Son İzlediğiniz Yabancı Dizi Bölümü ve Yorumu

Empire 2x1

Muhteşemdi harikaydı araya çok zaman girince Anita'yı özlemle kucaklayasım geldi. :)

Siyah kitleye oynayarak başladılar girişte. Yalnız rakamlar doğruysa bu kadar çok Siyah'ın cezaevinde olması şaşırttı doğrusu. Toplumsal olaylarda da Polisler'in Siyah'lara nasıl davrandıklarını görüyoruz televizyonlar da.

Jamal'ın konserde söylediği şarkı gerçekten güzeldi. Diziyi 1 saat önce bitirmeme rağmen hala dilimde mırıldanıyorum. :)

Cookie, Hakeem ve yeni ortak Mimi, birlikte hareket ederek şirkette çoğunluğu sağladılar. Böylelikle Jamal ile annesinin arası açılmış oldu. Finalde yediği şamar sonrası Jamal'ın yüzündeki nefreti de görmüş olduk. Jamal'ın ilerde yapacaklarını merak ediyorum. :)

Lucious, Cookie'ye kızgın olmasına rağmen Frankie'ye satmayarak adamın dibi olduğunu gösterdi. Frankie'ye oynadığı oyun da gerçekten muazzamdı. :)

Son olarak Anita'nın dansı diyorum, başka da bir şey demiyorum. :)
8.5/10

Steins Gate: Ova Bölüm + 1.Bölüm

images (17).jpg

Güzel bir pilot bölümün ve karışık bir ilk bölüm oldu. İlk bölüm aynı zamanda son bölümün parçası imiş. Konuyu beğendim, ilk başta paralel evrenler mevzusu var sandım ama değilmiş. Konusu; geçmiş zamana müdahale edip, kendi geçmişlerine mesaj gönderen bir grup üzerine ve genel anlamda zaman yolculuğu konusunu inceliyorlar ancak fantastik açıdan değil, tamamen akla mantığa uygun açılardan ele alıyorlar.

John Titor göndermesi güzeldi. Geçmişe midajale ettikleri için, normalde yaşamış oldukları olayları hatırlamıyorlar ve onları rüya sanıyorlar. Rüyalarımız, geçmiş yaşamlarımıza aitmiş. Bu konuyu keşke paralel evrenlere bağlasalardı, Hani her gördüğümüz rüyanın aslında başka bir paralel evrende yaşadığımız olay olması teorisi.

Yine de sevdim bu diziyi. :)

• 8.0/10

Ergo Proxy

images (16).jpg

Manyakça bir anime. Distopik bir gelecek kurgusu. Matrix'in uzaktan akrabası. Müzikleri müthişti, başroldeki kadın karakteri de çok gerçekçi çizmişler. Çizimler baştan sona çok iyi, tam bir sanat eseri. Zeka ürünü bir anime, hemen ilk bölümde olayı kavramak mümkün değil. Belli ki 2 haneli bölüm sayısına gelmeden olayın içine giremeyeceğim. Yine de izlemesi zevkli ve izlemeye değer. :)

• 8.3/10

Monster - 9.Bölüm

images (18).jpg

Uzun bir süre sonra yeniden devam. Fırtına öncesi sessizlik bölümüydü. Ama son sahnesi çok güzeldi. :)
Küçük kızın o gülümsemesi hele. :)

• 7.2/10

Gankutsou - 15.Bölüm

images (19).jpg

Heyt be! :) Uyarlama dediğin böyle olur. Kitabı kadar tat vermese bile yine de çok başarılı uyarlama. İntikamın kutsal gücünü bu eserden başka yerde göremeyiz. :)

• 7.0/10

Agents of Shield 3x1

Sezona güzel başladık. :) Öncelikle dizinin sky'ı ile başlamak lazım. 2. sezonun sonuyla başlayan ve belli ki 3. sezonun 1. adamı olacak kişi. Bayağı bir kilo vermiş, dünya güzeli denmez belki ama gerçektne çok çekici bir kadın, yanı sırf onun için bile izlenir. :D

Takım halen dökülmeye devam ediyor. :( Saha oyuncusu yok denilecek kadar az, alayı sakat dökük. Şu kara delik olayı nedir ve en sonda simmons neyden kaçıyordu sorularının cevaplarını bekleyeceğiz artık. :)

8.5/10

Serial Experiments Lain
1-2-3-4 ve 5.Bölüm

Son zamanlarda izlediğim en sürükleyici dizilerden biri. Zaten toplam bölüm sayısı 13 olunca bir çırpıda yarışına yaklaştım. Dizi müthiş zeka ürünü, olayın tam olarak anlaşılabilmesi için sanırım tamamını izlemek gerekecek. Hâlâ tam olarak neyi anlattığını söylemese de, bir yığın gizem ögeli ipucu verdi.

Bence Matrix'in yakından akrabası çıkacak bu dizi. Gerçek dünya -Sanal dünya arasındaki ince çizgilere göndermeler var, resmen iki dünya birbirine karışmış gibi. Ölümden sonra yaşam ve Tanrı kavramları ile ilgili de bir şeyler çıkacak gibi. Bakalım artık. :)

Son düzenleme:
The Newsroom 1x1

Dizinin ilk bölümün ilk 10 dakikası yüzünden ne zamandır izlemeyi düşünüyordum, bugüne kısmetmiş. Aslında daha farklı birşey olur diye düşünüyordum tahminim tutmasada yine güzel yere çıktı. Hayatım boyunca rüya takım hissiyatını çok sevmişimdir, burada da güzelce gösterdiler.

Başrolde ki reyisi ilk defa görüyorum sanırım, emin olamadım ama gerçekten sesi kuvvetli, siyasete gitse kimse yadırgamaz cinstendi. Dizi eğlenceliye benziyor. Henüz planlamadım ama 2. bölümü ne zaman izlerim bilmiyorum açıkcası. :(

9.5/10

The Newsroom 1x1

Dizinin ilk bölümün ilk 10 dakikası yüzünden ne zamandır izlemeyi düşünüyordum, bugüne kısmetmiş. Aslında daha farklı birşey olur diye düşünüyordum tahminim tutmasada yine güzel yere çıktı. Hayatım boyunca rüya takım hissiyatını çok sevmişimdir, burada da güzelce gösterdiler.

Başrolde ki reyisi ilk defa görüyorum sanırım, emin olamadım ama gerçekten sesi kuvvetli, siyasete gitse kimse yadırgamaz cinstendi. Dizi eğlenceliye benziyor. Henüz planlamadım ama 2. bölümü ne zaman izlerim bilmiyorum açıkcası. :(

9.5/10
Yorum konusu şurada: https://fav10.net/forum/threads/the-newsroom-dizi-yorumları.236360/

scorpion 2x1
yine başarılı olduk 10 milyon insan kurtuldu nükleer ölümden
paige ile walter duygularını gizleyemiyor artık :A
favorim happy ve toby
galonun oyuncuyla sahnesi iyiydi

point:8.3

kız @Çiğdem- foreverdaki kadın polis burada da polis ama daha yetkili biri olarak dail olmuş0 @yatutarsa

scorpion 2x1
yine başarılı olduk 10 milyon insan kurtuldu nükleer ölümden
paige ile walter duygularını gizleyemiyor artık :A
favorim happy ve toby
galonun oyuncuyla sahnesi iyiydi

point:8.3

kız @Çiğdem- foreverdaki kadın polis burada da polis ama daha yetkili biri olarak dail olmuş0 @yatutarsa
ayy banane ondan bee foreverdeki adam gelseymiş :A:A:A

Agents of Shield 3x2

Son kısım hariç derslerine iyi çalışmışlar. :) Sürekli son onda insanların kurturulup tehdinin ortadan kaldırılması çok klişe oluyor, tamam ölmesinde saliseye oynamayın. :D

Ward ölmede rahatlasak, adam aşkı ölünce resmen yakın dövüşte geri adım bile atmaz oldu. :D 'son kısımda ki olay çok iyi hava katmış, gerçekten güldürdü :D'
ilk bölümde bitmek üzere olan takımı 2. bölümde hayat verdiler, 3. bölümde de toplarlar. Sonrasında da yeni hedefin kim olduğu kesinleşir. Umarım sezon sonuna kadar Ward ile uğraşmazlar. :(

8.0/10

Flash 2x1

Kapatmayı düşündüm bir ara, ilk bölüm olmamış. Barry hazır değildi, bilim kurguyu yapamamışlar, büyüyen adam bildiğin çizgi karaktere dönmüş kötü gözüküyordu. Doom kimse onun üstüne oynanacak bu sezon.

Stein'in ekipte olması bir hava katmış. Babasının artık çıkması gerekiyordu bir doğru karar daha. Umarım şu bilimkurgu sahnelerinden mümkün olduğunda uzak dururlar, kaçınırlarda yine izleriz.

7.0/10

reign 3x1

kraliçerlin sayısı üçe çıktı hepsinin de isteği farklı ay bu ka çok kraliçenin olduğu diziyi cw nin pis @Çiğdem- kitlesi izlemez umarım diziye bişi olmaz:(