En Son İzlediğiniz Film? 🎞

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan şirin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Orijinalini izlediğinden öyle demişsin yani. :A Ben haberdar bile değildim orijinali olduğundan. :D İzlerim belki bir ara neticede Penelope Cruz var işin içinde. :D

Yok ya ağır sanatsal değil tersine epey hafif bir film. :):)

Penelope Cruz'u basit ABD yapımlarında oynayan biri olarak bilirdim ama Holivud'a geçmeden önce çok iyi İspanyol filmleri varmış. Ve zaten kadın çok güzel. :D

Bununla başlarım diyeceğim de o puanla zor. :D

Penelope Cruz'u basit ABD yapımlarında oynayan biri olarak bilirdim ama Holivud'a geçmeden önce çok iyi İspanyol filmleri varmış. Ve zaten kadın çok güzel. :D

Bununla başlarım diyeceğim de o puanla zor. :D
İzlenebilecek çok az filmi var ya, yanlış seçimlerin kurbanı. :( Pek Hollywood filminde oynamamış da aslında. Bakalım seneye Asghar Farhadi filminde oynayacak. :Z

Başka filmle başla da belki beni o filmi izlemeye ikna edersin. :A

İzlenebilecek çok az filmi var ya, yanlış seçimlerin kurbanı. :( Pek Hollywood filminde oynamamış da aslında. Bakalım seneye Asghar Farhadi filminde oynayacak. :Z

Farhadi'nin bu sene filmi yok mu? Almodovar ile olan? :(

Kaç Para Kaç dikkatimi çekmişti benim çok önceleri. Jin de onunmuş onla da başlayabilirim. :D

Holivud'u sevmek, korumak anlamında dedim. Cidden öylesine söyledim. :D Tavsiye ederim İspanyol yapımını. En azından karşılaştırırsın. :D

Şimdi biraz daha doldu diyalogun içi. :D Reha Erdem hiç izlemedim, aslında ben de merak ediyorum ama çok fazla sanatsal takılan birisi galiba. NBC'den daha beter. :D Önyargım var bu yüzden. Türkiye'de de "iyi film" deyince sanatını fazla abartıyor bazı yönetmenler. :/
Biz de ortasını tutturamama durumu var. Ya Recep İvedik gibi filmler ya da ağır sanat filmleri. :D

Hollywood'da alacağı rol kısıtlı. Her filmde İspanyol kadını oynuyor neredeyse.

Ortası Çağan Irmak ve Yavuz Turgul bence. :D
Eh illa ki o düzeyde film çeken yönetmenler de var. Ama mesela Hollywood'un tamamı öyle neredeyse. Cem Yılmaz 'ın da buna uygun filmleri var.

Amerika'da Hispanik dolu, İspanyol kadını oynasın ne olacak ki? Morgan Freeman da hep zenciyi oynuyor. :D
İspanyollar biraz kalıp ama sanki ya. :D Tutkulu, etkileyici kadını veriyorlar hep. Bir de Amerika'da fazla filmi yok mesela her filmde İspanyol olmadığı için. Morgan Freeman da hep aynı rolü oynamıyor mu zaten ayrıca? :D

Eh illa ki o düzeyde film çeken yönetmenler de var. Ama mesela Hollywood'un tamamı öyle neredeyse. Cem Yılmaz 'ın da buna uygun filmleri var.
Arz, talep meselesi. Kaliteli filmlere ilgi gösteren kitle çok kısıtlı. Ucuz komedi veya romantik filmler gişe yapınca yatırımcılar da onlara yatırım yapıyorlar.

Tabii işin maddi boyutu da var. Aksiyon, bilim kurgu falan bütçeleri aşıyor. Drama dışında bir şey yapmak güç. Öncelikle insanlara sinemaya gitme alışkanlığının kazandırılması önemli. :)

İspanyollar biraz kalıp ama sanki ya. :D Tutkulu, etkileyici kadını veriyorlar hep. Bir de Amerika'da fazla filmi yok mesela her filmde İspanyol olmadığı için. Morgan Freeman da hep aynı rolü oynamıyor mu zaten ayrıca? :D
Özellikle son dönemde evet ama işte Penelope Cruz da aynı rolü oynasın sorun değil. :A

Vanilla Sky

Tom Cruise'un izlemek istediğim filmlerinden biriydi ve sonunda izledim.

Sıradan ama güzel bir romantik komedi gibi başladı sıradışı ama yeterince iyi olmayan bir fantastik film olarak devam etti. :)

Öncelikle Penelope Cruz ne kadar harika bir kadınsın. :hearteyes: Cameron Diaz'ı bile gölgede bırakmış resmen. Her halini izlemek çok güzeldi. Kendisini bu rolle Razzie adayı yapanları kınıyorum. Kesin kıskanç kadınlardan oluşan bir topluluğun kurbanı olmuştur. :A

Yani filmin konusu çok orijinal ama bence yönetmen Cameron Crowe becerememiş bu işi. Filmin "vay be" dedirtmesi gereken yerler "hadi ordan" dedirtti. Tarif edemeyeceğim bir amatörlük vardı filmin üstünde. Mesela filmin en vurucu sahnelerinden biri olması gereken sondaki seçim sahnesi adeta STV filminden fırlama gibiydi. :)

Remake olduğunu filmi izledikten sonra öğrendim. Orijinalinde de Penelope Cruz varmış, ilginç. :)

Her şeye rağmen izlemeye değer, orijinal bir film. :)

6.5/10

Stv dizileri mi? He yav he. :D

En iyi romantik bilim kurgu filmlerinin başında gelir bu yapım. Orijinal yapımını izlemedim gerçi. Oldeuboi örneğinde olduğu gibi bir fark varsa, ki hollywood yapımı Oldboy'u izleme gereği bile duymamıştım, o halde orijinali hepten müthiş bir film demektir. :)

The Usual Suspects

Daha önce izleyip pek birşey anlamadığım bir film idi. Kevin Spacey reyizi çok sevdiğimden dolayı meşhur finaline kadar yaşanan olayları bir kez daha tüm dikkatimi vererek izledim.

Filmin ilk başları hatta ilk 1 saati sıkıcı olduğundan dolayı full konsantre olmadan anlaşılması zor bir film. İkinci defa izlemek filmi tekrar anlamdırabilmek için faydalı oluyor.

Kevin Spacey harikalar yaratmış, şapka çıkarılacak bir performans sergilemiş kesinlikle..

Hikaye gerçek ama, Verbal hikayeyi ustaca çarpıtıyor ve detektifin bazı şeyleri yanlış algılamasını sağlıyor. Bunu da film boyunca anlatdığı tüm hikayeyi kupanın altından uydurduğu isimler/duvardaki isimleri kullanarak uydurması ve yaptığı çarpıtmalarla kendi yapmış olduklarını Keaton yapmış gibi görmesini sağlıyor. Yani dedektifi buna inandırıyor.

Özetle, ilk bir saati sıkıcı ancak genel kurgusu, işlenişi ve müthiş finaliyle, kesinlikle izlenmesi gereken çok güzel bir film. Keşke hikayeyi bu kadar sıkıcı olamadan anlatabilselermiş.

8/10

(İlk izlediğimde 7'den fazla vermezdim herhalde.)

The Insider

Al Pacino ve Russell Crowe'lu kadrosuyla, her ne kadar hiçbirini kazanamasa da 1999 gibi zorlu bir yılda 7 dalda Oscar adayı olmasıyla ilgimi çekti.

Filmin çok güzel, orijinal bir konusu var. Biraz ağır başlasa da 15-20 dakika gecikmeli de olsa bağlamayı başarıyor ve orta kısım da gayet iyi işliyor. Yalnız orta kısımdan sonrası giderek ağırlaşmaya ve gereğinden çok daha uzatılmış hissi vermeye başlıyor. Cidden bu filmde 2 saat 37 dakika edecek ne vardı? 1 saat 50 dakikaya da rahatlıkla sığdırılabilecek bir film.

Bir de filmin en sonu çok ilginçti. Gerçek hikayeden alınmıştır ama ölüm tehditlerini heyecan olsun diye uydurduk demişler. İyi de kardeşim zaten filmi etkileyici yapan yerler o kısımlardı? O kısımlar true story değilse gerisi çok da umrumuzda değildi? :)

Al Pacino'yu izlemek her daim keyif, yine başarılıydı. Aslında ben gençliği dışında şöyle 90'lar sonu 2000'ler başındaki performanslarını da çok beğeniyorum. Bence şimdilerde de üst düzey filmlerde yer alacak kapasiteye sahip. Yanlış film tercihlerinin kurbanı, şimdilerde sıradan bir oyuncu konumuna düşmesi üzücü. :(

Russell Crowe'u çok severim, çok filmi tek başına izlenebilir yapmıştır ama burada sevemedim. Aslında yine sevilesi bir karakteri canlandırıyordu ama ne bileyim pek ısınamadım. Oscar adaylığını da çok hak etmiş diyemem.

Neticede ortalama bir filmdi, izlenebilir ama süresi cidden haddinden çok uzun.

6/10

Grindhouse

İlginç bir projeydi. Nasıl yorumlayacağımı da bilemedim. :D Bilmeyenler varsa anlatayım iki filmin bir arada gösterime sunulmasıyla oluşmuş bir proje. Araya da fragman tarzında küçük kısa filmler serpiştirmişler. Orijinal bir fikir de olmasaymış da olurmuş hani. :D

Filmlere geçelim...

Planet Terror

Tek kelimeyle berbattı. Sin City'nin yönetmeni diye Robert Rodriguez'e saygımız var ama bu nedir birader.

Komik desen değil, ilgi çekici desen değil ne bileyim aksiyonu tat vermiyor. Tatsız, tuzsuz bir şey. Bundan daha kötü bir film düşünüyorum ama bulamıyorum belki Mad Max 2 olabilir.

1/10

Death Proof

Diğer filmin üstüne iyi gelse de Tarantino'nun en zayıf işi olduğu aşikar. Zaten kendi de itiraf etmiş bu durumu.

Yine bol bol ayaklı sahne vardı. :D Kız takımı kadrosu güzeldi. :D

Bana Mad Max: Fury Road'u hatırlattı. Teknik açıdan onun yanına yaklaşamaz ama içeriği daha dolu en azından...

6/10

Grindhouse olarak bakınca toplam ortalama da:

4/10

American Beauty

Modern zamanın aile yapısına ve aile içi ilişkilere eleştiri tarzında güzel ve anlamlı bir film. Güzel bir konu ve harika bir işleyişe sahip.Oyunculuk genel anlamda çok iyiydi ama Kevin Spacey'nin dört dörtlük oyunculuğu filmi daha da mükemmel yapıyor. Bu karakterin içi ancak bu kadar iyi doldurulurdu herhalde.. Mimiklerine, yüz ifadelerine ve ses tonuna konuşmanın tarzına göre ayar vermesi iyi bir oyuncunun harcıdır ancak.

Aslında iyi bir dram filminin yanında trajikomikte bir film...

...Lester uyurken karısı arasında geçen diyaloglar ve Ricky'nin Lester'ı öptüğü sahne trajikomik idi.

Filmin soundtracklerini söylemeden de geçemicem gerçekten çok etkileyici idi.

8.5/10

----------------------

Şimdi gelelim zurnanın zırt dediği yere; Matrix, Dövüş Kulübü, 6. His ve Yeşil Yol gibi filmlerin arasından bu filmin Oscar'ı kazanması şaşırttı doğrusu. Kevin Spacey'nin ''En İyi Erkek Oyuncu'' ödülünü almasına pek itiraz etmesem de ''En İyi Film'' Oscar'ını kesinlikle Yeşil Yol almalıydı.

Yoruldum patron.

Cq-DqUEW8AAPv_3.jpg

No One Tell

Fransız yapımı cinayet/polisiye filmi bile romantik oluyormuş. Senaryoda bazı şeylerin tam olarak cevabını alamadım ya da ben kaçırdım.
Adam Fransa'nın arka sokaklarında bir adamla karısıyla seviştiği için kavga ediyordu. Sonrasında arabaya geçince blöf yaptım falan diyordu da tam anlayamadım, neye niçin blöf yaptığını? :/

Müzikleri güzeldi, kullanılan şarkılar da hoşuma gitti.
Bu müziğin 2.10-3.00 arası çok tanıdık geldi. Acaba bir Türk dizisinde falan mı vardı? @Forumdash @mrt-06

Yavaş işleyen, yer yer sıkıcı bir filmdi. Av Mevsimi'yle benzer konusu olan bu filmmiş bir de. Tavsiye etmem pek.

7/10

Forumda o kadar sevildiğini görünce izlememek olmazdı zaten iyiki de izlemişim :A

Baştan sona kadar harika bir gizem ve yer yer gerilimli sahneleri bulunan çok iyi bir filmdi. Bazıları ilk 1 saat falan sıkıcı demişte bence ilk 1 saati de harika ötesiydi. Filmi izlerken bazı sahnelerde tırsmadım değil :A

Olayın geçtiği mekanın ürkütücü bir havası vardı. Bunun yanına harika oyunculuklar ve ters köşeli son eklenince ortaya çok iyi bir film çıkmış. Filmi izlerken bir yandan da dedektif olup olayları çözmeye çalışıyorsunuz. Film boyunca bir sürü teori havada ucuşuyor ama son 10 dk tüm teoriler çöküyor. Daha fazla spoiler vermiyeyim en iyisi.

Hiç düşünmeden izleyin :)

9/10

"Cennet" i izledim.

Başrollerini Engin Altan Düzyatan(yazarken yoruldum) ve Fahriye Evcen'in paylaştığı film.

No One Tell

Fransız yapımı cinayet/polisiye filmi bile romantik oluyormuş. Senaryoda bazı şeylerin tam olarak cevabını alamadım ya da ben kaçırdım.
Adam Fransa'nın arka sokaklarında bir adamla karısıyla seviştiği için kavga ediyordu. Sonrasında arabaya geçince blöf yaptım falan diyordu da tam anlayamadım, neye niçin blöf yaptığını? :/

Müzikleri güzeldi, kullanılan şarkılar da hoşuma gitti.
Bu müziğin 2.10-3.00 arası çok tanıdık geldi. Acaba bir Türk dizisinde falan mı vardı? @Forumdash @mrt-06

Yavaş işleyen, yer yer sıkıcı bir filmdi. Av Mevsimi'yle benzer konusu olan bu filmmiş bir de. Tavsiye etmem pek.

7/10
Bana da aşina geldi son zamanlardaki türk dizilerinde sanmam da ( öbgz hariç çünkü onlar yabancı filmlerin sountracklar teliflediğini biliyorum) eski türk filmlerinde duymuş gibiyim sanki(b)