Başyapıt - 2 Forrest Gump (1994) - Film Yorumları

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,351
Reaksiyon puanı
50,012
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
0109830.jpg


Forrest Gump (1994)

Türü:
Dram, Romantik
Yönetmen: Robert Zemeckis
Senaryo: Winston Groom (novel), Eric Roth (screenplay)

Oyuncular:
Tom Hanks
Rebecca Williams
Sally Field
Michael Conner Humphreys
Harold G. Herthum

IMDb Sayfası

Oscar Ödülleri (6)
- En İyi Film
- En İyi Erkek Oyuncu (Tom Hanks)
- En İyi Yönetmen (Robert Zemeckis)
- En İyi Senaryo
- En İyi Kurgu
- En İyi Efekt, Görsel Efekt

Oscar Adaylıkları (7)
- En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Gary Sinise)
- En İyi Görüntü Yönetmenliği
- En İyi Sanat Yönetmenliği, Set Tasarımı
- En İyi Ses
- En İyi Efekt, Ses Efekti
- En İyi Makyaj
- En İyi Müzik

Filmin Özeti
Dünyayı Forrest Gump'ın gözleriyle gördüğünüzde hiçbir şey aynı olmayacak.

Hayat bir kutu çikolata gibidir... Ne alacağını asla bilemezsin.

Forrest sakat bir çocuktur. Ancak bu sakatlığı onun normal bir insan haline dönme arzusunu köreltmemiştir. Tam otuz yıl boyunca inanılmaz zorluklar yaşayan Forrest sonunda kendisini ülkesinin en sevilen futbol yıldızları arasında görmesini sağlamıştır. Bu çabaları o kadarla da kalmamış katıldığı Vietnam Savaşı'ndan bir kahraman olarak dönmüş ve Beyaz Saray'da şeref madalyası almış ama en önemlisi de dünyada en çok sevdiği şey olan sevgilisinin kalbini kazanıp onunla evlenmeyi başarmıştır. Çok akıllı biri olmasa da kalbinin neyi istediğini çok iyi bilen Forrest ona ulaşabilmek için olağanüstü bir çaba sarf ederek herkese istediğini elde edebileceği konusunda bir örnek teşkil etmiştir.

Filmin Fragmanı

 
En sevdiğim film olduğunu söylesem de yalnızca bir kez izlediğim bir filmdi. Uzun zamandır ikinci kez izlemek istiyordum ki nihayet izleyebildim etkinlikle...

Doğrusu ikinci kez izlemekten biraz da korkuyordum "ya bu kez beğenmezsem", "ya bunca zaman abartmışsam" diye. Fakat korkum yersiz çıktı. Gerçekten muhteşem bir film, sinema tarihinin en büyük klasiklerinden biri...

Filmde harika olan o kadar çok şey var ki nereden başlasam bilemiyorum. En iyisi o enfes müziklerinden başlamak. Sıklıkla dinlediğim muhteşem bir bestedir ki bu filmdeki girişte ve sonda çaldığı kısımlar harika. Yönetmeni de kutlamak gerek tabii bu noktada, o sahnelerin çekiminde iyi iş çıkarmış.

Forrest Gump gerçek olamayacak kadar güzel, saf duyguların filmi aslında. Zeki olmayan ama sevgi nedir bilen muhteşem bir insanın filmi... Filmin senaryosu o kadar iyi yazılmış ki her bir replik özenle hazırlanmış üzerinde epey düşünülmüş gibi...

Oynamamış yaşamış denir ya işte Tom Hanks bu rolü yaşamış resmen. Aşırı gösterişten uzak, kusursuz bir performans. Kariyerinin de en iyisi.

Film türler arasında o kadar çok geçiş yapıyor ki bazen ince esprilerin döndüğü bir komedi filmi bazen ise hüngür hüngür ağlatacak düzeyde bir drama dönüşüyor...

Orta kısımları yer yer fazla uzatılmış hissine kapılmamıza sebep oluyor ve yer yer hafif sıkıcılaşıyor. Fakat bunun da bir gereklilik olduğunu düşünüyorum. Uzun bir süreci ele alıyor film ve apar topar geçişler filmin esas duygusunu tam olarak vermezdi diye düşünüyorum.

Oğlunu öğrenen Forrest'ın "is he smart" diye sorması sinema tarihinin en hüzünlü anı olabilir. :(

Çok güzel, çok çok güzel, kusursuza yakın bir klasik:

10/10
 
Çok önceden izlemiştim ama dün film ararken denk gelip tekrar izledim @Maskeli Fedai şahit :A Kendisi bana başka bir film tavsiye etmişti ama bulamayınca Forrest Gump'ı izledim. Hatta gece forumda konusunu aradım bulamadım neyse ki bugün açılmış tesadüfe bak :) Müsait bir zamanda mesajı editleyip yorumumu yaparım filmi çok beğendim şahaneydi. Sonlara doğru neredeyse ağlayacaktım :)
 
Hannibal'ın finalinin ardından Kuzuların Sessizliği'ni ve daha geçen hafta Tom Hanks'in Yeşil Yol, Terminal, Yeni Hayat, Azap Yolu filmleriyle beraber Forrest Gump'ı izlemiştim. Ayrıca daha önce Forrest Gump'ı 2 kez daha izlemiştim. Yeşil Yol'u da öyle. Bu 2 film benim en sevdiğim filmlerin başında yer alıyor.

Herhalde daha izlememe gerek yok. Bir ara yorum yaparım. @OzaN
 
Daha önce 2 kez televizyonda izlediğim bir filmdi. En son geçtiğimiz aylarda Fox Tv'de izlediğimde, kolay kolay dublajlı bir film izleyemeyen ben Tom Hanks'i kim seslendirdiyse hayran olmuştum.

Ve bu noktada bir şeyi de itiraf etmeliyim. Forrest'ın sevdiği kız olan Jenny rolünde Robin Wright'ı geçen hafta netten izleyene kadar tanıyamamıştım. 😱 (Hadi ilk izlediğim zamanın üstünden hayli vakit geçti. Peki House of Cards'tan sonra tanıyamamam normal mi? Yoksa yaşlanıyor muyum? :))

Ben bu filme layık nasıl bir yorum yapılır bilemiyorum. Müthiş, unutulmaz, etkileyici ve daha nice güzel sıfatlara yakışır bir film. Her sahne ayrı bir güzellikte, izleyen herkes eminim acıyı, tatlıyı, hüznü ve mutluluğu doyasıya hissedip yaşamış olmalı bu filmle.

O kadar iyi niyetli ve saf biri ki Forrest... Başına gelen şeylere kah gülüyoruz, kah ağlıyoruz. Tom Hanks ise efsane bir performans sergilemiştir, ötesi yok.

He bir de insanın boğazına yumruk değil uçan tekme atan bir sonu var.

Başka ne denilirki bu filme izleyipte beğenmeyen, kalbine dokunmayan bi insan olacağını sanmıyorum...

Edit: Tom Hanks'i seslendiren Sungun Babacan ağabeyimizmiş. Aynı zamanda John Travolta, Brad Pitt, Tom Cruise, Alec Baldwin, Jean-Claude Van Damme, Nicolas Cage, Sean Penn, Andy Garcia, Bruce Willis, Kevin Costner, Mel Gibson gibi aktörleri de seslendiren kişiymiş. Saygılarımı sunuyorum. :)


Tabi ki. 10/10
 
Bak film etkinliğinden kopmamak için 2.20dk (izleyemediğim dizilerin ort:4-5 bölümüne eş değer) vakit harcadım:F Blöf işi yaradı ddiyip en az 2 film deme yemem bi daha :F @OzaN

Şaka bi yana uzun zamandır (3-4 sene öncesine kadar aniden twitterda tt olan bir film) izlemek isteyip izleyemediğim filmdi. Tvde verilse de tat alamıyorum arkadaş nedense:F 2.kere izlersem izlerim ancak. Gereksiz acıklamalar tamam(kabul sustum):X


Film harikaydı. Ne kadar saf,masum bi karakterdir Forrest Gump:( İnsan izlerken gözlerine bakarken bile üzülüyor. Hele elini beline koyup düşünceli durması:hearteyes: Tom Hanks'i kutlarım muhteşem bir rolü kıvırmış.

Film çok güzel olsa da bazı sahneler sıkıcıydı.
Vietnam savaşı sıralarında cok sıkıldım. Ben filmi daha duygusal sanıyorum derken sahneler uzadıkça "bu ne ya savaş filmi izliyecez" derken sonraki sahnelere geçtiler. Biraz güldük biraz hüzünlendik. Teğmen'i öldü sanmıştım denize atladıktan sonra kim kurtardı?(b)

Jenny... yok böyle salak bi karakter. Sevgi nedir bilmiyorsun diyip durdu durdu kendisi sevgiyi çok güzel gösterdi. Sevgi s*****kmek bu kadın için:T:

Keşke bu masum filme daha güzel kadın karakter yazılsaydı.

Çocugu için "akıllı mı" diye sorması filmin kuşkusuz en yüksek duygu yuklu sahnesiydi. Sonra cocugunun yanına oturup tv izlemesi. En son okula yollaması:( Jenny o cocugu doğurak bi işe yaradı da film muhteşem bitti.


Filmin bir diğer sıkıcı yanıda herşeyin Forrest'a olumlu dönüşü oldu. Şansının yaver gitmesi:X Apple'a bile ortak oldu:F

Jenny yüzünden 9/10
 
Tek oturuşta Kendini izleten, keyifli ve sımsıcak bir yapıt. Birçok efsanevi sahnesi var, sağındaki demirlerin kopup koşmaya başladığı sahneden Vietnam sahnelerine, Karides'den koşma olayına dek. Gerçekten seyri oldukça yüksek.

Bununla birlikte filmin genel içeriğine hiç yakışmayan Jenny gibi iğrenç bir varlık da var. Fakat Jenny'nin bilinçli olarak böylesine kevaşe, iğrenç bir karakter olarak gösterilmiştir olduğunun da dikkatimi çekelim. Jenny'nin takındığı insanlara bakın ve devletçi bir yönetmenin elbette bunları böyle olumsuz olarak gösterecek olmasını da kabullenin. Che Guevara posterleri, Anarşist tavırlar, Peace filan e heralde bi zahmet olumsuz bir izlenim bırakması gerekirdi bu karakterin (!) Vatanını seven Forrrest Gump ise (Tom Hanks'den daha iyi biri düşünülemezdi elbet bu rol için) öyle ya da böyle örnek davranışlarıyla herkesin sevgisini kazanmış üstelik servet de edinmiş başarılı bir tipleme.


Bir ara film reklamlara girdi sandım, İlk izlediğimde pek fark etmemiştim ama resmen gözümüze soka soka reklam yapmışlar. Eğer Nike marka spor ayakkabısı alırsan yıllarca koşabilirsin! Nike o kadar sağlamdır! Apple'a yatırım yapmak iyidir!..


Yine de birkaç olumsuz detaya karşın gerçekten güzeldi. Özellikle Tom Hanks müthiş bir oyunculuk gösterisi yapmış, diyecek söz yok. Bubba ve Teğmen karakterlerini de sevmişimdir, Jenny ve reklamlar dışında belki bir iki detayı da saymazsak izlediğim en iyi ilk 50 film listesine rahatlıkla girer. :)

Akıllarda kalan en büyük soru

Jenny nin çocuğu gerçekten Forrest'den mi? Jenny AIDS olduğuna göre Forrest'e da bulaşmış mıdır evlendikten sonra, daha doğrusu evlendiklerinden sonra herhangi bir münasebet olmuş mudur? Jenny nin anca öleceğini anladığında yani AIDS olduktan sonra çocuğu olduğunu söylemesi ve evlenmesi, iğrençlik iken filmde bunu nasıl masum bir şeymiş gibi göstermişler?

(adalet, herkes için adalet)

7.0/10
 
Son düzenleme:
Tek oturuşta Kendini izleten, keyifli ve sımsıcak bir yapıt. Birçok efsanevi sahnesi var, sağındaki demirlerin kopup koşmaya başladığı sahneden Vietnam sahnelerine, Karides'den koşma olayına dek. Gerçekten seyri oldukça yüksek.

Bununla birlikte filmin genel içeriğine hiç yakışmayan Jenny gibi iğrenç bir varlık da var. Fakat Jenny'nin bilinçli olarak böylesine kevaşe, iğrenç bir karakter olarak gösterilmiştir olduğunun da dikkatimi çekelim. Jenny'nin takındığı insanlara bakın ve devletçi bir yönetmenin elbette bunları böyle olumsuz olarak gösterecek olmasını da kabullenin. Che Guevara posterleri, Anarşist tavırlar, Peace filan e heralde bi zahmet olumsuz bir izlenim bırakması gerekirdi bu karakterin (!) Vatanını seven Forrrest Gump ise (Tom Hanks'den daha iyi biri düşünülemezdi elbet bu rol için) öyle ya da böyle örnek davranışlarıyla herkesin sevgisini kazanmış üstelik servet de edinmiş başarılı bir tipleme.


Bir ara film reklamlara girdi sandım, İlk izlediğimde pek fark etmemiştim ama resmen gözümüze soka soka reklam yapmışlar. Eğer Nike marka spor ayakkabısı alırsan yıllarca koşabilirsin! Nike o kadar sağlamdır! Apple'a yatırım yapmak iyidir!..


Yine de birkaç olumsuz detaya karşın gerçekten güzeldi. Özellikle Tom Hanks müthiş bir oyunculuk gösterisi yapmış, diyecek söz yok. Bubba ve Teğmen karakterlerini de sevmişimdir, Jenny ve reklamlar dışında belki bir iki detayı da saymazsak izlediğim en iyi ilk 50 film listesine rahatlıkla girer. :)

Akıllarda kalan en büyük soru

Jenny nin çocuğu gerçekten Forrest'den mi? Jenny AIDS olduğuna göre Forrest'e da bulaşmış mıdır evlendikten sonra, daha doğrusu evlendiklerinden sonra herhangi bir münasebet olmuş mudur? Jenny nin anca öleceğini anladığında yani AIDS olduktan sonra çocuğu olduğunu söylemesi ve evlenmesi, iğrençlik iken filmde bunu nasıl masum bir şeymiş gibi göstermişler?

(adalet, herkes için adalet)

4.1/10

Helal, süper, devam. :)

Zaten etkinliğe bu sezon ilgi pek yok. Az sayıdaki katılanlar da böyle yapacaksa bir daha Oscar Takımı dışında film etkinliği yapmayı düşünmüyorum. :)

giphy.gif
 
Helal, süper, devam. :)

Zaten etkinliğe bu sezon ilgi pek yok. Az sayıdaki katılanlar da böyle yapacaksa bir daha Oscar Takımı dışında film etkinliği yapmayı düşünmüyorum. :)

giphy.gif
Ulan etkinliğe katılmaya fırsat bulamadık ortalık birbirine girmiş. :A 4'ler 5'ler havada uçuşuyor. Ozan etkinlik yapmayacağım diyor. :A Normal şartlarda şu 8 filmi de izleme şansım vardı şu son 15 günde. Ama Ezel denen başyapıta başladım pat diye. Film falan görmedi gözüm. 15 günde 30 bölüm izledim. :A
 
Helal, süper, devam. :)

Zaten etkinliğe bu sezon ilgi pek yok. Az sayıdaki katılanlar da böyle yapacaksa bir daha Oscar Takımı dışında film etkinliği yapmayı düşünmüyorum. :)

giphy.gif

Puanlamaya ne bakıyorsun söz uçar yazı kalırmış önemli olan o. :D Etkinlik filmleri tek tek iniyor, yine de tekrardan izlemeye elimin gitmeyeceği filmler var Ungervegan gibi fakat bu vesileyle etkinliğe dalmış olduk en azından, havalar serinleyince çok daha sağlıklı ve aktif etkinlikler olacağı kuşkusuz. Geçen senelerde de bu havalarda aktif bir etkinlik olduğunu hatırlamıyorum. :)
 
Puanlamaya ne bakıyorsun söz uçar yazı kalırmış önemli olan o. :D Etkinlik filmleri tek tek iniyor, yine de tekrardan izlemeye elimin gitmeyeceği filmler var Ungervegan gibi fakat bu vesileyle etkinliğe dalmış olduk en azından, havalar serinleyince çok daha sağlıklı ve aktif etkinlikler olacağı kuşkusuz. Geçen senelerde de bu havalarda aktif bir etkinlik olduğunu hatırlamıyorum. :)
Puanlama işin önemli kısımlarından biri. Eğer puanlama art niyet taşıyorsa yazının da önemi kalmıyor. :)
 
Puanlama işin önemli kısımlarından biri. Eğer puanlama art niyet taşıyorsa yazının da önemi kalmıyor. :)

Benim de içime sinmemişti zaten o yüzden içimden geçen asıl puanla değiştirdim. Puan kırdığım detayları da yorumda belirtmiştim.:)
 
Benim de içime sinmemişti zaten o yüzden içimden geçen asıl puanla değiştirdim. Puan kırdığım detayları da yorumda belirtmiştim.:)
Yorumu okuyunca 8.1 civarı bir puan beklemiştim ama en azından öncekine göre daha makul. :):)

Puan kırmak için yer aramışsın resmen. :)

Nike ayakkabı olduğunu senden öğrendim filmde hiç dikkatimi çekmemiş ya da önemsememişim. Belki sponsorluk anlaşması yapmışlardır, olabilir yani büyütülecek bir tarafı yok bence?

Apple olayı ise birkaç saniye süren kısa bir espriden ibaret. Şu an gösterimdeki filmlerin %80'inde bundan daha fazla Apple reklamı vardır. Macbook ve iPhonelar ile. :)

Bunlar çok küçük şeylerdi.

Jenny karakteri sevilmeyen bir karakter tabii. Bu da bilinçli yapılmış Forrest'ın karşılıksız, saf sevgisini vurgulamak için. Eğer Jenny hemen Forrest ile evlense ona destek olan biri vs olsa film başka bir film olurdu. :) Komünist olması evet bilinçli yapılmıştır belki ama Jenny'nin aykırı, macera düşkünü biri olduğu düşünülürse bunun daha da vurgulanması için seçilmiş olabilir. Zaten komünistlik olayına da çok vurgu yoktu. Filmin sonunda da Jenny bence her şeye rağmen iyi biri olarak gösteriliyor. O zaman senin mantıkla şöyle filmin mesajı için şöyle dememiz lazım "komünistler bazen yanlışlar yapsalar da özünde iyi insanlar ve onları sevmemiz gerekir." :):) Yani yine de komünistlikle ilgili bir şey olmasa daha iyi olurmuş ama çok da şey edilecek bir şey değil. :):)
 
Forrest Gump'ı ilk izlemem benim sinemadan bihaber olduğum bir döneme denk geliyor. 7. sınıfa giderken sınıfta VCD'sini bulmuştum. (Okul kursunda bulmuştum ve kursu başka bir sınıfta yapıyorduk. Muhtemelen o sınıfa izlemek için getirmişlerdir.) Öğretmenim de çok iyi filmdir dedi ve aldım eve götürdüm. Açıkçası çok beğenmiştim filmi. Başından sonuna kadar o akıcıydı ki. Tabi o zaman izlediğimde tarihi referanslarını fark edememiştim.

Film bize Amerika'nın ve tabi doğal olarak da dünyanın yakın geçmişine düşük IQ sahibi koca yürekli bir adamın gözlerinden gösteriyor. Gerçekten müthiş göndermeler vardı. Forrest'ın John Lennon'un Imagine eserine ilham vermesi, Elvis'in dansına ilham vermesi ve Nixon'un Forrest'ı Watergate Oteline yerleştirmesi gibi.

Filmin yan karakterleri ve her birinin ayrı hikayeleri de çok güzel. Lt. Dan ve Bubba çok iyi karakterlerdi. Jenny ise benim sinema tarihinde en çok nefret beslediğim karakterden birisi. Yaşam tarzı, Forrest'ın sevgisine karşıklık vermemesi ve siyasi görüşü. Jenny'nin siyasi görüşünün bence filmde yansıtılması çok doğal. Çünkü bu film belli bir dönemi ve olayları kapsıyor. Jenny'nin yaşam tarzında birisinin de muhafazakar görüşe sahip olması beklenmezdi zaten.

Film belki orta kısımlara doğru durağanlaşıyor gibi gözükebilir ama bence öyle değildi. Çünkü izleyen zaten Forrest'ın hikayesine kapılıp gidiyor.

Son kısımları gerçekten boğaz düğümleyici. Forrest'ın oğlunu ilk gördüğü sahne ve son sahneleri harikaydı. Benim de hep aklıma takılan bir soru Forrest Jr., Forrest'ın oğlu mudur acaba? Ama karamsar bir film olduğunu düşünmüyorum o yüzden öyle bir şeye pek ihtimal vermiyorum.

Kesinlikle bir sinema klasiği, Tom Hanks ve Robert Zemeckis başyapıtı...

10/10
 
Harika bir filmdi, çok beğendim. Bir film hiç mi sıkmaz, hep mi kendini izlettirir? Sanırsam efsane filmimi buldum. :Z

Filmi yorumlamaya geçmeden filmin replikleri harika değil miydi ya? Neredeyse her söz replik, muhteşemdi.

Forrest harikaydı, hem güldürdü, hem hüzünlendirdi. Bayıldım adama, hem oyunculuğuna, hem de filmdeki rolüne. Üzerine cuk diye oturmuş. Jenny'nin küçüklüğü tatlıydı, sonra iticileşti ve kötü yollara düştü.

Ortalara doğru biraz durgunlaşsa da ben yine de çok beğendim o sahneleri. Ama o ilk 1 saat ve son yarım saat ayrı mükemmeldi.

Spoilerden uzunca her şeyi yazmak istiyorum, içim içime sığmıyor şu an. :D
En güzel sahneleri küçüklükleriydi, harikaydı o sahneler. Forrest'in koşarken o bacağındaki aletlerin söküldüğü sahne süperdi. Liseye geçtiklerinde de o sahne canlandı.

Askerlik hayatı da çok güzeldi, oradaki Baba lakaplı zenci adam çok iyiydi. İkide bir ''karides'' deyip duruyordu, oralarda çok güldüm. Karides dedikçe bu adam aklıma gelecek, canım da karides istedi bu arada. :A

Jenny küçük çocuğu 'Forrest' diye tanıtınca sevgilisinden yaptığı çocuğa onun adını taktı sandım. Bilmem kaç kişiyle yatmıştır, ben pek inanamadım onun çocuğu olduğuna. :D Pek babasına da benzemiyor, babası gibi tatlı değildi. Forrest kendi çocuğu olduğunu öğrenince 'Akıllı mı'' diye sordu, o sahne de çok iyiydi.

Jenny 'Ben hastayım' deyince ilk başta annesinin ölüm sebebi gibi kanser olduğunu düşünmüştüm. Hem annesini, hem sevdiğini o hastalıktan kaybedeceğinden emindim o an. Sonra virüs deyince anında ''AIDS'' geçti içimden ve yine aklımda o soru ''Bu çocuk gerçekten Forrest'in mi?'' Film bitince bu soruyu kendimce cevapladım, böyle bir soruyla bırakmazlar herhalde dedim. Sanırsam film aklıma geldikçe bu soru da aklıma gelecek. :(

Bankta oturup da millete anlatması da çok komikti, baya güldüm. :D İlk baştaki kadına anlatması ayrı güzeldi yani ilk olduğu için çok hoşuma gitti. Kadından ''bir sus artık'' tepkisini bekliyordum açıkçası. :A

Okul servisine binerken şoföre 'Annem yabancıların arabasına binme der' dedi. Sonra kendini şoföre takdim etti ve kadının adını sordu. 'Şimdi tanıştık' dedi ve bindi. O sahne de unutamayacağım anlardan birisi.

Vietnam savaşına gelince o sahne de filme renk katan sahnelerden birisi oldu, beğendim yani oraları da. Baba ve Teğmen o sahnelere damgasını vurdu, Teğmen sonradan da vurdu tabi. Sevdim Teğmeni de. :D

Fazla filme 10 vermemişimdir, verdiysem de en hak edeni bu olmuştur şu ana kadar izlediklerim arasında. İzlemeyen de mutlaka izlesin. :bhr:

''Aptallık edenler aptaldır'' :)

10/10
 
  • Beğendim
Reactions: Aserat and Araf
Şu an filmin FOX'ta tekrarı var ve filmin tekrarı Twitter'da TT listesinde. En güzel yorumlar bu kaliteye. :bhr:

asd.png
 
Neden bugüne kadar izlemedim diye içimden geçirdiğim bir filmi daha bitirmiş olmanın verdiği mutluluk :)

Kesinlikle harika bir filmdi. Kimi zaman güldüren, kimi zaman duygulandıran bu eşsiz başyapıtı izlemeyen çok şey kaybediyor söylemiş olayım. Forrest'in saflığı ve sevginin ne olduğunu iyi bilmesini izlerken etkilenmemek elde değil. Bunun yanında Bubbua ve Teğmen Dan ile olan dostluğunu izlemek büyük bir keyif verdi.

Uzun süresine rağmen haliyle yer yer sıkıcılaşıyor ama sıcacık diyalogları sayesinde film çabuk toparlanıyor. "Koş Forrest Koş" repliği efsane :A

Tom Hanks bildiğin yaşamış rolü. Adam tek başına efsaneleşmiş resmen. Duygu geçişleri olsun jest ve mimikler olsun büyük oyuncu olduğunun kanıtı.

10/10
 

Forum İstatistikleri

Konular
171,057
Mesajlar
3,700,392
Kullanıcılar
8,440
Son Üye
Tuncay