1x3

Dizinin şu ana kadar ki yayınlanan en iyi bölümünü izledik. Aksiyonlu ve heyecanlıydı.

Bu bölüm hapishane mahkumlarının gemisine yolculukta bulunduk. Su bulunan gezegende hava koşullar sert ve çetin olduğu için onları serbest bırakma karşılığında çalışmaları istendi. Tabi mahkumlar dinlemedi ve Adama ve adamlarını esir aldı. Tom Zarek ve Adama arasinda geçen konuşma güzeldi. Demokrasi ve özgürlükle alakalı güzel mesajlar verildi.

Adama'nın bu durumdan kurtulup olayları çözmesi de etkileyiciydi. Düşüncelerini çat çat diye söyledi ve Tom Zarek ve Başkan arasında uzlaşma sağladı.

Sarışın muhabbeti de güldürdü :A
Puanı kaç? :A

• Güldürdün
Reactions: Maskeli Fedai
1x4

Dram ağırlıklı bir bölümdü.

Bu bölüm hem geçmişe hem günümüzde yaşananlara tanık olduk. Zak Adama ve Cara ile olan ilişkisi, ölümüne kimin sebep olduğu ve Cara'nın suçluluk duygusunu izledik. Öyle ki yeni gelen acemileri bile ilk denemeden sonra kovdu.

Adama ile olan yüzleşme sahnesi de kan dondurucu türdendi. Yine de kızı olarak gördüğü için kovmakla yetindi.

Son sahneler de yine aksiyonlu ve gerilimliydi. Kara ve Hot Dog'un başına ne geldi diğer bölüm göreceğiz.

7.6/10

Son düzenleme:
1x4

Drama ağırlıklı bir bölümdü.

Bu bölüm hem geçmişe hem günümüzde yaşananlara tanık olduk. Zak Adama ve Cara ile olan ilişkisi, ölümüne kimin sebep olduğu ve Cara'nın suçluluk duygusunu izledik. Öyle ki yeni gelen acemileri bile ilk denemeden sonra kovdu.

Adama ile olan yüzleşme sahnesi de kan dondurucu türdendi. Yine de kızı olarak gördüğü için kovmakla yetindi.

Son sahneler de yine aksiyonlu ve gerilimliydi. Kara ve Hot Dog'un başına ne geldi diğer bölüm göreceğiz.

7.6/10
IMDb puanı gibi adamsın reis. :A

• Güldürdün
Reactions: Maskeli Fedai
Okuduğum yorumlarda bu bölümün Gaius karakteriyle komik bir bölüm olacağını görmüştüm de, bunu sende de görmüş oldum. Bu arada geçtin beni bölüm olarak, havam kalmadı hiç. Bitirmeme rağmen herkesi geçmiştim oysa. :A

Adam 10/10 verecek yakında. :A

İki bölüm daha izlesen bitiyormuş, onu da bugün bitirirsin artık. Bu arada ikinci sezona hemen geçme hızını alıp, bu hızla diziyi bitireceksin çünkü. :A
Dizi çok akıcı olduğu için durduramıyorum izlerken. :A 2 bölümü bilerek bugüne sakladım yoksa dün gece de bitirirdim. :A İkinci sezona geçebilirim söz veremiyorum... :A

• Güldürdün
Reactions: Araf
Dizi çok akıcı olduğu için durduramıyorum izlerken. :A 2 bölümü bilerek bugüne sakladım yoksa dün gece de bitirirdim. :A İkinci sezona geçebilirim söz veremiyorum... :A
@MasacRE gördün mü, bir öneren olarak bu kadar çok izlemedin, adam bağımlısı oldu. @Sherlock reis sen zaten yavaş yavaş gidiyorsun, bak adaşın ikinci sezona geçecek, hatta seni parantez reis @Maskeli Fedai de geçecek bu gidişle. :A

@MasacRE gördün mü, bir öneren olarak bu kadar çok izlemedin, adam bağımlısı oldu. @Sherlock reis sen zaten yavaş yavaş gidiyorsun, bak adaşın ikinci sezona geçecek, hatta seni parantez reis @Maskeli Fedai de geçecek bu gidişle. :A

Her şey bilinçli, her şey kontrolümüz altında... Adaşım duracağı ve oyununa geri dönmesi gereken yeri bilir, Utku beyciğim ve ben de yamyam modumuzu açacağımız yeri biliriz... SABAR her şeyi kontrol eder...

Bu arada ben sadece bu diziye değil diğer dizilere de böyle yaparım. :A Hızlı izlerim zaman oluşturup. Öyle haftalara yayıp işte günde 2 bölüm izle kapat yapmak tarzım değildir. :A

• Güldürdün
Her şey bilinçli, her şey kontrolümüz altında... Adaşım duracağı ve oyununa geri dönmesi gereken yeri bilir, Utku beyciğim ve ben de yamyam modumuzu açacağımız yeri biliriz... SABAR her şeyi kontrol eder...
Bence hızını alıp devamını getirmeye çalışacak. Başlangıçta ben de öyle yapmayı düşünmüştüm, ta ki bırakana kadar. :D
Bu arada ben sadece bu diziye değil diğer dizilere de böyle yaparım. :A Hızlı izlerim zaman oluşturup. Öyle haftalara yayıp işte günde 2 bölüm izle kapat yapmak tarzım değildir. :A
İkinci sezona da geç hazır hızlı gitmişken, yorumlarını Word belgesine yazarsın, zamanı gelince aktarırsın. Al sana taktik. Ben olsaydım, sanırım böyle yapardım. :A

• Güldürdün
Reactions: MEnes and Sherlock
Bence hızını alıp devamını getirmeye çalışacak. Başlangıçta ben de öyle yapmayı düşünmüştüm, ta ki bırakana kadar. :D

İkinci sezona da geç hazır hızlı gitmişken, yorumlarını Word belgesine yazarsın, zamanı gelince aktarırsın. Al sana taktik. Ben olsaydım, sanırım böyle yapardım. :A
Ben Word'e falan yazmam, adaşıma 2. sezon konusu açtırır oraya yazarım yorum yazacaksam. :A Yazmayacaksam zaten hızlıca izlemeye devam ederim. Ki 2. seçenek aslında daha mantıklı geliyor bana da neysse... :A

• Güldürdün
1x12

Sezon finaline 1 kala aslında sezon finalina hazırlık gibi bir bölümdü diyebiliriz. Zaten adı da Part 1 olduğu için bunu daha net anlıyoruz. İşlerin çığırından çıkacağını tahmin ettiğim sezon finalinden önce iyi bir hazırlık bölümüydü.

Caprica'da Boomer'ı öğrenen Helo onu vurdu ve adadan kurtulmak için tek şansını bildiği için öldürmedi. Kullanmak istemesi normal. Boomer'ın sanırım tüm kopyaları bilinçsel sorunlar yaşıyor. Number Six'in dediği gibi aralarında Cylon görevlerini yapma açısından en zayıfları o sanırım. Ama insan olma bilincine en yakın da o tabi. Hem gemideki hem Caprica'dakinde bunu net şekilde görebiliyor. Duyguları yoğun yaşıyor, oyuncu da bunu çok iyi yansıtıyor doğrusu.

Gaius ile Kara'nın bir anda münasebetini gördük bölüm başında. Beklenmedik bir sahneydi. Gaius'un kendini Kara'ya kaptırdığını ve yine Number Six ile psikolojik bir savaş verdiğini gördük. Number Six'in bu tripleri gerçekten iyi oluyor. Keza Gaius'un da iki tarafı birden idare ederken sözlerini buna göre ayarlamak zorunda olması ve iki tarafa da bir şekilde cevap vermesi genelde komik oluyor. Gaius ekseninde yine gelişmeler olacaktır sezon finalinde.

Kobol mevzusu şuan işleri karıştırdı gibi duruyor. Gezegenin tepesinde Cylon yıldız üssü var. Bir sürü Raider var. Ortada bir kehanet var. Zamansal döngü var. Bir çok konuya değinen bir ana hikaye var. Cylon'ların bunun neresinde bilinmez ama tam merkezinde gibi. Çünkü hep bir şekilde kritik olayların merkezinde orada belirmeyi başarıyorlar. Çok şey bildikleri kesin ama bunlara nasıl ulaştıkları bilinmez. Saldırı sonucunda adaya düşen bir ekip var. Başkan'ın planı doğrultusunda Dünya ile ilgili gerçekleri öğrendikten sorna Caprica'ya doğru emirleri yok sayıp giden bir Kara var. Ve Cylon tehlikesiyle başbaşa kalan bir Galactica var. Nereye gideceğiz bilmiyorum ama sezon finali gerçekten çılgın olacak gibi...

8/10

Son düzenleme:
Ben Word'e falan yazmam, adaşıma 2. sezon konusu açtırır oraya yazarım yorum yazacaksam. :A Yazmayacaksam zaten hızlıca izlemeye devam ederim. Ki 2. seçenek aslında daha mantıklı geliyor bana da neysse... :A
@Sherlock olduğu için bütün sezonları açar sanırım sonradan uğraşmamak için. Ben olsaydım bak, bir anda açmazdım. :A

1 Mayıs'ta aç @Sherlock diğer sezonu ya da istersen bütün sezonları, hazır @MEnes sana yıkmışken konuları. :A

• Güldürdün
Reactions: Sherlock and MEnes
@Sherlock olduğu için bütün sezonları açar sanırım sonradan uğraşmamak için. Ben olsaydım bak, bir anda açmazdım. :A

1 Mayıs'ta aç @Sherlock diğer sezonu ya da istersen bütün sezonları, hazır @MEnes sana yıkmışken konuları. :A
Aslında bizim ayrı ayrı sezonları falan açmamız da saçmaydı. :A Çünkü ileride filmler falan girecek işin içine hepsi çorba olacak. Tek konuda hepsini yapmak daha mantıklıydı sanki. :A Neyse adaşım şimdilik 2. sezon konusunu açsın bugün. 1 Mayıs'a kadar beklemem mümkün değil, arada 5 6 gün var ben izlerim muhakkak. :A

• Güldürdün
Reactions: Sherlock and Araf
Aslında bizim ayrı ayrı sezonları falan açmamız da saçmaydı. :A Çünkü ileride filmler falan girecek işin içine hepsi çorba olacak. Tek konuda hepsini yapmak daha mantıklıydı sanki. :A Neyse adaşım şimdilik 2. sezon konusunu açsın bugün. 1 Mayıs'a kadar beklemem mümkün değil, arada 5 6 gün var ben izlerim muhakkak. :A
İlerleyen sezon konularında filmi de devreye sokacaktım aslında. Sezonla birlikte aynı anda filmi de devreye sokacaktım, karışık değil yani hiç ve o da süreli olacaktı. :A

İsterseniz konuyu direkt "dizi yorumları" da yapabiliriz, konu açmaya gerek kalmaz. Tabii birinci sezon puan tablosunu yine yaparım. Böylece istediğiniz gibi gidersiniz. Anlaşılan gaza geldin, bütün diziyi bir ay içinde bitirmeye niyetlisin. :A

• Güldürdün
Reactions: MEnes
H5dRXO.jpg

Battlestar Galactica, askerî bilimkurgu ve drama türündeki televizyon dizisi ve Battlestar Galactica serisinin bir parçasıdır. 1978'de Glen A. Larson tarafından yaratılan orijinal Battlestar Galactica televizyon dizisinin David Eick ve Ronald D. Moore tarafından oluşturulan yeni nesil çekimidir. Dizinin kadrosunda Edward James Olmos, Mary McDonnell, Jamie Bamber, James Callis, Tricia Helfer, Grace Park ve Katee Sackhoff gibi isimler yer alıyor.

Dizinin Son İzlenme Tarihi: 20.05.2020 / 19.30

Dizinin ikinci sezonu ile alakalı tüm yorumlarınızı bu başlıktan yapabilirsiniz...

Önemli Not: Dizi hakkında spoiler butonu kullanmadan spoiler vermek yasaktır, bu kurala uymayanlar forumdan uzaklaştırılacaktır. Spoiler butonu kullanmadan önce de hangi bölüme dair spoiler içerdiği, kitap veya diğer kaynaklardan spoiler içeriyorsa belirtilmelidir.

• Beğendim
Reactions: MEnes and Angelica

İlerleyen sezon konularında filmi de devreye sokacaktım aslında. Sezonla birlikte aynı anda filmi de devreye sokacaktım, karışık değil yani hiç ve o da süreli olacaktı. :A

İsterseniz konuyu direkt "dizi yorumları" da yapabiliriz, konu açmaya gerek kalmaz. Tabii birinci sezon puan tablosunu yine yaparım. Böylece istediğiniz gibi gidersiniz. Anlaşılan gaza geldin, bütün diziyi bir ay içinde bitirmeye niyetlisin. :A

Adaşımın bugün seri bir şekilde ikinci sezona geçeceğini tahmin ettiğimden açtım konusunu, son izleme tarihini belirleriz. :D

https://fav10.net/forum/threads/battlestar-galactica-2-sezon-yorumları.296094/

• Güldürdün
  • Beğendim
Reactions: MEnes and Araf