Bu arada İtalya tüm ülkeyi karantina altına alalı daha bir hafta olmuş, haliyle etkisini göstermesi 2 haftayı bulur. Virüsün kuluçka dönemini de varsayarsak yükseliş fazla da şaşırtıcı olmamalı... 10 bin vaka ve 500'e yakın ölü haberinin ardından tüm ülke karantinaya alınmış. Ülke nüfusu da 60 milyon, vaka sayısı 35 bin! @Harunnn60 @Ahmed @Tolstoyevski

• Beğendim
Reactions: Harunnn60
SON DAKİKA!

- Küba'da ilk ölüm gerçekleşti, 61 yaşında bir hasta...

- Almanya'da yoğun bakımların %79'u dolmuş durumda, hastane kapasiteleri iki katına çıkarılıyor. Ek olarak virüs hastaları için yeni bir hastane inşa ediliyor. Ek olarak salonları, otelleri ve rehabilitasyon merkezlerini tedavi merkezlerine dönüştürme kararı almışlar. Almanya güzel iş çıkarıyor, vaka sayısı fazla olsa bile ölüm sayısı az...

• Beğendim
Reactions: cookies and bazinga
Şu an 100+ vaka olan bazı ülkelerdeki ölüm oranları:

San Marino - %9.3
Filippin - %8.5
İndonezya - %8,4
İtalya - %8,3
Irak - %7,3
İran - %6,5
İspanya - %4,5
Çin - %4
Birleşik Krallık - %4
Fransa - %2,5
ABD - %1,5
Kore - %1
Almanya - %0,24

Güncel dünya geneli: %4,2

@Yiğitt @Harunnn60 @Dosi @The_Erinch @bazinga @Tolstoyevski @Forumdash

Bu arada İtalya tüm ülkeyi karantina altına alalı daha bir hafta olmuş, haliyle etkisini göstermesi 2 haftayı bulur. Virüsün kuluçka dönemini de varsayarsak yükseliş fazla da şaşırtıcı olmamalı... 10 bin vaka ve 500'e yakın ölü haberinin ardından tüm ülke karantinaya alınmış. Ülke nüfusu da 60 milyon, vaka sayısı 35 bin! @Harunnn60 @Ahmed @Tolstoyevski

İşte benim günlerdir tüyümde dil bitiren anlatmak istediğim mesele de bu. Türkiye inatla ve inatla işlerin o kadar kötüleşmesini bekliyor ülkesel karantina için. Zaten bugün kesinleşti ve artık söyleyecek hiçbir şey yok geçmiş olsun dışında. Söke söke sokağa çıkma yasağı ve ülkesel karantina O-LA-CAK. Bu sadece kaçınılmaz bir süreç ne bir beklenti ne de başka bir şey. Ama iş işten geçtikten sonra ne nafile? Ekonomiymiş, patronlarmış... Yahu SADECE 2 İHTİMAL VAR: YA SEN KARANTİNA UYGULARSIN YA DA UYGULAMAK ZORUNDA KALIRSIN ama iş işten geçer. Ben ilk defa saf saf dedim ki bu sefer bunlar olumlu bir şey yapacak helal olsun. Ama ne mümkün! Kirpi kirpidir.
Ama içimiz rahat olsun, İtalya gibi asla olmayacağız. Çünkü onlar şeffaf değil, 10 kişi varsa 100 kişi diyorlar. Biziz şeffaf olan.

Artık uzun uzun da yazmaya son veriyorum çünkü hiçbir faydası gereği yok kendimi ve herkesi yormaktan başka. Saf saf sokağa çıkma yasağı bekledim, AVM’leri bile kapatamayıp uçak biletlerine indirim yaptı adamlar, öğretmenlere atama ne yaptı ah şu saflığım şu iyimserliğim beni yiyip bitirdi ve acı acı gülümsemek kaldı bize. 1 ay sonra bugün “Çok şükür hepsini abartmışım, en azından korktuğumuz başımıza gelmedi” deriz umarım, “amma abartmıştın” dersiniz, gülüp yâd ederiz bu karanlık günleri.. 😊

SON DAKİKA!

Dünya Sağlık Örgütü: ''Hayal edilemeyecek bir başarıya imza atılarak virüsün genetik dizisinin çıkarılmasından sadece 2 ay sonra Kovid-19’a karşı aşının ilk testlerine başlandığını" duyurdu.

• Beğendim
  • Harika
Reactions: Forumdash and Ahmed
“İtalya ile Türkiye’yi kıyaslamak doğru olmaz, İtalyanın yaşlı nüfusu çok bir kere” deniliyor. “Türkiye çok önlem aldı” meselesinin artık bir önemi kalmadı zira umre patlamasından sonra.

Ancak benim esas anlamadığım şey, şu 2 soru;

1-) Türkiye’de milyonlarca 70-75 yaş üstü yaşlı yok mu?
2-) Genel olarak İtalyan emekli yaşlısı mi daha sağlıklı, stressiz, düzenli beslenerek bugünlere gelmiştir Yoksa Türk emekli yaşlısı mi?

@Yiğitt @mrt-06 @Sherlock

Yaşlı nüfus barındırmayan ülke yok ki. Avrupa'nın en yaşlı ülkesi İtalya, en genç ülkesi ise Türkiye olması lazım. İtalya ile Türkiye karşılaştırmasına geri dönersek, burada önemli olan yaşlı nüfusun toplam nüfusa oranı:

• İtalya'da 65 yaş üzerindekiler, toplam nüfusun yüzde 23,1'ini oluşturuyor.
  • Türkiye'de 65 ve üstü yaşta 7 milyon 550 bin 727 kişi var. Yaşlı nüfus oranı yüzde 9,1.
Şu iki veri aradaki farkı zaten gözler önüne seriyor. (Bulabildiğim en güncel veriler bunlar.)

Sırf istatistik bilimine göre bile onların durumuna düşme olasılığımız pek yüksek değil. Rakamlar ortada.

Burada önemli olan stressiz yaşamdan ziyade bağışıklık, bu konuda bununla alakalı bir şey paylaşmıştım ama muhtemelen önceki sayfalarda kalmıştır. Bu virüs hem yaşlı olup, hem bağışıklığı kötü durumda olan insanları etkiliyor gördüğümüz kadarıyla. İtalya'da da durum bu. Stressiz yaşam konusunu bilemem ama düzenli beslenme ve sağlıklı beslenme konusunda İtalya'dan daha iyi durumda olabilir bence bizim yaşlı nüfusumuz.

Bu arada Umre konusunda patladık diyorsun ama İtalya gerçekten çok gevşek ve yavaş davrandı biz göre, arada çok ciddi farklar var olayı ele alma konusunda. Hayati farklar bunlar. Dünya üzerinde durumu en kötü ele alan ülke konumunda şu an da İtalya. Örnek vereyim:

• Biz ilk vaka sonrası maçları seyircisiz oynatma kararı almışken, onlar bunu 4 Mart tarihinde aldılar.
  • Biz 18. vaka sonrası okulları tatil ederken, onlar okulların tatil edilmesi kararını 4 Mart tarihinde aldılar.
  • 3 Mart 2020 tarihinde İtalya'nın durumu: Vaka sayısı: 2,502(+23%) Ölenlerin sayısı: 79(+52%)
Şu habere de bakmanı öneririm ayrıca, güzel bilgiler verilmiş:

https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-51887346

Edit: yanlış yazdığım kısımları düzenledim.

• Beğendim
Reactions: Tolstoyevski
FRANSA'DA SON DURUM!

1,404 yeni virüs vakası ve 89 ölüm raporlandı, toplam rakam 9.134 vaka ve 264 ölü!

İSPANYA'DA SON DURUM!

İspanya 2.084 yeni virüs vakası ve 90 ölüm raporladı. Toplam vaka 13,910'a toplam ölü 623'e ulaştı...

• Üzücü
Reactions: mrt-06
Merkel: Durum ciddi, sizler ciddiye alın

Almanya Başbakanı Merkel, koronavirüsü nedeniyle 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana en büyük krizle karşı karşıya olduklarını söyledi, hayat kurtarabilmek için halktan önlemlere destek vermelerini istedi.

İtalya, İspanya, Almanya, İran ve ABD'den sonra Fransa da +1000 yeni vaka açıklamış. 1404 vaka, 89 ölü.

Durum giderek korkunçlaşıyor. Acilen tüm ülkeler sınırları kapatıp, sokağa çıkma yasağı ilan etmeli...

• Beğendim
Reactions: cookies