Yabancı Dizi Genel Sohbet Konusu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bazinga
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bence Friends ama Seinfeld diyene de "ne saçmalıyorsun sen" falan demem. Çünkü ikisi de benim gözümde 10'luk dizi. :)

Seinfeld'in It's Always Sunny in Philadelphia'nın atası sayılabilecek bir dizi olduğunu düşünüyorum ama karakterleri çok benzemiyor. Philadelphia çok daha absürt, Seinfeld ise aksine gerçekçi ve hayattaki olaylardan komedi çıkarıyor. Karakter olarak da Philadelphia'dakiler malum toplumun alt sınıf kesimi. Seinfeld'dekiler ise daha orta tabaka hatta Jerry Seinfeld üst tabaka. :) Peki neden atası diyorsun dersen Seinfeld'in prensibi hiçbir şey hakkında bir dizi olmasıdır. Yani belli bir konu falan yok tamamen günlük yaşantı gibi geçiyor, diyaloglar falan o yönde. Sanki kamera konulmuş da karakterlerin hayatlarını izliyormuşuz gibi. Philadelphia da aynı şekilde. Tabii seviye olarak Seinfeld çok daha iyi ikisi karşılaştırma konusu bile olmaz benim açımdan. :):) Philadelphia bazen çok uçuk noktalara kaçıyor ve sıkıcı olabiliyor çünkü. :)
Sanırım şey durumu var; -dün Ekşi'de Friends vs Seinfeld başlığına takılmıştım da biraz- bizdeki Leyla ile Mecnun'u izleyip, gülen kesim nasıl kendini zeka dolu espri seviyesinde görüyorsa, Seinfeld'i izleyen de öyle gibi. -yazan kişilerin mesajlarından anladım bunu- Friends'e bayağı gömmüşler ya izlemeden Seinfeld'den nefret ettirdiler. :D

Sanırım şey durumu var; -dün Ekşi'de Friends vs Seinfeld başlığına takılmıştım da biraz- bizdeki Leyla ile Mecnun'u izleyip, gülen kesim nasıl kendini zeka dolu espri seviyesinde görüyorsa, Seinfeld'i izleyen de öyle gibi. -yazan kişilerin mesajlarından anladım bunu- Friends'e bayağı gömmüşler ya izlemeden Seinfeld'den nefret ettirdiler. :D
Ya o başlığı ben de okudum ve ben de sinir oldum Seinfeld'i çok sevmeme rağmen. :):) Bu şundan geliyor Friends çok popüler, çok çok popüler ve popüler şeyleri çekemeyen bir kesim oluyor her zaman. :):)

Aynı şeyi mesela Friends'çiler de How I Met Your Mother'a yapıyordu yakın zamana kadar. (Hala da devam ediyorlar) How I Met Your Mother aşırı popülerdi ve Friends izleyenler diziyi yerin dibine sokma çabasına giriyorlar. Bu gereksiz tamam daha iyi olduğunu savunursun da yerin dibine sokmak niye. HIMYM bence de Friends'in yanından bile geçmez ama ilk sezonları gayet iyiydi, yayındaki en iyi 2-3 komedi dizisinden biriydi. :)

Seinfeld'i severim ama öyle çok zeka gerektiren bir dizi olduğunu da iddia etmem. O da gayet herkese hitap edebilecek, herkesi güldürebilecek bir dizi. :)

İlla daha zeki, gülmek için biraz kafa çalıştırmak gereken dizi dersen Arrested Development ve Modern Family derim. :):)

Ya o başlığı ben de okudum ve ben de sinir oldum Seinfeld'i çok sevmeme rağmen. :):) Bu şundan geliyor Friends çok popüler, çok çok popüler ve popüler şeyleri çekemeyen bir kesim oluyor her zaman. :):)

Aynı şeyi mesela Friends'çiler de How I Met Your Mother'a yapıyordu yakın zamana kadar. (Hala da devam ediyorlar) How I Met Your Mother aşırı popülerdi ve Friends izleyenler diziyi yerin dibine sokma çabasına giriyorlar. Bu gereksiz tamam daha iyi olduğunu savunursun da yerin dibine sokmak niye. HIMYM bence de Friends'in yanından bile geçmez ama ilk sezonları gayet iyiydi, yayındaki en iyi 2-3 komedi dizisinden biriydi. :)

Seinfeld'i severim ama öyle çok zeka gerektiren bir dizi olduğunu da iddia etmem. O da gayet herkese hitap edebilecek, herkesi güldürebilecek bir dizi. :)

İlla daha zeki, gülmek için biraz kafa çalıştırmak gereken dizi dersen Arrested Development ve Modern Family derim. :):)
Katılıyorum. Bir şeyi sevdiğini söylerken bile, karşıdaki şeyi yerin dibine geçirmek saçmalık ve nefret ettiğim bir şey. :)

Seinfeld'i de izleyip göreceğiz artık. :D

Uzun zamandır dizi izlemiyorum 1-2 istisna dışında. Burada durumlar ne bilmiyorum ama Stitchers'in ilk bölümü yayınlandı bundan 4-5 gün önce.

Konuyla ilgili bilgi spoiler yok aslında.
Ölmüş bazı sorunları insanların ileride açacakları sorunları çözmek için onların zihinlerine giriyorlar. Filmlerde bunun türevlerini görmüştük.

Başrol oyuncusunun çok büyük artısı var diziye, kız seri katıl gibi soğukkanlı garip bişi,küstahca konuşmaları hoşuna gidiyor insanın kısacası %70'i izlenme sebebi tek başına.

nesrin cevadzade, merhum ned stark sean bena ile ali larterin başrol oduğu legends dizisinde rol alacakmış :) @OzaN @Çiğdem- @sokak sanati @yatutarsa @Tolstoyevski
@Forumdash senin aydirik yapım kızın kıymetini bilemedi;:A
1028270_5df3e1e503155aa3697f603e7fc668fa.jpg

Maşallah cevap yağdı. :D

Güzel kadın, hakkında iyi övgüler de var ama galiba hiç izlemedim. Filmi var mı izlenesi? :)

Güzel Günler Göreceğiz ve Kuzu filmleriyle 2 kez Altın Portakal aldı. Belki ödüllü olmaları nedeniyle onlara öncelik verirsin. Dilber'in Sekiz Günü, Gitmek, Yangın Var, Annemin Şarkısı gibi başarılı yapımları da var. Diziler konusunda aynı seçiciliğe sahip olmasa da başarılı bir isimdir neticede. :)