Kanka Türkiye bir İtalya olmasa bile, yine de binli rakamlara ulaşarak ilk 10 ülke arasına hızla girecektir. Çünkü evden çıkma yasağı olmazsa, yine de toplu taşımada ve yurt dışı ağırlıklı yayılmalar olacak. Çok büyük nüfusunuz var ve bu yayılmanı önlemek zor.Şu Türkiye ile İtalya karşılaştırması çok tuhaf. İtalya başından beri yeteri önlem almadı. Hükümet ilk vakasında ne olacak canım havasındatdı sonra işler büyüyünce karantina uygulamak istedi onu da doğru uygulayamadı, insanlar diğer şehirlere kaçınca, vürüs her yere yayıldı. Sağlık yetersiz ülkede, yaşlı nüfus fazla eee çıkan sonuç belli. Tavan yapan ölümler.
Gel gelelim TR'ye. Tabii ki her şekilde önlem almalıyız ama biz bu İtalya, İspanya gibi ülkelere göre daha bir önlem aldık. Bu ülkeler de ölümler vaka sayısı tavan yapınca sert önlemler aldı.
Bizim sağlık sistemimiz bu ülkelere de göre iyi.
Ne demek istediğini anladım. Çin uçuşlarında İtalya dan önce biz kapattık. Sonra Martın ilk haftası İtalya sınırı kapandı. Avrupa yeni kapattı.Sağlık sistemi konusunda haklı olabilirsin ancak atladığın 2 detay var. Birincisi İtalyada okullar tatil edildikten sonra öğrenciler ülke geneli virüsü yaydı; Türkiye’de de okullar tatil edildikten sonra öğrenciler otogarlara koşarak ülke geneline yayıldı. Ve ayrıca Umre’den dönenlerin hepsi değil, yarısı kontrol altına alınabildi ve karantina nasıl uygulanıyor dün ve önceki gün sadece ufak detaylar gördük.
İkincisi ve koyu belirttiğim yer, Türkiye’de de halen tam bir karantina olmadı, ulusal bir karantinaya halen geçilmedi. Halen şehirlerarası dolaşım serbest. Yani Türkiye de inatla ve inatla işlerin büyümesini bekliyor karantina ve sokağa çıkma yasağı adına.
Son olarak Türkiye’deki yaşlı nüfusu fazlasıyla bilinçsiz ve vurdumduymaz. Camiye virüs girmez diyenleri ararsın inadına Cuma’ya gideceğiz diyenleri mi. Umarım İtalya‘dan çok daha iyi durumda oluruz, ben de İtalya kadar kötüye gidileceğini düşünmüyorum ve ihtimal vermek istemiyorum.
Avm dolar bazında kiralar ödeniyor, para işleri malum anlarsın.. Kapatırlar umarımBu arada halen AVM’ler açık değil mi? Resmen şaka gibi... @Harunnn60
Ne demek istediğini anladım. Çin uçuşlarında İtalya dan önce biz kapattık. Sonra Martın ilk haftası İtalya sınırı kapandı. Avrupa yeni kapattı.
Öğrenciler ve umre için haklısın lakin İtalya örneğinde orada ölümler çoğalınca okullar tatil edilmiş ve Karantins başlamıştı. Tarihlere dikkat et.
Ben ne iyi ne kötü diyorum, tr bu vürüsü orta halli geçirecek.
Bugün cumhurbaşkanı açıklama yapacak. Merak etme yaşlılar sözünü dinler..
Bence sırbistana yardım etmeliyiz edeceksek. Adamlar AB'nin peri masalından ibaret oldugunu söyledi. İran'ın bize ne yararı var hem
Japon adı yazdına göre sanırım anime Animeyse hiç bilmediğim ve izlemeiğimdir. Adını yazı ver bi ara bakarımBelki de hepimiz virüsü kaptık, 8 milyar insan, hepimiz, ancak farkında değiliz. Negatif çıkanlar bile virüsü kaptı, sadece semptomları herkeste aynı değil zira onun da bir nedeni var. Hepimiz virüsü kaptık, all of us. Ve virüsler bizi, bilincimizi yönetir hale gelmeye başlayacak. Ancak biz bunun farkına varamayacağız. İnsanlık belki de birçok kez virüsler tarafından yönetildi, ancak virüslerin özelliği gereği insan bilinci bunun fakrına varamadı ve kendini özgür sandı. Halbuki virüsler bu sayede dünyaya hükmederken bizler sadece köleleri olduk, ama farkına varamadık. En büyük kölelik köle olduğunu bilmemek değil midir zaten? Peki virüsler bizden ne istiyorlar? Daha doğrusu neden böyle bir amacı yürütüyorlar? Bunu kimse bilmiyor. Belki bir uzaylı projesidir bu, uzaylıların dünyayı en temiz ve güvenli bir şekilde, kendilerine zarar gelmeden ele geçirme işi? Belki de çok gelişmiş bir laboratuvar işidir. İnsanları kontrol edebilmeye yarayan. Muhteşem bir komplo. Hououin kyouma haklıydı. Bu muhteşem bir komplo.
Bir dizide Ya da filmde herkes bir virüsten ve onun yan etkisinden kaçıyordu, herkes zira yakalanan korkunç bir canavara dönüşüyordu. Ancak sonradan öğreniyorlardı Kİ aslında herkes çoktan o virüsü kapmış. Sadece yan etkileri herkeste aynı etkiyi göstermiyormuş....
@MEnes @Forumdash @Ahmed @Harunnn60
Sırplar Rusyanın Avrupa şubesi gibi. Kıta Avrupadaki tek Rusya yanlısı ülke o yüzden rahatlıkla böyle konuşuyor.Bence sırbistana yardım etmeliyiz edeceksek. Adamlar AB'nin peri masalından ibaret oldugunu söyledi. İran'ın bize ne yararı var hem
Çin diktatör, AB ve ABD özgürlükçüAlmanya, Fransa ve ABD gibi ülkelerin sağlık bakanları, doktorları ve liderleri irelide vaka sayılarının milyonlar olacağı ile ilgili açıklamalar yapıyor.
Nalaka ya?
Çin kadar değilmisiniz? E durdurdu yani. Sorun Avrupa ve ABD'de ne peki? Neden böyle karamsar açıklamalar daha sık görmeye başladım ben?
Rsuya yardim etti mi Rusyada işler ne alemde sahiSırplar Rusyanın Avrupa şubesi gibi. Kıta Avrupadaki tek Rusya yanlısı ülke o yüzden rahatlıkla böyle konuşuyor.
Bilmiyorum bu konu ile ilgili yardım etdi mi. Ama savunma falanda bunların en büyük destekçisi.Rsuya yardim etti mi Rusyada işler ne alemde sahi
Bu durumda bence hepsi diktatör olmalı ve en ciddi karantin rejim uygulanmalı.Çin diktatör, AB ve ABD özgürlükçü
İranlı bilim insanlarına göre İran’da olası senaryolar;
Ülke geneli karantina uygulanırsa: En az 12 bin ölüm
Eksik karantina uygulanırsa: En az 110 Bin ölüm
Karantina hiç uygulamazsa: 3.5 Milyon ölüm!
İran'da korona senaryosu: 3.5 milyon insan ölecek
İranlı akademisyenlerin hazırladığı raporda, koronavirüsün ülkedeki olası etkilerine ilişkin 3 senaryo üzerinde duruldu.m.ensonhaber.com
Bence insanları korkutup tedbir aldırmaya, evden çıkmamaya çalıştırmaya çalışıyorlar. Tüm Avrupa bu kadar karamsar, korkulu açıklama yapıyor, bence bunun tek nedeni korku salıp halkı virüsün yayılma hızına dikkat çekmesi, önemini kavratması...Almanya, Fransa ve ABD gibi ülkelerin sağlık bakanları, doktorları ve liderleri irelide vaka sayılarının milyonlar olacağı ile ilgili açıklamalar yapıyor.
Nalaka ya?
Çin kadar değilmisiniz? E durdurdu yani. Sorun Avrupa ve ABD'de ne peki? Neden böyle karamsar açıklamalar daha sık görmeye başladım ben?