Şahsen ülkemiz ile İtalya'nın karşılaştırılmasını doğru bulmuyorum, İtalya ile Türkiye en başta nüfus konusunda bile aynı değil. İtalya'dan ölenlerin yaş ortalaması 79... Japonya'dan sonra en yaşlı nüfusun olduğu bir ülke, yaşlılar arasında da septomlar hızlı gösterdiği için hastaneler ayrı yığılma halinde. Türkiye bu konuda çok çok şanslı, genç nüfusumuz fazla. Yaşlıları evden çıkarmamaya başladık, ortalık sakin. Hayat durmuş vaziyette, %80 kontrol sağlanmış görünüyor. Ek olarak bu vakaların bir hafta önceden kaptığı ve septomları yeni gösterdiği de düşünülebilir, 14 günlük kuluçka süresi var. Haliyle yurt dışı temaslarını ve ciddiyeti bir haftadır kazandığımızı ortaya koyduğumuzda tablo şaşırtıcı değil.
Maalesef vaka sayısı daha da artacaktır, Bilim Kurulu üyesi bir doktorumuz da vaka sayının 4-5 bini bulabileceğini söyledi. 85 milyonda 4-5 bin! Bunu bu şekilde atlatmak bir başarı olacaktır, dünyanın halini gördüğümüzde bu %1'e bile gelmiyor, sadece vaka sayısı olarak. Daha olumlu düşünelim, hükümet tedbirlerini almış vaziyette. Ben hükümete güveniyorum, insanlarımız da tedbirlerini almaya başladı. Belediyeler dezenfekte için yarışıyor, temizlik olayı ülkeyi temizledi vallahi. Mükemmel iş çıkarıyoruz, Mayıs başına kadar atlatacağız bunu. Allah yar ve yardımcıları olsun...
Ek olarak sokağa çıkma yasağını savunuyorum, işe giden milyonlarca insan var. Toplu taşıma da haliyle sıkıntı yaratıyor, en azından 15-20 günlük bir sokağa çıkma yasağı uygulanabilir.