kuruldu ve herkes sorgulandı. Şef ve Boomer yüzünden masum bir adam suçlu bulundu. Tabi iyi oldu sen başkasını korumaya kalkarsan ahan da böyle yüz üstü bırakılırsın. :A

8.5/10

1x7

Soluksuz izleten sürükleyici bir bölümdü. Dizi üstüne koyarak ilerlemeye devam ediyor.

Bu bölüm Gaius ve Number Six ön plandaydı. Gaius artistlik yapınca az kalsın bedelini canıyla ödeyecekti. Number Six ile gemide karşılaştığı sahne istemsizce güldürdü. :A Siz de onu görebiliyor musunuz falan diyor birde :A Gaius hatasını anlayıp özür dileyince fotoğrafın sahte olduğu ortaya çıktı ve serbest bırakıldı. Gaius'un bundan sonra Number Six'e yanlış yapacağını sanmıyorum :A Ki yapmasın da bence..

8/10

1x8

Bu bölüm de başka bir Cylon ortaya çıktı ve gemilerden birinde bukleler bomba var dedi. Tanı herkes telaşa düştü ve adamı sorgulamak için Cara'yı yolladılar. Cara ilen Cylon arasında geçen tüm sahneler tüyler ürpertici şeklinde geçti. Cylon bence konuşmayı baştan sona üstün götürdü. En patavatsız gözüken Cara'ya zor anlar yaşattı söyledikleriyle.

Diğer tarafta Boomer kendisinden iyice şüphelendiği için kendisine test yaptırdı. Gaius korktuğu için Cylon olduğunu söylemedi tabi.

Caprica'daki Boomer de sanki taraf değiştirecekmiş gibi duruyor nedense bilemiyorum :A

En sonda Cylon, Başkan'a hepimizi şoke edecek bir bilgi verdi. Adama'nın Cylon olduğunu söyledi. 😱

9/10
@MEnes'ten ve @MasacRE'den sonra @Maskeli Fedai de hızla ilerledi ve son izlediğim bölüme geldi. Buraya kadar gelip beğendiysen, en düşük puan verdiğim bölüme en yüksek puan verip devam ediyorsan, sen zaten diziyi bitirirsin. Belki @MEnes'ten sonra ve @MasacRE'den sonra bitirirsin ama bitirirsin. :A

@MasacRE'yi geçerim de @MEnes zor gibi duruyor :A
@Tolstoyevski'yi geçip işe başladın, en kolayı oydu, çünkü bir bölüm izleyip bıraktı. :A Sonra @Sherlock'u geçtin, vakit var diye üşeniyor sanırım. :A Beni geçtin de, ben zaten bırakmıştım, sayma beni. :A @MasacRE'yi kolaylıkla geçersin şimdi iki bölüm izlesen. :A @MEnes ise zor. Hızını alamayıp ikinci sezona geçecek hem de çünkü. :A

Aslında şaka bir yana; bitirmek değil, izlemek mesele. Yavaş yavaş, sindire sindire izleyin. Hızla giderseniz, bazen detaylar kaçabiliyor. :D

@Tolstoyevski'yi geçip işe başladın, en kolayı oydu, çünkü bir bölüm izleyip bıraktı. :A Sonra @Sherlock'u geçtin, vakit var diye üşeniyor sanırım. :A Beni geçtin de, ben zaten bırakmıştım, sayma beni. :A @MasacRE'yi kolaylıkla geçersin şimdi iki bölüm izlesen. :A @MEnes ise zor. Hızını alamayıp ikinci sezona geçecek hem de çünkü. :A

Aslında şaka bir yana; bitirmek değil, izlemek mesele. Yavaş yavaş, sindire sindire izleyin. Hızla giderseniz, bazen detaylar kaçabiliyor. :D
Bu zorlu görevde bizi yarı yolda birakanlar oldu ama hedefe kitlendiğimiz için sorun yok :A Şaka bir yana en can alıcı bölümden sonra bırakmışsın. Hiç mi merak etmiyorsun ne olacak diye :D

@MEnes yoldaşım tak tak ilerliyor :A

Bu zorlu görevde bizi yarı yolda birakanlar oldu ama hedefe kitlendiğimiz için sorun yok :A Şaka bir yana en can alıcı bölümden sonra bırakmışsın. Hiç mi merak etmiyorsun ne olacak diye :D

@MEnes yoldaşım tak tak ilerliyor :A
Bir yandan merak etmiştim aslında da, her bölüm boğmaya başlamıştı beni. Atmosfer, kamera çekimleri, müzikler beni acayip boğuyordu. Number Six için de dizi izlenmez ki. :A

• Güldürdün
Reactions: Maskeli Fedai
Bir yandan merak etmiştim aslında da, her bölüm boğmaya başlamıştı beni. Atmosfer, kamera çekimleri, müzikler beni acayip boğuyordu. Number Six için de dizi izlenmez ki. :A
Olabilir tabi zevkler ve renkler tartışılmaz :A Benim dikkatimi artık Cara çekiyor :A Number Six'i bizim yoldaşlara bıraktım :A @Sherlock @MasacRE

Olabilir tabi zevkler ve renkler tartışılmaz :A Benim dikkatimi artık Cara çekiyor :A Number Six'i bizim yoldaşlara bıraktım :A @Sherlock @MasacRE
Boomer da var aslında da, çok soğuk duruyor. Kara Thrace ise çok erkeksi duruyor aslında ama Number Six ve Number Eight (Boomer) daha çok öne çıkıyor. Number Six daha iyi bana göre, dizinin mankeni oluyor kendisi. Gaius'un zihninde moda defilesinde gibi kıyafet değiştiriyor. Her bölümde dikkat çekmeyi başarıyor, tabii sarışın olması bunda en büyük etken sanırım. Sarışın ve kırmızı giysi, çok dikkat çekiyor oluyor bu iki detay. :D

• Harika
Boomer da var aslında da, çok soğuk duruyor. Kara Thrace ise çok erkeksi duruyor aslında ama Number Six ve Number Eight (Boomer) daha çok öne çıkıyor. Number Six daha iyi bana göre, dizinin mankeni oluyor kendisi. Gaius'un zihninde moda defilesinde gibi kıyafet değiştiriyor. Her bölümde dikkat çekmeyi başarıyor, tabii sarışın olması bunda en büyük etken sanırım. Sarışın ve kırmızı giysi, çok dikkat çekiyor oluyor bu iki detay. :D
Bu kadar betimlemenin üstüne diziye başlamak yakışır :A

• Güldürdün
Reactions: Araf
Bu kadar betimlemenin üstüne diziye başlamak yakışır :A
Yorumlarımı okursan, bu betimlemeleri yine görürsün. Bütün yorumlarda "Number Six" geçiyor. :A

Bu arada Lee'nin izlediğim son bölümlerde olmaması bölümleri batırdı gözümde. O varken yine iyi gidiyor gibiydi, yine sıkıyordu tabii.

Bu arada Kara Thrace'yi canlandıran Katee Sackhoff, 1980 doğumlu ve Number Six ile Boomer karakterlerini canlandıran kişilere göre en genç isim dizideki. Bunu da ekleyeyim. Number Six'i canlandıran Tricia Helfer de, Boomer'ı canlandıran Grace Park da 1974 doğumlu. İlginç bir bilgi. :D

• İlginç
Yorumlarımı okursan, bu betimlemeleri yine görürsün. Bütün yorumlarda "Number Six" geçiyor. :A

Bu arada Lee'nin izlediğim son bölümlerde olmaması bölümleri batırdı gözümde. O varken yine iyi gidiyor gibiydi, yine sıkıyordu tabii.

Bu arada Kara Thrace'yi canlandıran Katee Sackhoff, 1980 doğumlu ve Number Six ile Boomer karakterlerini canlandıran kişilere göre en genç isim dizideki. Bunu da ekleyeyim. Number Six'i canlandıran Tricia Helfer de, Boomer'ı canlandıran Grace Park da 1974 doğumlu. İlginç bir bilgi. :D
Oha harbiden ilginç geldi 😱 Halbuki onlar daha genç duruyor gibiydi :A

Aynen o yok genelde sen söyleyince dikkatimi çekti :A Number Six ve Gaius olduğu sürece sıkıntı yok bence :A Benim iki favorim bunlar:A

• Güldürdün
Oha harbiden ilginç geldi 😱 Halbuki onlar daha genç duruyor gibiydi :A

Aynen o yok genelde sen söyleyince dikkatimi çekti :A Number Six ve Gaius olduğu sürece sıkıntı yok bence :A Benim iki favorim bunlar:A
Kara Thrace "erkek gibi" dedim ya, ondan sanırım. Kendisinin görünüşü çok da sert, onun da etkisi var bunda. :D Number Six ile Boomer, bir tık daha kadınsı duruyor. :D

Number Six ile Gaius iyidir de, Lee olmayınca adaleti ele alan olmuyor. Tamam, Edward Adama var da, o da diktatör oluyor tek başına. Diktatörlüğüne engel olan Lee oluyor, bir de Roslin ama Lee askeri anlamda daha önemli. :D

• Güldürdün
Kara Thrace "erkek gibi" dedim ya, ondan sanırım. Kendisinin görünüşü çok da sert, onun da etkisi var bunda. :D Number Six ile Boomer, bir tık daha kadınsı duruyor. :D

Number Six ile Gaius iyidir de, Lee olmayınca adaleti ele alan olmuyor. Tamam, Edward Adama var da, o da diktatör oluyor tek başına. Diktatörlüğüne engel olan Lee oluyor, bir de Roslin ama Lee askeri anlamda daha önemli. :D
Edward Adama bizim admine çok benziyor :A

• Güldürdün

Ben (en azından önemli) hiç bir detayı kaçırmam izlerken merak etme... @Sherlock adaşım iyi bilir... :A

• Güldürdün
Reactions: Sherlock and Araf