• Üzücü
Reactions: Tolstoyevski
İnsani ihtiyaclarin karşilanacaği iş yüklerinde ben herhangi bir karar beklemıyorum. Ençok merak ettiğim market alişverişi için tanzim satişlarinda oldugu gibi devlet PTT'ye iş yukler mi acaba diyorum :A

Ama senin istediğin ayarda karar cıkarsa ekonomi daha çok durulacak malasef. Hatta bunu uzun vadeli düşünmek gerekli çunku borclar ötelenecek insanlar sonradan bunu ödemek için yine zaman isteyecek filan. "kötü ekonomi" diyenler daha çok ara gazı verecek hepten beter olcak herşey (yazarken bile bazı şeyler gözlerimde canlandı:A)

Ama atlanan şey şu, sert önlemler alınmaz ve hastalık yayılırsa o ekonomi yine durmayacak mi?

• Beğendim
Reactions: cookies
Avusturya’da böbrek yetmezliği ve şeker hastalığı bulunan 28 yaşında bir Türk kadın, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybetti. Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, virüs nedeniyle yaşamını yitiren kişinin 28 yaşındaki Yonca Akyol olduğunu söyledi

@Tolstoyevski @Harunnn60

Ama atlanan şey şu, sert önlemler alınmaz ve hastalık yayılırsa o ekonomi yine durmayacak mi?
Peki alındığı halde de artarsa? En sert önlemi alalım demiyorum ekonomiden çok insani ihtıyacı yönden etkilemesin. Birçok sektörde bunun üzerine kurulu.

turizm, avm, futbol keyfe keder şeyler şeyler için elbette önlemler alınsın.

An itibariyle Eurovision 2020 iptal edilmiştir. :(

90233756_10158162178293007_2510506911061770240_n.png

• İlginç
Reactions: Emre Ozansoy
Liglerin iptal edilmesi söz konusu olabilir ama zaten halen edilmemiş olması absürt, yani çok da önemli bir gelişme olmaz o zaten beklendiği için.

AVM’lere yönelik bir karar çıkacak mi onu merak ediyorum. Eğer çıkmazsa, sokağa çıkma ve karantina da olmazsa geri kalan her şey hikaye. Günde 4 milyon insan toplu taşıma kullanmaya devam edecek, nasıl olumlu yaklaşır Kİ insan böyle bir ortamda? @The_Erinch
Ne dememi istiyorsun dostum, asalım kendimizi o zaman kurtaralım bu azaptan kendimizi..... Konuyu uzun uzun konuşabilirim seninle ama gerek yok, olay pembe gözlükler takmak değil, gerçeği gözardı etmek değil ama daima kötü seneryo düşünmek bilmiyorum. Bundan sonra bende herhangi bir yorum yapmayacağım, istediğinizi yazabilirsiniz.

• Beğendim
Ne dememi istiyorsun dostum, asalım kendimizi o zaman kurtaralım bu azaptan kendimizi..... Konuyu uzun uzun konuşabilirim seninle ama gerek yok, olay pembe gözlükler takmak değil, gerçeği gözardı etmek değil ama daima kötü seneryo düşünmek bilmiyorum. Bundan sonra bende herhangi bir yorum yapmayacağım, istediğinizi yazabilirsiniz.

Aslında ben de daima kötü düşünmüyorum ama genelde o ana denk geldiği için dikkat çekiyor olabiliyor, yoksa benden daha beter nice manyak karamsar var malum onların yanında Polyana kalınır.

Şu kaos süreci bir geçsin uzun uzadıya yazıp tartışırız inşallah tüm bu olan bitenleri, karamsarlığı pozitifliği. Yeter ki bir atlatalım..

• Beğendim
Reactions: The_Erinch
Aslında ben de daima kötü düşünmüyorum ama genelde o ana denk geldiği için dikkat çekiyor olabiliyor, yoksa benden daha beter nice manyak karamsar var malum onların yanında Polyana kalınır.

Şu kaos süreci bir geçsin uzun uzadıya yazıp tartışırız inşallah tüm bu olan bitenleri, karamsarlığı pozitifliği. Yeter ki bir atlatalım..
Not ettim kenara kardeşim 👍

• Beğendim
DÜNYA'DAN SON BİLGİLER!

- İsveç'te 96 yeni virüs vakası tespit edildi. Ülke genelinde vaka sayısı 1,292'ye ulaştı.

- Hollanda'da yeni virüs salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 43'ten, 58'e Vaka sayısı 1,705'ten 2,051'e yükseldi.

- Belçika'da 243 yeni virüs vakası tespit edildi. Ülke genelinde vaka sayısı 1,486'ya ulaştı.

GÜN/VAKAİTALYATÜRKİYE
1.GÜN31
3.GÜN35
5.GÜN2118
6.GÜN2147
7.GÜN6098
10.GÜN323??
20.GÜN3089??
23.GÜN10149??

Bu kıyaslama pek mantıklı değil ya. Arada boş olan günlerde İtalya hiç yeni vaka bildirmedi. Yurt içi veya yurt dışı test yapmadılar uzunca bir süre. Çok vurdumduymaz davrandılar yani. Bizdeki vaka sayıları için gerçekçi değil denerek komplo teorileri üretiliyor mesela, İtalya'nın ilk 10 gün verisi tamamen yanlış. Bizim sürecin en başında almış olduğumuz birçok önlemi; onlar vaka sayısı patlama yaptıktan sonra aldılar. İtalya'da sürüyle vaka varken seyircili maç oynattılar. Bizde vaka sayısı 1 olduğu zaman direkt seyircisiz oynanma kararı alındı, ki bence direkt iptal edilmeli ama önlem önlemdir. Toplumun vakit geçirdiği birçok mekanın kapalı kalması kararı alındı. Süreci yönetme açısından ciddi farklılıklar mevcut yani. Direkt bu tablo üzerinden karşılaştırma yapmak doğru sonuçlar vermiyor sonuç olarak.

• Beğendim
Reactions: mrt-06
İNGİLTERE'DE SON DURUM!

İngiltere 676 yeni koronavirüs vakası raporladı. Toplam 2.626 vakaya ulaştı, düne göre %35 yükseliş!

Ölüm sayısına dair yeni açıklama da gelecek gün içerisinde...

• Üzücü
Reactions: mrt-06