Diğer Vikings - İlk 2 Sezon Yorumları

ilk 2. bölümü izledim

Bayıldım. özellikle giysiler, dekor, gemi, makyaj vs. çok gerçekci.

Sanatsal olarak güzel, mekanlar ve çekimleri de hoş...
Emek harcanmış bir yapısı var.

ilk bölüm biraz yavaş ama genelde çoğu dizide ilk bölüm tanıtım amaçlı ağır oluyor zaten ikinci bölümde gayet guzeldi bence bu dizide iş var.:)

Baş rol oyuncusundan hafif Brad Pit havası aldım. Mimikleri, tavırları, alaycılığı bana Truva'daki Ashil'i anımsatmadı değil. Bayan karakter de bana itici gelmedi ve tip olarak da az da olsa sert savaşcı kadın havasını verdi, oyüzden ben den geçer not aldı.:)

Yalnız yağma,hırsızlık,cinayet,tecavüz ve katliam çok barbarcaydı :(

Girişte çalan müzik Fever Ray-If I Had A Heart.

ilk 2 bölümlük puanım 8/10

@OzaN @Forumdash @BesaleT @yatutarsa @destere

ilk 2. bölümü izledim

ilk bölüm biraz yavaş ama genelde çoğu dizide ilk bölüm tanıtım amaçlı ağır oluyor zaten ikinci bölümde gayet guzeldi bence bu dizide iş var.:)

Baş rol oyuncusundan hafif Brad Pit havası aldım. Mimikleri, tavırları, alaycılığı bana Truva'daki Ashil'i anımsatmadı değil. Bayan karakter de bana itici gelmedi ve tip olarak da az da olsa sert savaşcı kadın havasını verdi, oyüzden ben den geçer not aldı.:)

Jeneriğin müziği dizinin en sevdiğim noktalarından. :)

İlk sezon öyle genel olarak bence çok üst düzey değildi. (Bunda yayınlandığı kanalın ilk dizisi olmasının da etkisi olmuş olabilir. Belgesel kanalında olduğu için hafif belgesel havası da var dizide.) Ama ikinci sezona çok iyi başladılar. 7-7.5'luk olan dizi 8-8.5'a çıktı bence. :) Yani ilerleyen bölümlerde fazla sevmediğin bölümler olursa umudu kaybetmene gerek yok. Gerçi ilk bölümleri sevdiğine göre öyle bir sorun olmayacak gibi. :):)

4 bölüm birikti benim de haftaya yetişmem lazım güncel bölümlere. :)

ilk 2. bölümü izledim

Diziyi sevmene sevindim. :) İlk 2 bölüm falan evet yavaş geçiyor ama sonradan çok hızlı gelişecek olaylar onu söyleyebilirim. :D 2. sezon çok iyi gidiyor bekliyoruz seni en kısa zamanda :)

Diziyi sevmene sevindim. :) İlk 2 bölüm falan evet yavaş geçiyor ama sonradan çok hızlı gelişecek olaylar onu söyleyebilirim. :D 2. sezon çok iyi gidiyor bekliyoruz seni en kısa zamanda :)
Bir haftada rahat size yetişirim.:)

2. bölüm daha da iyiydi ve gelecek için enteresan ışıklar çaktı kafamda. hikaye çok farklı ve güzel bir yere gidebilir.:)

Bildirimlere bakarken bu konu yan sekmediydi :X Ben de ilk sezonun bitmesine 2 bölüm kalmiş 8 ve 9:) @sürgünüm bu hafta içinde bu bölümlere gelince bana haber et birlikte izleyelim 2.sezona da beraber başlariz.:)
Bu güzel oldu işte :) Ben seni güncel izliyor sanıyordum..Tek başına izlemenin zevki çıkmıyor bölüm üstünde tartışınca tadı çıkıyor.:)

Bu güzel oldu işte :) Ben seni güncel izliyor sanıyordum..Tek başına izlemenin zevki çıkmıyor bölüm üstünde tartışınca tadı çıkıyor.:)
Diziyi 2.sezona yetiştirmek için araya hep sıkıştırdım ama dizi bi türlü beni sarmadi:bilmem: 2.sezonu güzel diyorlar bakalım:X Seninde başlaman iyi oldu tek izlediğimden belki de pek sarmadı :X

1.Sezon 3.ve 4.Bölümü izledim

İskandinavlar'da yarın bigün çıkıp atamıza ceddimize hakaret ediyorlar onları kötü lanse ediyorlar derler mi bizdekiler gibi...:) 4. bölüm itibariyle söyleyebilirim ki dizi kendini hiç sıkmadan izlettirebiliyor gayet başarılı bir yapım.:)

Garip ve güzel bir bölümdü,, tek şu yatak olayı rahibe teklifi biraz garipsedim bu nasıl bir sistemdir yada örfdür anlamadım.:) Ragnarın karısı gerçekten çok güzel o kirlenmiş sarı saçları ve bakışları çok etkiliyor adamı.:)

Vikinglerin inanışı apayrı bir olay her şeyi kendileri yapıyorlar ve sonunda tanrılarına Thor'a teşekkür ediyorlar, arada viking tanrılarıyla da alay edilmesi ise biraz diziye komedi eklemiş.
Gemiyi yapan adamsa adını unuttum bir hastalık vardı sanırım o hastalığa sahip birisi hal ve hareketleri normal insanın yapacağı davranışlar deği.:)

8/10

Oldukça tempolu bir 5. bölüme sahipti.:)

Reis, Ragnar' in peşini kolay kolay bırakmayacağını acımasızca çiftligini basarak gösterdi. izlerken yaşar gibi oldum o anları. önümüzdeki bölümde düello yolu gözüktü heyecan daha da artacak gibi.:)

6.Bölümü de izledik,seyir zevkini hala düşürmediler bu güzel..:)

Ragnar sonunda istediğine kavuştu ama dizi hakkında korkum şu,inşallah bir abi,kardeş çatışması izlemeyiz,konuyu nasıl bağlayacaklarını çok merak ediyorum,reis'in ölmesi çok sürpriz oldu bana...:)

8/10

2x4

Nihayet geri dönebildim diziye, diğer bölümleri de kısa sürede izleyip günceli yaklayacağım. :)

İyi bölümdü yine.

Bjorn babasının oğlu, adamın dibi. Karşılaşma sahneleri iyiydi.

Ragnar da biraz duruldu gibi bu sezon kralla o şekilde konuşması Ragnar'dan beklenmeyecek derecede medeniydi. :D

Rahip kendi kuyusunu kendi kazdı. Ragnar'ı nasıl sattı orada anlamadım. :(

Lagherta'nın gelişi iyi oldu ama devamı ne olacak kestiremiyorum.

Rollo da baya iyi birine dönüştü gibi. İnşallah araları tekrar bozulmuyordur ilerleyen bölümlerde. Bozulmasa bile yanında dolaşan eski Earl'ün karısı kadın bozabilecek potansiyele sahip. :):)

8/10

1.Sezon 7. Bölümü izledim

Bu diziyi seviyorum çünkü bu dizi de beklediğin bir şeyin gerçekleşmesi için üç dört bölüm beklemene gerek kalmadan anında gerçekleşiyor :)

Gerçekten çok güzel bir bölümdü özellikle savaş sahnesinde yerden cıkan mızraklar da çok güzeldi bu arada onları ne ara yaptılar?

Ulan Rollo taktım sana. Her yerde kendini ortaya atıp durma bi be. Ne ezik bir karaktersin. Kendini göstermek için yapmadığın kalmadı.

Bizim çakal ragnar da ne diye çakamıyorsa bu adamın kanı bozukluğunu.:)

8/10

Ve 8.Bölümü de izledim

Vikinglerin bu kadar vahşi ritülleri olduğunu bilmiyordum amma velakin dizi iyi gidiyor umarım temposu yükselir.:)

Bence kötü bir bölümdü uykum geldi sonunu zor getirdim. Vikinglerin hayatı diyoruz tamamda arkadaş 50 dk boyunca dini inanç altılmaz ki şiştim nerdeyse bende ODİN amcadan dilek dileycektim o derece yani....:)

Öyle güçlü, sadık savaşçıyı nasıl da kıyıp kurban ettiniz. 50 ingiltereliye bedel bir kurban. Thor seni kesin kutsamıştır Ragnar :)

7,5/10

2x5

Üst düzey bölümler izlemeye devam ediyoruz, yine çok iyi bir bölümdü. :)

Bjorn ilk savaşını da yaptı. Yalnız annesini nasıl o adamın yanına yolladı orasını anlamadım. :(

Rollo'nun Lagertha sevdasını unutmuştum, şaşırdım başta ama sonra hatırladım. :)

Rahibin ne olduğu ne yaptığı belli değil. Onun sahneleri genellikle sıkıcı. :(

Lagertha için açaydın kollarını gitme diyeydin be Ragnar :(

8/10

1.Sezon 7. Bölümü izledim

Bu diziyi seviyorum çünkü bu dizi de beklediğin bir şeyin gerçekleşmesi için üç dört bölüm beklemene gerek kalmadan anında gerçekleşiyor :)

Gerçekten çok güzel bir bölümdü özellikle savaş sahnesinde yerden cıkan mızraklar da çok güzeldi bu arada onları ne ara yaptılar?

Ulan Rollo taktım sana. Her yerde kendini ortaya atıp durma bi be. Ne ezik bir karaktersin. Kendini göstermek için yapmadığın kalmadı.

Bizim çakal ragnar da ne diye çakamıyorsa bu adamın kanı bozukluğunu.:)

8/10

Ve 8.Bölümü de izledim

Vikinglerin bu kadar vahşi ritülleri olduğunu bilmiyordum amma velakin dizi iyi gidiyor umarım temposu yükselir.:)

Bence kötü bir bölümdü uykum geldi sonunu zor getirdim. Vikinglerin hayatı diyoruz tamamda arkadaş 50 dk boyunca dini inanç altılmaz ki şiştim nerdeyse bende ODİN amcadan dilek dileycektim o derece yani....:)

Öyle güçlü, sadık savaşçıyı nasıl da kıyıp kurban ettiniz. 50 ingiltereliye bedel bir kurban. Thor seni kesin kutsamıştır Ragnar :)

7,5/10
Hızlı gidiyorsun. :D

1.Sezon 9. Bölüm sezon finali izledim

Güzel bir sezon finaliydi yalnız daha hareketli beklemiştim durgun geçti.:)

Eksikleri olmasına rağmen ilk sezon için iyi buldum diziyi, ileriki sezonlarda kaliteyi yükselterek devam edeceğini düşünüyorum.:)

Böyle final olmaz ya ama içim burkuldu biraz kadın orda çocuğunu defnetti yaktı ragnar orada diğer hatunun karnını dinliyor rollo ise ne yapacağı belli değil ya güvenemedim bu adama bir türlü ama bence satmayacak ragnarı..

Ragnar'ın sırtını nice earl'ler, krallar getiremedi ama hatun kişi gelip kulağına iki kelime fısıldadı .... ragnar güm! sırt üstü yerde :) bundan alınacak ders nedir? Hatun kısmından korkmayan taş olsun.:D

Birde yeni kadın nereden anlıyor 1 günde hamile olduğunu orası bana oldukça saçma geldi..:)

8/10

2x6

Adım adım günceli yakalamaya yaklaşıyorum. :)

Diziyi böyle her gün bir bölüm şeklinde izleyince daha da bir güzelleşti sanki. :):)

Lagertha helal olsun, kadının dibisin. :D

Siggy'nin bu kadar da düşeceğini tahmin etmezdim. :(

Bjorn büyüdü de kendine kız bile buldu ama kız pek oralı değil. :):)

Son 4 bölüme 8 puan vermişim. Bu bölüm için 8 ile 9 arasında kararsız kaldım ama iyi gidişatı da göz önünde bulundurarak bol puan verelim bu bölüme. :)

9/10

2x8

Hikaye cok cabuk ilerliyor ya Vikingsin en sevdigim yönü bu.
Aksiyonu ve olaylari az bir bölümdü, gelecek bölümlerde neler olacak onun habercisi gibiydi sanki. Ragnar Lothbrook gibi savas politikasi izleyen adam görmedim bambaska ya hele o rahatligi yokmu :D King Horik salagi ihanet edecek muhtemelen, bölümün sonunda Ecbertin ogluna Pusu kurmasi ile Ragnari Ecbertin Villasina gönderecek ve ölmesini saglayacak tahminen. Flokinin ihanet edecegini düsünmüyorum ne olursa olsun Ragnara sadik kalacaktir.

Yeni bölümde bol bol aksiyon sahneleri izleyecegiz gibi, simdiden merakla bekliyorum :D