Herkes Atatürkü sevmek zorunda değil ama saymak zorunda ! Bu milletin kurucusu Atatürk ve onun cesur şehit askerleridir !
Fikrine saygi duyuyorum Ama Bence ne sevmek nede saymak zorunda
Cumhuriyet kurulacagina osmanli devleti olsaydi daha iyiydi
Aga osmanlı daha bitmişti hayatta kurulamazdı ve bırak işte güzel yaşıyorsun özgürsün ve rahatsın o dönemde insanlar rahat hareket edemiyordu bilim konusunda fikrini söyleyemiyorduFikrine saygi duyuyorum Ama Bence ne sevmek nede saymak zorunda
Aga osmanlı daha bitmişti hayatta kurulamazdı ve bırak işte güzel yaşıyorsun özgürsün ve rahatsın o dönemde insanlar rahat hareket edemiyordu bilim konusunda fikrini söyleyemiyordu
Evet. Nokta.
Fikrine saygi duyuyorum Ama Bence ne sevmek nede saymak zorunda
Herkes Atatürkü sevmek zorunda değil ama saymak zorunda ! Bu milletin kurucusu Atatürk ve onun cesur şehit askerleridir !
Bana görede bu düşünce yanlış o dönemde osmanlı askeri ve ekonomi olarakta iyice zayıflamış ülke yönetilemeyecek halde eğer kurulsaydı yine Osmanlı Devleti Avrupaya muhtaç olurdu yenilik yapamazdıYanlıştır bu düşünce. Osmanlı son 200 yılında gerçekleşen yobazlaşma öncesi şeriatla en ala şekilde yönetiliyordu...
Şimdi bile Avrupa, Osmanlı dönecek diye korkuyorsa var gerisini sen düşün.
Bana görede bu düşünce yanlış o dönemde osmanlı askeri ve ekonomi olarakta iyice zayıflamış ülke yönetilemeyecek halde eğer kurulsaydı yine Osmanlı Devleti Avrupaya muhtaç olurdu yenilik yapamazdı
Bunun örnekleri var Lale Devri
Şimdide Türkiye daha Avrupanın ekseninden çıkıyor artık ekonomi güçlendi daha Türkiye borç veriyor Avrupaya.Ordu anlamındada güçleniyoruz.Daha yeni yeni Türkiye güçleniyor1789'da her şey değişti, artık osmanlı kurulamazdı, ama bu şu an kurulan rejimin süper olduğu anlamına gelmez.
Şimdide Türkiye daha Avrupanın ekseninden çıkıyor artık ekonomi güçlendi daha Türkiye borç veriyor Avrupaya.Ordu anlamındada güçleniyoruz.Daha yeni yeni Türkiye güçleniyor
Bunun içinde Başbakan 2023 tarihini verdi.Tam Bağımsız Türkiye diye yani olabilmesi güçlü bir ihtimalBu doğrudur. Ama bu da bu rejimin her şeyi doğrudur anlamına gelmez, yapılan her icraat doğru anlamına gelmez, ne olursa olsun 1500'lerde Osmanlı'nın kurduğu hakimiyet gibi bir hakimiyet kurulması tam anlamıyla mümkün olmayacaktır... Günümüz ve dünya şartları bunu gerektiriyor ve AKP olduğu sürece rejime de bir laf ettiğimiz yok, benim derdim tam olarak rejimle de değildir, rejimin dayattığı bazı unsurlarla ilgilidir...
Aga biraz yenilikçi ol ya şeriat olsaydı kadınlar yine arka planda olurdu miras vb. olduğunda kadına verilmezdi örnekler çoğaltılabilirBenim demek istedigim cumhuriyet olacagina seriatla yönetilen bir ülke olmasi
Tartışma hevesimi kırdın takasarkadaşlar hakaretler havada uçuşuyo olmasın demek kolay olur ve olacaktır da kime anlatıyorum bu konuda bile tartışıyolar ya
Aga biraz yenilikçi ol ya şeriat olsaydı kadınlar yine arka planda olurdu miras vb. olduğunda kadına verilmezdi örnekler çoğaltılabilir
- - - Ekleme - - -
Tartışma hevesimi kırdın takas