Son İzlediğiniz Yabancı Dizi Bölümü ve Yorumu

Person of Interest 1x23 (Sezon Finali)

Yazın sürpriz denemelerinden oldu benim için, izlerim öyle bir diyordum ama senaryo olsun, kadro olsun, mantık sınamaları olsun gerçekten muazzamdı.

2. sezon için biraz daha bekleyeceğim malesef, finali çok kıl bir yerde bıraktılar hele son replik beni benden aldı, sanki herşeyi öğrenicekmişiz gibi oldu bir an.

Birazda gaza geldim aslında, tüm sene bıktığım yazılım şeyleri -kişisel hatamdan ötürü- yazılıma daha bir ilgi duymakla geri döndüm.

Bucuklar yetmiyor artık. :D ;

9.7/10

Grace and Frankie
0507_grace-frankie1.jpg

Öncelikle ne zamandır sıcak diziler arıyordum. Birde yaz günü dram diziler hiç çekilmiyor. Bende bu farklı diziye başlayayım dedim. :D Dizi şuan beni çok fazla güldürmesede çokta sıkıcı değil ve en iyi yanı 35 dakika olması galiba ilk sezonda 8 bölümmüş. 2 yaşlı kadınını olaylarını anlatan bir dizi.
@Çiğdem- @vadikızı ve @mrt-06 tavsiye ederim ilk 2 bölümü izledim. Boş vaktinizde izlenilecek bir dizi. :D

1x1 ve 1x2 Yorumum.
Şu yazlık eve bayıldım ya. :D İnsanın o sahil evinde olası geliyor gerçekten. Birde tatile pek çıkamadım bu yaz ondan sanırım diziyi sevdim. :D

Grace and Frankie
0507_grace-frankie1.jpg

Öncelikle ne zamandır sıcak diziler arıyordum. Birde yaz günü dram diziler hiç çekilmiyor. Bende bu farklı diziye başlayayım dedim. :D Dizi şuan beni çok fazla güldürmesede çokta sıkıcı değil ve en iyi yanı 35 dakika olması galiba ilk sezonda 8 bölümmüş. 2 yaşlı kadınını olaylarını anlatan bir dizi.
@Çiğdem- @vadikızı ve @mrt-06 tavsiye ederim ilk 2 bölümü izledim. Boş vaktinizde izlenilecek bir dizi. :D

1x1 ve 1x2 Yorumum.
Şu yazlık eve bayıldım ya. :D İnsanın o sahil evinde olası geliyor gerçekten. Birde tatile pek çıkamadım bu yaz ondan sanırım diziyi sevdim. :D

yaşlı kadınlar varsa izleyebilirim belki :A:A:A

yaşlı kadınlar varsa izleyebilirim belki :A:A:A
Dizinin konusuda çok ilginç. :F

Zarif Grace ile sıra dışı Frankie, kocaları aynı avukatlık bürosunda senelerdir beraber çalışmasına rağmen birbirleriyle arkadaşlık kuramamışlardır. Fakat bu durum kocaları kendilerini birbirleri için terk ettiğinde değişir. Aniden gelişen bu olay, onların arasında güçlü bir bağ oluşturacak ve hayata yepyeni bir bakış açısıyla hayata bakmalarını sağlayacaktır.

@destere bu diziyi izleyecekti. Umarım geldiğinde izlemiş olarak döner. :D

Grace and Frankie
0507_grace-frankie1.jpg

1x3 ve 1x4 Yorumum.
1x3 : son sahnede oğulların ,annelerine pastayı ırakması anlamlıydı. Grace ve Frankie nin iş aramaları iyiydi. :D
1x4 : Cenaze sahneleri güzeldi. Frankie nin son sahnede , yanlış arabaya binmesine üzüldüm. :(

1x3 : 7.0
1x4 : 7.5

Leyla ile Mecnun 30.Bölüm

... Meşhur efsanevi tüyler ürpertici bölüm. Final bölümüyle birlikte en etkileyici iki bölümden biri. Benim gibi ruhsuz duygusuz kütük birini bile duygulandırdı, kendimi tutmasam gözümden yaş akardı heralde.
j8nxuJkV8ey_jDZCRYHx_ROHAtGHJODE3figpB613lRIOip5C8_9iY7u48wRTbvVkjh6rwQpUi4tn3z67TYlk1Dq9BpYFylYTttXqIJ0vzvCMM1nD4-ViyxMlio=w15-h15-nc

Kelebek etkisi tadındaydı

[
SPOILER="Leyla nın ölümü çok trajik oldu. Ölüme giden yol resmen kelebek etkisi zinciri. İskender boşanmasa taksiyi kaptırmayacaktı, Yavuz ayrılması o duruma düşmeyecekti, Mecnun Sedefle çatışmasa belki kaza olmayacaktı.."]
[/SPOILER]

Trajik sonu bir yana, bence bu bölüm dizinin dönüm noktasıydı. Ve efsane olma yolunda en büyük adımı bu bölümde attılar. Bu bölümde yaşanan olaylar olmasa bu kadar Bilimkurguya ağırlık verilmeyecekti ve çok büyük ihtimalle daha kısa sürecekti dizi. Her şeyde hayır vardır tabi.

Leyla ve Zeynep in çıkması pek sıkıntı değil ama Arda'nın yeri doldurulamayacak maalesef.

9.0/10

PLL 6X10. bölümdü. Biraz istediğim gibi değildi, ama çok güzel kurgulanmıştı, A'nın olduğu kişide mantıklı geldi. :)

Coupling 1x1

Çok beğendim, böyle Friends benzeri bir dizi arıyordum bu dizi gerçekten çok güzel. Tek sorun İngiliz aksanları Episodes'de Beverly ve Sean'e zor dayanırken burada herkes İngiliz. :F Özellikle Steve ses tonu Sean'ın tıpa tıp aynısı. 😱 Amerikalılar şu dili ne kadar havalı konuşuyor her neyse alışırız bir şekilde. :D

Baştaki evet, hayır sahnesi güldürdü, Jane biraz bana Friends'deki Jannice'yi hatırlattı "1 yıl daha deniyelim", "tamam sen ne kadar süre istiyorsun". :F

Susan'ın bir yüz bakımını iptal etmesi her şeyi karıştırdı, bayağı karmaşık ilişkiler olacak gibi bu dizide. :A

Steve'nin Telesekretere not bırakma kısmına sesli güldüm tam söylerken hafızası doldu en iyi yerleri kaydetti. :F

@OzaN bu dizinin yorum konusu yok mu, aradım bulamadım. (b)

Coupling 1x1

Çok beğendim, böyle Friends benzeri bir dizi arıyordum bu dizi gerçekten çok güzel. Tek sorun İngiliz aksanları Episodes'de Beverly ve Sean'e zor dayanırken burada herkes İngiliz. :F Özellikle Steve ses tonu Sean'ın tıpa tıp aynısı. 😱 Amerikalılar şu dili ne kadar havalı konuşuyor her neyse alışırız bir şekilde. :D

Baştaki evet, hayır sahnesi güldürdü, Jane biraz bana Friends'deki Jannice'yi hatırlattı "1 yıl daha deniyelim", "tamam sen ne kadar süre istiyorsun". :F

Susan'ın bir yüz bakımını iptal etmesi her şeyi karıştırdı, bayağı karmaşık ilişkiler olacak gibi bu dizide. :A

Steve'nin Telesekretere not bırakma kısmına sesli güldüm tam söylerken hafızası doldu en iyi yerleri kaydetti. :F

@OzaN bu dizinin yorum konusu yok mu, aradım bulamadım. (b)
Olması lazım @cevaa ile izlemiştik farklı zamanlarda da olsa. Yarın bakarım, yoksa eski yorumları da birleştirip açarım başlık. :)

Coupling 1x2

Bu bölüm ilk bölümden de güzeldi, Susan ile Steve'nin bu kadar çabuk birlikte olacaklarını beklemiyorum. Pil olayı da bayağı güldürdü. :F

Olması lazım @cevaa ile izlemiştik farklı zamanlarda da olsa. Yarın bakarım, yoksa eski yorumları da birleştirip açarım başlık. :)
Var mıymış? :D

The Office (UK) 1x1

Amerikan versiyonundan önce orijinal İngiliz versiyonunu izleyim dedim ama hiç sarmadı beni. Ricky Gervais'in sessiz komedi anlayışı bu dizide de mevcut. 4-5 bölüm izlesem alışır severim belki ama şu sıra biraz daha enerjik diziler lazım bana o yüzden devam etmeyeceğim. :):)

5/10

The Making of the Mob 1x1

Diziden büyük umutlarım vardı ama maalesef benim açımdan fiyaskoydu. Mini-dizi şeklinde bir dizi bekliyordum ama içinde belgesel özelliği de taşıyor. Dizide bu tip anlatıcının olması sevmemek için büyük bir sebep bence. Olayların aktarılışı, kurgu falan da epey vasattı. 2. bölümü izlemeyi düşünmüyorum ilk bölüm dizi hakkında baya fikir vericiydi zira.

Puanım: 4/10

Gankutsou 1x4

Klasik, kaldığı yerden devam ediyor. Uzay ve teknoloji uyarlaması ilginç gerçekten. Normal Paris ve sadece bizim dünyamızda, 19.yy da da geçebilirdi olaylar orijinaldeki gibi. Yine de kitaptan bire bir alıntılar yapıp, aslına sadık kaldıkları için o duyguyu veriyorlar.

Kont 'un o gülüşü neydi öyle. Zalimlere karşı intikam en büyük iyiliktir!

7.0/10

Avatar The Last Airbender 3x8 3x9 3x10

Lost, Breaking Bad, P. Break ve Fringe nin son bölümlerine yaklaştıkça içim burkulmaya başlamıştı yakında bitecek diye. Maleseef Avatar da yakında bitecek, böyle destansı hikayeyi bir daha zor görürüm. :/

Bölümler tam bir Yüzüklerin Efendisi tadındaydı.
Bakalım Ateş Ulusu nereye saklandı ve planı ne?
Ben en çok Sokrates Amcanın planını merak ediyorum. O ve Zuko, bütün ateş Ulusunun planını bozacak gibi.

8.5/10
9.0/10
8.3/10

Ezel 23.Bölüm

İntikam kaldığı yerden devam ediyor. Gankutsou 'nun hikayesinin modern ve Türk versiyonu da bize o hissi yaşatıyor kitabı kadar olmasa da.

Bölümün başındaki Flasback ve Flashforwadlar tam Lost kafasıyla yazılmış belli ki.

İhanet onları ayırdı, intikam birleştirecek!

Cengiz e oynanan oyunlar ve onun hapse düşme süreci... Ne ekersen onu biçersin! Senin yapamayacağın bir şeyi başkasına yaptırmak isteme!

İntikam işte bu yüzden soğuk yenir ve soğuk yendiğinde lezzeti kat be kat artar. :)

7.5/10

Leyla ile Mecnun 31.Bölüm

Eksik bir şeylerin olduğu yeni dönemdi. Süresinin birden bu denli uzaması ilginçti. Malum olaydan sonraki ilk birkaç bölüm geçiş dönemi bölümleri olduğu için pek alışık değilim tabi format değişikliğine.

7.1/10

Masters of Sex 1x1

Aslında Mad Men'e başlamayı düşünüyordum ama daha sonra bu diziye rastgeldim. Dönem olarak iki dizi de birbirine yakın dönemlerde geçiyor fakat bu dizinin hikayesi daha ilgi çekici geldi. :D Farklı bir dizi. İlk bölüm konuşmak için erken ama yine de diziyi şimdiden sevdim diyebilirim. :)

Puanım: 8/10

Review 2x1

Fena bir açılış değildi, konuk olarak Fargo'dan Allison Tolman'ı görmek güzeldi. Yalnız diziyi bırakıyorum. :D Çünkü konsept sıktı artık, pek bir esprisi kalmadı benim açımdan. Izleyecek daha güzel diziler var...

6/10

@gundix123 dizinin ayrı konusu vardı. @sürgünüm sevinecek bu işe. :D

Review 2x1

Fena bir açılış değildi, konuk olarak Fargo'dan Allison Tolman'ı görmek güzeldi. Yalnız diziyi bırakıyorum. :D Çünkü konsept sıktı artık, pek bir esprisi kalmadı benim açımdan. Izleyecek daha güzel diziler var...

6/10

@gundix123 dizinin ayrı konusu vardı. @sürgünüm sevinecek bu işe. :D
Devam edemiyorum artık, üçüncü sezon baymaya başladı. Süreside uzun olduğu için bitmiyor bir türlü. Rectify de öyle ama 6 bölüm olduğu için onu ite kaka bitirdim.

Devam edemiyorum artık, üçüncü sezon baymaya başladı. Süreside uzun olduğu için bitmiyor bir türlü. Rectify de öyle ama 6 bölüm olduğu için onu ite kaka bitirdim.
Şaşırdım bırakacak kadar sıkmasını beklemiyordum, iyi ki bırakmışım o zaman. :):)