Sanırım şey durumu var; -dün Ekşi'de Friends vs Seinfeld başlığına takılmıştım da biraz- bizdeki Leyla ile Mecnun'u izleyip, gülen kesim nasıl kendini zeka dolu espri seviyesinde görüyorsa, Seinfeld'i izleyen de öyle gibi. -yazan kişilerin mesajlarından anladım bunu- Friends'e bayağı gömmüşler ya izlemeden Seinfeld'den nefret ettirdiler.Bence Friends ama Seinfeld diyene de "ne saçmalıyorsun sen" falan demem. Çünkü ikisi de benim gözümde 10'luk dizi.
Seinfeld'in It's Always Sunny in Philadelphia'nın atası sayılabilecek bir dizi olduğunu düşünüyorum ama karakterleri çok benzemiyor. Philadelphia çok daha absürt, Seinfeld ise aksine gerçekçi ve hayattaki olaylardan komedi çıkarıyor. Karakter olarak da Philadelphia'dakiler malum toplumun alt sınıf kesimi. Seinfeld'dekiler ise daha orta tabaka hatta Jerry Seinfeld üst tabaka. Peki neden atası diyorsun dersen Seinfeld'in prensibi hiçbir şey hakkında bir dizi olmasıdır. Yani belli bir konu falan yok tamamen günlük yaşantı gibi geçiyor, diyaloglar falan o yönde. Sanki kamera konulmuş da karakterlerin hayatlarını izliyormuşuz gibi. Philadelphia da aynı şekilde. Tabii seviye olarak Seinfeld çok daha iyi ikisi karşılaştırma konusu bile olmaz benim açımdan. Philadelphia bazen çok uçuk noktalara kaçıyor ve sıkıcı olabiliyor çünkü.