Bence insanları korkutup tedbir aldırmaya, evden çıkmamaya çalıştırmaya çalışıyorlar. Tüm Avrupa bu kadar karamsar, korkulu açıklama yapıyor, bence bunun tek nedeni korku salıp halkı virüsün yayılma hızına dikkat çekmesi, önemini kavratması...

Karamsarlık hayatta tutar çünkü, siz de yavaş yavaş bu moda alışacaksınız demişti dersin. Zira tüm bunlar aslında sadece göz korkutmak için değil; matematiksel olarak ve virüsün yayılma ve etki sonuçlarına göre yaşanması oldukça muhtemel senaryolar. Çin dışa bağımlı bir ülke değildi bu yüzden anında kendini kapattı, ama Avrupa ülkelerin ve bizde durum öyle değil. Onlar da kapatmak zorunda kalacak iş işten geçince, beni sinir eden de bu biraz.

• Beğendim
Reactions: Yiğitt
Bence sırbistana yardım etmeliyiz edeceksek. Adamlar AB'nin peri masalından ibaret oldugunu söyledi. İran'ın bize ne yararı var hem :A
Sırbistan ile ilişkilerimiz çok iyi zaten, bizim sınır polisleri orada görev yapıyor, tabi Sırbistan, AB de yüz bulamadığı için bize geldi orası ayrı. :A

• Güldürdün
Reactions: Forumdash
Almanya, Fransa ve ABD gibi ülkelerin sağlık bakanları, doktorları ve liderleri irelide vaka sayılarının milyonlar olacağı ile ilgili açıklamalar yapıyor.
Nalaka ya?
Çin kadar değilmisiniz? E durdurdu yani. Sorun Avrupa ve ABD'de ne peki? Neden böyle karamsar açıklamalar daha sık görmeye başladım ben?
Acaba diyorum bunlar yaşlı nufüsu mu öldürmek istiyor.? Hani bu ülkeler de yaşlı nufüs bunlara yük ya, hani fırsat bu fırsat der gibi. Ölsünler de gitsin anlayışı.

İngilterenin vürüs için komik açıklamaları mesela bu teorimi güçlendiriyor.

• Üzücü
Reactions: Ahmed
Şu Türkiye ile İtalya karşılaştırması çok tuhaf. İtalya başından beri yeteri önlem almadı. Hükümet ilk vakasında ne olacak canım havasındatdı sonra işler büyüyünce karantina uygulamak istedi onu da doğru uygulayamadı, insanlar diğer şehirlere kaçınca, vürüs her yere yayıldı. Sağlık yetersiz ülkede, yaşlı nüfus fazla eee çıkan sonuç belli. Tavan yapan ölümler.

Gel gelelim TR'ye. Tabii ki her şekilde önlem almalıyız ama biz bu İtalya, İspanya gibi ülkelere göre daha bir önlem aldık. Bu ülkeler de ölümler vaka sayısı tavan yapınca sert önlemler aldı.

Bizim sağlık sistemimiz bu ülkelere de göre iyi.
Bu mesaja tek cevabım bu; https://tr.euronews.com/2020/03/16/...-kapasitesi-kac-kisi-bas-na-kac-yatak-dusuyor

• Güldürdün
Reactions: Harunnn60
Tek yataktan mı değerlendireceğiz ne olacağını. :D

Süreci iyi takip ettin mi bilmiyorum üstte yazdım zaten İtalyanın aldığı önlemleri birde bizim aldığımız önlemleri. İtalya kadar ağır bir süreç geçirmeyeceğiz benim fikrim bu yönde :)
İnşallah geçirmeyiz zaten benim burada belirtmek istediğim bu kadar emin konuşulmamalı, sağlık bakanın yüzündeki yorgunluktan belli zaten ne kadar çalışıldığı ama henüz daha 81 ilde bu ölçümler yapılmadı ve yurt dışından gelenlerle ilgileniyor sadece, henüz çok başındayız. İtalya durumuna düşmemek için biz şöyle iyiyiz böyle iyiyiz demekle olmaz, enine boyuna önlem alınmalı ve tartışılmalı..

• Beğendim
Karamsarlık hayatta tutar çünkü, siz de yavaş yavaş bu moda alışacaksınız demişti dersin. Zira tüm bunlar aslında sadece göz korkutmak için değil; matematiksel olarak ve virüsün yayılma ve etki sonuçlarına göre yaşanması oldukça muhtemel senaryolar. Çin dışa bağımlı bir ülke değildi bu yüzden anında kendini kapattı, ama Avrupa ülkelerin ve bizde durum öyle değil. Onlar da kapatmak zorunda kalacak iş işten geçince, beni sinir eden de bu biraz.
Yok abi ben senin gibisini görmedim.. Senin gibi olamam... Sen bu düşünceyle sağlam adamıda tabuta sokarsın, kusura bakma

• Güldürdün
Her değene bulaşmıyor ki virüs, bağışıklıkla alakası çok büyük. İtalya'nın yaşlı nüfusu olduğu için kronik rahatsızlıkları ve bağışıklığı da katarsan yayılması daha hızlı. Genç nüfus fazla ülkemizde, daha sağlıklı ve kronik rahatsızlığı az haliyle. Yayılması ve bulaşması daha zor... İtalya'da hastaneler yığılınca hasta ve yakınına da bulaştı haliyle, onun etkisi de çok büyük. İtalya ile karşılaştırmak korku salıyor gibi geliyor bana, daha olumlu düşünmek lazım. :X
Her değene bulaşıyor demedim zaten ancak her yaş grubuna bulaşabiliyor etki bakımından yaş grubu önemli sadece. Bulaşma anlamında yaş skalasının önemi yok. Üstte de dedim sağlık bakanın yüzünden belli zaten ne kadar çalışıldığı ancak bazı noktaları eleştirmek veya eksik yönleri tartışmaya açmak korku salma değil aksine mantıklı düşünmeye yol açar. Kötü bir şey değil, @Tolstoyevski kadar abartılmadıkça tabii. :A

Neyse daha fazla yorum yapmayacağım bir şeyleri eleştirince, tartışmaya açınca "korku salıyor" deniyor, pembiş gözlükleri takıp oturmaya devam edelim. :)

MEB tarafından 81 ilin Meslek Liselerinde maske üretimi yapılmaya başlandı, İran'a verilen birkaç bin maske veya tıbbı desteğin eleştirilmesini yanlış buldum. Zaten maske sıkıntısı olsa, böyle bir duruma da girilmez.

• Beğendim
Reactions: Yiğitt
Yok abi ben senin gibisini görmedim.. Senin gibi olamam... Sen bu düşünceyle sağlam adamıda tabuta sokarsın, kusura bakma

Özür dilerim ama bu durumda abartıyor olan kişi ben değilim. Konunun en başlarında da abartılıyor diyenler vardı Ocak ayında üstelik, şu an onlar neredeler? Konunun en başında neysem şu anda da öyleyim ve ne bir hayal kırıklığına uğradım ne de aksi yaşandı. Yaşadığımız dönem normal bir dönem değil ve bu dönemde normal olmayan bir diğer şey her şeye pembe gözlüklerle bakmak, hayatın fonunda “insanlar el ele tutuşsa hayat bayram olsa” gibi şarkıların çaldığını düşünmektir. İnsanların bırak el ele tutulmayı, birbirine 2 adım yaklaşamadığı bir dönemde gelip de umut tacirliği yapmak uzun vadede sadece zarara neden olur.

O yüzden böylesine bir dönemde ikide bir yok mutsuzluk yok karamsarlık vb gibi şeylerle kimse gelmemeli bu virüs yüzünden HER GÜN BİNLERCE İNSAN ÖLÜYOR, ON BİNLERCE İNSANA BULAŞIYOR ve Elimizden bir şey gelmiyorsa yapacak hiçbir şey yok demektir başka ne denilmesi bekleniyor Kİ?

En büyük tehlike bu rahatlık ve rahat olmayanlara da saldırma tehlikesidir. Bırakın insanları kendi hallerine, madem bu kadar pozitifsiniz durumun kötüye gidebileceğini söyleyenlere niye aldırış ediyordunuz genel olarak söylüyorum? Üç günde rakam 100’ü buldu ve katlanarak devam ediyor artmaya, daha iki gün önce vaka sayısı 100’ü görür bugün yarın diyenlere de “içimizi karartıyorsunuz” diyorlardı, sonuç??

Ben birçok kişiden daha pozitifim aslında çünkü karamsarlığın pozitif olabilmenin tek çıkar yolu olduğunu inkar edemiyorum. Esas negatif olanlar her şeye pozitif gözle bakanlardır, çünkü her şeyden önce gerçekleri kabullenmek istemezler. Şu an durum tam olarak şu, size iyi sıralar:

images

• Beğendim
Reactions: Özgür
Çok şükür içimiz ferahladı artık gram endişe içinde olamam bu açıklamadan sonra

Kısaca tüm ülkeyi karantina yapamayız ekonomi kaldırmaz demiş. 🙄
Bu konuşma ilk konuşma. Daha kabineye söz hakkı verilecekti öyle konuşma yeniden yapılacaktı:X @Yiğitt in dediği gibi biraza doğru yine açıklama olacak:X

Yalnız masada ben sağlık bakanını göremedim(b)

Bu konuşma ilk konuşma. Daha kabineye söz hakkı verilecekti öyle konuşma yeniden yapılacaktı:X @Yiğitt in dediği gibi biraza doğru yine açıklama olacak:X

Yalnız masada ben sağlık bakanını göremedim(b)

Liglerin iptal edilmesi söz konusu olabilir ama zaten halen edilmemiş olması absürt, yani çok da önemli bir gelişme olmaz o zaten beklendiği için.

AVM’lere yönelik bir karar çıkacak mi onu merak ediyorum. Eğer çıkmazsa, sokağa çıkma ve karantina da olmazsa geri kalan her şey hikaye. Günde 4 milyon insan toplu taşıma kullanmaya devam edecek, nasıl olumlu yaklaşır Kİ insan böyle bir ortamda? @The_Erinch

Liglerin iptal edilmesi söz konusu olabilir ama zaten halen edilmemiş olması absürt, yani çok da önemli bir gelişme olmaz o zaten beklendiği için.

AVM’lere yönelik bir karar çıkacak mi onu merak ediyorum. Eğer çıkmazsa, sokağa çıkma ve karantina da olmazsa geri kalan her şey hikaye. Günde 4 milyon insan toplu taşıma kullanmaya devam edecek, nasıl olumlu yaklaşır Kİ insan böyle bir ortamda? @The_Erinch
İnsani ihtiyaclarin karşilanacaği iş yüklerinde ben herhangi bir karar beklemıyorum. Ençok merak ettiğim market alişverişi için tanzim satişlarinda oldugu gibi devlet PTT'ye iş yukler mi acaba diyorum :A

Ama senin istediğin ayarda karar cıkarsa ekonomi daha çok durulacak malasef. Hatta bunu uzun vadeli düşünmek gerekli çunku borclar ötelenecek insanlar sonradan bunu ödemek için yine zaman isteyecek filan. "kötü ekonomi" diyenler daha çok ara gazı verecek hepten beter olcak herşey (yazarken bile bazı şeyler gözlerimde canlandı:A)