İNGİLTERE'DE SON DURUM!

İngiltere 676 yeni koronavirüs vakası raporladı. Toplam 2.626 vakaya ulaştı, düne göre %35 yükseliş!

Ölüm sayısına dair yeni açıklama da gelecek gün içerisinde...
Özellikle İngiltere'yi merakla takip ediyorum... Yakın zamanda bana kalırsa İtalya'dan daha kötü duruma düşecekler.

• Beğendim
Reactions: Yiğitt
  • Üzücü
Özellikle İngiltere'yi merakla takip ediyorum... Yakın zamanda bana kalırsa İtalya'dan daha kötü duruma düşecekler.
Dün de söylemiştim sana bağışıklık kazandırmak mantıklı mı evet ama o zamana kadar binlerce kişiyi kaybedebilirler. Ki bağışıklık kazanılana kadar da ilacı, aşısı bulunabilir. Hava sıcaklıkları da artar o zamana... Nüfusu azaltma olarak görüyorum İngiltere'nin bu hamlesini.

• Beğendim
Reactions: mrt-06
Oha. 😱
Günlük vaka 5000-lere gelmiş. 😱
Ölü oranını demiyorum bile, ben bugün ilk kez azalmaların başlamasını düşünüyordum. Giderek zirveye gidiyorlar galiba. 😱
Ben de azalışa geçerler diyordum, iyice zirveyi görmüşler. Anlaşılan bir aydan önce İtalya kendine gelemeyecek, çok çok üzücü.

• Üzücü
Reactions: Ahmed
Dün de söylemiştim sana bağışıklık kazandırmak mantıklı mı evet ama o zamana kadar binlerce kişiyi kaybedebilirler. Ki bağışıklık kazanılana kadar da ilacı, aşısı bulunabilir. Hava sıcaklıkları da artar o zamana... Nüfusu azaltma olarak görüyorum İngiltere'nin bu hamlesini.
Peki cidden sıcaklık bu virüs için dezavantaj mı? Arabistan veya sıcak iklim ülkelerinde de görülüyor virüs şu an...

• Beğendim
Peki cidden sıcaklık bu virüs için dezavantaj mı? Arabistan veya sıcak iklim ülkelerinde de görülüyor virüs şu an...
Bilimsel olarak böyle bir kanıt ortada yok, sadece bilim adamlarının ortak fikri. Domuz gribi de zamanında baharda başlamış, yazın görülmemiş, sonbaharda tekrar zirveyi görmüştü. Septomlar da kışlık, soğuk algınlığı cinsi olduğu için Mayıs başından itibaren dünyada azalma gösterecektir. Ek olarak bağışıklık kazanılmaya da başlanır. Sıcak iklimlerde görülüyor ama aşırı bir patlama göremedik. Norveç, İsveç gibi soğuk ülkelerin durumu da ortada ek olarak...

• Beğendim
Reactions: mrt-06
İtalya'da şu an 2-2.5 bin hastanın durumu ağırmış. Geri kalan hastaların durumu iyi, tabi ağırlaşanlar olabilir, seyir değişebilir. Ek olarak Roma'da 1.500 yataklı yeni hastane açılmış... Durum beklediğimden hızlı düzelecek, karantina da etkisini göstermeye başlar bir haftaya. @Ahmed

• Beğendim
“İtalya ile Türkiye’yi kıyaslamak doğru olmaz, İtalyanın yaşlı nüfusu çok bir kere” deniliyor. “Türkiye çok önlem aldı” meselesinin artık bir önemi kalmadı zira umre patlamasından sonra.

Ancak benim esas anlamadığım şey, şu 2 soru;

1-) Türkiye’de milyonlarca 70-75 yaş üstü yaşlı yok mu?
2-) Genel olarak İtalyan emekli yaşlısı mi daha sağlıklı, stressiz, düzenli beslenerek bugünlere gelmiştir Yoksa Türk emekli yaşlısı mi?

@Yiğitt @mrt-06 @Sherlock

İtalya'da şu an 2-2.5 bin hastanın durumu ağırmış. Geri kalan hastaların durumu iyi, tabi ağırlaşanlar olabilir, seyir değişebilir. Ek olarak Roma'da 1.500 yataklı yeni hastane açılmış... Durum beklediğimden hızlı düzelecek, karantina da etkisini göstermeye başlar bir haftaya. @Ahmed
Sen çok iyimsersin @Tolstoyevski de çok kötümser bir türlü ortayı bulamadık. :A

Çindeki gibi o zirveyi yaşayıp, sonra azalmaları lazım heralde. Ama bu zirve sen dediğin gibi en az 1 haftayı alır, belki daha fazla. Çünkü karantin zorunluluğu gelene kadar virüse yakalananlar bu önümüzdeki günlerde belli olur ve gitdikce azalır.

• Beğendim
İtalya muhtemelen yarın veya öbür gün toplam ölü sayısında Çin'i geride bırakacak. :( 1 hafta daha bugünkü gibi yüksek rakamlar göreceğiz muhtemelen, sonrasında toparlanmaya başlayacaktır hızla.

İspanya da İtalya'ya benzer bir tablo çizmeye devam ediyor. Ölüm oranının İtalya kadar yüksek olmaması tek teselli.

Almanya'da da sayı aşırı artmaya başladı ama ölü sayısı çok az. Muhtemelen çok fazla kişiye test yapmalarından kaynaklı bir başarı bu. Tahminen vaka teşhis oranı en yüksek ülke Japonya ile birlikte.

İngiltere ve ABD beni en çok endişelendiren yerler. Onun dışında 2-3 hafta sonra toparlanmaya başlayacaktır dünya genelinde durum. Hele bir de aşı, ilaç haberi gelirse daha da iyi olacak.

“İtalya ile Türkiye’yi kıyaslamak doğru olmaz, İtalyanın yaşlı nüfusu çok bir kere” deniliyor. “Türkiye çok önlem aldı” meselesinin artık bir önemi kalmadı zira umre patlamasından sonra.

Ancak benim esas anlamadığım şey, şu 2 soru;

1-) Türkiye’de milyonlarca 70-75 yaş üstü yaşlı yok mu?
2-) Genel olarak İtalyan emekli yaşlısı mi daha sağlıklı, stressiz, düzenli beslenerek bugünlere gelmiştir Yoksa Türk emekli yaşlısı mi?

@Yiğitt @mrt-06 @Sherlock
İtalya yaşlı nüfus bakımından Japonya'dan sonra dünya ikincisi. Türkiye ise yaşlı nüfus bakımından dünyada 66. +65 yaş üstü vatandaş sayımız 7 milyon küsür...

Bağışıklık kişiden kişiye değişir, genetik faktörler de önemli bu konuda. Yaşlı nüfusun ağırlıklı köylerde görülmesi de bizim açımızdan şans, Anadolu daha fazla yaşlı nüfuslu. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerin tedbiri kişiden kişiye değişir, benim çevremdeki insanlar dışarı çıkmıyor. Bu konuda bence dikkat çektik.

• Beğendim
Reactions: Tolstoyevski
  • Güldürdün
Reactions: Aserat
İtalyada ölüm oranı şu an 8.4% ve Çin ile arasında sadece 259 ölü kalmış. Yani yarın ölü sayında Çini geçecekler.
Çin 80.000 kişiye 3237 ölü olmasına rağmen, İtaliya 35713 kişiye 2978 ölü var.

10 güne 7-8 bin ölüye ulaşacaklar italyanlar.

@bazinga @Harunnn60 @Tolstoyevski @Yiğitt
18 mart’ın peak yapacağını ön görmüşlerdi, 2 hafta içinde alınan yanlış kararların yansıması. kısa bir süre daha gider

• Beğendim
İngiltere genelinde yarından itibaren okullar ikinci bir emre kadar kapatılacak.

İngiltere stratejisini değiştiriyor. Yakında karantina da uygularlar.

• Beğendim
Reactions: bazinga
Yakın zamanda o meşhur “Bağışıklık” planını açıklayan İngiltere’de bile sokağa çıkma yasağı, ulusal karantinalar görülürken Türkiye’de halen kolonya dağıtımı ve sabır dua silahı uygulanmaya devam ederse şaşırmayın...

• Beğendim
Reactions: bazinga