HBO The Night Of - 1. Sezon Yorumları

S01B04

Ben de cumaya bitirmeye çalişcam inş. O yuzden hızlandım. Akşama belki 1 bölüm daha ya da 2 bölüm izlerim.

Neyse
o hintli/pakistanlı her neyse işte Naz'ın köylüsü olan ıızın dediklerini dinlemesi güzel. Naz yanındakilere çok cabuk güveniyor. Anne ve babası avutkat değiştirmek istedi kabul etti. Keza hapishanedeki adama çabucak güvendi filan. Diğer avukatada güvendi. Nedennbu kadar saf bu çocuk:/

Nazın yüzü de yandı sanki ama adam yüzüyle götürdüğü için diziyi oraya yara filan yapmadılar tabi

Şu adamın ayak olayından bıktım. İşikli işiksiz sevişme olayı sanki Naz'ın kızın öldüğü ana gönderme gibiydi
hala o avukattan şüpheliyim

8/10

1x7

Finale bir kala iyi sayılabilecek bir bölümdü ama ben bir tık üstünü bekliyordum.

Bu dizinin avukatları da şahane. Folyo Ayak Reyis'ten sonra Pakistanlı ablaya da hayran kaldım. Zaten twitimi favladığından beri sempatim var kendisine.

8/10

1x8 (Sezon Finali)

Sezon finali yazdım ama umarım finaldir. Gerçi açık kapı da var ama bence ikinci sezon olursa ilk sezonun gerisinde kalacağı kesin.

Açıkçası katilin kim olduğunu hiç merak etmedim. Konu daha çok Naz'ın suçlu mu suçsuz mu olduğuydu. Ona da açıklık getirmediler belki ama suçsuz olduğuna kesin gözüyle bakıyorum ben. Zaten kız normal bir kız değildi. Başında bela olduğu çok netti ve davranışları falan her şeyi çok tuhaftı. Naz'ın onu öldürmesi için de herhangi bir sebep yoktu. Yani suçsuz bir insanın aklanma sürecini izlemiş olduk dizide. Bunu yaparken de en masum gözüken kişinin bile farkında olmadan yanlışlıklar içine düşebildiğini gördük. Naz'ın gerçekten o gece yaptığı pek çok hatalı şey vardı. Uyuşturucunun ne kadar tehlikeli olduğunu da farklı bir açıdan gördük tabii.

Son dönemde izlediğim en kaliteli televizyon işlerinden biriydi.

9- /10

Umarım Pakistanlı avukat abla, müvekkili ile öpüştüğü için mesleğinden atılmamıştır. He bir de mahrem bölgesinde uyuşturucu madde sokmuştu içeriye?

S01B05

Tahminlerim çürüyor resmen

avukat iyi biri çıktı gibi
Şüpheleri üstünden bu bölüm süpürdüler ama onun da dercdi bitmiyor ve sıkıcı arkadaş. Ayak sorunu şimdi şeyinin derdi başladı. Kedi olayı muallak... Katiller sokakta karşilaştiği adam mı cıkacak?

Naz naptın saçı yaa? Hayır ablak bişeynoldun sert çocuk imajı vereyim derken
Uyuşturu olayı miğdemi bulandırdı gece gece
Üzümle olayı iyi bağdştırdılar ama
8/10

Son düzenleme:
S01B06

2 bölüm üst üste izlenmiyormuş
uyuklattı resmen
sonunda avukatın ayağı iyileşti. Dizide ne gibi önemi var da adamın ayağıyla dizinin yarısı geçiyor.

Naz çelimsiz biriydi şimdi izbandut olma yolunda
7.5/10

1x8

Dizi sakin ama çok akıcı bir diziydi. Genel olarak pilot bölümünün üstüne çıkamadılar ama yine de son zamanlarda çıkan en kaliteli diziydi. Oyunculuklar iyiydi. Özellikle Riz Ahmed çok başarılıydı.

Bu dizi zaten genel olarak bir katil kim tarzı bir dizi değildi. Kaldı ki katilin kim olduğu da çok açık bence. O ekonomik danışman olan adamın yaptığı çok net. Böyle açıklıklar olmasını olumlu buldum. Gerçek bir davada da süreç böyle işlerdi zaten muhtemelen. Dizi Naz'ın değişimini çok iyi gösterdi, normal insanların hapishanede hayatta kalabilmek için geldiği noktayı çok iyi özetledi. Hukuk sisteminin işleyişini iyi gösterdi. 2. sezona gerek görmüyorum. 2. sezonda asıl katilin yakalanıp, cezalandırılma macerasını mı izleyeceğiz? Kimin umurunda?

8.5/10 (Dizinin tamamına)

1x8

Sakin ama bu dizide olması gerektiği gibi bir finalle bitti.

Açıkçası ben ister istemez katilin kim olduğunu merak ediyordum ama bu dizide olayın o olmadığı da çok açıktı. Dizi gerçek hayattan kesitler gibiydi. Gerek mahkeme salonlarında gerek hapishanede ve diğer mekanlarda olaylar gerçek hayatta nasıl olması gerekiyorsa o şekilde ilerledi. Sonucunda o kesin kanıtta bulunamayınca Naz içeri atılamadı ve biz de katilin gerçekten kim olduğunu görememiş olduk böylece. Ben biraz 12 Angry Men'e de benzettim diziyi. En büyük farkı orada olayın jüri tarafını görüyorduk burada dışarısını gördük.

9/10

1x4

Naz'ın yapmadığı bir şeyi kabul etmesi saçma olurdu cidden. Ayrıca 15 yılda çok çok fazla.

O sıcak su suratına da geldi @Forumdash 'ın dediği gibi ama sadece kolu yandı.
Adamın teklifini kabul etti bakalım ne olacak.

8.0

S01B07

son bölümleröolunca aklınızdan geçen şüphelileri adamlar sıraladı. Yok yoldan geçenler yaptı dediniz bişey çıkmadı, yok benzinlikteki yaptı dediniz yine tık yok, dedektif polisi de suçlandı şimdi onda da biley çıkmadı. Benim tahminim avukat yada Naz'ı kendi hastaliği filandı bakalım nolacak
8/10

S01B08 (Final)
1- Diziyi neden 9 bölüm yapmamişlar? Pilot bölümdeki 18 dk ilefinal bölümündeki 40dk ile 1 saatlik bölüm daha cıkıyor

2- Dizi ilk bölümün heycanını son bölümle veremedi.
Naz suçsuzdu, orda hemfikirizdir. Nazın değişimlerini gördük ok tmm. Benim anlamadiğim avukatı, Naz'dan daha çok göstermeleriydi. Sebep neydi? Son bölüm bile onun hastaliğiyla boğuşmasını gördük. Kedi olayı da bende muamma kaldı.

Son 4.bölümden sonra tüm şüpheliler bölümlerde incelendi. Son bölüme yeni süpheli eklendi. Bu şüpheliyi de muallakta bıraktılar yaa neyse....

3- İkinci sezon olmasın. HBO illa 2.sezon yapacam diyorsa başka suç-dram-gizem türünde bişeyler yapsın.

Bölüme puanım 7.5'ten 8/10
Genele 8.5/10

Avukat dizinin ana karakteriydi. Bu bir dedektif dizisi değil avukat dizisiydi çünkü ve ana karakterinin avukat olması gerekliydi. Zaten projenin ilk aşamaları James Gandolfini'nin yeni dizisi, Robert de Niro'nun dizisi diye geçiyordu ve bunların adı avukat rolü için geçiyordu.

ilk postta da dediğim gibi ben diziyi yakından takip etmiyordum. Aldiği puan neticisinde ve hbo kalitesinden listeme almiştim.
Dizinin pilot bölümü avukat dizisi gibi hissettirmedi. Suçsuz bir mahkumun üzerine kurulmuş gibiydi. Bana sorsalar ana karakter kim diye" mahkum" derim hemen. Sayılan isimler olsaymış projede ikna olurdum ama o avukatı oynayan adam benim için yardımcı ana karakter rolünde:/ Rolünün ağırlığını hissedeemedim. Zaten adamın hikayesi, suçu ispatlamadan çok hastalığıyla alakalıydı. Medikal drama gibi

İlk bölüm öyle düşündürdü gerçekten, orada haklısın.