Son İzlediğiniz Yabancı Dizi Bölümü ve Yorumu

Her bölüm farklı konu dedin, çok umutlu olduğum diziden soğudum resmen başlamadan. :(

Gerçi ben yıllar önce Fringe'e başlamaya karar vermiştim ama ilk bölümde aşırı sıkılıp bölümü dahi bitirmeden bırakmıştım. :D
Fringe izlemeden ölmek büyük kayıp olacaktır bence, her bölümde konuların farklı olduğu yok, en azından Sherlock gibi polisiye değil ve her bölümünde farklı olaylarda durmuyorlar. Temevarım yani özelden genele yani parçadan bütüne dolu işleniyor. Spoiler sayılmaz, ilk Sezonlarda farklı bölüm diye anladığımız her şeyin bir açıklaması, temellendirilmesi olacak ileriki bölümlerde.

Internet yorumlarından da spoiler yememeye dikkat ederek ne kadar beğenildiğini görebilirsiniz, zaten dünya dizi tarihinin en sevilen karakterlerinden Walter Bishop gibi efsanevi birinin olması bile diziyi izlemek için sebep.

Öte yandan Lost'un tam anlamıyla bir kardeşi, bildiğiniz kardeşi yani Lost bilimkurgusunu sevip de Fringe bilimkurgusunu sevmemek gibi bir durum mümkün olamaz. Lost'ta işlenen tüm bilimkurgusal olayların hepsinin açıklaması yapılıyor bu dizide. Bilimkurguyu sevmeseniz bile sevdirir bu dizi, zaten bilimkurgu alanında üstüne dizi yok.

Bence Mesih düzeyinde bir dizi ve çok övdüğüm Oz, Game Of Thrones (bu tartışılır) bile yanına yaklaşamaz, Muhteşem Dörtlüdendir (Lost, Breaking Bad, Prison Break, Fringe)

Yeter ki ilk 7-8 bölüm dayanın; ondan sonra günde3-4 bölüm bile kaçınılmaz. :)